Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Biljetter till Sevilla Alcazar

4.8
(12520 Recensioner)

Om denna aktivitet

Smarttelefonbiljetter accepteras
Denna aktivitet har EXCEPTIONELLA recensioner
Från
262 kr 239 kr
Inga dolda avgifter
  • Din bokning bekräftas direkt

Översikt

Hoppa över kön och gå in i Real Alcázar i Sevilla, det äldsta kungliga palatset i bruk i Europa . Under hela besöket kommer du att kunna gå runt i palatset och se dess många rum , bland annat den ursprungliga inhägnaden, Mudejar-palatset och det gotiska pal atset.

Palatset, som ursprungligen byggdes på 900-talet under muslimskt styre, har under århundradenas lopp modifierats och byggts ut, vilket innebär att det har arkitektoniska element från flera stilar: islamisk, mudejar, gotisk, renässans, manieristisk och barock.

  • Gå in i interiören i Real Alcázar i Sevilla utan köer eller väntetider.
  • Strosa genom de otaliga rummen i de tre palats som utgör Alcázar: det ursprungliga, Mudejarpalatset och det gotiska palatset.
  • Beundra trädgårdarna, gobelängerna och konstverken i det äldsta palatset i bruk i Europa.

Vad ingår

  • Köfri entré till Alcázar i Sevilla

Välj datum och tid

I detalj

I denna aktivitet får du möjlighet att besöka Real Alcázar i Sevilla, utan att köa eller vänta på att få komma in. Under hela besöket kommer du att kunna gå runt i detta palatskomplex, vars konstruktion går tillbaka till 900-talet, under den Cordovanska kalifen Abderramán III:s tid.

På grund av sin långa historia har Alcázar i Sevilla arkitektoniska element från olika konstnärliga perioder, inklusive islamiska, Mudejar, renässans, gotiska och barock. Tillsammans med Indiernas arkiv och Sevillas katedral utsågs Alcázar till världsarv av UNESCO 1987. Med cirka 2 miljoner besökare varje år är det ett av de mest besökta turistmonumenten i Spanien.

Byggnaden består av tre olika palats, vilka är

  • Den ursprungliga inhägnaden: uppfördes av Abderramán III, som fäste inhägnaden vid en gammal romersk mur. Invändigt utmärker sig rum som Lejonporten, huvudingången till inhägnaden, eller Rättssalen , där de domstolar som genomförde rättegångar höll till.
  • Gotiskt palats: Detta byggdes under 1200-talet, under Alfonso X den vise, kung av Kastilien. Här finnsSan Clemente-kapellet från 1271, den stora salen, även känd som festsalen , och gobelänghallen, dekorerad med sex gobelänger till minne av Karl I:s erövring av Tunisien 1535.
  • Mudejarpalatset eller Pedro I:s palats: uppfördes på order av kung Pedro I mellan 1356 och 1366 för att fungera som hans privata byggnad. Det byggdes senare om under de katolska monarkernas regeringstid och under den Habsburgska dynastin. Bland interiörens höjdpunkter märks dockornas palats med sina marmorkolonner och hästskobågar och ambassadörssalen, som är den mest överdådiga delen av palatset och där utländska diplomater togs emot.

Eftersom palatset fortfarande fungerar som residens för den spanska kungafamiljen när de besöker Sevilla, anses Alcázar vara det äldsta kungliga palatset i bruk i Europa . Att palatset är så välbevarat har också gjort att viktiga filmer och serier, som Lawrence av Arabien, Ridley Scotts 1492 och Game of Thrones , har spelats in här.

Tur och returresa

Ytterligare information

Avbokningsvillkor