Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Ikono Madrid Biljetter: hur man köper dem, vad man kan se där inne, hur man tar sig dit,osv.

Världens mest instagrambara museum finns i Madrid och heter Ikono Madrid. Om du vill försäkra dig om att du får en plats i denna oas av fantasi, illusioner och färger ska jag berätta allt du behöver veta för att besöka den och skaffa biljetter.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minsta läsning

Ikono Madrid Biljetter: hur man köper dem, vad man kan se där inne, hur man tar sig dit,osv.

En av neonljusen i Ikono Madrid | ©CN Traveler

Museum, konstgalleri, kreativt utrymme eller helt enkelt den bästa platsen för att låta fantasin flöda. Ikono Madrid öppnade sina dörrar i augusti 2020 för att få oss alla att drömma, barn och vuxna, och för att få oss att tillbringa lite fantasi.

Hur skulle det kunna vara annorlunda, det här nyfödda museet är utformat av och för dagens generationer: under rundturen kan du njuta av uppslukande sinnesupplevelser, byta miljö från en plats till en annan och ta bilder, massor av bilder.

Visste du att museet förutom de otaliga selfies du kommer att ta har en professionell fotograf som fångar de bästa ögonblicken under ditt besök? Du kommer utan tvekan att bli avundsjuk på Instagram! Men låt oss ta det steg för steg: det första du måste göra för att öppna portarna till (fotografiska) himlen är att skaffa en biljett till Ikono Madrid.

Köp din biljett

Madrid Ikono Biljetter

Förhandsbiljetter till Ikono Madrid till bästa pris!

Om du vill besöka det instagrambara paradiset av ljus, färger och former ska du köpa biljetter online i förväg för att undvika köer och säkra din plats i Madrids modemuseum.

Om du planerar ditt besök i Madrid bör du veta att det finns ett nytt museum som, efter bara några månader öppet för allmänheten, har blivit en favoritupplevelse för unga och gamla, lokalbefolkningen och turister. På en rundtur i de olika rummen kan du teleportera dig från en frodig japansk bambuskog till ett rum fullt av neonljus eller en bollpool.

Det viktiga är att du kopplar bort dig från omvärlden, låter fantasin flöda och fördjupar dig i den värld av fantasi, texturer, färger och dofter som triumferar i Madrid. Även om museet är mycket mer än bara en plats för fotografering är det tydligt att fotografering spelar en viktig roll. Du kan bära olika kläder för att byta om, du kan ta färgstarka foton och det finns en fotograf på museet som tar professionella foton av besökarna.

Varför jag gillar det här alternativet: Madrid är en stad som inbjuder till promenader, att gå vilse på gatorna och att njuta av kulturen. Men oavsett om du reser i grupp, med din familj eller på egen hand kan du behöva denna dos av spänning och avkoppling som nu gör stor succé i staden. Med ett koncept som just har kommit från USA är Ikono Madrid unikt i Europa, vilket gör det till ett perfekt ställe att besöka under din resa.

Rekommenderas om... du redan har bestämt dig för att fördjupa dig i Ikonos parallella universum och vill försäkra dig om att du har en plats på den tid och dag du vill.


Vad du kommer att se i Ikono Madrid

Ett av rummen i Ikono Madrid
Ett av rummen i Ikono Madrid

Ärligt talat vill jag inte avslöja för mycket, eftersom det är värt att upptäcka och njuta av stället rum för rum. På tre våningar och i femton rum kan du resa runt i världen, upptäcka dofter som du inte kände till eller bli förflyttad till en natt som är upplyst av miljontals färgade lampor.

Det här är inget konventionellt museum: du behöver inte planera din rutt, ha en bakgrund till verken eller planera vilka gallerier du ska besöka. Du åker till Ikono Madrid för att släppa taget, för att fördjupa dig i de uppslukande upplevelserna och för att tappa bort tid och rum.

Boka biljetter till Ikono Madrid

Kan jag åka till Ikono Madrid med barn?

Bollbadet på Ikono Madrid
Bollbadet på Ikono Madrid

Det är inte att du kan, utan att du måste! Ikono Madrid är öppet för barn och vuxna - jag kan inte garantera vem som kommer att njuta mest av besöket. Barn under 13 år måste dock åtföljas av en vuxen för att få ta del av upplevelsen.

Om du är orolig för om barnen kommer att få ut så mycket som möjligt av det här besöket finns här en lista med anledningar till varför de kommer att ha en fantastisk tid:

 • Genom att besöka Ikono Madrid kommer de små att kunna njuta av lite tid för sig själva efter att ha vandrat i långa timmar i staden och besökt andra mer "seriösa" museer som El Prado, Thyssen eller Reina Sofía.
 • Ni kommer att få uppleva en familjeupplevelse där ni kommer att njuta tillsammans, unga och gamla, och jag försäkrar er att det kommer att bli en av de stunder ni kommer att minnas mest från er resa.
 • De yngre lär sig att museer inte behöver vara tråkiga och att lärande kan vara roligt.
 • Du kommer att väcka deras nyfikenhet och säkert också deras vilja att resa. Vissa av rummen kommer att fascinera dem vid vissa tillfällen och det kommer att väcka deras önskan att fortsätta att lära sig mer och mer om världen.
 • De kommer att upptäcka dofter och texturer som de förmodligen inte känner till ännu, så du stimulerar deras sinnen.
 • Besöket är kort, vilket gör det ännu mer lämpligt för yngre barn, eftersom de inte kan bli trötta.

