Hur man köper biljetter till FC Barcelona

Om ditt hjärta slår med blaugrana-blod får du inte missa chansen att se dina idoler på Camp Nou. Att uppleva en match på Europas största stadion är en oförglömlig känsla.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

11 minsta läsning

Hur man köper biljetter till FC Barcelona

Camp Nou | ©JonathanVitela

FC Barcelona är en historisk klubb inom europeisk fotboll. Camp Nou har varit värd för alla de stora inom denna disciplin, från Johan Cruyff till Messi och även de nuvarande lagets stjärnor. En helg i den katalanska huvudstaden är den perfekta ursäkten för att se en match live. I den här artikeln förklarar jag hur du köper dina FC Barcelona-biljetter.

Vilka FC Barcelona-matcher kan du se på Camp Nou?

Utanför Camp Nou| ©hakolal
Utanför Camp Nou| ©hakolal

Enkelt! Alla hemmamatcher i La Liga, Copa del Rey och Champions League/Europa League. Barça är ett av de bästa lagen i La Liga och spelar totalt 38 matcher, varav hälften på Camp Nou. Till denna siffra ska läggas matcherna i de andra tävlingarna. Jag ska berätta vilka som är de viktigaste:

 • La Liga Santander: Detta är den viktigaste tävlingen i Spanien där de olika 1:a divisionslagen i hela landet spelar mot varandra varje helg. Den börjar vanligtvis i mitten av augusti och slutar i juni. Alternativt spelar FC Barcelona hemma mot resten av de spanska lagen och har inte mindre än 26 ligatitlar i bagaget. Därför rekommenderar jag dig att köpa din FC Barcelona-biljett snart så att du kan njuta av de bedrifter som det katalanska laget har vant oss vid.
 • Copa del Rey: Katalanerna når vanligtvis slutskedet av Copa del Rey, inte för inte är de det mest framgångsrika laget i denna tävling. Lag på alla nivåer spelar mot varandra i denna tävling, och i september börjar matcherna i utslagsrundan. Barça har vunnit cupen 31 gånger hittills.
 • Champions League: Att de är ett av de bästa lagen i Europa är allmänt känt och det är ingen tillfällighet att de har vunnit Europacupen, numera känd som Champions League, inte mindre än fem gånger. För att se dessa matcher kan du dock behöva åka utanför Katalonien eller till och med Spanien, eftersom de hålls varje år i olika europeiska huvudstäder.

Köp dina FC Barcelona-biljetter

Var kan man köpa FC Barcelona-biljetter?

Biljetter till FC Barcelona-museet| ©visitcampnou
Biljetter till FC Barcelona-museet| ©visitcampnou

Detenklaste sättet är att köpa biljetter online.

Jag rekommenderar också att du gör det i förväg och alltid på officiella webbplatser, som Hellotickets, där du kommer att se ett varierat prisutbud beroende på vilken rival laget möter och vilka platser du väljer. Man bör komma ihåg att Barça spelar mot de andra lagen i La Ligaen vecka på Camp Nou och en annan på rivalens stadion, vilket innebär att du bör titta noga innan du köper biljetten om matchen kommer att sammanfalla med din resa. Detta är ytterligare en anledning till varför du inte kan vänta tills du redan är i staden innan du bestämmer dig för att titta på en match.

Jag rekommenderar dock att du tar reda på hur du kan besöka hela arenan utan att gå direkt till en match, med Camp Nou Experience. Du kan dock också köpa biljetter på Camp Nou-biljettkontoren, samt i de fysiska FC Barcelona-butikerna som finns utspridda i stadens centrum.

Köp dina FC Barcelona-biljetter online

Hur mycket kostar det att se en FC Barcelona-match?

Pengar i euro| ©Pixabay
Pengar i euro| ©Pixabay

Det beror på motståndaren och vilka platser du väljer. Innehavare av säsongsbiljetter har fördelaktigare priser som inte gäller för mindre regelbundna fans eller turister. För de sistnämnda ligger priserna runt 70 euro, men kan gå upp till 150 euro.

