Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Hur man kommer till Windsor från London

Funderar du på att besöka det förtrollande Windsor Palace? Gratulerar, du kommer att ha en fantastisk tid. I den här artikeln kommer jag att berätta om de olika sätten att göra denna tur, med dess för- och nackdelar.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

9 minsta läsning

Hur man kommer till Windsor från London

Windsor Castle | ©Jean-Marc Astesana

Staden Windsor ligger bara 37 kilometer från London och är ett vackert resmål för att komma i kontakt med en viktig del av Englands historia. Denna stad i Berkshire, England, är drottning Elizabeths favoritresmål på helgen och har en alldeles egen charm. Även om det finns mycket att se och göra i London är det just på grund av närheten till staden och palatset Windsor ett måste från den engelska huvudstaden.

Som alltid är det bästa alternativet att boka en guidad tur, eftersom du kan slappna av och njuta av utflykten medan guiderna tar hand om allt annat. Du får också veta alla detaljer och historier som Windsor har att erbjuda. Du som vill ta dig hit på egen hand kan ta dig hit med tåg, bil eller taxi. Nedan går jag igenom alla alternativen för dig, med deras för- och nackdelar, så att du kan välja det som passar bäst för din resa.

1. Det bästa sättet att ta sig från London till Windsor är en organiserad tur som även inkluderar Bath och Stonehenge

Windsor-palatset| ©Gary Todd
Windsor-palatset| ©Gary Todd

Det finns många alternativ för turer till Windsor från London, eftersom det är ett populärt resmål för besökare till den engelska huvudstaden. Med den här turen kan du inte bara besöka staden och det traditionella Windsor Palace, det äldsta bebodda slottet i världen, utan du kan också besöka två av de mest charmiga platserna i Storbritannien: Bath och Stonehenge.

När du bokar den här turen behöver du inte oroa dig för någonting, varken transport eller inträdesavgifter till de olika sevärdheterna, eftersom turen inkluderar allt, från ingången till Windsor Palace, ingången till Saint George Chapel och ingången till de ** antika romerska baden i Bath till ingången till Stonehenge**. Du kommer också att resa bekvämt i en luftkonditionerad buss som är utrustad med wifi, USB-laddning och andra detaljer som gör att du kan koppla av och njuta av upplevelsen fullt ut.

Tack vare den specialiserade guiden får du lära dig allt om byggandet och historien av detta otroliga palats, liksom om dess nära relation till den engelska kungafamiljen. Du får se landmärken som Saint Mary's Dollhouse och det vackra Saint George's Chapel, som har använts för att fira bröllop mellan medlemmar av den kungliga familjen, till exempel Meghan Markle och prins Harry.

I charmiga Bath kan du beundra Green Abbey och Pulteney Bridge, en av endast fem bebodda broar i världen. Du kan också besöka de antika romerska baden, som fortfarande används idag. Och i Stonehenge kan du upptäcka de djupaste spåren av det engelska förflutna, och varför inte, av mänsklighetens historia, med en stenkonstruktion vars konstruktion går tillbaka till inte mindre än 3100 f.Kr. Det är definitivt två platser som du måste se om du besöker Storbritannien.

Restiden till Windsor är mindre än en timme, Bath ligger lite längre bort, ca 90 minuter, och Stonehenge ligger ca 2 timmar bort.

 • Pris: från 76 pund
 • Restid: 11 timmar (heldagsutflykt)
 • Fördelar: Du behöver inte oroa dig för någonting, och du får dessutom se alla tre platserna och deras historia i detalj.
 • Nackdelar: Kan vara lite tröttsamt för äldre personer eller mycket små barn.

Boka din resa till Windsor, Stonehenge och Bath

2. Ett annat av de bästa sätten att ta sig från London till Windsor är en guidad tur som inkluderar Oxford och Stonehenge

Stonehenge| ©Pepe Rodríguez Cordon
Stonehenge| ©Pepe Rodríguez Cordon

Som alltid är det bästa alternativet att besöka en plats som vi inte känner till med en guidad tur, eftersom vi kan lära oss mycket mer än om vi åker på egen hand, och dessutom slipper vi hantera logistiken med transporter och inträdesavgifter till de olika sevärdheterna. Detta är ett annat alternativ som skiljer sig från det jag just nämnde, eftersom det inte omfattar ett besök i Bath, utan en rundvandring i den charmiga och pittoreska staden Oxford, en av Englands mest glittrande juveler. Med sina honungsfärgade byggnader kommer du att bli imponerad när du besöker staden och dess prestigefyllda universitet. Ett utmärkt alternativ för att komplettera ditt besök i Windsor.

Det ingår också ett besök och inträde till det otroliga Stonehenge. Detta UNESCO:s världsarv är ett fantastiskt megalitmonument som är minst 5 000 år gammalt och som än i dag väcker frågor om syftet med sin konstruktion.

