Ikono Madrid Biljetter: hur man köper dem, vad man kan se där inne, hur man tar sig dit,osv.

Världens mest Instagrammable museum ligger i Madrid och heter Ikono Madrid. Om du vill vara säker på att du har en plats i denna oas av fantasi, illusioner och färger ska jag berätta allt du behöver veta för att besöka det och skaffa biljetter.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minsta läsning

Ikono Madrid Biljetter: hur man köper dem, vad man kan se där inne, hur man tar sig dit,osv.

En av neonfärgerna i Ikono Madrid | ©CN Traveler

Museum, konstgalleri, kreativt utrymme eller helt enkelt den bästa platsen att låta fantasin flöda. Ikono Madrid öppnade sina dörrar i augusti 2020 för att få oss alla att drömma, barn som vuxna, och för att få oss att tillbringa lite tid i fantasins tecken. Där kan du njuta av uppslukande sinnesupplevelser, byta miljö från en plats till en annan och ta massor av foton.

Dessutom har museet en professionell fotograf som fångar de bästa ögonblicken under ditt besök. Du kommer utan tvekan att bli avundsjuk på Instagram!

Köp din biljett

Madrid Ikono Biljetter

Förhandsbiljetter till Ikono Madrid, till bästa pris!

Om du vill besöka det "instagrammbara" paradiset av ljus, färger och former, köp dessa biljetter online och i förväg för att undvika köer och se till att du får en plats i Madrids modemuseum.

Om du planerar ditt besök i Madrid, tveka inte att köpa biljetter till detta interaktiva museum som har blivit en favoritupplevelse för både lokalbefolkningen och turister. På en rundtur i de olika rummen kan du teleportera dig från en lummig japansk bambuskog till ett rum fullt av neonljus eller en bollpool.

Det viktiga är att du kopplar bort omvärlden och säkrar din passage till denna värld av fantasi, texturer, färger och dofter som triumferar i Madrid. Det här museet är mycket mer än bara en plats att ta bilder på, du kan ta med dig flera kläder för att byta om och du kommer att ha en fotograf på museet som tar professionella bilder av besökarna.

Varför jag gillar det här alternativet: Madrid är en stad som inbjuder dig att strosa runt, gå vilse på dess gator och insupa dess kultur. Men oavsett om du reser i grupp, med familjen eller på egen hand kan du behöva den här dosen av spänning och uppkoppling som nu gör stor succé i staden. Med ett koncept som importerats från USA är Ikono Madrid unikt i Europa, vilket gör det till ett perfekt besök under din resa.

Rekommenderas om... du redan har bestämt dig för att fördjupa dig i Ikonos parallella universum och vill se till att du har en plats vid den tid och dag du vill ha.


Hur man köper biljetter till Ikono Madrid

Kvinna ler framför datorn|©Brooke Cagle
Kvinna ler framför datorn|©Brooke Cagle

För att säkra din biljett till Ikono Madrid är det bäst att köpa dina biljetter online. Även om du kan köpa dem på biljettkontoret, prioriterar organisationen de som har bokningar och beroende på dagens kapacitet kan du behöva vänta länge eller komma tillbaka vid en annan tidpunkt.

Jag rekommenderar dig att köpa dina biljetter i förväg och därmed säkerställa tillgång till det roliga utan att oroa dig för något annat.

Boka biljetter till Ikono Madrid

Vad du kommer att se på Ikono Madrid

Ett av rummen på Ikono Madrid
Ett av rummen på Ikono Madrid

Ärligt talat vill jag inte avslöja för mycket, för det här stället är värt att upptäcka och njuta av rum för rum på egen hand. På tre våningar och i femton rum kan du resa runt i världen, upptäcka lukter som du inte kände till eller förflyttas till en natt som lyser upp av miljontals färgade lampor.

Detta är inte ett konventionellt museum: du behöver inte planera din rutt, ha kontext om verken eller planera vilka gallerier du ska besöka. Du går till Ikono Madrid för att släppa taget, för att fördjupa dig i de uppslukande upplevelserna och för att förlora tid och rum ur sikte.

Boka biljetter till Ikono Madrid

Kan jag åka till Ikono Madrid med barn?

Bollpoolen på Ikono Madrid
Bollpoolen på Ikono Madrid

Det är inte att du kan, det är att du måste! Ikono Madrid är öppet för barn och vuxna - jag kan inte garantera vem som kommer att njuta mest av besöket. Barn under 13 år måste dock åtföljas av en vuxen för att få ta del av upplevelsen.

