Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Cala Galdana-biljetter

Välkommen till den mest utvecklade stranden på Menorcas sydkust. Här hittar du allt du behöver: stormarknader, restauranger, parkeringsplatser... Jag ska berätta allt om Cala Galdana.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minsta läsning

Cala Galdana-biljetter

Galdana Cove | Freepik

Cala Galdana är den vik på sydkusten som är bäst förberedd för att ta emot besökare. Här finns två av öns största hotell, flera restauranger, barer, stormarknader och till och med ställen där du kan köpa take away-mat och tillbringa en dag på stranden.

Det är inte direkt den vackraste viken på grund av all infrastruktur, men några av Menorcas båtturer passerar också här, så allt du kan tänka dig att behöva på din semester finns i Cala Galdana.

Hur man tar sig till Cala Galdana

Cala Galdana| © Dominio público - Wikipedia
Cala Galdana| © Dominio público - Wikipedia

Det är mycket enkelt att ta sig till Cala Galdana. Vägen är mycket välpreparerad och väl skyltad så att du kan ta dig dit från vilken plats som helst på ön.

Var ligger den: Den ligger på Menorcas sydkust, nära Ciudadela - se i Google Maps.

Med bil

Cala Galdana ligger bara 20 minuter med bil från Ciudadela och 34 minuter med bil från Mahón. Det strategiska läget gör det till ett viktigt centrum för alla typer av turisttjänster på ön. Vägarna är i perfekt skick, bekväma och väl skyltade.

Parkeringen i Cala Galdana

Det finns flera alternativ för parkering i Cala Galdana. Om du bor i området har ditt hotell eller din lägenhet kanske en privat parkering, men om inte finns det flera parkeringshus där du kan parkera utan problem. Dessutom finns det gott om parkeringsplatser på de omgivande gatorna och i de omgivande tätorterna. Om du anländer mitt på dagen kan det vara svårare att hitta en plats, men med lite tålamod har du inga problem.

Hur man tar sig till Cala Galdana till fots

Cala Galdana kan nås med bil och kollektivtrafik utan problem, så du behöver inte gå om du inte bor mycket nära området. Från Cala Galdana finns det dock flera stigar till de orörda vikarna i söder som är otillgängliga med bil. Detta är fallet med Macarella, Cala Mitjana och Turqueta.

Hur man tar sig till Cala Galdana med buss

Det är lätt att ta sig till Cala Galdana från nästan alla städer på ön. Flera busslinjer stannar i Cala Galdana eller börjar sin rutt här. Det bästa är att läsa tidtabeller och rutter på sidan om Menorcas kollektivtrafik.

Besök Cala Galdana med båtutflykt

Båtresa Menorca| © Alix Greenman
Båtresa Menorca| © Alix Greenman

Varje ursäkt är en bra ursäkt för att åka på en båttur runt Menorcas vikar. Cala Galdana är kanske inte den mest visuellt attraktiva (men se upp, det kristallklara vattnet gör det till en fröjd att bada här), men tack vare det strategiska läget kan du med båtturer från Cala Galdana ta dig till de otillgängliga jungfruliga vikarna i söder på bara några minuter.

Upptäck Cala Galdana med båt

Vad man gör i Cala Galdana

Kajak Menorca| © Artem Zhukov
Kajak Menorca| © Artem Zhukov

I Cala Galdana kan du göra nästan vad som helst. Vid piren finns företag som hyr ut utrustning för paddelsurfing, snorkling och dykning. Du kan ta en promenad till några av sydkustens orörda vikar och njuta av lunch eller middag på någon av restaurangerna eller hotellen.

Som jag nämnde kan du också utnyttja ditt besök i Cala Galdana till att åka på en av båtturerna längs Menorcas kust för att upptäcka Menorcas bästa vikar.

Bästa tiden att besöka Cala Galdana

Turkost vatten på Menorca| ©Matthew Valentino
Turkost vatten på Menorca| ©Matthew Valentino

Om du planerar att komma med bil är det bäst att komma tidigt på morgonen, men om du kommer med buss eller bor tillräckligt nära för att kunna ta dig dit med bil kan du ta dig till Cala Galdana när som helst. På stranden finns solstolar och parasoller som du kan hyra när som helst. Stranden är dessutom mycket väl förberedd för både vuxna och barn, så om du har utrymme att avvara när som helst på dagen är Cala Galdana ett bra alternativ.

Vilka tjänster har Cala Galdana?

Solskydd på stranden på Menorca| ©Mor Shani
Solskydd på stranden på Menorca| ©Mor Shani

Cala Galdana har allt: stora hotell som Melià Cala Galdana eller Artiem Cala Galdana, restauranger, stormarknader, parkeringsplatser, ställen där man kan hyra snorkling, dykning eller paddelsurfingutrustning, lekplatser för barn... Kort sagt, alla typer av tjänster för en komplett semester.

Stranden har en livräddare, toaletter, solstolar och parasoller att hyra, vilket gör den mycket attraktiv för barnfamiljer.

Vad du kan äta i Cala Galdana

Mat på stranden| ©Denise Van der Heide
Mat på stranden| ©Denise Van der Heide

I Cala Galdana har du många alternativ, beroende på din budget, tid och aptit. Nära stranden hittar du Chiringuito Toni, Restaurante La Cala eller Restaurante Trevi, där du kan välja mellan medelhavsmat, tapas, smörgåsar och blandade rätter.

Å andra sidan kan du alltid äta på restaurangerna Melià eller Artiem, som har fantastisk utsikt över stranden och erbjuder alla typer av nationella och internationella rätter.