Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

De 10 bästa nattliga turerna i London

Upptäck charmen i den upplysta staden på en nattlig rundtur till de mest symboliska platserna. Här är de bästa alternativen

María Cano

María Cano

7 minsta läsning

De 10 bästa nattliga turerna i London

London Eye | ©David Geib

Om du funderar på vilka turer du ska göra under ditt besök i London bör du inte utesluta en nattlig tur för att lära känna charmen hos denna upplysta stad. Monumenten och sevärdheterna i London är ännu vackrare när det blir mörkt. Det finns också ett stort utbud av tematurer för alla smaker: gastronomiska turer, skräckturer... Läs mer om de olika alternativen. Fortsätt läsa!

1.- Se London från Themsen med en nattkryssning

Kryssning med solnedgång på Themsen| ©Graham Hobbs
Kryssning med solnedgång på Themsen| ©Graham Hobbs

Ett annat sätt att lära känna London när det blir mörkt, och som är förenligt med det föregående, är en nattkryssning på Themsen. På den här turen har du möjlighet att se alla sevärdheter längs flodbanken, antingen från en sluten salong på nedre plan eller från en öppen terrass ovanför. Du kommer att segla under bland annat London Bridge och Millennium Bridge, och du kommer att kunna se olika byggnader och sevärdheter som Canary Wharf, London Eye, Westminster Abbey, St Paul's Cathedral, Tower of London, Shard eller det brittiska parlamentet.

Den här typen av turer erbjuds ibland med en välkomstdrink, en aperitif eller en middag. Ofta finns det också levande musik. Rock, swing, pop, chill-out eller funk för att göra upplevelsen ännu roligare.

Resan tar vanligtvis cirka två timmar och priset börjar på 34 euro. När du bokar den här turen bör du notera att vissa företag inte tillåter att barn under 13 år följer med.

 • Varaktighet: ca 2 timmar.
 • Pris... från 34 euro.

Boka en kryssning i solnedgången på Themsen

2.- Upptäck det mest paranormala London med Ghost Walk Walking Tour

Att delta i Ghost Walk i London| ©Felicity B
Att delta i Ghost Walk i London| ©Felicity B

En rolig och annorlunda tur där du går genom Londons centrum medan en guide berättar skrämmande och skrämmande historier om mord, brott, spöken och djävlar. Det bästa sättet att fördjupa dig i det mest hemsökta London genom dess mörka gator, mystiska gränder, parker och kyrkogårdar.

På den här turen kommer du bland annat att besöka St James's Palace, Westminster Abbey, Big Ben, Buckingham Palace och Royal Academy of Arts. Denna paranormala rundvandring på cirka två timmar kostar cirka 24 euro.

 • Varaktighet... cirka 2 timmar.
 • Priset... från 24 euro.

Boka en spökresa i London

3.- Se stadens prakt med en nattlig busstur

Trafalgar Square på natten| ©Peter Trimming
Trafalgar Square på natten| ©Peter Trimming

Det mest populära sättet att se London efter mörkrets inbrott är en nattlig rundtur i en typisk öppen buss. På den här turen får du se ikoniska landmärken som Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Harrods och njuta av belysningen av ikoniska landmärken som London Eye på natten, London Bridge, St Paul's Cathedral, Westminster Abbey, Tower of London, Big Ben och Buckingham Palace.

Turen tar mellan en och en halv och två timmar och en guide ger dig alla detaljer och förklaringar på vägen.

Det är ett mycket roligt alternativ och perfekt för dig som bara är i London i några dagar och vill lära känna staden på djupet. Priset för turen börjar på 27 euro.

 • Varaktigheten... från 1,5 till 2 timmar.
 • Pris... från 28 euro.

4.- Den kusligaste rundturen, om Jack the Ripper

Besök Jack the Ripper-museet på en rundtur| ©Matt Brown
Besök Jack the Ripper-museet på en rundtur| ©Matt Brown

Och om du fortfarande vill sätta lite mer skräck i ditt liv, tveka inte att ta en nattlig rundtur med Jack the Ripper, en av de mest populära seriemördarna i historien. En resa tillbaka i tiden till slutet av 1800-talet, mitt i den viktorianska eran, som tar dig till de platser där morden ägde rum.

En rundtur på cirka två och en halv timme där du får veta alla detaljer om vem han egentligen var, varför han aldrig greps, vad som kännetecknade honom, vilka offer han valde... och där guiden tar dig genom miljöer som Whitechapel-distriktet, Tower of London eller andra emblematiska platser som Frying Pan Public House, Artillery Lane, The Ten Bells, Brick Lane eller Spitafields Market.

Den här turen är en av de mest populära turerna i London och börjar från cirka 23 euro.

 • Varaktighet... cirka 2,30 timmar.
 • Pris... från 23 €.

Den mest kompletta resan genom historien: Jack the Ripper, Sherlock Holmes, William Wallace och Karl I

Besök på Sherlock Holmes Pub| ©Vazbo
Besök på Sherlock Holmes Pub| ©Vazbo

Men förutom rundturen till de viktigaste Jack the Ripper-platserna finns det också en annan typ av rundtur som kompletterar dessa skrämmande platser med platser från andra berättelser, till exempel spöket i Cock Lane eller Sweeney Todd.

