Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Berlin flygplatstransfer

Om du inte talar språket eller helt enkelt vill minska stressen vid ankomsten till Berlins flygplats kan du ta dig till ditt hotell snabbt, bekvämt och billigt.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minsta läsning

Berlin flygplatstransfer

Flygplan som landar på Schönefelds flygplats | ©Kevin Hackert

Berlin är en av de större europeiska huvudstäderna och har därför flyg från hela världen. Berlins flygtrafik sköts av två flygplatser: Tegel och Schönefeld.

1. De bästa transfererna mellan Berlins flygplatser och Berlins centrum

Terminalen på Schönefelds flygplats| ©Andrey Filippov 安德烈
Terminalen på Schönefelds flygplats| ©Andrey Filippov 安德烈

Båda flygplatserna har goda förbindelser till stadens centrum och du kan välja mellan flera olika sätt att ta dig dit. Jag förklarar dem alla så att du kan välja den som passar bäst för din resa:

Flygplats Tegel

Schönefelds flygplats

2. Privat transfer med skåpbil från Tegel flygplats till ditt hotell

När jag talar om privat transfer från Tegel flygplats menar jag inte en buss full av människor utan en bekväm, luftkonditionerad skåpbil eller transfer som du delar enbart med din grupp (högst sju resenärer) och som förflyttar dig från dörr till dörr.

Fördelar med gemensam överföring

Detta är ett idealiskt alternativ för att ta dig direkt till ditt hotell och spara de pengar som du skulle spendera på flera taxibilar på en gruppresa. Den ungefärliga totalkostnaden för denna tjänst är 499 och det tar cirka 35 minuter att ta sig till ditt hotell i Berlins centrum. Du kommer att ha gott om plats för ditt bagage, men om du har flera resväskor eller andra skrymmande föremål är det bäst att meddela företaget i förväg så att de kan ta hänsyn till detta.

Med det här alternativet behöver du inte oroa dig för tidtabellerna för kollektivtrafiken, du har tillräckligt med utrymme för ditt bagage och framför allt en snabb och bekväm transfer till din hotelldörr.

Hur det fungerar

När du bekräftar din bokning måste du ange uppgifter om ditt ankomstflyg till Berlin så att företaget kan ordna med upphämtning. Chauffören väntar på dig i terminalen och släpper av dig vid dörren till ditt hotell.

Privat transfer med skåpbil tillbaka till Tegel flygplats

Om du vill använda den här privata transfertjänsten från ditt hotell till Tegel i slutet av din resa till den tyska huvudstaden kan du boka den på samma sätt: du måste ange dina flyguppgifter så att de kan ordna så att de hämtar upp dig på ditt hotell och kör dig till flygplatsen i god tid så att du kan anlända i god tid och på ett säkert sätt.

3. Privat transfer med bil från Tegel till ditt hotell

Detta är en dörr-till-dörr-tjänst med samma funktioner som den delade pendeltåget, men med skillnaden att transporten sker med ett privat fordon från Tegel till ditt hotell. Du har också allt bagageutrymme i bagageutrymmet, kostnaden är 36 euro och det tar cirka 35 minuter att ta sig till ditt hotell i Berlins centrum.

Hur det fungerar

Hyrningsmetoden för båda alternativen är densamma: du bokar helt enkelt online genom att ange dina flyguppgifter och hotelladress, så möter en professionell chaufför dig vid ankomsten till flygplatsen Tegel i Berlin med en namnbricka och tar hänsyn till eventuella förseningar av ditt flyg och den tid det tar att ta sig till avgångsterminalen.

Privat transfer från ditt hotell i Berlin till flygplatsen Tegel med privat transport

Tjänsterna är desamma som på utresan: en privat bil för dig och dina medresenärer med en professionell förare hämtar dig på det hotell du väljer. Även här får du tillräckligt med utrymme för ditt bagage, WIFI-anslutning under resan och transfer från dörr till dörr.

När du gör din bokning online (du kan göra detta antingen före resan för att förbereda den eller under resan fram till dagen före flygets avgång) måste du, förutom adressen till ditt hotell eller boende i Berlins centrum, ange dina flygdetaljer så att chauffören kan hämta dig i tid så att du kan anlända i tid till flygplatsen (du kommer att informeras om hämtningstiden via e-post).

