Accademia Galleriet Biljetter och turer i Florence: jämförelse av alternativen, var du kan köpa dem, gratis biljetter osv.

Den kopia som du hittar på Florens gator kan inte mäta sig med den perfektion som Michelangelo uppnådde med sin David. Skaffa biljetter till Accademia-galleriet!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

6 minsta läsning

Accademia Galleriet Biljetter och turer i Florence: jämförelse av alternativen, var du kan köpa dem, gratis biljetter osv.

Michelangelos David | ©Mateus Campos

Accademia-galleriet, som idag rymmer Michelangelos David, grundades 1784 som en utställningslokal för studenter som studerade konst och är idag det mest besökta museet i staden, efter Uffizierna.

Ändlösa köer vid ingången är garanterade, så det är tillrådligt att boka en snabbbiljett i förväg eller till och med hyra en guidad tur för att berika ditt besök.

Våra favoriter

Florence Accademia Galleri Biljetter

Få prioriterat tillträde till Galleria dell'Accademia i Florens utan att behöva köa vid biljettkontoret.

Upptäck de viktigaste detaljerna i de verk som visas på Galleria dell'Accademia i din egen takt och utan att betala extra.

Om du vill besöka den ursprungliga David (när du ser den kommer du att inse att dess perfektion går långt utöver replikerna) är det bästa alternativet att besöka Galleria dell'Accademia på egen hand och i din egen takt, men utan att behöva vänta i de långa köerna av turister som väntar vid ingången, jag rekommenderar att du köper denna skip-the-line-biljett i förväg och online.

I Florens finns tre Davidstatyer, vilket är överraskande och kan till och med förvirra vissa turister. Två av dem är kopior av originalverket, en i marmor från 1910 som du hittar på Piazza della Signoria, och en annan på Piazzale Michelangelo, från 1865 och byggd som en hyllning till Michelangelo själv.

Du kommer inte att delta i en guidad tur, utan du kommer att ha tid att gå runt i galleriet i din egen takt och stanna upp för att titta på de verk du vill så länge du behöver.

Varför det här alternativet: Eftersom det är det billigaste alternativet och inte inkluderar någon guidad visning ger det dig mer flexibilitet när det gäller att organisera ditt besök.

Rekommenderas om... du vill besöka Accademia-galleriet till bästa pris och i din egen takt.


Guidade turer i Galleria dell'Accademia i Florens

Ingången till Galleria dell'Accademia| ©Mongolo1984
Ingången till Galleria dell'Accademia| ©Mongolo1984

Den kultur och konst du hittar i Florens är oöverträffad, och det vore synd att lämna Accademia utan att förstå vad du ser. För ett mer komplett besök är den här guidade rundturen i Accademia ett utmärkt alternativ. En professionell guide hjälper dig att lära dig allt om historien bakom "David" och de andra skulpturerna och målningarna i detta museum, som du kan fortsätta att utforska på egen hand efter rundturen.

Den här turen inkluderar snabbentré till museet så att du inte behöver stå i kö vid ingången.

Varför den här turen: Guidade turer är ett måste i den här staden och när det gäller Accademia-galleriet är det särskilt rekommenderat att göra besöket tillsammans med en expert.

Rekommenderas om... du vill lära känna Accademia-galleriet med en guidad tur på engelska till bästa pris.

Boka din guidade visning av Accademia-galleriet

Kombibiljetter till Accademia- och Uffiziegallerierna

Uffiziernas galleri| ©Andres Alvarado
Uffiziernas galleri| ©Andres Alvarado

Florens är ett friluftsmuseum. Om du funderar på att boka en guidad visning av ett museum är ett bra sätt att spara pengar att lägga till en guidad stadsvandring. Den här rundturen rekommenderas varmt av de tusentals resenärer som har tagit den. Den är mycket omfattande och guiden ger en mycket trevlig rundtur till höjdpunkterna att se inte bara i Accademia- och Uffizzigallerierna utan även i själva staden.

