Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Hur man köper biljetter till FC Barcelona

Om ditt hjärta slår med blaugrana-blod får du inte missa chansen att se dina idoler på Camp Nou. Att uppleva en match på Europas största stadion är en oförglömlig känsla.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

12 minsta läsning

Hur man köper biljetter till FC Barcelona

Camp Nou | ©JonathanVitela

FC Barcelona är en historisk klubb inom europeisk fotboll. Camp Nou har varit värd för alla de stora inom denna disciplin, från Johan Cruyff till Messi och även det nuvarande lagets stjärnor. En helg i den katalanska huvudstaden är en perfekt ursäkt för att se en match live. Artikeln förklarar hur du köper dina FC Barcelona-biljetter.

1. Vilka FC Barcelona-matcher kan du se på Camp Nou?

Utanför Camp Nou| ©hakolal
Utanför Camp Nou| ©hakolal

Enkelt! Alla hemmamatcher i La Liga, Copa del Rey och Champions League/Europa League.

Barça är ett av de bästa lagen i La Liga och har spelat totalt 38 matcher, varav hälften på Camp Nou. Till detta antal ska läggas matcherna i de andra tävlingarna. Jag ska berätta vilka de viktigaste är:

La Liga Santander

Detta är den viktigaste tävlingen i Spanien där de olika lagen i första divisionen från hela landet spelar mot varandra varje helg. Den börjar vanligtvis i mitten av augusti och slutar i juni. FC Barcelona spelar alla andra spanska lag hemma och har inte mindre än 26 La Liga-titlar i bagaget.

Därför rekommenderar jag dig att köpa din biljett till Barcelona FC snart så att du kan njuta av de bedrifter som det katalanska laget har vant oss vid.

Kungens pokal

Katalanerna brukar nå slutspelet i Copa del Rey och är inte för inte det mest framgångsrika laget i denna tävling. Lag på alla nivåer spelar mot varandra i denna tävling, och i september inleds matcherna i utslagsrundan.

Barça har vunnit cupen 31 gånger hittills. Stora matcher som "el Clásico", det vill säga när de möter Real Madrid, kan lämna ett outplånligt minne i minnet.

Champions League

Att de är ett av de bästa lagen i Europa vet alla och det är ingen tillfällighet att de har vunnit Europacupen, numera Champions League, inte mindre än fem gånger. För att se dessa matcher måste du dock åka utanför Katalonien eller till och med Spanien, eftersom de hålls varje år i olika europeiska huvudstäder.

Köp dina FC Barcelona-biljetter

2. Var kan man köpa FC Barcelona-biljetter?

Inträde till FC Barcelona-museet| ©visitcampnou
Inträde till FC Barcelona-museet| ©visitcampnou

Detenklaste sättet är att köpa biljetter på nätet. Jag rekommenderar att du gör det i förväg och alltid på officiella webbplatser, som Hellotickets, där du kan se olika priser beroende på vilken rival laget möter och vilka platser du väljer.

Som jag nämnde ovan måste man komma ihåg att Barça spelar mot de andra La Liga-lagen en vecka på Camp Nou och veckan därpå besöker de sina motståndare på deras hemmaarena. Detta innebär att du bör kontrollera innan du köper din biljett om matchen kommer att sammanfalla med din resa till Barcelona. Detta är ytterligare en anledning till varför du inte kan vänta tills du redan är i staden innan du bestämmer dig för att titta på en match.

Jag rekommenderar dock att du tar reda på hur du kan besöka hela arenan utan att gå direkt till en match, med Camp Nou Experience.

Du kan också köpa biljetter på Camp Nou-biljettkontoren och i FC Barcelona-butikerna i centrum.

