10 Saker att göra i Washington DC på hösten

Vackra vykort, höstlöv, unika festligheter... Hösten är en av de vackraste tiderna på året i Washington och här hittar du de 10 bästa planerna för att njuta av denna årstid i USA:s huvudstad.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

9 minsta läsning

10 Saker att göra i Washington DC på hösten

Minnesmärke över första världskriget | ©John Brighenti

Det finns många anledningar till att hösten anses vara den bästa årstiden för att besöka Washington DC. Vi börjar med höstfärgerna som färgar stadens stora grönområden och ger oss ett oöverträffat vykort och lägger till några unika evenemang och festligheter under dessa månader, till vilka vi måste lägga till en bra balans mellan tillströmningen av besökare och priserna på samma saker under hösten.

Av alla dessa skäl, och förutom de vanliga sakerna att se och göra i Washington, rekommenderar jag i det här inlägget 10 perfekta planer för att få ut det mesta av höstens fördelar. Dessa planer är utformade för att lära känna de bästa platserna i staden för att njuta av goda temperaturer och höstlöv.

1. Besök det nationella arboretumet

Nationellt arboretum| ©Nicolas Raymond
Nationellt arboretum| ©Nicolas Raymond

Ett arboretum är en botanisk trädgård som är särskilt inriktad på träd, praktiskt taget en skog. Och i USA:s huvudstad finns en av de mest spektakulära som du kan besöka.

Den här platsenligger i stadens östra del, cirka 10 minuters bilresa från Capitol, och är en favorit bland lokalbefolkningen och turister på hösten tack vare den röda färgtäcket som täcker platsen och gör den till ett av Washingtons vackraste vykort.

National Arboretum har en mängd olika träd, bland annat barrträd, picknickplatser, vandringsleder och till och med ett bonsai-museum.

Men symbolen för denna plats är huvudstadens pelare. Ett monument som består av 22 ursprungliga pelare från huvudstaden som installerades 1828 i dess portikus och som år senare togs bort när man insåg att de var dåligt placerade och flyttades till denna plats. Det är utan tvekan en av de platser du måste besöka i Washington på hösten.

Information av intresse

 • Pris: Gratis
 • Öppettider: 8:00-17:00.
 • Plats: New York Ave, Washington

2. Besök i Rock Creek Park

Promenad i Rock Creek-parken| ©Nicolas Raymond
Promenad i Rock Creek-parken| ©Nicolas Raymond

En nationalpark mitt i Washington? Ja, det är det. Rock Creek Park är en stadspark i nordvästra delen av staden, men den är erkänd som nationalpark.

Det är faktiskt den tredje äldsta nationalparken i USA, som namngavs 1890, efter Yellowstone National Park 1872 och Mackinac National Park 1875.

Den omfattar ett område på över 7 kvadratkilometer där det förutom en vacker skog och en bäck finns ett zoo, en golfbana, en mängd stigar...

Hösten är den bästa årstiden, inte bara på grund av trädens färger, utan också för att det är den bästa tiden för att se djur, t.ex. hjortar, i skogen.

Från Washingtons centrum kan du ta den blå tunnelbanelinjen och ta dig dit på bara 50 minuter.

Information av intresse

 • Pris: Gratis
 • Öppettider: 9:00-17:00.
 • Plats: Glover Road, norr om Washington

3. Promenera runt på National Mall med kameran i handen

Solnedgång och höst på National Mall| ©John Brighenti
Solnedgång och höst på National Mall| ©John Brighenti

På varje resa till Washington DC kommer du att besöka National Mall. I detta tre kilometer långa område finns Washingtons bästa och viktigaste monument, som Capitol, Washington Monument Obelisk och Vita huset.

Men på hösten kan du ta ett annat grepp om det och utnyttja det faktum att det är ett grönt område som blir mer fotogeniskt än någonsin på hösten.

Att promenera genom de många grönområdena är en riktig upplevelse, särskilt om du älskar att fotografera. De rödaktiga färgerna i kombination med höstens solnedgångar gör detta område till en av amatör- och yrkesfotografernas favoritplatser för att ta fantastiska vykort.

Området söder om National Mall, där bland annat Thomas Jefferson Memorial ligger, är det bästa i detta avseende, eftersom det ligger runt en lagun vid Potomacflodens stränder och har en riklig vegetation.

