Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Berlin flygplatstransfer

Om du inte talar språket eller helt enkelt vill minska stressen vid ankomsten till Berlins flygplats kan du ta dig till ditt hotell snabbt, bekvämt och billigt.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minsta läsning

Berlin flygplatstransfer

Flygplan som landar på Schönefelds flygplats | ©Kevin Hackert

Berlin är en av de stora europeiska huvudstäderna och har därför flyg från hela världen. Berlins flygtrafik sköts av två flygplatser: Tegel och Schönefeld.

1. De bästa transfererna mellan Berlins flygplatser och stadens centrum

Terminalen på Schönefelds flygplats| ©Andrey Filippov 安德烈
Terminalen på Schönefelds flygplats| ©Andrey Filippov 安德烈

Båda flygplatserna har goda förbindelser till stadens centrum och det finns flera sätt att ta sig dit. Jag ska förklara dem alla så att du kan välja det som passar bäst för din resa:

Flygplats Tegel

 • Privat transfer med skåpbil från Tegel till ditt hotell.
 • Privat transfer med skåpbil från ditt hotell till flygplatsen Tegel
 • Privat transfer från Tegel flygplats till ditt hotell
 • Privat transfer från ditt hotell till Tegel flygplats

Schönefeld flygplats

 • Delad transfer från Schönefeld flygplats till ditt hotell i Berlin

2. Privat transfer med skåpbil från Tegel flygplats till ditt hotell i Berlin

När jag talar om en privat skåpbilstransport från Tegel flygplats menar jag inte en buss full av människor, utan en bekväm, luftkonditionerad skåpbil eller transfer som du delar exklusivt med din grupp (högst sju resenärer) och som förflyttar dig från dörr till dörr.

Fördelar med delad transfer

Detta är ett idealiskt alternativ för att komma direkt till ditt hotell och spara de pengar som du skulle spendera på en gruppresa i flera taxibilar. Den ungefärliga totalkostnaden för denna tjänst är cirka 45 euro och det tar cirka 35 minuter för dig att ta dig till ditt hotell i Berlins centrum. Du kommer att ha gott om utrymme för ditt bagage, men om du har flera resväskor eller andra skrymmande föremål är det bäst att meddela företaget i förväg så att de kan ta hänsyn till detta.

Med det här alternativet behöver du inte oroa dig för tidtabellerna för kollektivtrafiken, du har lätt att få tillräckligt med utrymme för ditt bagage och framför allt får du en snabb och bekväm transfer till dörren till ditt hotell.

Hur det fungerar

När du bekräftar din bokning måste du ange dina flyguppgifter för din ankomst till Berlin så att företaget kan organisera din upphämtning. Föraren väntar på dig vid terminalen och släpper av dig vid dörren till ditt hotell.

Den privata transferbilen tillbaka till flygplatsen Tegel

Om du vill använda denna privata transfertjänst med skåpbil från ditt hotell till Tegel i slutet av din resa i den tyska huvudstaden kan du boka den på samma sätt: du måste uppge dina flyguppgifter så att de kan ordna så att de hämtar dig på ditt hotell och kör dig till flygplatsen i god tid så att du kan anlända säkert.

3. Privat transfer med bil från Tegel till ditt hotell

Det här är en dörr-till-dörr-tjänst med samma funktioner som den delade transfern, men med skillnaden att transfern sker i en privat bil från Tegel till ditt hotell. Du kommer också att ha allt bagageutrymme tillgängligt för ditt bagage, kostnaden är 36 euro och det tar cirka 35 minuter att ta sig till ditt hotell i centrala Berlin.

Hur det fungerar

Bokningsmetoden för båda alternativen är densamma: du bokar helt enkelt online med dina flygdetaljer och hotelladress och en professionell chaufför kommer att vänta på dig på flygplatsen Tegel i Berlin med en namnbricka, med hänsyn tagen till eventuella förseningar av ditt flyg och den tid det tar för dig att ta dig till avgångsterminalen.

Att ta sig från ditt hotell i Berlin till Tegel flygplats med privat transport

Tjänsterna är desamma som vid utresan: en privat bil för dig och dina medresenärer med en professionell förare hämtar dig på det hotell du väljer. Återigen får du tillräckligt med utrymme för ditt bagage, WIFI-anslutning under resan och transfer från dörr till dörr.

