Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

San Gimignano - Dagsresor från Florence

San Gimignano är känt som medeltidens Manhattan och är en av de mest besökta städerna i Toscana. Passa på att besöka den under din resa

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minsta läsning

San Gimignano - Dagsresor från Florence

Utsikt över San Gimignano | © LigaDue - Wikipedia

Italien är ett av världens vackraste länder, men om det finns en region vars historia, medeltida byar, gastronomi och landskap fascinerar resenärerna så är det Toscana.

Utnyttja en resa till Florens för att utforska några av de mest symboliska destinationerna i Toscana, som Pisa, Siena, Chianti eller San Gimignano, på en dagsutflykt med buss.

Bästa dagsutflykter till San Gimignano från Florens

Piazza Cisterna, San Gimignano| © cfwee - Flickr
Piazza Cisterna, San Gimignano| © cfwee - Flickr

Den medeltida staden San Gimignano är känd som "Toscanas New York" på grund av sina imponerande stentorn och ligger bara 60 kilometer från Florens.Tack vare sin vackra och drömska gamla stad är San Gimignano ett av de bästa resmålen att besöka under en resa till denna emblematiska italienska region.

Här är de viktigaste organiserade utflykterna för att upptäcka San Gimignano och det magiska Toscana.

Dagstur till San Gimignano, Siena och Chianti (lunch och vinprovning ingår)

Siena| © Cristina Gottardi
Siena| © Cristina Gottardi

En bilresa till Toscana är en av de mest romantiska upplevelserna i Italien. Detta är ett land med gröna ängar, böljande kullar och vidsträckta vingårdar, charmiga små byar och en aptitretande mat som får dig att häpna.

Om du vill låta dig förföras av Toscanas magi är denna dagsresa till San Gimignano, Siena och Chianti från Florens en av de mest kompletta turer du kan göra, för för ett mycket rimligt pris kommer du inte bara att besöka några av regionens största pärlor på en dag (Siena, San Gimignano och Chanti) utan du kommer också att ha möjlighet att njuta av en utsökt traditionell lunch och en provsmakning av regionalt vin och olivolja på en vacker vingård i Chianti.

Varför jag gillar den här resan

En av fördelarna med Florens geografiska läge är att man kan besöka några av de charmigaste städerna i Italien som ligger i Florens omgivningar. I Toscana finns det riktiga pärlor som försvinner bland kullarna och som utstrålar konst från alla fyra sidor och som varje resenär bör uppleva åtminstone en gång i livet (även om jag varnar dig, denna region är ett måste!)

Med denna dagsresa till San Gimignano, Siena och Chianti med buss kommer du att få med dig ett oförglömligt och komplett minne av din resa till det vackra italienska Toscana till ett rimligt pris och du behöver inte oroa dig för att planera dina resor eller lunch under resan, eftersom det ingår. Du sparar tid och pengar som du kan spendera på andra saker, vilket alltid är trevligt!

När det gäller att lära känna de turistattraktioner som ingår i den här resan kombinerar den dessutom en guidad tur med fritid i de olika städerna som omfattas av utflykten, vilket är ett mycket intressant alternativ att överväga om du vill njuta av fördelarna med båda formerna.

Vad du kan förvänta dig

Du lämnar Florens tidigt på morgonen (kl. 8.45) för att ta bussen med din grupp till dessa symboliska toskanska städer som spelade en viktig roll under medeltiden och renässansen, vilket är anledningen till att denna region är en sådan gruva av historia och konst!

Var beredd, för längs vägen kommer du att passera genom en naturskön landsbygd fylld av vingårdar som har inspirerat en mängd konstnärer, strosa på fritiden genom den medeltida staden San Gimignano (känd som "Toscanas New York" på grund av sina imponerande torn), besöka Monteriggioni-fästningen, Monteriggioni-fästningen och Monteriggioni-fästningen, Du kommer att besöka fästningen Monteriggioni (ett av de bäst bevarade medeltida komplexen i Italien som knappt har förändrats sedan 1200-talet), du kommer att besöka den lilla byn Chianti för att besöka en vinkällare där du kommer att delta i en vinprovning och äta lunch med regionala specialiteter.

