Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Kajakaktiviteter på Menorca

Gör dig redo att njuta av Menorcas vackraste kajakrutter, som tar dig till öns havsgrottor och otillgängliga vikar som inte går att nå på något annat sätt.

Alex Grande

Alex Grande

6 minsta läsning

Kajakaktiviteter på Menorca

Förberedelser för en kajakutflykt på Menorca | ©Joan Mesquida

Menorca är ren naturskönhet och vildmark och är en av de platser som belönar den som vågar vara äventyrlig. För att upptäcka öns otämjda sida behöver du en kajak och snorklingsglasögon.

Först då kan du nå havsgrottor och vikar som annars är otillgängliga och förundras över de skatter som gömmer sig mellan klipporna och under havet.

Det bästa alternativet

Menorca Kajak och Snorkel tur

3+ timmars kajakpaddling och snorkling med valfri resväg

Under hela tiden åtföljs du av en lokal expertguide och du kommer att njuta av Menorcas kristallklara vatten och paddla till öns vackraste grottor eller till Fornellsbukten. Du kan också simma och snorkla för att upptäcka de marina arterna.

Längd: 3 timmar

Syftet med den här upplevelsen är att upptäcka vikar, klippor och grottor som endast är tillgängliga med kajak. Det finns två olika rutter för denna kajakaktivitet, som båda kan genomföras på morgonen (9.30) eller på eftermiddagen (15.30).

Under den här aktiviteten har du alltid en specialiserad guide som följer med gruppen så att du inte missar de mest imponerande platserna. Han kommer att rekommendera de bästa ställena att stanna till på och svara på alla dina frågor. I slutet av utflykten har du tid för en förfriskning och ett mellanmål för att ladda batterierna, vilket ingår i priset.

Varför jag gillar det här alternativet: Av alla de alternativ som finns på ön är detta det mest flexibla och mest kompletta till ett mycket rimligt pris. Å ena sidan kan du anpassa resplanen och välja mellan grottorna och Fornellsbukten, och å andra sidan kan du välja mellan morgon- och eftermiddagstid.

Rekommenderas om... du vill få ut det mesta av en förmiddag eller eftermiddag på vattnet. Snorklingstoppet är ett måste!


Det mest ekonomiska alternativet

Menorca Kajak och Snorkel tur

Hyr din egen kajak och paddla längs Menorcas kust i din egen takt.

Om du är förförd av tanken på att paddla i det kristallklara Medelhavet kan du hyra en kajak för att göra paddelturen på egen hand och till ett oslagbart pris. Budgeten kommer inte att vara någon ursäkt!

Längd: 3 timmar

Om du vågar paddla på egen hand kan du välja detta billigare alternativ där du hyr den nödvändiga utrustningen för att paddla kajak på egen hand: du får flytväst, paddel och kajak och du kan segla var du vill och när du vill.

Naturligtvis kommer teamet av lokala experter som förser dig med utrustning att ge dig de nödvändiga anvisningarna både för att paddla och för att hitta de bästa platserna för att se landskapet eller för att stanna för att bada och njuta av en otillgänglig strand.

Även om du kan hyra utrustningen på egen hand är det bäst att du åker med minst två personer för att göra utflykten säkrare.

Varför jag gillar det här alternativet: När du åker ut med din egen kajak utan att behöva följa med på en tur får du friheten att välja tid och rutt och att stanna när du behöver en paus eller bara hitta den perfekta platsen för ett dopp.

Rekommenderas om... du känner för kajakpaddling men inte vill delta i organiserade grupper eller om du är tillräckligt erfaren för att paddla på egen hand i Menorcas turkosa vatten.


Var är den bästa platsen för kajakpaddling på Menorca?

Tamarells Cove| ©Charlotte Nadadora
Tamarells Cove| ©Charlotte Nadadora

Den här aktiviteten ger dig möjlighet att välja mellan två olika rutter på två av öns bästa platser.

grottresan besöker du öns norra och södra kust och upptäcker unika platser som Cueva de los Ingleses, Sa Torreta, ett område med vackra ängar, och Tamarells orörda stränder, där du kan observera den enorma faunan och floran under havet med hjälp av snorklingsutrustning som tillhandahålls av dina instruktörer.

resvägen genom Fornellsbukten passerar du Cala Blanca, Cala Teulera, Punta de Ses Salines, ön Sargantana där du kan se ett vakttorn som byggdes av britterna under ockupationen av Menorca i början av 1800-talet. Därefter går du till vikens mynning för att snorkla.

Oavsett vilken väg du väljer kommer du att avsluta vid Cabra Salada, Fornells strand, för att njuta av ett mellanmål och en kall dryck och dela med dina gruppkamrater allt du har sett under havsytan.

Hur väljer man mellan de två resvägarna? Båda är spektakulära, men grottturen är mer spännande, men lite mer fysiskt krävande. Om du föredrar att ta en lugn kajaktur längs kusten och njuta av havet och himlen kan du välja Fornells Bay-rutten.

