Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

9 bästa ruinbarer i Budapest

Svag belysning, originalinredning och skrift på väggarna: tre faktorer som har gjort ruinbarerna till en succé.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

7 minsta läsning

9 bästa ruinbarer i Budapest

Budapest | ©Dan Freeman

För att förstå andan i en stad måste man upptäcka dess nattliv. Budapest förtjänar att upptäckas på natten, först då kan du fördjupa dig i dess själ och förstå dess hemligheter.

Och det finns inget bättre sätt än med en pubrunda där du utforskar de populära, ruffiga barerna som lockar både turister och lokalbefolkning. I listan nedan har vi samlat de bästa ställena i den ungerska huvudstaden.

1. Szimpla Kert, pionjären bland ruinbarer

Inuti Szimpla Kert| ©Yelkrokoyade
Inuti Szimpla Kert| ©Yelkrokoyade

Det som nu är en sevärdhet som inte går att missa föddes nästan av en slump. År 2002 ville ägarna lansera ett nytt barkoncept där man kunde göra lite av varje, från att lyssna på livemusik till att röka en bong i sällskap med vänner. För att förverkliga sin dröm hyrde de en byggnad i gamla stan som var i dåligt skick. Efter en del renoveringsarbete bestämde de sig för att ge rummen ett ruffigt utseende och formeln slog huvudet på spiken.

Szimpla Kert är den mest välbesökta dingybaren i den ungerska huvudstaden och ett måste om du bokar en dingy pub crawl i Budapest. Varje långhelg bör innehålla ett stopp på denna mytomspunna plats. Det är en riktig labyrint och jag rekommenderar att du ägnar lite tid åt att utforska atmosfären. Det kan hända att du tar en öl i den gamla Trabant-bilen på innergården eller i de bekväma fåtöljerna på första våningen.

Användbar information

 • Adress: Kazinczy utca 14.
 • Öppettider: Måndag till torsdag, öppet från kl. 15.00 till kl. 04.00. Fredagar, lördagar och söndagar tar man emot de första kunderna kl. 12.00 och stänger kl. 04.00.

Boka en partytur till ruinpubarna

2. Instant-Fogas, lösningen som får alla på samma sida!

På Instant-Fogas| ©Vincent Siatemel
På Instant-Fogas| ©Vincent Siatemel

2008 gick de legendariska ställena Instant och Fogas samman för att skapa den största ruinbaren i Europa. Detta enorma utrymme, som du bör inkludera i din partyturné till Budapests ruinpubar, har sju olika atmosfärer tillägnade olika musikgenrer: techno, livekonserter, remixer av kända låtar, rock, metal, edm och latinamerikansk musik. Inträdet är gratis och dörrarna stängs först klockan sex på morgonen. Kort sagt, Instant-Fogas är den perfekta platsen för att släppa loss efter en dag med sightseeing.

Användbar information

 • Adress: Akácfa utca 51.
 • Öppettider: Instant and Fogas är öppet dagligen från kl. 18.00 till 06.00.

Boka en rundtur på Ruin Pub Party

3. Csendes Létterem, ruinbaren på Akácfa-gatan

Ruinbar Csendes Létterem| ©Balkányi László
Ruinbar Csendes Létterem| ©Balkányi László

I en gränd nära Nationalmuseet ligger Csendes Létterem, en ruinpub inrymd i en elegant 1800-talsbyggnad. Om du inte ser något ovanligt från utsidan, gå till fönstren och ta en titt inuti. På väggarna hänger alla möjliga föremål: en cykel, skyltdockor, meddelanden från kunder, speglar, vägskyltar och andra märkliga föremål.

Till skillnad från många förfallna pubar öppnar Csendes Létterem tidigt och är ett rekommenderat val för frukost. Förutom traditionella recept innehåller deras meny veganska alternativ som pannkakor med lönnsirap och frukt, chiapudding med kokosmjölk eller mangopuré. Du kan också lägga till det på partyturen till Budapests ruinpubar. På kvällarna förvandlas denna fridfulla plats till ett dj-set med soul, funk och jazz. För att få en uppfattning om vilken underhållning som erbjuds rekommenderar jag att du läser inlägget om 10 saker att göra i Budapest på kvällen.