På denna heldagstur får du chansen att lära känna dessa tre platser i detalj, utan att behöva oroa dig för transport och andra organisatoriska frågor. Kom ihåg att bussen är utrustad med alla bekvämligheter så att du kan njuta av resan fullt ut. Detta är en av de bästa turerna att göra från London, så tveka inte.

 • Pris: från 76 €
 • Turens längd: 11 timmar och 30 minuter ungefär (heldagstur)
 • Fördelar: du behöver inte oroa dig för någonting, och du kommer att få detaljerad information om de tre platserna och deras historia tack vare din specialiserade guide.
 • Nackdelar: Resplanen är stängd

Boka din resa till Windsor, Stonehenge och Oxford

3. Att resa till Windsor från London med bil är ett av de mest bekväma sätten att ta sig dit

Gatorna i Windsor| ©Joao Alves
Gatorna i Windsor| ©Joao Alves

För att besöka Windsor från den engelska huvudstaden kan du ta tre olika vägar. I sig är det inte någon större skillnad i tid, även om det kan ta några minuter mindre att använda A4 och sedan M4. Annars kan du ta A40 och sedan M4.

Körningen i genomsnittlig hastighet tar cirka 40-50 minuter, så som du kan se är det ett ganska snabbt och ekonomiskt alternativ, eftersom du inte kommer att lägga mer än 4-5 euro på bränsle om du har en egen bil. Om du däremot vill hyra en bil för en dag i London är genomsnittspriset cirka 71 euro.

Även om du kan använda bilen för att besöka andra närliggande områden har du naturligtvis ingen expertguide som kan berätta om alla sevärdheter som du måste se. Dessutom måste du studera rutterna och ägna tid åt att köpa biljetter till Windsor Palace, St George's Chapel, Stonehenge, Oxford och så vidare.

Du kanske vill boka en tur till Stonehenge enbart från London, vilket är ett bra alternativ som komplement till din resa till Windsor med bil. Alternativt kan du också besöka Oxford från London, för dess prestigefyllda universitet och drömlika arkitektur.

 • Pris: cirka 5 euro för bränsle eller 71 euro för att hyra bilen för en dag
 • Restid: cirka 50 minuter
 • Fördelar: det är ett av de billigaste sätten att ta sig till Windsor, dessutom har du möjlighet att utforska närliggande områden och bestämma över din egen tid
 • Nackdelar: du har ingen guide som förklarar detaljerna för varje attraktion, du måste köpa alla biljetter själv, du måste lära dig de mest praktiska rutterna, och det kan ta tid från din semester.

Boka biljetter till Windsor Castle

4. Resa till Windsor från London med tåg, det billigaste sättet att ta sig dit

Paddington Station| ©Steven Penton
Paddington Station| ©Steven Penton

Om du letar efter ett sätt att besöka Windsor på egen hand från den engelska huvudstaden och har en liten budget är tåget definitivt det bästa alternativet. Du kan köpa biljetter på själva stationen, för även om det är ett resmål utanför staden är det faktiskt ganska nära (bara 34 kilometer).

Du tar tåget från Paddington Station till Windsor. Du åker hela vägen genom London till Slough och därifrån direkt till Windsor. Resan tar i genomsnitt 47 minuter och är ett utmärkt sätt att se huvudstadens förorter på vägen. Tåget släpper av dig vid Eton Central Station i Windsor, och därifrån är det ungefär 5 minuters promenad till det imponerande kungliga palatset.

Att resa med tåg är definitivt det enklaste och billigaste sättet att ta sig till Windsor från London, även om du naturligtvis måste betala för en guidad tur, inträdesavgifter till de olika attraktionerna och så vidare. Ett perfekt alternativ om du redan känner till Windsor och bara vill gå runt i trädgårdarna och in i palatset, eller om du inte är intresserad av själva historien och bara vill se en annan stad utan att behöva åka alltför långt från London.

Från Eton-stationen i Windsor till slottet behöver du bara gå cirka 200 meter, och från perrongen kan du se palatsets murar. Efter det här kostnadsfria besöket kanske du vill uppleva en av de 10 bästa turerna och utflykterna i London, du kommer att se varför detta är ett av favoritalternativen för dem som besöker den engelska huvudstaden.

 • Pris: cirka 17 euro (tur och retur)
 • Restid: cirka 47 minuter
 • Fördelar: det är det billigaste sättet att ta sig till Windsor
 • Nackdelar: du har ingen guide som förklarar detaljerna för varje attraktion, du måste köpa dina egna biljetter, du kan inte besöka närliggande områden som Bath eller Stonehenge.