När du bokar online (du kan göra detta antingen före din resa för att vara säker på att den är klar eller under din resa fram till dagen före flygets avgång) måste du, förutom adressen till ditt hotell eller boende i Berlins centrum, ange dina flygdetaljer så att chauffören kan hämta dig i tid så att du kan anlända i tid till flygplatsen (du kommer att informeras om hämtningstiden via e-post).

4. Andra alternativ från Tegel till stadens centrum

Buss

Även om flygplatsen Tegel tar emot mycket flygtrafik har den ingen tunnelbane- eller tågförbindelse, så sättet att ta sig till Berlins centrum från Tegel med kollektivtrafik är med buss. Det finns två olika busslinjer som tar dig direkt till stadens centrum för cirka 3 euro; beroende på var ditt boende ligger i Berlin (stadens centrum är ganska stort) är den ena eller den andra busslinjen bekvämare.

Om ditt hotell eller boende ligger nära Alexanderplatz är den busslinje som passar dig bäst JetExpressBus TXL. Om du ska bo närmare Zoologischer Garten under din resa till Berlin är det bäst att välja busslinjen JetExpressBus X9 för att ta dig från flygplatsen Tegel till ditt hotell. Samma linjer finns tillgängliga i omvänd riktning för att återvända till flygplatsen i slutet av din resa med de viktigaste avgångarna Alexanderplatz och Zoologischer Garten.

Dessa busslinjer är särskilt utformade för att transportera resenärer från flygplatsen, så du kommer att ha plats för ditt bagage så länge du inte har mer än ett eller två bagage. När du väl anländer till Berlins flygplats är bussens avgångsområde lätt att hitta med hjälp av skyltar.

Slutligen bör du veta att busslinjerna 128 och 109 också är anslutna till flygplatsen Tegel, så du kan kontrollera rutten om du bor långt från Berlins centrum.

Taxi

Om du inte har bokat någon transfer till ditt hotell i förväg och du anländer utanför bussens tidtabell kan du alltid ta en taxi till ditt hotell. En taxiresa till Berlins centrum kostar cirka 35 euro och tar i genomsnitt 20 minuter. Du hittar taxikön skyltad runt ankomstterminalen.

Det här alternativet är bekvämt, men inte det billigaste, så om du vill ta dig direkt till ditt hotell rekommenderar jag att du överväger att boka en privat transfer i förväg, vars förare också väntar på dig vid ankomsten utan att du behöver köa.

Anas resetips

Om du ska åka buss från flygplatsen Tegel till ditt hotell, kontrollera vilken av de två linjerna som är bäst för dig beroende på i vilket område av centrum du bor.

5. Delad transfer från Schönefeld till Berlin

Inne i terminalen på Schönefelds flygplats| ©reisetopia
Inne i terminalen på Schönefelds flygplats| ©reisetopia

Schönefeld flygplats är den flygplats som ligger längst bort från Berlins centrum, så transfererna tenderar att vara dyrare och längre. Du kan dock hitta en prisvärd delad transfer och få en privat förare som hämtar dig vid ankomstterminalen och kör dig till dörren till ditt hotell.

Det finns många alternativ, men jag rekommenderar att du hyr en delad transfer i en delad skåpbil med högst åtta platser för cirka 60 euro, vilket är ganska bra med tanke på att avståndet från Schönefeld flygplats till centrum är mer än 20 km.

Du delar skåpbilen med högst sju andra resenärer, du har tillräckligt med utrymme för ditt bagage (kom ihåg att meddela oss via e-post när du gör din bokning om du har särskilt eller extra bagage), WIFI-anslutning under resan, luftkonditionering, WIFI, vatten på flaska och en förare som förstår dig på engelska.

Hur det fungerar

 • Du bokar online genom att ange ditt flygnummer och din hotelladress.
 • En professionell chaufför möter dig på flygplatsen med en namnbricka, med hänsyn till eventuella flygförseningar.
 • Han kör dig till ditt hotell på cirka 35 minuter.

6. Andra transportalternativ från Schönefeld till stadens centrum

Tåget från Schönefeld flygplats anländer till Berlins centralstation.| ©Peter Toporowski
Tåget från Schönefeld flygplats anländer till Berlins centralstation.| ©Peter Toporowski

Schönefelds flygplats är också ansluten till Berlins centrum med kollektivtrafik. Du har två alternativ: tåget och bussen; jag kommer att förklara båda, men jag varnar dig för att tåget i allmänhet är bekvämare och snabbare.