Boka biljetter till Ikono Madrid

Var ligger Ikono Madrid och hur tar man sig dit?

Upptäck dess platser
Upptäck dess platser

Ikono Madrid ligger mitt i centrala Madrid, i stadsdelen Lavapiés, på Calle de Sánchez Bustillo.

Du kan ta dig dit till fots om du besöker stadens centrum eller med tunnelbanan (med linje 1 och avgång vid hållplatsen Estación del Arte). Du kan också gå dit från tågstationen Atocha (som är utgångspunkt och mål för hundratals förortståg), så det finns ingen ursäkt för att missa detta fantastiska "uppslukande konstgalleri".

Öppettider för Ikono Madrid

Upplevelser under ditt besök
Upplevelser under ditt besök

Ikono Madrid är öppet alla dagar i veckan på följande tider:

 • Måndag-fredag: från 16:00 till 22:00
 • Lördagar och söndagar: från 10:00 till 14:00 och från 16:00 till 22:00.

Hur länge varar besöket?

Posering i ett av gallerierna
Posering i ett av gallerierna

Du kan genomföra museituren på en timme, men du kan stanna lite längre för att få ut (ännu) mer av den. Detta gör det till ett perfekt avbrott från ditt besök i staden och fördjupa dig för en stund i ett helt annat universum där det viktigaste är att ha roligt.

Boka biljetter till Ikono Madrid

Vad ska jag ta med mig till Ikono Madrid?

Förundras över dess neonljus
Förundras över dess neonljus

För att komma in i museet behöver du bara ditt ID-kort och din biljett, men om du vill ta bilder och skapa fina minnen av ditt besök rekommenderar jag att du tar med dig några extravaganta eller flashiga kläder att byta om i eller leka med accessoarerna. Återigen får du låta fantasin flöda för att avgöra vilka kläder som passar dig bäst. Annars kan du alltid hämta inspiration från Ikono Madrids officiella Instagramkonto.

Kom också ihåg att ta med dig din mobiltelefon eller kamera, eftersom du inte vill missa en enda bild på den här platsen.

Vad man kan se runt Ikono Madrid

Stadens mest innovativa galleri
Stadens mest innovativa galleri

När du är i hjärtat av staden är det ett bra tillfälle att utforska Lavapiés, en traditionell stadsdel full av kontraster, kullerstensgator och färgglada byggnader. Några av Madrids bästa tapas och snacks tillagas här, så om ditt besök på Ikono har gjort dig hungrig (eller törstig) kommer du säkert att hitta en terrass där du kan ladda upp dina batterier.

Du kan också promenera längs den närliggande Paseo del Prado, en av Madrids största boulevarder, som tar dig i en rak linje till de berömda fontänerna Neptuno och Cibeles. Du kan göra allt detta på egen hand eller delta i en av de guidade turerna i Madrid med en expertguide.

Ett annat område som jag rekommenderar att du besöker inte alltför långt från Ikono Madrid är Barrio de las Letras. Den mest traditionella delen av Madrid har små gator som ser ut att vara hämtade från en pittoresk by. De är mestadels fotgängare, vilket inbjuder dig att släppa dig själv och gå vilse i dess hörn. Den spanska litteraturens stora genier valde det som ett område där de bodde och hämtade inspiration till sina verk (därav namnet på området!).

Den berömda Puerta del Sol ligger inte heller långt från Ikono Madrid, bara 15 minuters promenad bort. Om du ännu inte har satt din fot på kilometer 0, startpunkten för alla vägar i Spanien, eller om du inte har besökt det berömda torget där tusentals Madrilener samlas varje nyårsafton, är det kanske dags att göra det nu.

Andra intressanta museer i närheten av Ikono Madrid

Pradomuseet
Pradomuseet

Men om det är något som utmärker området där Ikono Madrid ligger är det koncentrationen av museer. Visste du att de nyligen bytte namn på sin tunnelbanestation till "Estación del Arte"? I närheten av Ikono ligger Reina Sofia-museet, Thyssen-museet och lite längre bort Pradomuseet.

Boka biljetter till Ikono Madrid

Vanliga frågor

 • Hur länge varar besöket på Ikono Madrid?

  Du kan göra hela rundturen på ungefär en timme.

 • Hur stort är Ikono Madrid-museet?

  Museet är indelat i tre våningar och har 15 olika rum, alla med olika atmosfär.

 • Kan jag besöka Ikono Madrid med barn?

  De små kommer att njuta fullt ut av den här upplevelsen: färger, dofter, sinnen, ljus och ett oändligt antal detaljer väcker deras nyfikenhet.

 • Var ligger Ikono Madrid?

  I Lavapiés i centrala Madrid, i Calle de Sánchez Bustillo.