Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Alcázar Biljetter och Turer

Alcázar i Sevilla är en av dess stora juveler: gör det mesta av din resa och lär känna den inifrån genom att köpa biljetter eller boka en guidad tur.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minsta läsning

Alcázar Biljetter och Turer

Trädgårdarna i Alcázar i Sevilla | ©Eric Titcombe

Att gå in i Alcázar i Sevilla är en fröjd för ögonen: dess skönhet är mer än en match för resten av Sevillas monument och stadsdelar, och även om dess namn inte ger lika mycket resonans som Giralda eller Torre del Oro är Alcázar ett obligatoriskt stopp på din resa.

1. Hur man besöker Alcazar i Sevilla

Andalusisk uteplats i Alcazar i Sevilla
Andalusisk uteplats i Alcazar i Sevilla

Ett besök på Alcázar är ett måste i Sevilla och det är vanligt att hitta kombinerade biljetter för Alcázar och en guidad tur eller någon annan aktivitet, t.ex. ett besök i katedralen.

Biljetter och besök till Alcazar

2. Inträde till Alcazar och guidad tur i omgivningarna

Inträde till Alcázar i Sevilla| ©ArminFlickr
Inträde till Alcázar i Sevilla| ©ArminFlickr

Alcázar i Sevilla ligger i stadens historiska centrum. Några steg bort ligger Giralda-katedralen och Santa Cruz-kvarteren. Med denna aktivitet kan du dra nytta av denna plats för att ta en guidad tur i Alcazar och dess omgivningar, utan att behöva köa vid ingången.

Vad den här resan består av

Detaljerna är följande: rundturen varar ungefär två timmar, den finns på engelska och spanska och priset är cirka 30 euro. För att säkra din plats måste du boka online, och när du har valt den dag då du vill delta i den guidade rundturen på Alcázar i Sevilla får du ett e-postmeddelande med information om tider, mötesplats och andra instruktioner.

Om den guidade rundturen i omgivningarna

Även om rundturen i omgivningarna inte är lika uttömmande som en särskild guidad tur hjälper den dig att orientera dig i staden och sedan kan du utforska området i din egen takt eller med en annan tur. När det gäller Alcazar-guiden är den ett sätt att få ut mycket mer av besöket. Om du vill stanna längre efter den guidade rundturen och besöka Alcazar och dess trädgårdar på egen hand är det inget problem.

Anas resetips

Med eller utan guidad tur, köp dina biljetter online. Att stå i kö vid biljettkontoret i solen är en uppoffring och garanterar inte att du kommer in på dagen.

3. Guidad tur till Alcázar i Sevilla för små grupper

Badet av Lady Maria de Padilla
Badet av Lady Maria de Padilla

Om du gillar guidade turer eller är särskilt intresserad av Sevillas historia och det moriska arvet är den här guidade rundturen i Alcázar för små grupper väl värd det. Priset på 393 kr är mycket likt en vanlig guidad tur, men skillnaden är att du kommer att vara i en grupp på högst 20 resenärer, vilket gör att du kan känna dig tryggare med din guide och bekvämare när du besöker Alcázar.

Vad den här resan består av

Förutom en professionell guide ingår det i priset att du får tillträde utan köer. Med andra ord behöver du inte vänta i den långa kön vid biljettkontoret, utan möter din guide utanför och går direkt in. När du har bokat online och valt den dag du vill besöka oss får du information om mötesplats och tid.

Den här rundturen omfattar denna enklavs historia, men också information om platsens arkitektur (med arabiska, renässans- och barockinfluenser) och om de rum som användes som scen för den populära serien Game of Thrones. Denna tur kan bokas på engelska eller spanska och tar ungefär en och en halv timme.

4. Guidad rundtur i Alcazar och katedralen i Sevilla

Katedralen i Sevilla| ©Sevilla Congress & Convention Bureau
Katedralen i Sevilla| ©Sevilla Congress & Convention Bureau

Sevillas katedral och dess berömda torn, Giralda, är en annan viktig attraktion för besökare i staden. Den här guidade turen kombinerar Alcázar och katedralen i Sevilla, eftersom de båda är referenspunkter när det gäller arkitektur och kulturell rikedom, inte bara i Andalusien utan i hela Spanien.

Vad den här resan består av

Priset är 558 kr och den guidade turen till dessa två monument tar cirka tre och en halv timme. Du kan göra det på engelska eller spanska och på båda ställena slipper du köerna vid ingången genom att gå direkt med din expertguide och resten av gruppen.

