Alcázar Biljetter och Turer

Alcázar i Sevilla är en av Sevillas stora juveler: få ut det mesta av din resa och lär känna den från insidan genom att köpa biljetter eller boka en guidad tur.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minsta läsning

Alcázar Biljetter och Turer

Trädgårdarna vid Alcázar i Sevilla | ©Eric Titcombe

Att gå in i Alcázar i Sevilla är en fröjd för ögat: dess skönhet är mer än en match för resten av monumenten och stadsdelarna i Sevilla och även om dess namn inte väcker lika mycket genklang som Giralda eller Torre del Oro, är Alcázar ett obligatoriskt stopp på din resa.

Det billigaste alternativet

Biljetter till Sevilla Alcazar

Säker tillgång till ett av de viktigaste monumenten i Sevilla

Spara tid och pengar genom att köpa dina biljetter i förväg och njut av att utforska Alcázar i Sevilla. Gå genom alla rum och beundra de olika stilar som gör detta palatskomplex så speciellt.

En av de viktigaste sevärdheterna i den andalusiska huvudstaden. Real Alcázar i Sevilla är ett arkitektoniskt verk som tar emot miljontals turister varje år och som jag rekommenderar dig att besöka om du reser genom staden. Boka dina biljetter i förväg så slipper du onödiga köer och väntan.

Palatset har inslag från olika historiska perioder: islamisk, mudejar, renässans, gotik och barock. En autentisk arkitektonisk juvel som förklarades som världsarv av UNESCO i slutet av 1980-talet. Den består av tre palats och är för närvarande den enda anläggningen som fortfarande fungerar som residens för spanska kungligheter.

Rekommenderas om... du ska besöka Sevilla och vill försäkra dig om tillgång till ett av stadens emblem utan att behöva ta hand om någonting.

Vilka typer av biljetter finns tillgängliga för att besöka Alcázar i Sevilla?

Andalusisk patio i Alcazar i Sevilla
Andalusisk patio i Alcazar i Sevilla

Ett besök i Alcazar är ett måste i Sevilla och det är vanligt att hitta kombinerade biljetter till Alcazar och en guidad tur eller någon annan aktivitet, till exempel att besöka katedralen eller Giralda.

Du kan också köpa biljetter i biljettkontoret eller online. Jag föreslår det andra alternativet, så att du inte riskerar att behöva köa i evigheter eller till och med behöva komma tillbaka en annan dag. Se till att du får tillgång till detta underbara monument och utforska Andalusiens och Spaniens historia i vart och ett av dess rum.

Boka dina biljetter till Alcazar i Sevilla

Inträde och guidad tur till Alcazar i Sevilla

Entré till Alcazar i Sevilla| ©ArminFlickr
Entré till Alcazar i Sevilla| ©ArminFlickr

Alcázar i Sevilla ligger i stadens historiska centrum och ett besök där är en viktig aktivitet under ditt besök i Sevilla. Alternativet att ta en guidad tur i detta palats och dess trädgårdar är det bekvämaste om du vill lära dig mer om historien och de arkitektoniska detaljer som döljs i varje hörn av palatset.

Vad denna rundtur består av

Detaljerna är följande: turen varar 1-2 timmar och priset är cirka 34 euro. För att säkra din plats måste du boka online och när du har valt den dag du vill göra denna guidade rundtur i Alcázar i Sevilla får du ett e-postmeddelande som informerar dig om tidtabell, mötesplats och andra instruktioner.

Du kommer också att åtföljas av en professionell guide under hela turen, som kommer att finnas där för att svara på alla frågor du kan ha.

Kom ihåg att köpa dina biljetter online, med eller utan guidad tur. Att vänta i kö vid biljettkontoret är en uppoffring och garanterar inte att du kan komma in på dagen.

Boka din guidade tur till Alcazar i Sevilla

Entré och guidad tur till Alcazar, katedralen och Giralda

Katedralen i Sevilla| ©Sevilla Congress & Convention Bureau
Katedralen i Sevilla| ©Sevilla Congress & Convention Bureau

Katedralen i Sevilla och dess berömda torn, Giralda, är viktiga attraktioner för besökare i staden. Om du vill se allt rekommenderar jag att du tar en guidad tur som kombinerar Alcázar, katedralen och Giralda, eftersom de är en referens när det gäller arkitektur och kulturell rikedom, inte bara i Andalusien utan i hela Spanien.

Vad denna rundtur består av

Priset är 616 kr och den totala tiden för den guidade turen till dessa två monument är cirka tre och en halv timme. Du undviker köerna vid entrén genom att gå direkt in med din expertguide och resten av gruppen.

Du kan boka din plats online och välja den dag och tid som passar dig bäst för ditt besök. Jag rekommenderar att du väljer tidigt på morgonen för att slippa värmen och undvika folkmassorna på helgerna. Turen inkluderar biljetter till Alcazar, katedralen och klättringen till Giralda-tornet.