Slutligen åker du till Siena, Toscanas medeltida skatt och hemvist för det berömda hästloppet Palio. Här utforskar du den historiska stadskärnan tillsammans med en guide som visar dig alla hemligheterna bakom denna vackra monumentala stad och imponerande platser som Duomo, Via di Citta, Piazza och Palazzo Salimbeni, Palazzo Tolomei, Piazza del Campo och Fonte Gaia, Palazzo Pubblico och Sienas stadsmuseum.

Vad ingår i denna resa

 • Resa med luftkonditionerad GT-buss.
 • Experter med flerspråkiga ledsagare.
 • Guidad tur i Siena med en enspråkig guide på engelska eller spanska.
 • Fri tid i San Gimignano.
 • Besök till fästningen Monteriggioni.

Ruttplan

 • San Gimignano
 • Monteriggioni
 • Chianti, med provning av vin och typiska produkter
 • Siena

Boka din utflykt till San Gimignano, Siena och Chianti

Dagstur till Pisa, Siena och San Gimignano (med lunch och vinprovning)

Pisa| © Andrea Cevenini
Pisa| © Andrea Cevenini

Medeltida byar som fängslar själen, bördiga dalar och vinlandskap, färgglada solnedgångar, gastronomi som tar andan ur dig ... Att lämna Florens och välja en destination bland alla hörn av Toscana för att tillbringa dagen verkar vara en nästan omöjlig uppgift. Denna italienska region är en konstnärlig och kulturell skattkammare som nästan är obegriplig.

Vad finns det att motstå när det är så lätt att bli förälskad i allt i Toscana? Som resenär har jag ställt mig den frågan mer än en gång, men som tur är finns det aktiviteter som den här dagsutflykten till Pisa, Siena och San Gimignano som ser till att du inte behöver ge avkall på något under din resa.

Du reser genom Toscanas gröna slätter till Siena (Toscanas konstnärliga pärla och världsarvstad), njuter av en utsökt toskansk lunch och vinprovning på en charmig vinkällarrestaurang i Poggibonsi, besöker den medeltida staden San Gimignano (känd för sina imponerande torn) och besöker Pisa (världsberömd för sitt lutande torn). Vad mer kan du önska dig?

Varför jag gillar den här resan

Om du aldrig har besökt denna berömda italienska region tidigare, är det bästa sättet att lära känna dess kultur, traditioner och alla Toscanas sevärdheter som Siena, Pisa och San Gimignano på bara en dag att göra det här.

Det är alla fördelar! Du behöver inte oroa dig för att organisera din resa (eftersom du reser bekvämt med buss från en plats till en annan) eller din lunch och dina vilostoppar (eftersom den här resan inkluderar en traditionell italiensk lunch och vinprovning), eller för att hitta de viktigaste turistattraktionerna att se. Allt är perfekt planerat för att du ska kunna njuta av upplevelsen till fullo!

Den här resan är dessutom en utmärkt kombination av en guidad tur och fritid i de olika städerna som omfattas av resan, vilket är ett mycket intressant alternativ att överväga om du vill ha fördelarna med båda formerna.

Vad du kan förvänta dig

Klockan 7.45 lämnar du Florens med buss till Siena, den så kallade "röda staden", där du och din guide besöker den historiska stadskärnan och enastående monument som Duomo, Piazza del Campo och Fonte Gaia, Palazzo Tolomei, bland annat.

Därefter stannar du i Poggibonsi för en paus och lunch i en vacker vinkällare. Förutom att smaka på typiska italienska rätter får du chansen att delta i en vinprovning i Chianti, en verkligt fantastisk och rolig gastronomisk upplevelse!

Nästa stopp på turen är San Gimignano, en medeltida stad på toppen av en kulle med Toscanas bästa skyline. Jag överdriver inte! De spektakulära medeltida tornen som stoiskt står emot tidens tand är synliga från vägen.

Under vandringen genom San Gimignano kommer du att få känslan av att vara nedsänkt i en filmkuliss. Inte för inte anses det vara en av de vackraste byarna i Toscana. Njut av lite fritid för att vandra runt på de vackra medeltida gatorna, beundra pärlor som Piazza della Cisterna eller Porta San Giovanni, besök Domkyrkan eller klättra upp i ett av de berömda tornen. Utsikten från toppen är fantastisk!

Slutligen besöker du Pisa och dess imponerande Piazza dei Miracoli, där du kan beundra Domkyrkan och Baptisteriet samt det berömda lutande tornet som har gjort staden världsberömd.

Isabels restips

Förresten! Glöm inte att ta ett foto med det lutande tornet i Pisa i handen. Det är en tradition som alla resenärer måste göra i Italien.