4. Andra alternativ från Tegel till stadens centrum

Buss

Även om flygplatsen Tegel tar emot mycket flygtrafik har den ingen tunnelbane- eller tågförbindelse, så det bästa sättet att ta sig till Berlins centrum från Tegel med kollektivtrafik är med buss. Det finns två olika busslinjer som tar dig direkt till stadens centrum för cirka 3 euro.Beroende på var ditt boende ligger i Berlin (stadens centrum är ganska stort) är den ena eller den andra busslinjen bekvämare.

Om ditt hotell eller boendeområde ligger nära Alexanderplatz är den busslinje som passar dig bäst JetExpressBus TXL. Om du ska bo närmare Zoologischer Garten under din resa till Berlin är det bäst att välja busslinjen JetExpressBus X9 för att ta dig från flygplatsen Tegel till ditt hotell. Samma linjer finns också tillgängliga i omvänd riktning för att återvända till flygplatsen i slutet av resan, med de viktigaste avgångarna Alexanderplatz och Zoologischer Garten.

Dessa busslinjer är särskilt utformade för att transportera resenärer från flygplatsen, så du har plats för ditt bagage så länge du inte har mer än ett eller två bagage. När du anländer till Berlins flygplats är det lätt att hitta bussens avgångsområde med hjälp av skyltar.

Slutligen bör du veta att busslinjerna 128 och 109 också ansluter till flygplatsen Tegel, så du kan kontrollera rutten om du bor långt från Berlins centrum.

Taxi

Om du inte har bokat någon transfer till ditt hotell i förväg och anländer utanför bussens tidtabell kan du alltid ta en taxi till ditt hotell. En taxiresa till Berlins centrum kostar cirka 35 euro och tar i genomsnitt 20 minuter. Taxikön är skyltad runt ankomstterminalen.

Det här alternativet är bekvämt, men inte det billigaste, så om du vill ta dig direkt till ditt hotell kan du överväga att boka privat transport i förväg, så väntar chauffören på dig när du anländer utan att du behöver köa.

Anas resetips

Om du tar bussen från flygplatsen Tegel till ditt hotell bör du kontrollera vilken av de två busslinjerna som är bäst för dig, beroende på vilket område i centrum du bor i.

5. Delad transfer från Schönefeld till Berlin

Inuti terminalen på Schönefelds flygplats| ©reisetopia
Inuti terminalen på Schönefelds flygplats| ©reisetopia

Schönefeld Airport är den flygplats som ligger längst bort från Berlins centrum, så transfererna tenderar att vara dyrare och längre. Du kan dock hitta en prisvärd delad transfer och få en privat förare som hämtar dig vid ankomstterminalen och kör dig till hotellets ytterdörr.

Det finns många alternativ, men jag rekommenderar att du hyr en delad transfer i en delad skåpbil med högst åtta platser för 623, vilket är ganska bra med tanke på att avståndet från Schönefelds flygplats till stadens centrum är mer än 20 km.

Du delar skåpbilen med upp till sju andra resenärer, du har tillräckligt med utrymme för ditt bagage (kom ihåg att meddela oss via e-post när du bokar om du har särskilt eller extra bagage), WIFI-anslutning under resan, luftkonditionering, WIFI, vatten på flaska och en förare som förstår dig på engelska.

Hur det fungerar

 • Du bokar online genom att ange ditt flygnummer och din hotelladress.
 • En professionell chaufför väntar på dig på flygplatsen med en namnbricka och tar hänsyn till eventuella flygförseningar.
 • Han tar dig till ditt hotell på cirka 35 minuter.

6. Andra transportalternativ från Schönefeld till stadens centrum

Tåg från Schönefeld flygplats till Berlin centralstation| ©Peter Toporowski
Tåg från Schönefeld flygplats till Berlin centralstation| ©Peter Toporowski

Schönefelds flygplats är också ansluten till Berlins centrum med kollektivtrafik. Du har två alternativ: tåget och bussen. Jag kommer att förklara båda, men jag varnar dig för att tåget i allmänhet är bekvämare och snabbare.