Alla som älskar konst och islamisk och kristen historia kommer att fascineras av denna rundtur i Sevillas mest enastående och besökta monument.

Boka din guidade rundtur i Alcazar, katedralen och Giralda-tornet

Guidad tur i Alcazar i Sevilla för små grupper

Lady Maria de Padillas bad
Lady Maria de Padillas bad

Om du gillar guidade turer eller är särskilt intresserad av staden Sevillas historia och dess moriska arv, är denna guidade tur i Alcazar för små grupper väl värt det. Priset på 447 kr är mycket likt en vanlig guidad tur och skillnaden är att du kommer att vara i en grupp på högst 20 resenärer; detta gör att du kan känna dig tryggare med din guide och mer bekväm när du går runt i Alcazar.

Vad denna rundtur består av

Förutom tjänsterna från en professionell guide inkluderar priset inträde utan köer. Med andra ord behöver du inte vänta i den långa kön vid biljettkontoret, utan du möter din guide utanför och går direkt in. När du bokar online och väljer vilken dag du vill besöka kommer du att få information om mötesplats och tid.

Den här turen handlar om enklavens historia, men också om platsens arkitektur (med influenser från arabvärlden, renässansen och barocken) och om de rum som har använts som inspelningsplats för den populära serien Game of Thrones. Du kan boka denna rundtur på engelska eller spanska och den tar ungefär en och en halv timme.

Boka dina biljetter till Alcazar i Sevilla

Vad kommer jag att se på Alcázar i Sevilla?

Kungliga Alcazar i Sevilla
Kungliga Alcazar i Sevilla

Många jämför Alcazar i Sevilla med Alhambra i Granada, inte i fråga om betydelse eller storlek utan i fråga om stil. Efter att ha besökt båda platserna kommer du att se många likheter mellan de två, eftersom båda är bland de äldsta palatsen i Spanien och båda har den moriska och andalusiska dekorationen gemensamt.

För att få ut det mesta av Alcázar i Sevilla är min första rekommendation att du antingen tar en guidad tur eller gör lite efterforskningar om vad du hittar inuti och vilka kungar som bodde i palatset. Även om det är en fröjd att gå vilse i Alcázar i Sevilla, glöm inte att skaffa en karta vid ingången så att du kan känna igen vad du ser.

De viktigaste stoppen

  • Trädgårdarna: helt fängslande och översållade med underverk som Merkuriusdammen eller Karl V:s paviljong.
  • Kung Don Pedros palats: kallas det lilla Alhambra. Det är inte svårt att förstå varför; jag skulle kunna nämna flera av dess rum men jag skulle inte veta vilket som förtjänar mer erkännande.
  • Casa de la Contratación: av högsta historiska värde för att vara en referens när det gäller handel med Amerika.
  • Det gotiska palatset: där de kristna kungarna bodde efter återerövringen.
  • Patio del Yeso: detta är området du hittar vid ingången och även om det inte imponerar lika mycket som andra, är det ett av de äldsta bevarade.

Boka din guidade rundtur i Alcázar i Sevilla

Tips för att besöka Alcazar i Sevilla

Interiören i Alcázar i Sevilla| ©Shadowgate
Interiören i Alcázar i Sevilla| ©Shadowgate

Om du inte är ett fan av guidade turer eller inte är intresserad av kombinerade biljetter, kan du också besöka Alcazar på egen hand. Enskilda biljetter kan också bokas i förväg genom att välja datum och tid för ditt besök på den officiella webbplatsen för Alcázar i Sevilla; på detta sätt, även om du inte har en guidad tur, kommer du att undvika att köa vid biljettkontoret. Prisskillnaden består endast av expeditionsavgiften, som normalt är en euro.

Priset för den allmänna biljetten är 11,50 euro med ett tillägg på 4,50 euro för dem som vill besöka området Cuarto Real Alto, som ligger i den övre delen av kung Don Pedros palats.

Sevärdheter som ingår i entrébiljetten till själva Alcazar

  • Antikvarium
  • Bellver-Casa Fabiola-museet
  • Keramikmuseet Triana
  • Slottet San Jorge

Särskilda grupper

Observera också att inträdet till Alcazar är gratis för personer med funktionshinder, barn under 16 år och invånare i Sevilla. Pensionärer och studenter får också rabatt på den allmänna entréavgiften och under den sista timmen av inträdet till Alcazar (från 16 till 17 på vintern och från 18 till 19 på sommaren) är inträdet gratis för alla besökare. En mycket viktig sak: detta betyder inte att du inte bör boka i förväg för någon typ av gratis inträde för att inte missa.

Andra alternativ

Slutligen kanske du också är intresserad av att veta att Alcázar ibland anordnar dramatiserade besök på natten. Håll ett öga på de officiella kanalerna för att ta reda på när de är och boka din plats i förväg.

Ana's Traveller Tip

Besök inte Alcázar i bråttom. Avsätt minst två timmar av din resa för att njuta av trädgårdarna och arkitekturen.