Vad som ingår i denna tur

 • Buss med luftkonditionering
 • Professionell guide
 • Guidad tur i Siena på engelska och spanska
 • Lunch och vinprovning i Poggibonsi
 • Besök i San Gimignano och Pisa

Ruttplan

 • Siena: Piazza del Campo, Fonte Gaia, Duomo, Palazzo Tolomei, Via di Città och dess historiska centrum.
 • Poggibonsi: traditionell toskansk lunch på en lokal vingård halvvägs mellan Siena och San Gimignano. Menyn består av bruschetta, salami och färskost som förrätt, tagliatelle med ragùsås (på begäran med tomat) som huvudrätt och dessert. Vin och vatten ingår.
 • San Gimignano: Piazza della Cisterna, Piazza del Duomo, Torre Grossa och Porta San Giovanni.
 • Pisa: Piazza dei Miracoli, Duomo, Baptisteriet och naturligtvis det lutande tornet.

Boka din utflykt till Pisa, Siena och Chianti

Dagstur till Siena och San Gimignano

Panoramautsikt över Siena| ©Alevision Co
Panoramautsikt över Siena| ©Alevision Co

Toscana är ett av de hörn av Europa där allt är värt att se. Här finns sublima landskap med gröna ängar och vingårdar, spektakulär gastronomi och historiskt betydelsefulla byar av oöverträffad skönhet som det är lätt att bli förälskad i.

Men som på alla resor måste man ibland välja, eftersom det inte alltid är möjligt att hinna med allt man skulle vilja se. Så om du har begränsad tid under din resa till Florens för att göra en rundtur i denna mytomspunna italienska region, är mitt råd att ta denna dagsutflykt till Siena och San Gimignano.

Varför jag gillar den här resan

Med den här resan får du se höjdpunkterna i båda städerna och utforska den vackra toskanska landsbygden med fördelarna av att resa i en liten grupp och få hjälp av en guide under en del av resan, särskilt i Siena.

Tack vare din guide får du veta allt du vill veta om de viktigaste sevärdheterna, men du har också fri tid att skräddarsy din utflykt i San Gimignano och gå i din egen takt, gå vilse på de vackra medeltida gatorna och stanna var du vill och när du vill. Det är ett mycket intressant alternativ att överväga om du vill kombinera båda typerna av besök.

Dessutom får du uppleva en lunch på en autentisk toskansk vingård där du kan smaka på regionens utmärkta viner, koppla av en stund och prata med gruppen och smaka på lite av den italienska "buona vita"-stilen som har korsat gränserna. Låter bra, eller hur?

En annan höjdpunkt är att du på vägen tillbaka till Florens, eftersom bussen har gratis Wi-Fi, kan ta tillfället i akt att ladda upp alla foton och videor från utflykten till dina sociala nätverk, vilket jag kan försäkra dig om att det kommer att bli många, eftersom Toscana är ett fascinerande land som väcker passioner.

Vad du kan förvänta dig

För att få ut så mycket som möjligt av dagen avgår resan tidigt från Florens (kl. 8.00) till Siena. Du måste gå upp tidigt, men även om det är frestande, rekommenderar jag dig inte att ta en tupplur på bussen, för på vägen dit ser du ett vackert landskap med kullar och vingårdar, ett förspel till den gotiska drömmen som är denna världsarvsstad.

När du anländer till Siena kommer du att tro att tiden tycks ha stannat på 1200-talet. Under den guidade rundvandringen i den historiska stadskärnan kommer du att se viktiga monument som Piazza del Campo och Fonte Gaia, Duomo och Palazzo Tolomei, bland annat - håll utkik efter berättelser om festivalen Palio di Siena, för det är mer än bara en hästkapplöpning!

I slutet och innan du äter lunch i en gammal typisk toskansk vinkällare har du tid att se Monteriggioni-fästningen, en liten muromgärdad by på en kulle omgiven av olivträd som ser ut som något från en saga. Enligt min mening är det en av de vackraste platserna på rundturen, du kommer inte att tröttna på att ta bilder!

Sista stoppet på rundturen är San Gimignano, det bäst bevarade medeltida citadellet i regionen som är känt för sin skyline av stora stentorn. De mest ikoniska är Torre Grossa (för att den är högst) och Torre Rognosa (för att den är äldst), men i den gamla staden kan du se andra mycket häftiga monument som katedralen, palazzo del Popolo och kyrkan San Agostino.