Boka biljetter till Windsor Castle

5. Att resa från London till Windsor med taxi är ett av de snabbaste sätten att ta sig dit

Taxi i London| ©Angel Abril Ruiz
Taxi i London| ©Angel Abril Ruiz

Om du föredrar att besöka staden och Windsor Palace på egen hand och letar efter ett snabbt sätt att ta dig dit är taxi definitivt det bästa sättet. På så sätt kan du disponera din tid i lugn och ro och se dig omkring i slottet och dess omgivningar. Tänk dock på att du inte har någon specialiserad guide som guidar dig genom palatsets och stadens olika sevärdheter. Om du väljer det här alternativet måste du också ordna inträdesbiljetter till bland annat St George 's Chapel och St Mary's Dollhouse.

Om du vill boka en taxi från London till Windsor kan du göra det direkt online eller via telefon, det finns många företag som gör den här resan, med tanke på närheten till Windsor och platsens popularitet. Att åka taxi till Windsor är ett mycket bra alternativ om du reser med barn, eftersom du kör och bestämmer ditt eget schema, och det är ett av de snabbaste sätten att ta sig till Windsor.

Du kan boka din taxi från London till Windsor utan att tveka, eftersom de flesta av dessa företag erbjuder en utmärkt service och bedrägerier är inte alls vanliga. Om du bokar tjänsten från företagets webbplats kan du dessutom vara helt lugn och säker.

Om du efter att ha besökt Windsor på egen hand fortfarande vill se några av de närliggande sevärdheterna, kan du se här hur du tar dig till Stonehenge från London, eftersom du inte får missa detta UNESCO:s världsarv.

 • Pris: från 65 euro per sträcka
 • Restid: cirka 50 minuter (bara resan)
 • Fördelar: det är ett av de snabbaste sätten att ta sig till Windsor från London
 • Nackdelar: du får inte besöka andra platser eller en guide som kan förklara platsens historia, och du får inte heller dina biljetter ordnade.
 • Organiserad tur Windsor-Stonehenge-Bath
 • Pris: från 76 pund
 • Varaktighet: ca 11 timmar
 • Fördelar: allt är ordnat
 • Nackdelar: -
 • ** Organiserad tur Windsor-Stonehenge-Oxford**
 • Pris: från 76 pund
 • Varaktighet: 11 timmar och 30 minuter ca.
 • Fördelar: allt är ordnat
 • Nackdelar: -
 • ** Besök Windsor med taxi**
 • Pris: från 65 pund per sträcka
 • Varaktighet: ca 40 minuter
 • Fördelar: snabbt
 • Nackdelar: ingen guide och inga inträdesavgifter
 • ** Besök Windsor med bil**
 • Pris: 70 pund för biluthyrning
 • Varaktighet: ca 40 minuter.
 • Fördelar: egen rörlighet
 • Nackdelar: ingen guide eller biljetter
 • ** Besök Windsor med tåg**
 • Pris: 17 pund (tur och retur)
 • Varaktighet: ca 47 minuter
 • Fördelar: billigaste alternativet
 • Nackdelar: ingen guide eller biljetter

Tips för resan London - Windsor

Windsor| ©Gail Frederick
Windsor| ©Gail Frederick

Om du är på semester i London och planerar att besöka Windsor finns det några saker att tänka på.

 • Ta med dig förfriskningar: Oavsett om du åker på en organiserad tur eller besöker staden på egen hand bör du överväga att ta med dig några förfriskningar och drycker. Dessa turer inkluderar inte lunch, och även om det finns platser och butiker att shoppa på efteråt är de vanligtvis dyrare än i London.
 • Gör din research om de platser du ska besöka i förväg: Det skadar aldrig att göra lite efterforskningar, det kommer att berika ditt besök om du inte väljer en guidad tur, och det kommer att göra det möjligt för dig att njuta mycket mer av de platser du besöker. I Windsor, Bath eller Oxford finns det mycket att se, eftersom det är platser fulla av historia. För att inte tala om Stonehenge.
 • Välj den bästa musiken för bilresan: Om du väljer att besöka Windsor från London med bil får du inte missa chansen att välja och sätta ihop en spellista enligt de engelska rutterna, med det bästa av britpop, Beatles och Oasis. En bilresa är alltid bättre med bra musik i bakgrunden.
 • Ta med en kappa: Beroende på vilken tid på året du besöker Windsor kan du behöva en regnjacka eller poncho. Tänk på att England är ett land som är känt för sitt omväxlande väder och sin grå himmel, så det skadar inte att ta med ett paraply också. Kom ihåg att alltid kontrollera väderprognosen för dagen i förväg så att du vet vad du kan förvänta dig. Från maj till september är temperaturerna mycket behagliga, så du behöver inga tjocka jackor eller andra tunga kläder, men mellan oktober och april sjunker temperaturen betydligt, med en lägsta temperatur på 2 grader Celsius under vintermånaderna.
 • Övernatta i Windsor eller Bath: Att övernatta i Windsor eller vackra Bath kan vara en mycket intressant upplevelse. Om du besöker staden på egen hand rekommenderar jag att du överväger det. Allt som undviker den klassiska turistupplevelsen för dig närmare lokalbefolkningens livsrytm.

Boka biljetter till Windsor Castle