Du kan boka din plats online och välja den dag och tid som passar dig bäst för turen. Jag rekommenderar att du väljer tidig morgon för att undvika värmen och helger för att undvika folkmassorna. Turen inkluderar en klättring upp i Giralda-tornet, så var beredd på de branta trapporna.

Alla som älskar islamisk och kristen konst och historia kommer att fascineras av denna rundtur till Sevillas två mest framträdande och mest besökta monument.

5. Vad du kan se i Alcazar i Sevilla

Kungliga Alcazar i Sevilla
Kungliga Alcazar i Sevilla

Många jämför Alcazar i Sevilla med Alhambra i Granada, inte i fråga om betydelse eller storlek utan i fråga om stil. Efter att ha besökt båda platserna kommer du att se många likheter mellan dem, eftersom båda är bland de äldsta palatsen i Spanien och båda har en gemensam morisk och andalusisk dekoration.

För att få ut så mycket som möjligt av Alcázar i Sevilla rekommenderar jag att du antingen tar en guidad tur eller gör lite research om vad du hittar där inne och vilka kungar som bodde i palatset. Även om det är en fröjd att gå vilse i Alcázar i Sevilla, glöm inte att skaffa en karta vid ingången så att du kan känna igen vad du ser.

De viktigaste stoppen

  • Trädgårdarna: helt fascinerande och fyllda av underverk som Merkuriusdammen och Karl V:s paviljong.
  • Kung Don Pedros palats: kallas det lilla Alhambra. Det är inte svårt att förstå varför; jag skulle kunna nämna flera av dess rum, men jag skulle inte veta vilket rum som förtjänar mest erkännande.
  • Casa de la Contratación: av högsta historiska värde eftersom det är en referens för handeln med Amerika.
  • Det gotiska palatset: här bodde de kristna kungarna efter återerövringen.
  • Patio del Yeso: Detta är det område som du hittar vid ingången och även om det inte imponerar lika mycket som andra, är det ett av de äldsta bevarade områdena.

6. Tips för att besöka Alcázar i Sevilla

Inuti Alcazar i Sevilla| ©Shadowgate
Inuti Alcazar i Sevilla| ©Shadowgate

Om du inte gillar guidade turer eller inte är intresserad av kombinerade biljetter kan du också besöka Alcazar på egen hand. Du kan också boka enskilda biljetter i förväg genom att välja datum och tid för besöket på Alcázar i Sevillas officiella webbplats. På så sätt slipper du köa vid biljettkontoret även om du inte har någon guidad tur. Skillnaden i pris består endast av hanteringsavgiften, som normalt är en euro.

Priset för den allmänna biljetten är 11,50 euro och 4,50 euro mer för dem som vill besöka området Cuarto Real Alto, som ligger i den övre delen av kung Don Pedros palats.

Sevärdheter som ingår i inträdesbiljetten till själva Alcazar

  • Antikvariat
  • Museet Bellver-Casa Fabiola
  • Triana keramikmuseum
  • Slottet San Jorge

Särskilda grupper

Du måste också tänka på att inträdet till Alcázar är gratis för funktionshindrade, barn under 16 år och invånare i Sevilla. Pensionärer och studenter får också rabatt på den allmänna inträdesavgiften och under den sista timmen av tillträde till Alcazar (16-17 på vintern och 18-19 på sommaren) är det gratis för alla besökare. Något mycket viktigt: Detta betyder inte att du inte ska boka i förväg alla typer av gratis inträde för att inte gå miste om något.

Andra alternativ

Slutligen kan det vara intressant att veta att Alcázar ibland anordnar dramatiserade nattliga besök. Håll ett öga på de officiella kanalerna för att få reda på när de äger rum och boka din plats i förväg.

Anas resetips

Besök inte Alcazar i brådska. Avsätt minst två timmar av din resa för att njuta av trädgårdarna och arkitekturen.

7. Organisera ditt besök

Utsikt över Giralda från Alcazar i Sevilla| ©Shadowgate
Utsikt över Giralda från Alcazar i Sevilla| ©Shadowgate

Hur man tar sig till Sevilla

Alcázar i Sevilla ligger mitt i den historiska stadskärnan, mycket nära katedralen och Santa Cruz-kvarteren. När du väl kommer fram till detta område har du inga problem att hitta de olika skyltarna som visar ingången, även om det är sant att den kan gå obemärkt förbi när man ser hur vacker omgivningen är. Flera stadsbussar släpper av dig i närheten av detta område, liksom tunnelbanelinjen som går genom vissa delar av Sevilla.