I Spanien kostar en biljett i genomsnitt 70 euro och Camp Nou är dyrare jämfört med de flesta arenor i landet. Observera att de billigaste FC Barcelona-biljetterna ligger på cirka 35 euro om de spelar mot ett mindre bra lag, men de säljs ändå ut snabbt. Det kommer inte att vara svårt att nå och överskrida det ovan nämnda beloppet.

Köp dina FC Barcelona-biljetter online

Hur kan du spara när du köper FC Barcelona-biljetter?

Camp Nou Turf| ©Patrick T'Kindt
Camp Nou Turf| ©Patrick T'Kindt

Ta reda på hur du hittar din biljett utan att behöva betala en arm och ett ben. Det räcker med några tips och tricks för att hitta det bästa erbjudandet.

Köp biljetter i förväg

Kalendrarna för de tävlingar som Barça deltar i är dina bästa allierade. Om du är intresserad av en viss match ska du se till att boka dina biljetter i god tid. I vilket fall som helst är det alltid tillrådligt att röra sig i förväg. Du undviker då biljetttillägg dagarna före matchen. Förvänta dig inte för mycket, Camp Nou är den största arenan i Europa, men det finns många fans både i Spanien och runt om i världen.

Välj en mindre viktig motståndare

Utan att vilja nedvärdera något lag har inte alla lag samma historia och resultat. En match mot Real Madrid väger inte lika tungt som en match mot ett nyuppflyttat lag i La Liga. Om motståndaren är mindre känd är det lättare att hitta billigare biljetter. Tänk på att en biljett till Clásico kan kosta minst 100 euro på officiella kanaler. Om du aldrig har varit på Blaugranas hemmaplan och inte vill spendera för mycket är det att föredra att åka när gästerna är mindre kända.

Leta efter de billigaste områdena

Debilligaste biljetterna är de på den tredje nivån, som ligger i den högsta delen av arenan. Sikten är inte den bästa, men om du är ett riktigt fan kommer du att kunna se spelarna även från hög höjd. Andra tillgängliga områden är mål 1, mål 2 centralt och mål 3 nedre som ligger bakom grindarna. Det blir svårare att se passagerna, men målen kommer att vara roligare än någonsin.

Köp dina FC Barcelona-biljetter online

Hur undviker man falska FC Barcelona-biljetter?

Camp Nou på matchdagen| ©Pedro de Sousa
Camp Nou på matchdagen| ©Pedro de Sousa

För att undvika alla typer av besvikelser ska du bara lita på pålitliga webbplatser. Utanför arenan är det inte ovanligt att se människor som erbjuder biljetter, men det är självklart att det är olaglig försäljning. Biljetterna kanske är äkta, men du ger näring åt ett fenomen som skadar fansen. Det finns också ett antal återförsäljningssajter. Två problem kan dock uppstå:

 • Biljetten kommer inte i tid: Dessa portaler förlitar sig på fansens biljetter eller säsongskort. Om en privatperson inte skickar biljetten i god tid kan den komma för sent.
 • Priserna är ofta mycket höga: Biljettplattformarna är ökända för sina biljettpriser. Många användare ger upp en match för en blygsam summa pengar och företagen fyller på summan med sin provision.

Köp dina FC Barcelona-biljetter

Vilka är de bästa platserna på Camp Nou?