Planera ditt besök

Utsikt över Giralda från Alcázar i Sevilla| ©Shadowgate
Utsikt över Giralda från Alcázar i Sevilla| ©Shadowgate

Hur man tar sig dit

Alcázar i Sevilla ligger i den historiska stadskärnan, mycket nära katedralen och kvarteret Santa Cruz. När du kommer till området är det inga problem att hitta de olika skyltarna som visar ingången, även om det är sant att den kan vara lite obemärkt med tanke på de vackra omgivningarna. Olika stadsbussar kommer att släppa av dig nära detta område, liksom tunnelbanan som går genom vissa områden i Sevilla.

Närmaste tunnelbane- och busshållplats är Puerta de Jerez och om du inte vill gå kan du ta en spårvagn som släpper av dig vid katedralens dörr, bara några meter från Alcázar.

Öppettider

Alcázar i Sevilla är öppet från måndag till söndag från kl. 9.30 året runt. På vintern stänger det kl. 17.00 och på sommaren kl. 19.00. Det är endast stängt (med vissa undantag) den 1 och 6 januari, långfredagen och den 25 december. Utanför dessa öppettider kan Alcazar öppnas för grupper som deltar i kongresser, symposier eller liknande evenemang till det exklusiva priset för ett nattbesök.

När ska man gå

De som inte är vana vid de höga temperaturerna i Sevilla kan ha svårt att besöka inte bara Alcázar utan även de olika monumenten i den andalusiska huvudstaden. Därför är den första rekommendationen om när man ska besöka Alcázar, särskilt på sommaren, att undvika de centrala timmarna på dagen, trots att det finns gott om skugga i trädgårdarna och palatsen.

Eftersom det är ett av de mest besökta monumenten i Sevilla rekommenderar jag också att man undviker helgdagar och helger så mycket som möjligt för att kunna njuta av besöket utan folkmassor.

Besökets varaktighet

Oavsett om du åker på en organiserad rundtur eller ett individuellt besök har Alcázar i Sevilla mycket att se och det är inte värt att göra det i brådrasket. Min rekommendation är att avsätta minst två timmar för att gå runt i interiören och njuta av rummen och trädgårdarna.

Fotografier

Alcázar är utan tvekan en av de mest fotograferbara platserna i Sevilla. Skönheten i både palatsen och trädgårdarna gör att man hela tiden vill fånga varje detalj. Eftersom fotografering är tillåtet, om inte annat anges på skyltar i vissa rum, bör du lägga till en extra timme till den tid du har avsatt för ditt besök om du är särskilt förtjust i fotografering.

Var man kan äta

Om du vill äta före eller efter ditt besök är mitt främsta råd att hålla dig så långt borta från området som möjligt. Du kommer förmodligen att hitta olika PR-personer på gatan som säljer de typiska delikatesserna från lokala restauranger. Oavsett kvaliteten på dessa ställen är priset ganska uppblåst och låt oss bara säga att de inte är de mest autentiska i området ...

Istället för att ge efter för dessa erbjudanden rekommenderar jag att du vandrar runt lite; priserna kommer förmodligen fortfarande att vara höga, men du hittar mer äkthet.

Det omgivande området

Alcázar ligger i den historiska stadskärnan i Sevilla. Det innebär att du bara några meter bort hittar skatter som katedralen och Santa Cruz-kvarteret, som båda är värda ett separat besök. Om du följer spårvagnslinjen från Puerta de Jerez kommer du till Plaza Nueva där du kan ta en härlig, om än varm, promenad. Ett sista tips: vandra runt i området så mycket du kan, det är väl värt det.

Att besöka Alcázar med barn

Alcázar är en perfekt plats att besöka med barn, inte bara för att barn under 16 år har gratis inträde, utan också för att de små kommer att älska att utforska dess innergårdar och labyrinter. Om Alcázar är som en sagomiljö för vuxna så är det ännu mer magiskt för barn.

Boka din guidade tur till Alcázar i Sevilla

Om du är intresserad av att köpa biljetter till Alcazar, kanske du också är intresserad av

Katedralen i Sevilla mellan stadens takåsar| ©Henrique Ferreira
Katedralen i Sevilla mellan stadens takåsar| ©Henrique Ferreira

Bara några meter från Reales Alcázares i Sevilla ligger den imponerande katedralen. Katedralen i Sevilla, i gotisk stil och krönt av Giralda-tornet, är ett av världens viktigaste arkitekturverk och om det redan är ett privilegium att beskåda den från utsidan, är det en unik upplevelse att få tillträde till den, besöka dess interiör och bestiga tornet.

Arkitekturstilarna i katedralen i Sevilla och Royal Alcazar är mycket olika, vilket är anledningen till att det är så fascinerande för resenären att njuta av båda under ett och samma besök. Det finns gemensamma guidade turer till båda monumenten, men jag rekommenderar att du tar en titt på den här artikeln på Biljetter till katedralen i Sevilla för att få all information du behöver om ett viktigt besök.