Tåget Airport Express

Denna tjänst har tre olika linjer (beroende på vilket område i centrum du ska åka till är den ena eller den andra bekvämare): RE 7, RB 14 och RB 22. De två första har en turtäthet på 30 minuter och den sista på en timme, och alla går från 4.30 till 00.30.

Biljetten kostar cirka 3,40 euro och resan tar mellan 20 och 40 minuter beroende på vilken hållplats i centrum du väljer. Några av de viktigaste hållplatserna är: Zoologischer Garten, Hauptbahnhof, Friedrichstrasse, Alexanderplatz, Berlin Ostbahnhof och Karlhorst.

S-Bahn-tåg

Dessa är ett slags förortståg och det finns två linjer som passerar flygplatsen, S9 och S45. Även om S9 stannar i stadens centrum passar dessa linjer dig om ditt boende ligger längre bort eftersom båda, för samma pris, har många fler stopp än Airport Express och tar betydligt längre tid (cirka en timme).

Buss

Bussen kostar samma pris som tåget, cirka 3,40 euro, men den tar dig inte direkt till centrum. Du måste förmodligen byta mellan flera linjer och det tar mer än en timme att ta dig till Berlins centrum.

Linjerna är 163, 164 och 171, och nattbussarna är N7 och N60. Den sistnämnda kan vara ett bra alternativ om du anländer till Schönefeld flygplats utanför tågtiderna och inte vill hyra privat transport, men kom ihåg att kontrollera rutten och anslutningarna till ditt boende.

Taxi

Taxibilar finns förstås också på Schönefelds flygplats och är lätta att upptäcka vid ankomsten tack vare taxiskyltarna. Om du ska använda dem ska du dock vara beredd på din plånbok, eftersom det genomsnittliga priset till Berlins centrum är 50 euro. Det tar dock cirka 40 minuter att ta sig till ditt hotell.

Taxibilar kan vara ett bra alternativ om du inte har bokat en privat transfer i förväg eller om du har problem med tåget eller bussen, annars rekommenderar jag att du försöker undvika dem.

Anas resetips

Om du anländer till Schönefeld, välj Airport Express-tåget eller en dörr-till-dörr-transfer; taxibilar är mycket dyra och annan kollektivtrafik tar lång tid att ta sig till centrum.

7. Några intressanta aktiviteter i Berlin

Detalj av Brandenburger Tor| ©Moritz Lüdtke
Detalj av Brandenburger Tor| ©Moritz Lüdtke

När du har organiserat din ankomst till hotellet är det dags att börja planera din resa. Om du inte riktigt vet vad du vill göra när du kommer dit rekommenderar jag att du överväger att ta en guidad tur eller en utflykt för att upptäcka staden och dess omgivningar. Jag har gjort ett urval av de bästa här: Rundturer i Berlin.

Att ta en tur i staden med turistbuss är inte heller något dåligt alternativ om du inte har så mycket tid eller om du föredrar att välja det mest bekväma alternativet när det gäller att ta dig från en plats till en annan. Här är allt du behöver veta om Hop-on Hop-off Bussturer.

Boka sightseeingbuss i Berlin

Vanliga frågor

 • Hur lång tid tar det att ta sig till Berlin från flygplatsen?

  Det beror på vilken flygplats du flyger till. Om du flyger till flygplatsen Tegel tar det cirka 14 minuter att ta dig till centrum med taxi eller transfer, och 20 minuter om du tar bussen. Om ditt plan däremot landar på Schönefeld tar det cirka 30 minuter med taxi och cirka 50 minuter med buss att nå Berlin.

 • Vilken flygplats i Berlin ska jag välja?

  Kort sagt är Tegel-flygplatsen dyrare, men den ligger lite närmare staden, så om du vill få ut det mesta av din tid i staden bör du välja denna flygplats. Annars bör du välja den flygplats som erbjuder de bästa priserna eftersom staden är ganska lättillgänglig från båda flygplatserna.

 • Hur tidigt ska jag vara på flygplatsen i Berlin före mitt flyg?

  Tegel flygplats officiella rekommendation är att anlända två timmar innan flyget avgår, vilket även fungerar om du flyger från Schönefeld. Men om sanningen ska fram så tar säkerhetskontrollen på båda flygplatserna inte särskilt lång tid, så det räcker med att vara 90 minuter i förväg.