Stadskryssningar

Ta ombord på en rolig kryssning för att se Washingtons skyline samtidigt som du njuter av en oförglömlig festkryssning längs Potomac.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minsta läsning

Stadskryssningar

Körsbärsblommor på Potomac-stranden | ©Sean Robertson

En av de häftigaste sakerna att göra i Washington under semestern är att ta en båttur på Potomacfloden. Du får inte bara se några av de mest kända monumenten från ett annat perspektiv, utan du får också njuta av en välsmakande festmåltid följt av ett gammaldags dansparty ombord. Är du redo för en dag att minnas?

1. Ta en middagskryssning på kvällen

Nattlig kryssning på Potomac-floden| ©krishanu_seal
Nattlig kryssning på Potomac-floden| ©krishanu_seal

Är du sugen på en annorlunda kväll i Washington? Få ut det mesta av din vistelse i USA:s huvudstad och ta på dig dina bästa kläder för en kvällskryssning med middag på Potomac River.

Under den här typen av tur får du möjlighet att njuta av spektakulära panoramavyer över stadens vackraste monument när solen går ner och landskapet lyses upp av små blinkande färgade lampor. Det är en magisk upplevelse!

Att utforska Potomacflodens vatten på en lugn båttur för att se Washingtons upplysta skyline är ett utmärkt sätt att börja kvällen.

Slå dig ner och slappna av med utsikten medan kvällen blir alltmer spännande. Du behöver din styrka för att dansa hela natten ombord på båten med livemusik efter middagen - ta med kameran för du kommer att uppleva Washington som aldrig förr!

Boka din kryssning i Washington

2. Ta en naturskön kryssning med lunch

Lincoln Memorial och Washingtonmonumentet vid Potomac| ©F Delventhal
Lincoln Memorial och Washingtonmonumentet vid Potomac| ©F Delventhal

Dagtidssjälar eller de som reser med familj kan också ta en rolig morgonkryssning på Potomac River med lunch inkluderad om du har andra planer på att njuta av kvällen i USA:s huvudstad.

Att ta en båttur i Washington är ett originellt sätt att se stadens skyline, eftersom du får en mer komplett och annorlunda bild av staden när du ser den från vattnet.

Under turen kan du se några av stadens vackraste monument medan du sitter bekvämt på båtens däck och tar några av de häftigaste bilderna på din resa medan kaptenen berättar anekdoter om Washingtons historia.

Efteråt får du njuta av en utsökt lunchbuffé och på kvällen börjar en rolig fest med DJ, och du kommer att ha roligt på dansgolvet!

Boka din kryssning i Washington


Hur mycket kostar det att ta en kryssning i Washington?

Georgetown University från Potomac| ©F Delventhal
Georgetown University från Potomac| ©F Delventhal

Det råder ingen tvekan om att Washington är en spännande stad full av historia och fantastiska monument. De flesta turister tar en promenad eller en busstur genom staden och glömmer ibland att Potomacfloden erbjuder en fantastisk utsikt över USA:s huvudstad.

Om det är första gången du är i Washington och du vill få en helhetsbild av staden är mitt råd därför att ta en kryssning på Potomac - det finns gott om turer! Och de är superroliga också, för det är inte bara en avkopplande kryssning längs floden, utan det finns även kryssningar med lunch eller middag och till och med fester ombord med DJ:s. Låter det inte fantastiskt?

Så om du letar efter något originellt och annorlunda att göra på din semester bör du definitivt inkludera en kryssning i Washington i dina planer. Du kan hitta alternativ från nästan 70 euro.

I Hellotickets kan du jämföra priser, tidtabeller och tillgänglighet av biljetter och kryssningar dag eller natt, du kommer säkert att hitta den tur som passar dig bäst!

Boka din kryssning i Washington

Hur lång är kryssningarna i Washington?

