Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Biljetter till katedralen i Sevilla

Att gå in i Sevillas katedral är som att göra en resa tillbaka i tiden och om du kompletterar det med en klättring uppför Giralda eller ett besök på Alcázar kommer du att bli imponerad. Läs vidare för att ta reda på hur du får biljetter eller en guidad tur.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minsta läsning

Biljetter till katedralen i Sevilla

Katedralen i Sevilla | ©Sevilla Congress & Convention Bureau

Katedralen i Sevilla är den näst största katedralen som finns, efter Peterskyrkan i Vatikanen. Det är också världens största gotiska byggnad och en av de mest kända kyrkorna i Europa.

Med ett sådant rykte är det logiskt att katedralen är ett av de mest besökta monumenten i Sevilla, och det finns flera alternativ. Jag ska berätta de bästa:

Det mest kompletta alternativet

Alcazar och katedralen i Sevilla Tour med Skip the Line-biljetter

Katedralen, Alcázar och Giralda. Det bästa av Sevilla på en guidad tur.

Detta är det perfekta alternativet om du vill se det bästa av Sevilla med en expertguide och till ett mycket rimligt pris, eftersom det inkluderar de nödvändiga inträdesbiljetterna till monumenten.

Längd: 3 timmar 30 minuter

Sevilla har många sevärdheter och ibland är det svårt att ägna lika mycket tid och uppmärksamhet åt dem alla. Om du under din resa till Sevilla måste välja att lyfta fram ett besök framför ett annat, är mitt råd att göra det med detta. Den här guidade rundturen i katedralen, Alcazar och Giralda är en perfekt sammanfattning av Sevillas historia och kultur och omfattar dessutom de två viktigaste monumenten i staden.

Katedralens gotiska struktur, den enorma altartavlan inuti, de målade glasfönstren från 1400-talet, utsikten från Giralda, Christofer Columbus grav... Var och en av dessa aspekter är trevlig i sig själv, men om du sätter in dem i den historiska, kulturella och religiösa diskursen i Sevilla blir berikningen ännu större.

Priset för denna gemensamma rundtur, med biljetter till båda monumenten inkluderade, är 494 kr och den totala längden är cirka 3,5 timmar, med avslutning vid Alcázar. Besöket i katedralen inkluderar Giralda och taken. Ett gott råd: ta del av förklaringarna och fråga din guide allt du vill veta om stadens historia.

Varför välja detta alternativ: Detta är utan tvekan det alternativ som gör att du kan upptäcka det viktigaste i Sevilla och slipper besväret att behöva köpa biljetter separat eller köa för att komma in i monumenten.

Rekommenderas om... du letar efter det mest kompletta alternativet för att lära känna stadens historia och det bästa av staden på kort tid och med en liten budget.


Den mest ekonomiska

Cathedral of Sevilla Engelsk guidad tur med hoppa över kön och tillgång till Giralda

Sevillas katedral med en expertguide

Du kan gå in i Sevillas katedral tidigt på morgonen för att undvika trängsel, och en lokal expertguide kommer att berätta allt du behöver veta om katedralen.

Längd: 1 timme 15 minuter

I priset på 282 kr för denna guidade tur i katedralen ingår inträde till katedralen i Sevilla och en professionell tvåspråkig guide på spanska och engelska. Turen tar cirka två timmar och inkluderar utsikten från Giralda-tornet.

Det som skiljer den här guidade rundturen i Sevillas katedral från andra alternativ är att du alltid kommer att få tillträde till katedralen tidigt på morgonen, vilket innebär att du kan se monumentet utan köer eller folkmassor, att du kan utnyttja resten av dagen till sightseeing och dessutom undvika de höga temperaturerna som kan vara så irriterande i den här staden.

Du kan boka din plats online och välja den veckodag som passar dig bäst för ditt besök. Jag rekommenderar att du bokar din plats några veckor före din resa eftersom denna guidade tur i Sevillas katedral är en av de mest populära. Att se katedralen i Sevilla nästan tom och utan att behöva kämpa mot värmen är ett stort privilegium.

Varför välja det här alternativet: Om du vill begränsa dig till att lära känna Sevillas katedral är det här det mest ekonomiska alternativet.

Rekommenderas om... du föredrar att lära känna den monumentala katedralen med en expertguide.


Hur mycket kostar det att besöka katedralen, Giralda och Alcazar?

Doña Marias bad i Alcazar i Sevilla| ©Marco Nürnberger
Doña Marias bad i Alcazar i Sevilla| ©Marco Nürnberger

Det mest kompletta alternativet för att besöka Sevillas katedral med Giralda och Alcázar finns i Hellotickets för cirka 50 € och inkluderar även inträdesbiljetter. Om du vill spara på besöket och bara ta en guidad tur i katedralen kan du boka den för 28 euro, men det är inte det mest tillrådliga alternativet, eftersom du då skulle missa en viktig del av Sevilla, nämligen Alcazar.