Du börjar med en timmes promenad med guiden genom höjdpunkterna i den historiska stadskärnan: den här rundturen hjälper dig att sätta in stadens historia i ett sammanhang och varför den har varit värd för världens bästa konstnärer i årtionden. Därefter går du in i Accademia-galleriet för att se Michelangelos berömda David och de andra spektakulära verken som finns i galleriet.

Du får ett par timmar till lunch för att strosa runt i lugn och ro eller helt enkelt koppla av med ett gott italienskt kaffe på en terrass. Slutligen går ni till Uffiziegalleriet för att gå runt där tillsammans med er guide. Kort sagt, ett mycket komplett besök av stadens höjdpunkter till ett mycket rimligt pris.

Varför det här alternativet: Den här rundturen omfattar de sevärdheter som måste ses i Florens med en expertguide på engelska till det bästa pris du kan hitta.

Rekommenderas om... du vill spara pengar genom att köpa ett paket som omfattar rundturen i staden och de två viktigaste museerna tillsammans med en expertguide.

Boka din guidade tur till Accademia-galleriet

Var kan man köpa en biljett till Accademia-galleriet?

Köer vid Accademia-biljettkontoret| ©Ruins & Relics
Köer vid Accademia-biljettkontoret| ©Ruins & Relics

Det finns två alternativ: online i förväg eller på biljettkontoret. Att boka på biljettkontoret är billigare, men det är oftast utsålt eftersom det är ett av de mest besökta museerna i världen. Onlinebiljetten i förväg säljs på många webbplatser, jag lämnar dig den officiella här.

Boka biljetter till Galleria dell'Accademia

Hur mycket kostar det att komma in på Galleria dell'Accademia?

Slavarna, av Michelangelo| ©Tom
Slavarna, av Michelangelo| ©Tom

En vuxenbiljett som köps på biljettkontoret kostar cirka 16 euro. En biljett för ungdomar mellan 18 och 25 år kostar 6 euro. Barn är gratis.

Tyvärr är det praktiskt taget omöjligt att köpa en biljett vid biljettkassan och det vanligaste priset är förhandsbiljettpriset.

Finns det några rabatterade biljetter?

Ungdomar mellan 18 och 25 år betalar mindre än hälften av biljettpriset för vuxna. Minderåriga och andra grupper kommer in gratis.

Boka biljetter till Accademia-galleriet

Kan jag besöka Accademia-galleriet gratis?

Skulpturer i Accademia-galleriet| ©Philip Wood Photography
Skulpturer i Accademia-galleriet| ©Philip Wood Photography

Dessa grupper har gratis inträde:

 • Barn och tonåringar under 18 år
 • EU-medborgare med funktionshinder och en familjemedlem eller medföljande person.
 • Grupper av studenter från EU-länder i sällskap av sina lärare.
 • Turistguider från EU
 • Personer med studie- eller forskningsintyg från italienska och utländska skolor eller universitet, akademier och forsknings- och kulturinstitut.

Tips för ditt besök

Piazza del Duomo| ©Philip Mallis
Piazza del Duomo| ©Philip Mallis

Öppettider för Galleria dell'Accademia

Galleria dell'Accademia är öppen från tisdag till söndag och stängd på måndagar. Normala öppettider är från 8.15 till 18.50.

På lördagar är det obligatoriskt att boka biljett i förväg.

Förutom på måndagar är det stängt den 1 januari och den 25 december.

Biljettkontoret stänger 30 minuter före stängningsdags.

Hur man tar sig till Galleria dell'Accademia

Galleria dell'Accademia i Florens ligger på Via Ricasoli, 58-60, i stadens historiska centrum och mycket nära Piazza del Duomo. Du kan nå den till fots från vilken plats som helst i centrum, med turistbussen eller med stadsbusslinjerna 1 och 17.

Boka biljetter till Galleria dell'Accademia

Är Galleria dell'Accademia i Florens värt ett besök?

Delvis vy av Michelangelos Davi
Delvis vy av Michelangelos Davi

Ja, Galleria dell'Accademia i Florens innehåller världens viktigaste skulptur: Michelangelos "David". Det är ett mästerverk som motiverar en resa till Florens.