Köp dina FC Barcelona-biljetter online

3. Hur mycket kostar det att titta på en FC Barcelona-match?

Pengar i euro| ©Pixabay
Pengar i euro| ©Pixabay

Detberor på motståndaren och de platser som valts. Innehavare av säsongsbiljetter får förmånligare priser som inte gäller för mindre vanliga fans och turister. Priserna för de senare ligger runt 70 euro, men kan stiga upp till 150 euro.

I Spanien kostar en biljett i genomsnitt 70 euro och Camp Nou är dyrare än de flesta arenor i landet. Observera att de billigaste biljetterna till FC Barcelona är runt 35 euro om de spelar mot ett mindre bra lag, men de säljs ändå ut snabbt. Det kommer inte att vara svårt att nå och överskrida det ovannämnda beloppet.

Köp dina FC Barcelona-biljetter online

4. Hur kan man spara pengar när man köper FC Barcelona-biljetter?

Gräs på Camp Nou| ©Patrick T'Kindt
Gräs på Camp Nou| ©Patrick T'Kindt

Ta reda på hur du hittar din biljett utan att behöva betala en arm och ett ben. Det räcker med några tips och tricks för att hitta det bästa erbjudandet.

Köp biljetter i förväg

Kalendrarna för de tävlingar som Barça deltar i är dina bästa allierade. Om du är intresserad av en viss match, se till att du bokar dina biljetter i god tid. Det är i alla fall alltid bra att flytta i förväg. Du undviker biljetttillägg dagarna före matchen. Förvänta dig inte för mycket, Camp Nou är den största arenan i Europa, men det finns många fans både i Spanien och resten av världen.

Välj en mindre viktig konkurrent

Utan att förringa något lag har inte alla lag samma historia och resultat. En match mot Real Madrid väger inte lika tungt som en match mot ett nyuppflyttat lag i La Liga. Om motståndaren är mindre känd är det lättare att hitta billigare biljetter. Tänk på att en biljett till Clásico kan kosta minst 100 euro på officiella kanaler. Om du aldrig har varit på Blaugranas hemmaplan och inte vill spendera för mycket pengar är det bättre att åka dit när gästerna är mindre kända.

Leta efter de billigaste zonerna

Debilligaste biljetterna är biljetterna på den tredje nivån, som ligger högst upp på arenan. Sikten är inte den bästa, men om du är ett riktigt fan kan du se spelarna även från hög höjd. Andra tillgängliga områden är Goal 1, Goal 2 Central och Goal 3 Lower som ligger bakom grindarna. Det kommer att bli svårare att se passagerna, men målen kommer att vara roligare än någonsin.

5. Hur undviker man falska FC Barcelona-biljetter?

Camp Nou på matchdagen| ©Pedro de Sousa
Camp Nou på matchdagen| ©Pedro de Sousa

För att undvika alla typer av besvikelser bör du bara lita på pålitliga webbplatser. Utanför arenan är det inte ovanligt att man ser människor som erbjuder biljetter, men det är självklart att detta är olaglig försäljning. Biljetterna kanske är äkta, men du ger näring åt ett fenomen som skadar fansen. Det finns också flera webbplatser för återförsäljning. Två problem kan dock uppstå:

 • Biljetten kommer inte i tid: Dessa portaler är beroende av fansens biljetter eller säsongsbiljetter. Om en privatperson inte skickar biljetten i god tid kan den komma för sent.
 • Priserna är ofta mycket höga: Biljettplattformarna är ökända för sina biljettpriser. Många användare ger upp en match för en blygsam summa pengar och företagen fyller på summan med sin provision.