Sittplatser på Camp Nou| ©hakolal
Sittplatser på Camp Nou| ©hakolal

För dem som inte är bekanta med Blaugrana-stadion kan det vara en riktig huvudvärk att välja sittplats. Generellt sett är sikten god i de flesta delar av Camp Nou med undantag för den övre sektionen. Detta område ligger ganska långt från planen och på grund av höjden kan du på vintern bli lite kall. Sammanfattningsvis är de bästa platserna på arenan följande:

 • Premium (kategori 1) - Det dyraste området på Camp Nou. Priset motiveras av utsikten över planen: härifrån missar du inte en enda match. Det motsvarar de centrala läktarna.
 • Lateral (kategori 1) - Områdena bredvid de centrala läktarna. Utsikten är nästan densamma som i Premium men biljetten är något billigare.
 • Mål 1 och 2 (kategori 2) - De två områdena bakom grindarna. Härifrån hörs ljudet av bollen som träffar nätet perfekt. Sektorerna Goal 1 och 2 är mycket populära bland barnfamiljer.

Köp dina FC Barcelona-biljetter online

Hur många matcher spelar FC Barcelona?

Camp Nou Erfarenhet| ©Marco Verch
Camp Nou Erfarenhet| ©Marco Verch

Barça spelar minst 38 matcher i La Liga. Blaugrana är dock alltid närvarande i de europeiska cuperna. Med några få undantag tar sig Culés nästan alltid förbi åttondelsfinalerna i Champions League. Utöver dessa matcher finns Copa del Rey-matcherna och så småningom finalen i den spanska supercupen.

Kan jag se en match från F.C. Barcelona i jul?

Tyvärr inte. Till skillnad från Premier League har La Liga ingen boxing day, det vill säga den traditionella engelska matchdagen den 26 december. Under säsongen 2015/2016 försökte det spanska förbundet införa något liknande även om matcherna spelades strax före nyårsafton (30 december) och före epifania (3 januari). Tyvärr blev formeln inte så framgångsrik som förväntat och upprepades inte.

Europacuperna och Copa del Rey spelas inte heller vid denna tid på året. Om du vill se en F.C.-match på din resa till Barcelona i december är det enda alternativet att anlända till den katalanska huvudstaden före juluppehållet. Som vanligt spelas den sista La Liga-matchdagen den sista helgen före den 25:e.

Kan jag se en FC Barcelona-match på sommaren?

Det beror på vilken månad på sommaren du reser till Gaudis stad. La Liga börjar vanligtvis i slutet av augusti, men om du planerar att besöka staden i juni eller juli kommer du inte att få se några officiella matcher. Förutom mästerskapet kan du välja att köpa en biljett till Joan Gamper Trophy. Det är en turnering som föddes 1966 som en hyllning till Hans Gamper, klubbens grundare. Varje år bjuder blaugranas in en nationell eller internationell klubb till Camp Nou.

Köp dina FC Barcelona-biljetter online

När är det bäst att resa till den katalanska huvudstaden för att njuta av en FC Barcelona-match?

Den katalanska huvudstaden åtnjuter ett varmt medelhavsklimat. Mellan juni och september besöker tusentals turister staden för att njuta av både stadens stränder och kusterna i de närliggande Costa Brava och Dorada. Om du planerar att besöka Barcelona i augusti kan du passa på att titta på en Blaugrana-match.

Om du vill se de "hetaste" matcherna rekommenderar jag att du kollar tävlingskalendern. Generellt sett dras ligakalendern i juli.

Det innebär att du i god tid i förväg vet vilken helg till exempel clásico mot Real Madrid eller derbyt med RCD Espanyol kommer att spelas. På europeisk nivåhar blaugranas en sportslig rivalitet med AC Milan, Bayern München, Chelsea och Manchester United. Kalendern för kontinentala tävlingar är mindre känd i förväg, men med lite organisation är det lätt att planera din resa så att den sammanfaller med någon av dessa matcher.

Vad händer om det inte finns några matcher under min resa till Barcelona?

Oroa dig inte, om du reser till Barcelona och det inte är någon match har du alltid möjlighet att lära känna Camp Nou från insidan, med ett besök på Spotify Camp Nou och Barça-museet. Med detta alternativ kan du upptäcka klubbens historia genom att besöka museet, omklädningsrummet eller till och med pressrummet. I slutet av besöket kan du stanna på läktaren eller på planen så länge du vill!