På denna rundtur, som delvis går till fots och delvis med buss, kommer du att besöka Sir Willam Wallaces monument, Smithfield Market där de offentliga avrättningarna på den tiden ägde rum, Trafalgar Square, Old Bailey, Royal London Hospital, East End... Du kommer också att ha möjlighet att koppla av och njuta av en öl på Sherlock Holmes Pub, ett ställe som du inte får missa om du är en älskare av Arthur Conan Doyles böcker.

Turen, som varar i cirka tre timmar, kostar från 40 euro.

 • Turen varari cirka tre timmar.
 • Priset... från 40 €.

6.- En skrämmande busstur, Comedy Horror Show

På spökbussen genom London| ©Gary Chatterton
På spökbussen genom London| ©Gary Chatterton

Ett annat alternativ för att upptäcka det läskigaste London är en spökbusstur. Ja, du läste rätt, en spökbuss. En upplevelse som de små kommer att älska.

Under den här skrämmande turen berättar chauffören de mest mystiska och mörkaste historierna längs vägen. En spökupplevelse som tar dig till platser som Westminster Abbey, Tower of London, London Bridge och Fleet Street som döljer historier som är mer skrämmande än de vi vanligtvis får höra.

Turen, som varar ungefär en och en halv timme, kostar cirka 30 euro.

 • Varaktigheten... cirka 1,30 timme.
 • Priset... från 30 euro.

7.- Njut av nattlivet med en pubrunda i centrala London

Besök på Piccadilly Circus i London| ©Lily.Smith
Besök på Piccadilly Circus i London| ©Lily.Smith

Och om du är ute efter en rolig kväll ute får du inte missa en pubrunda genom några av de livligaste barerna och pubarna i centrala London, där du får lära dig allt om nattlivet. Den här typen av tur inkluderar VIP-entré till olika platser i staden, samt exklusiva rabatter på drinkar. Du får sällskap av en värd som guidar dig, samt en fotograf som fångar de bästa och roligaste ögonblicken under kvällen.

Turen kommer att äga rum på några av Londons mest populära platser i nattlivet, som Leicester Square, Soho och Piccadilly Circus, och ger dig en inblick i Londons nattliv, samtidigt som du får träffa många olika människor, både lokalbefolkningen och andra resenärer som följer med dig.

Den här turen, som tar cirka sju timmar, är inte lämplig för personer under 18 år.

 • Varaktighet... cirka 7 timmar.
 • Pris... från 23 €.

8.- Smaka på goda rätter på en gastronomisk rundtur i Soho London

Att njuta av en god cocktail| ©Elzio Pilan Junior Pilan Films
Att njuta av en god cocktail| ©Elzio Pilan Junior Pilan Films

Och om du vill komplettera din Londonupplevelse med en gastronomisk rundtur i staden, tveka inte att ta en tapastur i Soho i London. På den här turen får du möjlighet att prova olika rätter på flera olika ställen i denna stadsdel som kännetecknas av ett varierat och internationellt kulinariskt utbud. Dessutom kan rätterna åtföljas av cocktails eller öl.

Serranoskinka, kinesiska pastejer, mexikanska tacos tillsammans med Gin & Tonic, ett brett utbud av cocktails och öl är några av de rätter och drycker som du får möjlighet att prova på kvällsturnén i detta populära kvarter i staden.

Det här alternativet, som är perfekt för matälskare, är inte lämpligt för personer över 18 år och kostar från cirka 100 euro.

 • Varaktighet... cirka 3,30 timmar.
 • Priset... från 100 euro.

Boka en matresa i London

9.- Lär känna London i avskildhet med en nattlig rundtur med privat chaufför

Nära London Eye på natten| ©Rahul Desai
Nära London Eye på natten| ©Rahul Desai

Ett annat trendigt alternativ är att uppleva Londons nattliv med en privat tur med chaufför. Detta är ett mycket bekvämt alternativ eftersom det erbjuder en flexibel resväg som kan anpassas efter dina önskemål och även inkluderar hämtning och lämning på ditt hotell. Du måste dock tänka på att det är chauffören som ger dig alla detaljer och förklaringar, och att han vanligtvis inte är en officiell guide.

Den här turen tar dig till de mest kända platserna i staden som London Bridge, Tower of London, London Eye, Big Ben, Trafalgar Square, West End, Chinatown, Soho, Piccadilli Circus, Thames Embankment, Chelsea eller Thames Bay.

Priset för denna tur, som varar i cirka tre timmar, börjar från 150 euro och kan bokas av ett par eller en grupp av vänner eller en familj på upp till åtta personer.

 • Längden... cirka 3 timmar.
 • Priset... från 150 €.

10.- Nattfotografering i Southbank eller Westminster

London på natten| ©Daniel Coyle
London på natten| ©Daniel Coyle

En annan av de mest intressanta kvällsturerna med tema, särskilt om du gillar att fotografera, är Southbank- eller Westminster-fototuren. Å ena sidan får du lära dig alla detaljer om dessa populära områden och å andra sidan kan du finslipa din teknik eller lära dig nya begrepp om denna disciplin.

Under den här turen, som tar ungefär två timmar, får du se stadens skönhet i ljuset när du tar bilder av spektakulära platser som London Eye, Big Ben, Westminster Abbey, floden Themsen och Southbank-området.

På den här turen får du sällskap av en professionell guide. Förklaringarna är endast på engelska.

 • Varaktighet... cirka 2 timmar.
 • Pris... från 130 euro.