Om du är orolig för om barnen kommer att få ut det mesta av besöket har vi här en lista med anledningar till varför de kommer att få en fantastisk tid:

  • Genom att besöka Ikono Madrid kommer de små att få lite tid för sig själva efter att ha promenerat i många timmar runt staden och besökt andra mer "seriösa" museer som El Prado, Thyssen eller Reina Sofía.
  • Ni kommer att få uppleva en familjeupplevelse där ni njuter tillsammans, unga som gamla, och jag försäkrar er att det kommer att bli en av de stunder ni minns bäst från er resa.
  • De yngre kommer att lära sig att museer inte behöver vara tråkiga och att det kan vara roligt att lära sig saker.
  • Du kommer att väcka deras nyfikenhet och säkert också deras reslust. Vissa av rummen kommer att fascinera dem under vissa perioder och det kommer att väcka deras lust att fortsätta lära sig mer och mer om världen.
  • De kommer att upptäcka lukter och texturer som de ännu inte är bekanta med, så du kommer att stimulera deras sinnen.
  • Besöket är kort, vilket gör det ännu mer lämpligt för yngre barn, eftersom det är omöjligt för dem att bli trötta.

Boka biljetter till Ikono Madrid

Var ligger Ikono Madrid och hur kommer man dit?

Upptäck dess lokaler
Upptäck dess lokaler

Ikono Madrid ligger mitt i centrala Madrid, i stadsdelen Lavapiés, på Calle de Sánchez Bustillo.

Du kan ta dig dit till fots om du besöker stadens centrum eller med tunnelbanan (använd linje 1 och gå av vid hållplatsen Estación del Arte). Du kan också promenera dit från Atocha tågstation (start- och målpunkt för hundratals förortståg), så det finns ingen ursäkt för att missa detta fantastiska "immersiva konstgalleri".

Ikono Madrids öppettider

Upplevelser under ditt besök
Upplevelser under ditt besök

Ikono Madrid är öppet alla dagar i veckan vid följande tidpunkter:

  • Måndag - fredag: från 16:00 till 22:00
  • Lördagar och söndagar: 10:00 till 14:00 h och 16:00 till 22:00 h

Boka biljetter till Ikono Madrid

Hur länge varar besöket?

Posering i ett av gallerierna
Posering i ett av gallerierna

Du kan genomföra rundturen i museet på en timme, men du kan stanna lite längre för att få ut ännu mer av det. Detta gör det till det perfekta avbrottet från ditt besök i staden och fördjupa dig för en stund i ett helt annat universum där det viktigaste är att njuta av dig själv.

Boka biljetter till Ikono Madrid

Vad ska jag ta med till Ikono Madrid?

Förundras över dess neonljus
Förundras över dess neonljus

För att komma in på museet behöver du bara ditt ID-kort och din biljett, men om du känner för att ta bilder och skapa fina minnen av ditt besök rekommenderar jag att du tar med dig några extravaganta eller flashiga kläder att byta om till eller leka med tillbehören. Återigen måste du låta fantasin flöda för att bestämma vilka kläder som passar dig bäst. Annars kan du alltid få inspiration från Ikono Madrids officiella Instagram-konto.

Kom också ihåg att ta med din telefon eller kamera, eftersom du inte vill missa en enda ögonblicksbild på denna plats.

Boka biljetter till Ikono Madrid

Vad finns att se runt Ikono Madrid

Prado-museet|©Angel de los Rios
Prado-museet|©Angel de los Rios

När du ändå är i hjärtat av staden är det ett bra tillfälle att vandra på gatorna i Lavapiés, en traditionell stadsdel full av kontraster, kullerstensgator och färgglada byggnader. Här tillagas några av Madrids bästa tapas och snacks, så om ditt besök på Ikono har gjort dig hungrig (eller törstig) hittar du säkert en terrass där du kan få tillbaka krafterna.

Du kan också besöka Pradomuseet och sedan promenera längs den närliggande Paseo del Prado, en av de största boulevarderna i Madrid, som tar dig i en rak linje till de berömda fontänerna Neptuno och Cibeles. Du kan göra allt detta på egen hand eller gå med på en av de guidade turer na i Madrid med en expertguide.

Ett annat område som jag rekommenderar att du besöker och som inte ligger alltför långt från Ikono Madrid är Barrio de las Letras. Den mest traditionella delen av Madrid har små gator som ser ut att vara hämtade från en pittoresk by. De är mestadels gågator, vilket inbjuder dig att släppa loss och gå vilse i dess hörn. De stora genierna inom spansk litteratur valde detta område där de bodde och hämtade inspiration till sina verk (därav kvarterets namn!).

Den berömda Puerta del Sol ligger inte heller långt från Ikono Madrid, bara 15 minuters promenad bort. Om du ännu inte har satt din fot på kilometer 0, den punkt där alla vägar i Spanien börjar, eller om du inte har besökt detta berömda torg där tusentals Madrilener samlas varje nyårsafton, kan det vara ett bra tillfälle att göra det nu.

Boka biljetter till Ikono Madrid

Andra intressanta museer nära Ikono Madrid

Thyssen-Bornemisza-museet|©Adfoto
Thyssen-Bornemisza-museet|©Adfoto

Men om det är något som utmärker området där Ikono ligger så är det koncentrationen av de bästa museerna i Madrid. Visste du att de nyligen bytte namn på sin tunnelbanestation till "Estación del Arte"? Nära Ikono har du Reina Sofia-museet, Thyssen och lite längre bort Prado-museet.

Boka biljetter till Ikono Madrid