4. Fira veterandagen vid Washingtons minnesmärken

Arlington-kyrkogården| ©Tim Evanson
Arlington-kyrkogården| ©Tim Evanson

Veterans Day är en mycket speciell dag i USA. Den firas varje 11 november, det datum då vapenstilleståndet i första världskriget undertecknades, för att hedra de veteraner som har kämpat i några av de konflikter som USA har deltagit i.

Den här dagen kan du besöka både Arlington Cemetery och krigsminnesmärkena på datumen runt den 11 november eller på själva dagen, eftersom hyllningar, offergåvor och improviserade evenemang vid dessa minnesmärken ger dem en unik karaktär.

Washington, som är landets huvudstad, är centrum för denna helgdag, där flera hyllningar äger rum.

USA:s president åker själv till Arlington National Cemetery för att lägga en krans vid den okände soldatens grav.

Washingtons många minnesmärken är också en plats för minnesstunder och hyllningar. Detta gäller särskilt minnesmärket för veteraner från Vietnamkriget.

Besök Washington DC:s krigsmonument och Arlington Cemetery

5. Konst hela natten lång

Konst hela natten| ©Ted Eytan
Konst hela natten| ©Ted Eytan

För att välkomna hösten i Washington anordnas varje år en nattlig konstfestival i slutet av september, Art All Night. Det är ett konstnärligt och kulturellt evenemang som fyller gatorna med gatukonstnärer av alla slag och en mängd utställningar, konserter, samtal och aktiviteter i hela staden.

Den hålls vanligtvis den sista helgen i september och har det speciella att de flesta föreställningar och konstutställningar äger rum på kvällen.

Festivalen är spridd över hela staden och har förtjänat att erkännas som ett av de bästa kulturevenemangen i USA:s huvudstad.

Här är en länk till evenemangets officiella webbplats så att du kan kolla in alla aktiviteter om du råkar resa till staden vid den tiden.

6. Njut av Mount Vernons höstvinfestival

Vin från Mount Vernon Wine Festival| ©Virginia
Vin från Mount Vernon Wine Festival| ©Virginia

Staden Washington är omgiven av vingårdar och äppelodlingar, så det finns en lång tradition av vin- och cidertillverkning. Hösten är den bästa tiden att njuta av denna tradition, eftersom det är skördetid. Så mycket att det till och med ordnas en vinfestival i början av oktober.

Föregångaren till denna festival är Mount Vernon-egendomen. Denna vin- och ciderproducerande egendom ligger söder om huvudstaden, vid Potomac, och är ingen vanlig egendom.

Platsen tillhörde USA:s första president George Washington, och idag kan du besöka platsen och smaka på dess årgångar.

Jag rekommenderar ett besök under denna festival i början av oktober, inte bara för platsens historia och dess viner och cider, utan också för godsets skönhet i höstskrud.

Det är bara 30 minuters bilresa från staden, men som tur är finns det gott om utflykter till Mount Vernon från Washington.

Ta en rundtur i Mount Vernon

Intressanta fakta

 • Pris: Från 20 euro ca.
 • Öppettider: 9:00-17:00
 • Plats: Mount Vernon, Virginia, söder om Washington.

7. En tid för god höstlig mat och dryck

Pumpkin Donuts| ©Mirella Z
Pumpkin Donuts| ©Mirella Z

Precis som hösten är vinets och ciderns säsong, är den också säsongen för mat och gastronomi som är nästan exklusivt för den här tiden på året.

Detta gäller pumpa, en ingrediens som i Washington inte bara är till för Halloween, utan är en av grunderna för många av de bästa lokala rätterna och recepten. Så mycket att till och med stadens kaffe serveras med inslag av pumpa.

Andra typiska Halloween-godisar är pumpadonuts, pumpaglass och pumpakakorv. Det bästa sättet att smaka på dessa höstliga läckerheter är att göra en matresa i Washington.

De bästa matrundturerna i Washington

8. Upplev Marine Corps Marathon i oktober

Deltagande i maraton| ©Aberdeen Proving Ground
Deltagande i maraton| ©Aberdeen Proving Ground

När hösten kommer och sommarhettan är borta är det början på en mycket sportig säsong i USA:s huvudstad. Det goda vädret utnyttjas för att anordna flera intressanta sportevenemang, men det viktigaste och mest kända är Marine Corps Marathon.

Efter Boston- och New York-maratonerna är detta det viktigaste maratonloppet på USA:s östkust.

Det hålls den sista söndagen i oktober och även om det ursprungligen var ett lopp för marinkåren är anmälan öppen för allmänheten.