Köp dina FC Barcelona-biljetter online

Betalar barn inträde?

Barn på Camp Nou| ©Andrea Leo
Barn på Camp Nou| ©Andrea Leo

Ja, barn betalar inträde för att se matcherna på Camp Nou precis som vuxna.

Dessutom är priset detsamma eftersom det inte finns några särskilda priser eller kampanjer för barn. Det är endast medlemmar under 14 år och barn eller barnbarn till vuxna medlemmar som hargratis inträde till Camp Nou. Vissa matcher är dock undantagna från denna kampanj. Derbyt mot Real Madrid, matcherna mot Atlético Madrid, den spanska supercupen och åttondelsfinalerna, kvartsfinalerna och semifinalerna i Champions League ger inte möjlighet till detta alternativ.

Köp dina FC Barcelona-biljetter online

Matchdagen

Camp Nou presidentområde| ©hakolal
Camp Nou presidentområde| ©hakolal

Matchdagen är äntligen här och vi måste känna till de viktigaste tipsen för att ta oss till arenan och inte missa någon detalj. Läs vidare för att ta reda på det:

När ska du gå till stadion?

I Spanien är det inte nödvändigt att komma till arenan för tidigt. Generellt sett är säkerhetskontrollerna snabba och du kan snabbt ta dig till läktarna. Jag rekommenderar i alla fall att du anländer lite tidigare för att kunna njuta av atmosfären och kanske äta ett mellanmål innan du går in.

Tänk på att Blaugranas hem är enormt stort och på matchdagar är det lämpligt att anlända med kollektivtrafik. Europas största stadion ligger i Les Corts, en stadsdel i västra delen av staden. I närheten av Camp Nou finns fyra tunnelbanestationer: Les Corts, Maria Cristina, Palau Reial (alla på linje 3), Collblanc och Badal (linje 5).

Jag är säker på att den här kartan hjälper dig att hitta rätt när du kommer till området.

Är det möjligt att gå in med ryggsäckar eller kameror?

Av säkerhetsskäl är det inte möjligt att komma in på Camp Nou med professionella kameror eller videokameror. När det gäller ryggsäckar är det i allmänhet möjligt att komma in med detta tillbehör, men det kommer att kontrolleras av säkerhetsvakter. Observera att listan över förbjudna föremål är längre och omfattar glasföremål, ficklampor, surfplattor och datorer, ballonger, laserpekare och pyrotekniska föremål.

Var kan man äta före eller efter matchen?

Attstilla hungern inne på arenan kan vara ganska dyrt. Dessutom är utbudet av mat mer begränsat och väntetiderna är ofta förekommande. För att undvika allt detta kan du ta till barer och restauranger i närheten av Camp Nou. Listan nedan samlar de mest rekommenderade:

 • Can Fusté - En restaurang som specialiserar sig på marknadskök och säsongsprodukter. Den ligger några meter från tunnelbanestationen "Les Corts", linje 3 (Gran Via de Carles III).
 • Futballarium Barcelona - För att komma i stämning inför matchen. Det är en typisk sportbar med halsdukar från alla lag som hänger i taket. Närmaste tunnelbanestation är "Badal", linje 5 (Carrer de Benavent 7).
 • Da Paolo - Det perfekta valet om du är sugen på en pizza. Här finns inte en uppsjö av alternativ, men de kommer ut ur ugnen med några riktiga delikatesser. Du kan också välja pasta, kött- och fiskrätter. Det ligger bara några meter från Futballarium Barcelona (Avinguda de Madrid 63).
 • Frankfurt Pedralbes - Det är lite långt från Camp Nou, cirka 15 minuters promenad, men denna klassiska bar i Barcelona är värd ett besök. Deras smörgåsar och hamburgare är populära bland studenterna på det närliggande universitetet. För att ta dig hit är det bara att kliva av vid hållplatserna "Palau Reial" eller "Zona Universitària", båda på linje 3 (Carrer de Jordi Girona 2/4).
 • Corte & Brasa - En argentinsk restaurang som erbjuder utsökt grillad mat. Anläggningen ligger på Carrer del Comandant Benítez 20.