Köp dina FC Barcelona-biljetter

6. Vilka är de bästa platserna på Camp Nou?

Platser på Camp Nou| ©hakolal
Platser på Camp Nou| ©hakolal

För dem som inte känner till Blaugranas stadion kan det vara svårt att välja plats. Generellt sett är sikten god i de flesta delar av Camp Nou, med undantag för den övre delen av arenan. Området ligger ganska långt från planen och på grund av höjden kan det bli lite kallt på vintern. Sammanfattningsvis är de bästa platserna på arenan:

 • Premium (kategori 1) - Det dyraste området på Camp Nou. Priset motiveras av utsikten över planen: härifrån missar du inte ett enda spel. Motsvarar de centrala ståndplatserna
 • Lateral (kategori 1) - Områdena intill de centrala läktarna. Utsikten är nästan densamma som i Premium men biljetten är något billigare.
 • Mål 1 och 2 (kategori 2) - De två områdena bakom grindarna. Härifrån hörs ljudet av bollen som slår i nätet perfekt. Sektorerna Gol 1 och 2 är mycket populära bland barnfamiljer.

7. Hur många matcher spelar FC Barcelona?

Upplevelse på Camp Nou| ©Marco Verch
Upplevelse på Camp Nou| ©Marco Verch

Barça spelar minst 38 matcher i La Liga. Du kan hitta alla Barças hemmamatcher och bortamatcher här. Blaugrana är dock alltid närvarande i Europacupen. Med några få undantag tar sig Culés nästan alltid vidare till åttondelsfinalerna i Champions League. Om du blev förälskad i det här laget under den gyllene eran med Messi, Iniesta och Puyol vet du att de kan gå ännu längre. Barça är ett av de mest skrämmande lagen på den gamla kontinenten. Utöver dessa matcher finns Copa del Rey-matcherna och så småningom finalen i spanska supercupen.

Kan jag se en match från FC Barcelona i jul?

Tyvärr nej, det är inte en av de saker att lägga till på listan över saker att göra i Barcelona under julen. Till skillnad från Premier League har La Liga ingen boxing day, dvs. den traditionella matchdagen i det engelska mästerskapet den 26 december. Under säsongen 2015/2016 försökte det spanska förbundet införa något liknande, även om matcherna spelades strax före nyårsafton (30 december) och före trettondagsafton (3 januari). Tyvärr var formeln inte så framgångsrik som förväntat och den upprepades inte under de följande åren.

Europacupen och Copa del Rey spelas inte heller vid den här tiden på året. Om du vill se en fotbollsmatch på din resa till Barcelona i december är det enda alternativet att komma till den katalanska huvudstaden före juluppehållet. Som vanligt spelas den sista La Liga-matchen den sista helgen före den 25:e.

Kan jag se en match från F.C. Barcelona på sommaren?

Det beror på vilken månad på sommaren du reser till Gaudís stad. La Liga börjar vanligtvis i slutet av augusti, men om du planerar att besöka klubben i juni eller juli kommer du inte att få se några officiella matcher. Förutom mästerskapet kan du välja att köpa en biljett till Joan Gamper Trophy.

Det är en turnering som föddes 1966 som en hyllning till Hans Gamper, klubbens grundare. Varje år bjuder Blaugranas in en nationell eller internationell klubb till Camp Nou. Tidigare har FC Barcelona mött lag av Manchester City, Boca Juniors, Valencia, Juventus, Bayern München, FC Inter osv. Även om det inte är en topptrofé är det viktigt att förbereda sig inför säsongen eftersom man föregriper den första matchen i La Liga.

När är det bäst att åka till den katalanska huvudstaden för att se en FC Barcelona-match?

Den katalanska huvudstaden har ett varmt medelhavsklimat. Mellan juni och september besöker tusentals turister staden för att njuta av både stadens stränder och kusterna på de närliggande Costa Brava och Dorada. Om du planerar att besöka Barcelona i augusti kan du passa på att titta på en Blaugrana-match.

Om du vill se de "hetaste" matcherna rekommenderar jag att du tittar i tävlingskalendern. I allmänhet fastställs schemat för ligan i juli. Detta innebär att du i god tid vet vilken helg som till exempel clásico mot Real Madrid kommer att spelas.