Michelangelos David

"David" är det typiska renässansverket och är utan tvekan den mest igenkännbara skulpturen i konsthistorien. Den imponerande och modiga attityden hos en magnifik ung man på höjden av sitt liv med absolut tro på Gud före konfrontationen med Goliat symboliserade den florentinska republikens makt på sin höjdpunkt under 1500-talet.

Michelangelo tillbringade upp till tre år med att snida sin "David" från ett enormt block av den värdefulla Carraramarmorn, mellan 1501 och 1504, vid 20 års ålder, i verkstäderna vid Opera del Duomo.

Denna imponerande skulptur var tänkt att placeras tillsammans med andra skulpturer som representerar Gamla testamentet på en yttre strävpelare i Florens katedral, men flyttades så småningom till en annan exceptionell plats vid portarna till Ponte Vecchio på Piazza della Signoria. Sedan 1873 har "David" av bevarandeskäl förvarats i Galleria dell'Accademia.

Andra framstående verk

 • Andra skulpturer av Michelangelo, dessa oavslutade, såsom "Prigioni" och "San Matteo".
 • En stor utställning av religiöst måleri med verk av andra stora renässansmästare som Fra Filippo Lippi, Botticelli och Andrea Orcagna.
 • En utställning med antika musikinstrument.

Boka din guidade tur till Accademia-galleriet

Vad får jag se i Uffizierna?

Venus från Urbino, Titian| ©joanaziller
Venus från Urbino, Titian| ©joanaziller

Detta palats och museum, som inleddes av Giorgio Vasari 1560 på uppdrag av hertig Cosimo I de' Medici, innehåller en av de äldsta och viktigaste konstsamlingarna i världen, och med två miljoner besökare per år är det den mest besökta i hela Italien.

Dess namn, Galleria delle Uffizi, beror på att det utformades för att ersätta Palazzo Vecchio som säte för de florentinska magistraternas kontor, och användes som residens och förvaltare av de konstverk som samlats in under årtionden av familjen Medici, den mäktigaste och mest inflytelserika dynasti under renässansen i Florens, som var känd för sitt arbete som beskyddare av sina viktigaste vetenskapsmän och konstnärer.

Huvudsakliga verk

 • Botticellis "Våren" och "Venus födelse",
 • Leonardo da Vincis "Förkunnelsen" och "De vise kungarnas tillbedjan".
 • Raphaels "Guldfinkens jungfru",
 • Titians "Venus från Urbino".
 • Målningar av bland annat Michelangelo och Giotto.
 • Grekiska och romerska statyer, tryck och teckningar.

Boka biljetter till Galleria dell'Accademia

Andra intressanta besök i Florens

Venus och Amor, av Jacopo da Pontormo| ©Mongolo1984
Venus och Amor, av Jacopo da Pontormo| ©Mongolo1984

Förutom Galleria dell'Accademia har Florens mycket mer konstnärligt arv. Om du vill veta hur du bäst upptäcker det får du inte missa dessa andra artiklar om Turer och dagsutflykter från Florens, Florence Duomo biljetter och turer: alternativ, öppettider, hur man tar sig dit och mycket mer. o Uffizi Galleriet Biljetter och turer i Florence: ta reda på alla alternativ.

Vanliga frågor

 • Är Accademia-galleriet gratis på söndagar?

  Ja och nej. Accademia-galleriet är bara gratis den första söndagen i varje månad. Och det är faktiskt den sämsta tiden att besöka galleriet, särskilt under sommaren, eftersom horderna av besökare gör utforskandet av museet till en kaotisk och obehaglig upplevelse.

 • Varför är Accademia-galleriet så känt?

  Accademia-galleriet är känt för att det innehåller många av Michelangelos skulpturer, inklusive den berömda Davidstatyetten. Det är också känt för Kolossens sal och Fångarnas sal, som båda rymmer några av de mest dramatiska och suggestiva statyerna i Italien.

 • Vilken är den bästa tiden på dagen att besöka Accademia-galleriet?

  Oavsett tid är det mycket troligt att du kommer att hitta en kö, men du kan undvika de stora folksamlingarna om du besöker den tidigt på morgonen eller från och med kl. 17.00, då har folksamlingarna minskat.