Närmaste tunnelbane- och busshållplats är Puerta de Jerez och om du inte vill gå kan du ta en spårvagn som släpper av dig vid katedralens dörr, bara några meter från Alcázar.

Öppettider

Alcázar i Sevilla är öppet måndag till söndag från 9.30 på morgonen året runt. På vintern stänger den kl 17.00 och på sommaren kl 19.00. Den är endast stängd (med vissa undantag) den 1 och 6 januari, långfredagen och den 25 december. Utanför dessa tider kan Alcazar öppnas för grupper som deltar i kongresser, symposier eller liknande evenemang till det exklusiva priset för ett nattbesök.

När ska du åka?

De som inte är vana vid de höga temperaturerna i Sevilla kan ha svårt att besöka inte bara Alcazar utan även de olika monumenten i Andalusiens huvudstad. Därför är den första rekommendationen när man ska besöka Alcázar, särskilt på sommaren, att undvika de centrala timmarna på dagen, trots att det finns gott om skugga i trädgårdarna och palatsen.

Eftersom det är ett av de mest besökta monumenten i Sevilla rekommenderar jag att du undviker helgdagar och helger så mycket som möjligt för att kunna njuta av besöket utan folkmassor.

Besökets varaktighet

Oavsett om du åker på en organiserad tur eller besöker Alcázar i Sevilla på egen hand finns det mycket att se och det är inte värt att göra det i brådska. Jag rekommenderar att du avsätter minst två timmar för att gå runt i interiören och njuta av rummen och trädgårdarna.

Fotografier

Alcazar är utan tvekan en av de mest fotograferbara platserna i Sevilla. Skönheten i både palats och trädgårdar kommer ständigt att bjuda in dig att fånga varje detalj. Eftersom det är tillåtet att fotografera, om inte annat anges på skyltar i vissa rum, bör du, om du är särskilt förtjust i fotografering, lägga till en extra timme till den tid du bokar för besöket.

Var man kan äta

Om du vill äta före eller efter besöket är mitt främsta råd att hålla dig borta från området så mycket som möjligt. Du kommer förmodligen att hitta olika PR-folk på gatan som säljer de typiska delikatesserna från lokala restauranger. Oavsett kvaliteten på dessa ställen är priset ganska högt och låt oss bara säga att de inte är de mest autentiska i området...

Istället för att ge efter för dessa erbjudanden rekommenderar jag att du vandrar runt lite; priserna är antagligen fortfarande höga, men du kommer att hitta mer äkthet.

Omgivningen

Alcázar ligger i Sevillas historiska centrum. Detta innebär att du bara några meter bort hittar skatter som katedralen och Santa Cruz-kvarteren, som båda är värda ett besök i sig. Om du följer spårvagnsrutten från Puerta de Jerez kommer du till Plaza Nueva och kan göra en härlig, om än varm, promenad. Ett sista tips: vandra runt i området så mycket du kan, det är väl värt det.

Besöka Alcázar med barn

Alcázar är en idealisk plats att besöka med barn, inte bara för att barn under 16 år har fri entré, utan också för att de små kommer att älska att utforska dess innergårdar och labyrinter. Om Alcázar är en sagolik miljö för vuxna är den ännu mer magisk för barn.

Anas resetips

Ta med dig vatten under besöket: för att slippa värmen och för att undvika att betala höga priser i cafeterian på insidan.

8. Om du är intresserad av att köpa biljetter till Alcázar kommer du också att vara intresserad av

Sevillas katedral bland stadens hustak| ©Henrique Ferreira
Sevillas katedral bland stadens hustak| ©Henrique Ferreira

Några meter från Reales Alcázares i Sevilla ligger den imponerande katedralen. Katedralen i Sevilla, i gotisk stil och krönt av Giralda-tornet, är ett av de viktigaste arkitekturverken i världen och om det redan är ett privilegium att betrakta den från utsidan, är det en unik upplevelse att komma in i den, besöka dess inre och klättra upp i tornet.

De arkitektoniska stilarna i Sevillas katedral och Real Alcázar är mycket olika, och därför är det så fascinerande för resenären att få uppleva båda under ett och samma besök. Det finns gemensamma guidade turer i båda monumenten, men jag rekommenderar att du tar en titt på denna artikel om Biljetter till katedralen i Sevilla för att få all information du behöver om ett viktigt besök.