Los Merengues är de största rivalerna, men inte de enda. En annan efterlängtad match är derbyt mot RCD Espanyol och matcherna mot Athletic Club. Bilbaínos och Blaugrana är de två mest framgångsrika lagen i Copa del Rey (du kan se kalendern för kommande matcher här).

På europeisk nivå är Blaugrana rivaliserande med AC Milan, Bayern München, Chelsea och Manchester United. Kalendern för kontinentala tävlingar är mindre känd, men med lite organisation är det lätt att planera din resa så att den sammanfaller med någon av dessa matcher.

Ett annat rekommenderat alternativ är att boka en biljett till en av de senare La Liga-matcherna. Om mästerskapet ännu inte har vunnit, kan du vänta dig en spännande match. Ingen vill ge bort tre poäng till sin motståndare. Tänk på att La Liga vanligtvis avslutas i slutet av maj.

Vad händer om det inte finns några matcher under min resa till Barcelona?

Oroa dig inte, om du reser till Barcelona och det inte är någon match på gång har du alltid möjlighet att lära känna Camp Nou inifrån med biljetten Camp Nou Experience. Med det här alternativet kan du upptäcka klubbens historia genom att besöka museet, omklädningsrummet eller till och med pressrummet. I slutet av ditt besök kan du stanna på läktaren eller på planen så länge du vill!

8. Betalar barnen inträde?

Barn på Camp Nou| ©Andrea Leo
Barn på Camp Nou| ©Andrea Leo

Ja, barn betalar inträde för att se matcher på Camp Nou precis som vuxna. Dessutom är priset detsamma eftersom det inte finns några särskilda priser eller kampanjer för barn.

Endast medlemmar under 14 år och barn och barnbarn till vuxna medlemmar har gratis inträde till Camp Nou. Vissa matcher är dock undantagna från denna kampanj. Derbyt mot Real Madrid, matcherna mot Atlético Madrid, den spanska supercupen och åttondelsfinalerna, kvartsfinalerna och semifinalerna i Champions League ger inte detta alternativ.

9. På matchdagen

Presidentområdet Camp Nou| ©hakolal
Presidentområdet Camp Nou| ©hakolal

Matchen är äntligen här och vi behöver känna till de viktigaste tipsen för att ta oss till arenan och inte missa något. Läs vidare för att ta reda på det:

När ska jag gå till arenan?

I Spanien är det inte nödvändigt att komma till arenan för tidigt. Säkerhetskontrollerna är i allmänhet snabba och du kan snabbt ta dig in på läktarna. Jag rekommenderar i alla fall att du kommer lite tidigare för att kunna njuta av atmosfären och kanske ta ett mellanmål innan du går in.

Tänk på att Blaugranas hemmaborg är enormt stort och under matchdagar är det lämpligt att ta sig dit med kollektivtrafik. Europas största stadion ligger i Les Corts, en stadsdel i västra delen av staden. I närheten av Camp Nou finns fyra tunnelbanestationer: Les Corts, Maria Cristina, Palau Reial (alla på linje 3), Collblanc och Badal (linje 5).

Jag är säker på att den här kartan hjälper dig att hitta rätt när du kommer till området.

Är det möjligt att gå in med ryggsäckar eller kameror?

Av säkerhetsskäl är det inte möjligt att komma in på Camp Nou med professionella kameror eller videokameror. När det gäller ryggsäcken är det i allmänhet möjligt att komma in med denna, men den kommer att kontrolleras av säkerhetsvakter. Observera att listan över förbjudna föremål är längre och omfattar glasföremål, ficklampor, surfplattor och datorer, ballonger, laserpekare och pyrotekniska föremål.

Var kan man äta före eller efter matchen?