Huvudstadens pariserhjul| ©Gary Lopater
Huvudstadens pariserhjul| ©Gary Lopater

Potomacfloden är en av Washingtons största turistattraktioner och turerna längs floden varierar vanligtvis i längd beroende på temat för kryssningen.

Vissa turer är begränsade till en kort tur längs vattnet för att njuta av utsikten över flodbanken, men kryssningar i Washington med lunch och fest ombord är vanligtvis 2-3 timmar långa.

Eftersom de inte är alltför långa är de här aktiviteterna perfekta att göra på morgonen eller kvällen för att vila benen en stund efter så mycket sightseeing. Resten av dagen kan du sedan ägna åt sightseeing i Washington.

Vad är bäst, en kryssning på dagen eller på natten?

Njut av Washingtons vackra syn på natten.| ©soomness
Njut av Washingtons vackra syn på natten.| ©soomness

Det beror på din smak, men enligt min åsikt är Washington på natten en syn att se.

Att ta en lugn båttur i solnedgången medan du tittar på stadens stora monument upplysta och seglar nerför Potomac River är en magisk upplevelse som du inte får missa.

Lägg därtill en bra fest med musik ombord och jag tycker att det är den perfekta avslutningen på en unik och mycket speciell kväll som du kommer att uppleva under din semester.

Hur bokar man en kryssning i Washington?

Kryssning under Woodrow Wilson Memorial Bridge| ©Ron Cogswell
Kryssning under Woodrow Wilson Memorial Bridge| ©Ron Cogswell

Du kan boka din plats för en kryssning i Washington online och i förväg. Allt du behöver göra är att välja den tid du vill göra aktiviteten, antalet passagerare och den dag du vill åka för att kontrollera tillgängligheten.

Därefter måste du fylla i de begärda fälten för att göra bokningen och slutligen fortsätta med betalningen. Så enkelt är det!

Detta är en mycket originell aktivitet, så genom att boka online och hemifrån behöver du inte oroa dig för att skaffa biljetter när du är i Washington, du kan vara säker på att ta dem med dig innan du landar och i stället för att stå i kö vid biljettkontoret kan du ägna den tiden åt annat!

Boka din kryssning i Washington

Varför är det värt att ta en kryssning i Washington DC?

Capitoliums kupol sett från kryssningsfartyget| ©F Delventhal
Capitoliums kupol sett från kryssningsfartyget| ©F Delventhal

Det är ett roligt och originellt sätt att utforska staden från ett annat perspektiv!

Ombord på båten får du inte bara se några av Washingtons vackraste landskap och en mängd monument, utan du får också en avkopplande tid på en kryssning längs floden innan du njuter av en utsökt middag och en fest med musik och dans. Vad mer kan du önska dig?

Du kommer att ha roligt och ta med dig oförglömliga minnen från din vistelse i huvudstaden!

Dessutom kan du välja den kryssning som passar bäst för din smak och dina förutsättningar, eftersom det finns både dag- och nattkryssningar. Om ni till exempel reser som ett par kan ni tillbringa en romantisk kväll på en kvällskryssning och se solen gå ner och Washingtons skyline lysa upp innan ni äter middag och dansar.

Om du reser med din familj kan du också välja en dagskryssning med lunchbuffé och dans till en DJ. Barnen kommer garanterat att älska båtturen och ha roligt på Potomac River, en originell upplevelse som de aldrig kommer att glömma!

Vad får jag se på en kryssning i Washington DC?

Jefferson Memorial| ©David Tato
Jefferson Memorial| ©David Tato

På vägen kan du se några av de mest populära platserna:

  • Potomac-floden
  • George Washington-monumentet
  • Arlington National Cemetery
  • Abraham Lincoln Memorial
  • Kennedy Center for the Performing Arts
  • Thomas Jefferson Memorial
  • Woodrow Wilson Memorial Bridge
  • Reagan National Airport
  • Förenta staternas forskningslaboratorium för flottan
  • Historiska centrum av Alexandria