Airport Express-tåg

Denna tjänst har tre olika linjer (beroende på vilket område i centrumet du ska åka till är den ena eller andra mer praktiskt): RE 7, RB 14 och RB 22. De två första linjerna har en turtäthet på 30 minuter och den sista på en timme, och alla går från 04.30 till 00.30.

Biljetten kostar cirka 3,40 euro och resan tar mellan 20 och 40 minuter beroende på vilken hållplats i centrum du väljer. Några av de viktigaste hållplatserna är: Zoologischer Garten, Hauptbahnhof, Friedrichstrasse, Alexanderplatz, Berlin Ostbahnhof och Karlhorst.

S-Bahn-tåg

De är ett slags förortståg och det finns två linjer som passerar flygplatsen, S9 och S45. Även om S9 stannar i stadens centrum passar de här linjerna dig om ditt boende ligger längre bort, eftersom båda linjerna, för samma pris, har många fler stopp än Airport Express och tar betydligt längre tid (cirka en timme).

Buss

Bussen kostar samma sak som tåget, cirka 3,40 euro, men den tar dig inte direkt till centrum. Du måste förmodligen byta mellan flera linjer och det tar mer än en timme att ta dig till Berlins centrum.

Linjerna är 163, 164 och 171, och nattbussarna är N7 och N60. Det sistnämnda kan vara ett bra alternativ om du anländer till Schönefelds flygplats utanför tågplanen och inte vill anlita privat transport, men kom ihåg att kontrollera rutten och anslutningarna till ditt boende.

Taxi

Taxibilar finns förstås också på Schönefelds flygplats och är lätta att upptäcka vid ankomsten tack vare skyltarna. Men om du ska använda dem ska du vara beredd på att ta med plånboken, eftersom det genomsnittliga priset till Berlins centrum är 50 euro. Du är dock framme vid ditt hotell på cirka 40 minuter.

Taxi kan vara ett bra alternativ om du inte har bokat en privat transfer i förväg eller om det uppstår oförutsedda problem med tåget eller bussen, men annars rekommenderar jag att du försöker undvika dem.

Anas resetips

Om du anländer till Schönefeld bör du välja Airport Express-tåget eller en transfer från dörr till dörr, eftersom taxibilar är mycket dyra och det tar lång tid att ta sig till centrum med andra allmänna transportmedel.

7. Några intressanta aktiviteter i Berlin

Detalj av Brandenburger Tor| ©Moritz Lüdtke
Detalj av Brandenburger Tor| ©Moritz Lüdtke

När du har ordnat din ankomst till hotellet är det dags att börja planera din resa. Om du inte riktigt vet vad du vill göra när du kommer dit rekommenderar jag att du överväger att ta en guidad tur eller en utflykt för att upptäcka staden och dess omgivningar. Jag har gjort ett urval av de bästa här: Rundturer i Berlin.

En sightseeingtur med buss i staden är inte heller ett dåligt alternativ om du inte har så mycket tid eller om du föredrar det bekvämaste sättet att ta dig från en plats till en annan. Här är allt du behöver veta om Hop-on Hop-off Bussturer.

Vanliga frågor

 • Hur lång tid tar det att ta sig till Berlin från flygplatsen?

  Det beror på vilken flygplats du flyger till. Om du flyger till flygplatsen Tegel tar det cirka 14 minuter att nå stadens centrum med taxi eller transfer, och 20 minuter om du tar bussen. Om du däremot landar på Schönefeld tar det cirka 30 minuter med taxi och cirka 50 minuter med buss att nå Berlin.

 • Vilken flygplats i Berlin ska jag välja?

  Kort sagt är Tegel-flygplatsen dyrare, men den ligger lite närmare staden, så om du vill få ut det mesta av din tid i staden bör du välja denna flygplats. Annars kan du välja den flygplats som erbjuder de bästa priserna, eftersom staden är ganska lättillgänglig från båda flygplatserna.

 • Hur tidigt ska jag vara på flygplatsen i Berlin före mitt flyg?

  Den officiella rekommendationen från flygplatsen Tegel är att du ska anlända två timmar innan ditt flyg avgår, vilket även fungerar om du flyger från Schönefeld. Men om sanningen ska fram så tar säkerhetskontrollen på båda flygplatserna inte så lång tid, så det räcker med att vara 90 minuter i förväg.