Användbar information

 • Adress: Akácfa utca 51.
 • Öppettider: Csendes Létterem är öppet alla dagar i veckan från kl. 10.00 till 02.00.

Boka en rundtur på Ruin Pub Party

4. Kőleves Kert, "stensoppans trädgård"

Kőleves Kerts terrass| ©Ritusch
Kőleves Kerts terrass| ©Ritusch

Om du reser till Budapest på sommaren får du inte missa terrassen på Kőleves Kert, en ruinpub i det judiska kvarteret. Ta med den i listan över Budapests partyturer till ruinpubar.

Under de varmare månaderna kan du njuta av en pint öl eller ett glas vin vid de färgglada borden i trädgården. Träden och växterna bildar en grön oas och med lite tur kan du koppla av i hängmattorna. Dryckesutbudet är varierat, liksom menyn, som innehåller sallader, vegetariska recept och kraftigare rätter som stekt anka (en ungersk specialitet) och bakade bönor med hårdkokta ägg.

Information om hotellet

 • Adress: Kazinczy u. 37-41.
 • Öppettider: Kőleves Kert är öppet dagligen från 11:30 till 23:00.

Boka en rundtur bland ruinpubarna

5. Mazel Tov, platsen att vara på

På ruinbaren Mazel Tov| ©Danubio
På ruinbaren Mazel Tov| ©Danubio

Mazel Tov ligger i hjärtat av det judiska kvarteret och är en kulturell plats med ett öga för gastronomi. I själva verket är denna ruinbar mer som en restaurang som erbjuder välsmakande recept från Mellanöstern. Restaurangen är mycket välbesökt och det är bäst att boka bord i förväg på den officiella hemsidan.

Klassiska rätter är hummus (serveras med tahini, persilja, olivolja och pitabröd), falafel och sabich, en israelisk smörgås med friterad aubergine, hårdkokt ägg, tomat, gurka och andra ingredienser. Det råder heller ingen brist på fusionsrecept och läckra desserter för att avrunda måltiden.

På Mazel Tov är det mest slående inslaget de växter som hänger från första våningen, vilket skapar en vänlig och välkomnande atmosfär. Efter middagen kan du komma hit för att njuta av en cocktail. På menyn finns originella drinkar som Peach spritz (en variant av den italienska drinken med persikopuré och prosecco) eller en Cosmojito (Absolut Blue, Mandarine Napoleon, Cointreau, tranbärssirap och tranbärsjuice).

Användbar information

 • Adress: Akácfa utca 47.
 • Öppettider: 17.00 till midnatt (måndag och tisdag) och 12.00 till midnatt (alla andra dagar).

Boka en partytur till ruinpubarna

6. Grandio Jungle Bar, den urbana oasen i de judiska kvarteren

Grandio Djungelbar| ©Ralf Roletschek
Grandio Djungelbar| ©Ralf Roletschek

Bara några meter från Stora synagogan ligger Grandio Jungle Bar, en nykomling som snabbt klättrade i hierarkin. Som namnet antyder ligger baren på en innergård och borden är omgivna av frodig växtlighet. Många av barens kunder bor på partyvandrarhemmet på första våningen, men du kan besöka baren även om du inte bor där.

Förutom några drinkar kan du titta på fotbollsmatcher eller delta i en karaokekväll. Så tveka inte, utan lägg till det på din partyturné till Budapests smutsiga pubar.

Användbar information

 • Adress: Nagy Diófa utca 8.
 • Öppettider: Grandio Jungle Bar är öppen varje dag från kl. 12.00 till midnatt.