Varje år samlas cirka 30 000 löpare för att delta i detta lopp som tar sig igenom några av Washingtons mest ikoniska landmärken som Capitolium, Vita huset och Arlington National Cemetery, varifrån loppet vanligtvis startar.

Oavsett om du vill delta eller inte är stämningen kring loppet ett utmärkt sätt att uppleva en annan sida av staden.

9. Fira Thanksgiving i Washington

Thanksgiving-middag| ©GETTY IMAGES
Thanksgiving-middag| ©GETTY IMAGES

Den kanske mest kända amerikanska högtiden är Thanksgiving. Det var George Washington som utlyste detta firande den 14 oktober 1789 för att tacka för skörden på åkrarna.

Sedan dess har semestern firats den fjärde torsdagen i november i USA.

Det finns få platser som lämpar sig bättre för att delta i firandet än landets huvudstad. I Washington firas det på ett mer diskret sätt jämfört med städer som New York där det är stora parader, men du kommer att kunna njuta av det på samma sätt.

Även om det är en dag att vara hemma med familjen kan du som turist i staden njuta av den festliga stämningen och äta den traditionella kalkonen på många av stadens restauranger.

10. Bästa tiden att cykla i Washington

Cykla till Washington Obelisk| ©Tony DeFilippo
Cykla till Washington Obelisk| ©Tony DeFilippo

Washington är en stad som lämpar sig väl för cykling med sina stora, breda gator och esplanader och sina många grönområden. Därför är det ett av de bästa sätten att ta sig runt i staden, med den extra bonusen av varma hösttemperaturer och säsongens vackra färger.

Cyklar är så viktiga att de till och med har sina egna evenemang. Detta är fallet med DC Bike Ride, som äger rum i slutet av september och där tusentals människor cyklar runt i staden. Och du kan naturligtvis alltid åka på en sightseeingtur i staden på pedaler. Ta reda på vilka som är bäst på den här länken.

Boka en cykeltur i Washington

Temperaturer i Washington DC på hösten

Capitol på hösten| ©Sergiy Galyonkin
Capitol på hösten| ©Sergiy Galyonkin

Vädret är en av de bästa fördelarna med hösten. Medeltemperaturen är mildare än under sommaren och liknar mer vårens.
Högsta temperaturer varierar från ett genomsnitt på över 25 grader i september till 20 grader i oktober och sjunker till ett genomsnitt på cirka 15 grader i november.

När det gäller de lägsta temperaturerna är de i september i genomsnitt 15 grader Celsius, i oktober sjunker de till 10 grader Celsius och i november börjar kylan infinna sig och de lägsta temperaturerna sjunker till 5 grader Celsius.

Regn är den största nackdelen med hösten och är vanligare vid den här tiden på året.

Washington DC på hösten och priser i Washington DC

Njut av Halloween i Washington| ©Mike Maguire
Njut av Halloween i Washington| ©Mike Maguire

En annan anledning till att det är en bra idé att besöka USA:s huvudstad på hösten är antalet turister. Efter vintern är hösten den årstid då det är minst turister i staden.

Det är inte tomt, men köer och trängsel är mindre vanliga och det är lite lättare att få bokningar på hotell, restauranger och monument.

Det finns vissa undantag från detta, eftersom det finns stora helgdagar på hösten, t.ex. veterandagen och Thanksgiving.

Minskningen av turister och efterfrågan påverkar också priserna, som är något lägre. Det är fortfarande en dyr stad, men många av dess monument och sevärdheter är gratis året runt, även på hösten. Undantaget är nationella helgdagar då efterfrågan och hotellpriserna ökar.

Vad du ska packa för ett besök i Washington DC på hösten

Förberedelse av ditt bagage| ©Marissa Grootes
Förberedelse av ditt bagage| ©Marissa Grootes

När du packar till Washington på hösten finns det två faktorer att ta hänsyn till: temperaturer och nederbörd. För att du inte ska glömma något, har vi här en liten påminnelse om de viktigaste sakerna att ta med dig till Washington på hösten:

 • Bär lätta men varma kläder. Och om du reser i november, när temperaturen sjunker, är det en bra idé att packa en kappa.
 • Regnbyar är vanliga, så ha ett paraply eller en regnjacka till hands.
 • Eftersom du mestadels kommer att gå till fots bör du ha bekväma, vattentäta skor.
 • Kom ihåg att uttagen i USA skiljer sig från dem i Europa, så ta med en adapter.