Hur länge den guidade turen varar

Detalj av Columbus grav i katedralen i Sevilla| ©Gwen Fran
Detalj av Columbus grav i katedralen i Sevilla| ©Gwen Fran

Den guidade rundturen tar 3,5 timmar och du kommer att ha tillräckligt med tid för att gå runt i katedralens inre med din guide, klättra upp på Giralda och besöka höjdpunkterna i Alcazar. Efter rundvandringen har du möjlighet att vandra runt i interiören på egen hand och utforska det hela lite mer.

Om du går in i katedralen på egen hand och går upp på taket och Giralda på egen hand, bör du avsätta minst ett par timmar för att se platsen i din egen takt och njuta av utsikten.

Köp biljetter till Giralda i Sevilla

Utsikt över Giralda
Utsikt över Giralda

Biljetter till Giralda kan köpas på biljettkontoret på dagen för ditt besök, vid dörren till katedralen. De kostar 10 euro för allmänheten (det finns rabatterade priser för studenter och pensionärer), men det är bäst att köpa dem tillsammans med en guidad tur som också tar dig in i katedralen och Alcázar i Sevilla. Med dessa tre monumentala pärlor får du lära känna stadens bästa, dess historia och betydelse.

Observera att klättringen inte rekommenderas för personer med svindel, yrsel eller dålig fysisk kondition, men om detta inte är ditt fall rekommenderar jag dig att göra det. Utsikten från toppen är fantastisk och du kommer att känna dig stolt när du väl har nått toppen.

Anas resetips

Uppgången till Giralda sker inte via trappor utan via en slags lutande ramp. Se till att du är i god fysisk kondition innan du börjar klättra.

Hur man besöker Alcazar i Sevilla

Innergården till den kungliga Alcazar i Sevilla
Innergården till den kungliga Alcazar i Sevilla

Ett obligatoriskt och kompletterande besök till katedralen är Sevillas riktiga Alcázar. Du kan köpa biljetter till Alcázar på nätet eller på biljettkontoret, men det bästa priset för pengarna är att ta en kombinerad guidad tur som tar dig till båda platserna, som den som du hittar på Hellotickets för 494.

Jag kan säga att besöket är lika värt som besöket i katedralen, och på insidan ser du palats som gör dig mållös och trädgårdar som påminner dig om Alhambras underverk. Du får inte missa det här besöket på din resa till Sevilla, oavsett vad du måste offra i gengäld.

Men om du vill veta mer om vad du kommer att se i Alcázar i Sevilla och varför det är viktigt, kan du läsa den här artikeln på Alcázar Biljetter och Turer.

Anas resetips

Om du bokar en privat rundtur som inkluderar Alcazar, tänk på att du med inträdesbiljetten även kan besöka andra monument i Sevilla.

Hur man tar sig till katedralen i Sevilla

Utsikt över Sevilla från Giralda| ©Nigel Swales
Utsikt över Sevilla från Giralda| ©Nigel Swales

Katedralen ligger i Sevillas historiska centrum, så det är lätt att ta sig dit från var som helst i staden. Om du tar tunnelbanan eller bussen kan du kliva av vid hållplatsen Puerta de Jerez och gå därifrån (det finns skyltar som visar vägen till katedralen och du kan orientera dig perfekt vid Giralda-tornet som kan ses från hela Sevilla).

Det finns också en liten spårvagn som stannar vid dörren till katedralen. Du kan se platsen på Google Maps för att kontrollera den lämpligaste rutten från ditt boende.

Besök i katedralen i Sevilla

Flygfoto av katedralen
Flygfoto av katedralen

Bästa dagen att besöka

Det bästa man kan göra när man besöker någon plats i Sevilla är att undvika de varmaste timmarna på dagen (något som är svårt att göra på sommaren). På helgdagar och helger är det naturligtvis också vanligen en större tillströmning av besökare.

Var man kan äta i centrala Sevilla

Undvik att äta i närheten av katedralen. De platser du hittar är dyra och av dålig kvalitet. Gå till Plaza Nueva eller vandra runt i Santa Cruz-kvarteret för att hitta mer autentiska restauranger.

Gör den här guidade rundturen med barn

Katedralen i Sevilla har ett enormt historiskt och kulturellt värde även för barn. Här finns broschyrer och utbildningsmaterial för att de ska kunna njuta av sitt besök. Det rekommenderas dock inte att besöka katedralen eller bestiga Giralda med barn under 6 år på grund av det buller de kan orsaka och de svårigheter de kan ha att klättra upp i tornet.

Beteende

Glöm inte att du besöker en gudstjänstlokal. Det är inte tillåtet att äta eller dricka på området och det är inte tillåtet att fotografera med stativ utan föregående ackreditering. Det rekommenderas också att man bär lämpliga kläder och talar med låg röst för att upprätthålla respekten.