Boka en partytur genom ruinpubarna

7. Élesztőház, bryggarnas paradis

Élesztőház| ©Neil K
Élesztőház| ©Neil K

Ungern och öl är nära sammankopplade. Det första dokumentet som nämner det går tillbaka till 1152 och talar om en begravning som skulle avslutas med en "bryggarfest". Idag är de mest spridda varumärkena Dreher (en pilsnerliknande lager) och Soproni, en uppfriskande IPA som du hittar i vilken bar som helst i huvudstaden. Det östeuropeiska landet brygger naturligtvis även hantverksöl, och Élesztőház är det perfekta stället att prova dem.

Om du blir sugen kan du ta en titt på menyn. Restaurangen är känd för sin svampsallad och sina makalösa hamburgare.

Användbar information

 • Adress: Tűzoltó utca 22.
 • Öppettider: Élesztőház har öppet hela veckan på olika tider: från kl. 15.00 till 01.00 (söndag och måndag), från kl. 15.00 till 02.00 (tisdag och onsdag) och från kl. 15.00 till 03.00 övriga dagar.

Boka en partytur genom ruinpubarna

8. Dürer Kert, en internatskola som omvandlats till ett tempel för punk och metal

På Dürer Kert| ©Kaihsu Tai
På Dürer Kert| ©Kaihsu Tai

Till skillnad från de andra ruinpubarna på listan ligger Dürer Kert inte i det judiska kvarteret utan i Kelenföld, en stadsdel som såg dagens ljus på 1970-talet. Även om det ligger lite långt från centrum kan du ta dig hit med trådbuss eller buss. Resan tar ca 30 minuter men jag lovar att det är värt det.

Budapest på natten är ett måste, och ännu mer så på Donaus stränder. Precis här står en byggnad med en unik historia. Innan sovjeterna kom var det en internatskola som drevs av de franska nunnorna från Sacré Coeur. När den ungerska folkrepubliken upprättades lämnade nunnorna byggnaden, som sedan användes av höjdarna i den kommunistiska nomenklaturan. Idag inrymmer den en sjaskig bar som har blivit ett Mecka för fans av punk, metal och trash. Konserterna har livat upp nätterna i Budapest sedan 2008.

Det finns också flipperspel, pingisbord, lounger med soffor och en gammal buss som byggts om till loungeområde. Dürer Kert har en avläggare: Dürer Part, en liten bar på Lupa-stranden. Stranden ligger vid sjön Lupa, en destination bara några kilometer från den ungerska huvudstaden. Det är den perfekta platsen för både drinkar och utomhussporter. Om du är intresserad av aktiviteter utanför staden rekommenderar jag att du läser inlägget om de bästa utflykterna från Budapest.

Användbar information

 • Adress: Öböl utca 1.
 • Öppettider: Konsertlokalen är endast öppen om det finns evenemang inplanerade. Innan du planerar ditt besök rekommenderar jag att du kontrollerar den officiella Dürer Kert-webbplatsen.

Boka en partytur till ruinpubarna

9. Szatyor Bár, en annorlunda destination

Besök på Szatyor Bár| ©My Map of Budapest
Besök på Szatyor Bár| ©My Map of Budapest

Precis som Dürer Kert ligger Szatyor inte i det judiska kvarteret utan på en elegant aveny i huvudstaden: Bartók Béla. På denna bostadsgata finns bokhandlar, konstgallerier (Faur Zsófi, Gross Arnold, etc.), kaféer (Addicted2Caffeine, Hadik, etc.) och några av huvudstadens bästa restauranger. Szatyor ligger på Civic 36 och är en av de få ruinbarerna på den här sidan Donau.

Till skillnad från de andra barerna på denna lista besöks den inte av turister, som föredrar de mer centrala etablissemangen. Inredningen har en ovårdad känsla även om den inte är lika extrem som på Szimpla Kert. För att komma hit från Gamla stan kan du ta spårvagnen från Deák Ferenc-torget (linje 47 och 49) och gå av vid hållplatsen Gárdonyi tér.

Användbar information

 • Adress: Bartók Béla 36.
 • Öppettider: Szatyor Bár är öppet dagligen från kl. 12.00 till midnatt.

Boka en partytur genom ruinpubarna