Detkan vara ganska dyrt att stilla sin hunger på arenan. Dessutom är matutbudet mer begränsat och väntetiderna är ofta långa. För att undvika allt detta kan du vända dig till barerna och restaurangerna runt Camp Nou. Listan nedan innehåller några av de mest rekommenderade:

 • Can Fusté - Restaurang som specialiserar sig på marknadskök och säsongsprodukter. Det ligger några meter från tunnelbanestationen "Les Corts", linje 3 (Gran Via de Carles III).
 • Futballarium Barcelona - För att komma i stämning inför matchen. Det är en typisk sportbar med halsdukar från alla lag som hänger i taket. Närmaste tunnelbanestation är "Badal", linje 5 (Carrer de Benavent 7).
 • Da Paolo - Det perfekta valet om du är sugen på pizza. Det finns inte så många alternativ, men de kommer ut ur ugnen med riktiga delikatesser. Du kan också välja pasta, kött- och fiskrätter. Det ligger bara några meter från Futballarium Barcelona (Avinguda de Madrid 63).
 • Frankfurt Pedralbes - Det är lite långt från Camp Nou, cirka 15 minuters promenad, men denna klassiska bar i Barcelona är värd ett besök. Deras smörgåsar och hamburgare är populära bland studenterna på det närliggande universitetet. För att ta dig hit kan du kliva av vid hållplatserna Palau Reial eller Zona Universitària, båda på linje 3 (Carrer de Jordi Girona 2/4).
 • Corte & Brasa - En argentinsk restaurang som erbjuder utsökt grillad mat. Anläggningen ligger på Carrer del Comandant Benítez 20.

10. Användbar information för att titta på FC Barcelona

Arrangemang på stadion| ©Daniel
Arrangemang på stadion| ©Daniel

Detblaugrana laget kommer inte att göra dig besviken. Om du för en tid sedan bestämde dig för att köpa biljetter för att se Barças stjärnor, vilket jag rekommenderar dig att göra, bör du titta i dina smartphone-filer för att ladda ner dina biljetter och visa upp dem vid ingången till arenan.

Jag har ingen internetuppkoppling i Barcelona, hur kan jag få tillgång till biljetterna?

Om du inte har någon anslutning kan du använda den som finns på ditt hotell eller i din hyrda lägenhet. Om du inte har det kan du använda Wi-Fi-nätverken i barer och kaféer. På Avinguda Diagonal 635, cirka tio minuters promenad från Camp Nou, finns en Starbucks. Det kan vara ett bra alternativ för att ladda ner biljetter.

Är det möjligt att parkera i närheten av Camp Nou?

På matchdagar är det bäst att ta sig dit med kollektivtrafik, men det finns många sätt att ta sig runt i staden. Fansen gör det svårt att ta sig fram och myndigheterna stänger ofta av flera gator runt Camp Nou. Om du inte vill ge upp din bil finns det parkeringsplatser i närheten av arenan. Listan nedan samlar de närmaste:

 • Parkering Campus Diagonal Nord UPC, parkeringen för Kataloniens polytekniska universitet. Timpriset är cirka 2,5 euro (Carrer Jordi Girona 29).
 • BSM Tanatori Les Corts, bårhusets parkeringsplats. Den ligger cirka 500 meter från Camp Nou och timpriset är cirka 2 euro (Avinguda Joan XXIII 25).
 • Parkering Viajeros, det billigaste alternativet i staden. De erbjuder ett dagspris på cirka 7 euro, den enda nackdelen är avståndet till stadion. För att komma fram till Camp Nou-entrén måste du gå 1 km (Carrer Carreras i Candi 65).
 • Camp Nou - parkeringen Parc Científic. Du hittar den bakom universitetsområdet. De erbjuder ett dagspris på cirka 17 € (Avinguda Doctor Marañón 8).

Är det möjligt att ta med sig drycker till Camp Nou?

Ja, men på ett villkor: behållaren får vara högst 500 ml och utan lock. Av säkerhetsskäl får inga burkar eller glasföremål tas med in på arenan. När du väl är inne hittar du varuautomater, en bar (La Carpa) och snabbmatsrestaurangen Pans & Company.