Köp dina FC Barcelona-biljetter online

Användbar information för att se FC Barcelona

Arrangemang på arenan| ©Daniel
Arrangemang på arenan| ©Daniel

Blaugrana-laget kommer inte att göra dig besviken. Om du för en tid sedan bestämde dig för att köpa dina biljetter för att se Barçastjärnorna, vilket jag rekommenderar dig att göra, bör du leta efter de nedladdade biljetterna i dina smartphone-filer för att visa upp dem vid ingången till arenan.

Jag har ingen internetuppkoppling i Barcelona, hur får jag tillgång till biljetterna?

Om du inte har någon internetuppkoppling kan du använda den som finns på ditt hotell eller i din hyrda lägenhet. Om du inte har det kan du använda Wi-Fi-nätverken på barer och kaféer. På Avinguda Diagonal 635, cirka tio minuters promenad från Camp Nou, finns en Starbucks. Det kan vara ett bra alternativ för att ladda ner biljetter.

Är det möjligt att parkera i närheten av Camp Nou?

Under matchdagar är det att föredra att komma med kollektivtrafik, även om det finns många sätt att ta sig runt i staden. Fansen gör det svårt att ta sig fram och myndigheterna stänger ofta av flera gator runt Camp Nou. Om du inte vill ge upp din bil finns det parkeringsplatser i närheten av arenan. Listan nedan visar de närmaste:

 • Parkering Campus Diagonal Nord UPC, parkeringen för Kataloniens polytekniska universitet. Timpriset är cirka 2,5 euro (Carrer Jordi Girona 29).
 • BSM Tanatori Les Corts, bårhusets parkeringsplats. Den ligger cirka 500 meter från Camp Nou och timpriset är cirka 2 euro (Avinguda Joan XXIII 25).
 • Parking Viajeros, det billigaste alternativet i staden. De erbjuder ett dagspris på cirka 7 euro, den enda nackdelen är avståndet till stadion. För att komma fram till Camp Nou-entrén måste du gå 1 km (Carrer Carreras i Candi 65).
 • Camp Nou - parkeringen Parc Científic. Du hittar den bakom universitetsområdet. De erbjuder ett dagspris på cirka 17 euro (Avinguda Doctor Marañón 8).

Är det möjligt att ta med sig drycker till Camp Nou?

Ja, men på ett villkor: flaskan får vara på högst 500 ml och utan lock. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ha burkar eller glasföremål inne på arenan. När du väl är inne hittar du varuautomater, en bar (La Carpa) och snabbmatsrestaurangen Pans & Company.

Köp dina FC Barcelona-biljetter online

Vanliga frågor

 • Vilka FC Barcelona-matcher kan jag se på deras hemmaarena, Spotify Camp Nou?

  Som en av världens bästa klubbar deltar Barça i de bästa fotbollstävlingarna på nationell och europeisk nivå. Från La Liga-matcher på hemmaplan till Copa del Rey och matcherna med Europas bästa i Champions League. Vilken som helst av dem ger dig möjlighet att se spelarna i det kuliga laget på deras spektakulära plan.

 • Hur mycket kostar biljetter till FC Barcelona?

  Priserna för att se Barça på deras stadion varierar mellan 70 och 150 euro, även om du kan hitta biljetter för att se en match med ett mindre bra lag i den spanska ligan för cirka 35 euro. I vilket fall som helst finns det faktorer som hur långt i förväg och var du väljer att sitta på läktaren som avgör priset, liksom motståndaren. Rekommendationen är förstås att du köper dina biljetter så tidigt som möjligt så att du har fler möjligheter att välja de platser som bäst passar dina preferenser.