Hur man besöker katedralen i Sevilla på egen hand

Inne i Sevillas katedral| ©Hernán Piñera
Inne i Sevillas katedral| ©Hernán Piñera

Om inget av alternativen med en privat tur passar dig, antingen på grund av priset eller på grund av villkoren, kan du också besöka katedralen i Sevilla på egen hand. För att få ut det mesta av ett självguidat besök ger jag dig några tips.

Skaffa biljetter

Du kan köpa biljetter på biljettkontoret: det är öppet måndagar kl. 11-15.30, tisdagar-lördagar kl. 11-17 och söndagar kl. 14.30-18. I juli och augusti är öppettiderna framflyttade med en halvtimme. Det största problemet med att köpa biljetter i biljettkassan är köer och tillgänglighet.

Alternativt kan du köpa dem online: de kostar lika mycket som vid biljettkontoret och du kan köpa dem i förväg så att du inte får slut på platser. Du slipper också vänta i solen för att komma till biljettkontoret och du kommer in direkt i den tid och på den dag som du väljer för ditt besök.

Använd en karta

Det första du bör veta är att katedralens storlek innebär att det är annorlunda att besöka den än att besöka vilken annan mindre kyrka som helst. Man går inte bara in i mittskeppet, vänder sig om och går ut; inne i katedralen i Sevilla finns det många saker att se och det är lätt att bli förvirrad (det är därför som guidade turer är så populära). Det första du bör göra är att skaffa en planritning så att du inte missar ett enda hörn.

Undvik köerna

Även om du bestämmer dig för att göra ett enskilt besök kan du köpa biljetter online för att undvika köerna vid biljettkontoret.

Priser

Allmänt inträde kostar 10 euro (halva priset för pensionärer och studerande under 25 år). Men om du vill ta dig till taken eller mästerverken kostar inträdet 16 euro och du måste göra det i organiserade skift och inte på egen hand.

Fri entré

Som de flesta historiska monument och museer har katedralen en dag med gratis inträde: måndagar. Dessutom får arbetslösa, funktionshindrade och barn under 14 år gratis inträde varje dag (vilket inte betyder att de inte måste köa till biljettkontoret eller boka online).

Undvik de varma timmarna

Katedralens öppettider kan variera beroende på tjänster och evenemang, men i allmänhet är den öppen för visningar på måndagar från 11:00 till 18:00, tisdagar till lördagar från 11:00 till 17:00 och söndagar från 14:30 till 18:00. Jag rekommenderar att du väljer den första timmen på dagen och om möjligt undviker helgerna, så slipper du värmen och folkmassorna. Mässtiderna är vanligtvis uppsatta på sidodörren.

Anas resetips

Kontrollera alltid kalendern innan du planerar ditt besök; det är vanligt att katedralen är stängd för allmänheten för gudstjänster eller kulturevenemang.

Vad finns att se i Sevillas katedral?

Patio de los Naranjos| ©Rosario Navarrete Rodríguez
Patio de los Naranjos| ©Rosario Navarrete Rodríguez

Det skulle vara en omöjlig uppgift att på några få rader förklara hela historien och betydelsen av katedralen i Sevilla. Varje hörn har en rikligt nyanserad innebörd bakom sig som är väl värd att stanna upp och fundera över.

Du kan få ut det mesta av allt du ser i katedralen i Sevilla om du gör en guidad tur eller har en bra konstguide i din hand.Eftersom den här artikeln inte är avsedd att ersätta något av dessa två alternativ, begränsar jag mig till att peka på vad du enligt min mening inte får missa för att ditt besök ska bli komplett:

Ett besök på taken

För mig är det viktigt. Du måste boka en tid för att gå upp, men det är värt det för den utsikt du får därifrån över detaljerna i arkitekturen och själva Giralda.

Exteriör

Det verkar lite uppenbart, men låt inte besöket på insidan hindra dig från att vända på katedralen på utsidan, ta in arkitekturen och titta på den från olika vinklar.

Gården med apelsinträdet

Den kan endast nås inifrån katedralen genom Puerta del Lagarto (ödleporten), även om nyfikna kikar in från utsidan för att ta del av skönheten i denna lilla trädgård.

Det centrala skeppet

De rektangulära takterna är placerade i en rektangulär form och fångar ditt öga. Se till att ta en titt på de färgade glasfönstren och konstverken som omger den.

Christofer Columbus grav

Ett särskilt intressant stopp om du tar en guidad tur i katedralen, eftersom guiden berättar om de olika versionerna av navigatörens födelseplats och begravningsplats.

Det höga altarskåpet

Detta konstverk anses vara kristendomens största altartavla och visar olika religiösa scener.

Det kungliga kapellet

Här finns kvarlevorna av Alfons X den vise och hans mor, och i kryptan ligger Peter I av Kastilien och hans fru begravda.