Praktisk information: innan du bokar

Natur och gott sällskap| ©Thomas Lardeau
Natur och gott sällskap| ©Thomas Lardeau

Måste jag vara i god fysisk form för att göra utflykten?

Du behöver inte vara särskilt vältränad för att paddla kajak, eftersom rutterna inte är alltför långa och inte kräver någon särskild fysisk ansträngning. Tänk bara på att du kommer att paddla ganska länge, men utsikten och omgivningarna är värda det!

Om du aldrig har paddlat kajak förut behöver du inte oroa dig: du får full utrustning och en genomgång innan upplevelsen börjar, och du får hela tiden sällskap av en sakkunnig kajakguide.

Vilken information behöver du lämna?

Det är enkelt att boka den här upplevelsen: ange datum och antal deltagare och välj resväg och starttid för utflykten. Du kommer att bli ombedd att lämna några uppgifter (se till att du anger en e-postadress som du använder) och du kommer till kassasidan. När du har bekräftat betalningen får du ett bekräftelsemail.

Kontrollera att alla uppgifter är korrekta, och jag rekommenderar att du sparar e-postmeddelandet så att du har det till hands på dagen för kajakpaddlingen. Ett annat alternativ är att skriva ut bekräftelsen, men eftersom det är en upplevelse till sjöss kan det vara lite besvärligt att behöva bära med sig ett papper.

Denna utflykt kan avbokas

Du kan avboka när som helst före resan, men du får endast 100 % av pengarna tillbaka om du avbokar minst 24 timmar i förväg.

Vad händer om det regnar eller om vädret är dåligt?

Det är mycket ovanligt med dåligt väder på sommaren på Menorca, men i händelse av regn eller grov sjö är det troligt att utflykten kommer att ställas in och du får pengarna tillbaka eller att du erbjuds ett uppskjutet datum.

Alex resenärstips

Om du gör utflykten på morgonen har du bäst ljus för att se det marina livet under snorklandet, även om du måste gå upp lite tidigare.

Varför det är värt att paddla kajak på Menorca

Upptäck obefolkade vikar| ©Travelinho
Upptäck obefolkade vikar| ©Travelinho

Du kan paddla kajak på så många platser, men Menorca är definitivt den plats där det är värt att göra det, eftersom du kan lägga till besök på din resa som du annars inte skulle ha kunnat ta dig till.

Å andra sidan är det en perfekt aktivitet att göra med familjen eller om du brukar leta efter upplevelser som inkluderar fysisk aktivitet på din semester.

Det är också en särskilt vacker upplevelse om du är intresserad av det marina livet, eftersom du kan se det i all sin prakt i sin naturliga miljö på stränder och i vikar med mycket få turister.

Sist men inte minst är det viktigt att gruppstorleken är högst 12 personer, vilket garanterar att instruktören alltid ser efter dig och att aktiviteten förblir intressant från början till slut.

Vad ska du ta med dig till denna upplevelse?

Sport, sol, hav och strand| ©Artem Zhukov
Sport, sol, hav och strand| ©Artem Zhukov

Se till att ha följande med i ryggsäcken för att få en bekväm kajaktur:

  • Badkläder och handduk
  • Syntetisk eller lycra t-shirt för vattnet
  • Mössa och solglasögon (helst med dragsko så att du inte tappar dem i vattnet).
  • Vattenskor
  • Solkräm
  • Vattenflaska
  • En ombyte av kläder

Andra intressanta aktiviteter på Menorca

Känn farten med jetski på Menorca| ©Bas van den Eijkhof
Känn farten med jetski på Menorca| ©Bas van den Eijkhof

Kanske gillar du verkligen havet men vill inte bli blöt, och i så fall rekommenderar jag att du byter ut kajakpaddlingen mot en avkopplande båttur från vilken du kan se solnedgången över Menorcas vikar och stränder. Du kommer inte att gå ner för att utforska dem och upptäcka det enorma marina livet under ytan, men du kommer att få en oförglömlig upplevelse ändå. Om du vill läsa mer om den här upplevelsen finns all information här: Båtturer från Menorca.

En annan aktivitet som kombinerar äventyr med oförglömlig utsikt över solnedgången är Jeep-turen på Menorca. Du kommer att passera genom skogar, ängar, stenbrott som förvandlats till labyrinter och klippor, för att avsluta dagen med att titta på solnedgången vid en naturlig utsiktsplats och smaka på typiska hantverksprodukter. Läs mer här: Jeep Safari på Menorca.

Och om du fortfarande inte har hittat det som kommer att lämna ett outplånligt minne av din resa till Menorca, har vi här en lista med tio bra planer för att njuta av denna pärla på Balearerna som den förtjänar: 10 bästa aktiviteterna på Menorca.