Innan du går tillbaka till bussen som tar dig tillbaka till Florens rekommenderar jag dig att gå till huvudgatan i San Gimignano, eftersom den är full av typiska små affärer där du kan köpa några souvenirer eller en glass.

Vad ingår i denna tur

Dagstur till Siena och San Gimignano från Florens i en liten grupp

 • Professionell engelsktalande guide och chaufför.
 • Transport tur och retur i luftkonditionerad minibuss eller minibuss med gratis wifi
 • Guidad rundvandring med fritid i Siena
 • Biljetter till Sienas katedral (om tillvalet är bokat)
 • Lunch på en toskansk vingård, tillsammans med dess utmärkta röda viner.
 • Fritid i San Gimignano.

Ruttplan

 • Siena
 • Monteriggioni
 • San Gimignano

Varför San Gimignano är värt ett besök

Museet i San Gimignano 1300| ©Fracund - Trabajo propio
Museet i San Gimignano 1300| ©Fracund - Trabajo propio

Även om San Gimignano kanske inte är lika känt som andra italienska städer som Florens, Pisa eller Siena, är det enligt min mening en av de vackraste byarna i landet och en av de platser som man måste se i Toscana. Det finns en anledning till att den har förklarats som världsarv av UNESCO.

Byn kan lätt besökas på ett par timmar eftersom den inte är särskilt stor och den är särskilt känd för sitt landskap av stentorn, som är så höga att man kan se dem även från vägen innan man når staden. De har ett märkligt ursprung och det är att de uppstod som en slags tävling mellan de rika familjerna i området för att visa vem som var den rikaste och mäktigaste.

Av de 72 som fanns under medeltiden finns 14 kvar i dag, och du kan till och med klättra upp på några av dem för att njuta av utsikten över det omgivande området. Jag rekommenderar detta för att beundra San Gimignanos magnifika arkitektur och det vackra landskapet med cypresser, vingårdar och olivlundar som omger den.

Under promenaden genom de charmiga medeltida gatorna kan du förutom tornen även se andra byggnader som Domkyrkan (som har underbara fresker från 1300-talet), Palazzo Comunale (där stadsmuseet finns och från vilket du kan gå in i Torre Grossa), San Agostino-kyrkan, Cisterna-torget och Rocca di Montestaffoli, som fungerar som en utsiktsplats över staden. Utsikten härifrån är också fantastisk, så ta dig tid att ta de bilder du vill och njut av stunden.

Det finns många skäl att besöka San Gimignano, men jag rekommenderar det särskilt för att du under besöket kommer att få känslan av att göra en resa tillbaka i tiden till det förflutna, eftersom staden fortfarande har bevarat den vackra medeltida atmosfären som förflyttar dig till en annan tid och fängslar dig.

Om du gillar den här utflykten kanske du också är intresserad av

Om du under din resa till Florens vill göra flera utflykter för att lära känna stadens omgivningar rekommenderar jag att du tar en titt på artikeln De 10 bästa turerna och utflykterna från Florens för att hitta inspiration till din nästa resa.

Men om du föredrar att koncentrera din semester till Toscanas huvudstad för att få ut det mesta av den, missa inte inlägget De bästa sakerna att se och göra i Florens där vi går igenom de platser som måste ses i staden, som Duomo, Uffizierna och Accademia-galleriet, bland många andra symboliska platser.

Vanliga frågor

 • Varför ska jag besöka San Gimignano?

  San Gimignano är känt som det medeltida Manhattan och är berömt för sina 14 torn, som bidrar till den imponerande skylinen. Den är också känd för Vernaccia-vinet och den berömda Gelateria Dondoli, en glassbutik som grundades av mästaren Sergio Dondoli, en före detta internationell mästare i gelatotillverkning.

 • Hur långt ligger San Gimignano från Florens?

  San Gimignano ligger cirka 60 km från Florens och tar cirka 1 timme 20 minuter - 1 timme 40 minuter att nå, beroende på vilket transportmedel du använder.

 • Vilka souvenirer kan jag ta med mig hem från San Gimignano?

  Vernaccia-vinet är en ursprunglig produkt från staden San Gimignano och är en utmärkt souvenir att ta med sig hem. Keramiken som föreställer den medeltida silhuetten är också en trevlig souvenir av San Gimignanos unika arkitektur.