Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Spotify Biljetter till att uppleva Camp Nou

Oavsett om du är Barça-fan eller inte är ett besök på Camp Nou som att gå in i fotbollens tempel. Även om arenan för närvarande är under uppbyggnad kan du besöka dess museum och njuta av en uppslukande upplevelse.

Alex Grande

Alex Grande

8 minsta läsning

Spotify Biljetter till att uppleva Camp Nou

Camp Nou på matchdagen | ©Pedro de Sousa

Barça är ett fotbollslag som är känt över hela världen, och passionen för dess färger överskrider alla gränser. Så mycket att ett besök på Camp Nou, Barcelona Football Clubs stadion, är en av de mest populära upplevelserna.

Men på grund av de arbeten som för närvarande utförs kan du inte besöka planen, men du kan besöka museet och känna dig som om du var på själva planen tack vare en virtual reality-upplevelse. Läs vidare för att få reda på mer.

Typer av Camp Nou-upplevelser

Camp Nou gräsmatta| ©Patrick T'Kindt
Camp Nou gräsmatta| ©Patrick T'Kindt

Om Barça inte spelar hemma under ditt besök i Barcelona (eller om du helt enkelt inte kan eller vill gå på matchen), finns det möjlighet att besöka stadion utanför matchdagar och tider:

Biljetter till FC Barcelona Museum med fördjupad upplevelse

Matchdag på Camp Nou
Matchdag på Camp Nou

Det första du bör veta om du vill se Camp Nou Spotify är att arenan för närvarande är under uppbyggnad, så insidan av arenan är tillfälligt stängd för besökare. Men med biljetter till FC Barcelona Museum with immersive experience kan du anmäla dig till rundturen i en virtuell upplevelse som du kan njuta av som om du stod på själva planen.

Samtidigt kommer du att vara bland de första att se den arkitektoniska design som planeras för nya Espai Barça, FC Barcelona-lagets framtida hem. Det ambitiösa projektet kommer att vara i drift 2026.

Du kommer också att kunna besöka det nya Barça-museet, vars utställning består av interaktiva element som berättar klubbens historia och tar dig med på en resa genom dess bästa ögonblick. Du kan också se föremål som donerats av framstående spelare i laget, konstverk med fotbollstema av konstnärer som Dalí, Miró, Tàpies och Subirachs samt ett exklusivt område tillägnat Messi.

Rekommenderas: Om du har en snäv budget eller helt enkelt föredrar att besöka Camp Nou i din egen takt.

Boka ditt besök på Camp Nou

Sparpaket: Besök på Camp Nou Spotify, FC Barcelona Museum och turistbuss

Camp Nou-upplevelse| ©Marco Verch
Camp Nou-upplevelse| ©Marco Verch

Om du vill göra ditt besök speciellt är en guidad tur på Camp Nou med tillgång till museet och en busstur i Barcelona det perfekta sättet att få känslan av planen som om du upplevde en matchdag.

Denna tur hämtar dig med buss i centrala Barcelona och tar dig runt stora delar av staden (det finns flera rutter tillgängliga) och naturligtvis till Camp Nou. Där får ni en interaktiv rundtur där ni får se alla platser på arenan på ett virtuellt sätt: omklädningsrummen, planen, pressrummet, kapellet och arenans korridorer, logerna och dess bar. Du kan också besöka den kompletta utställningen på FC Barcelona Museum.

Denna turistbuss har mer än 30 hållplatser och ger dig möjlighet att lära känna staden och dess huvudattraktioner med ett 24- eller 48-timmarspass. Du får också den fantastiska souveniren av att vara en del av Spotify Camp Nou Experiencie.

Boka ditt besök på Camp Nou

Expressrundtur i liten grupp till Camp Nou och FC Barcelona-museet

Utsikt över F.C. Barcelonas stadionplan
Utsikt över F.C. Barcelonas stadionplan

Du har också möjlighet att ta samma guidade rundtur på Camp Nou och FC Barcelona-museet i en liten grupp på upp till 25 personer. Turen är dock express och förkortas till 1 timme och 30 minuter, och ni besöker samma områden på stadion. Du kommer också att ha möjlighet att fortsätta utforska Camp Nou på din fritid i slutet av upplevelsen.

Rekommenderas: Om du har lite tid i Barcelona eller om du inte gillar stora folkmassor av turister när du tar en rundtur.

Vad du kan förvänta dig av Camp Nou-upplevelsen

FC Barcelonas troféer| ©der sportmanager
FC Barcelonas troféer| ©der sportmanager

På grund av arenans renovering är det för närvarande inte möjligt att besöka insidan av arenan och allt jag kommer att berätta för dig nedan kommer att avnjutas på ett virtuellt sätt tack vare den interaktiva turnéupplevelsen:

Stadion

Du kommer inte bara att se planen och läktarna, du kommer också att kunna se bänken där FC Barcelonas spelare sitter, omklädningsrummen där du kan föreställa dig att tränaren motiverar spelarna med ett tal en minut innan de går ut på planen, och tunneln som de lämnar på matchdagen för att möta vrålet från tusentals fans.

Sedan kan du besöka pressrummet, Mixed Zone, där spelarna kommenterar nyckelmatchen efter matchen, och rummet från vilket kommentatorerna sänder matchen.

FC Barcelonas museum

Museet fokuserar på att utforska klubbens historia och idrottsliga prestationer. Det kanske mest intressanta är att se FC Barcelonas Champions League-troféer som glittrar i sina montrar, och du kanske blir glad över att veta att du kan bli fotograferad med en Champions League-trofé i handen.

En annan höjdpunkt på museet är avdelningen tillägnad Lionel Messi, som anses vara en av de största fotbollsspelarna genom tiderna, där du kan se repriser av hans bästa mål och en sammanfattning av hans prestationer under hela fotbollskarriären. Museet har också verk av katalanska konstnärer med anknytning till fotboll och har ofta tillfälliga utställningar med anknytning till fotboll som är värda att se.

Virtual Reality-upplevelse på Camp Nou

Du kan ta en rundtur på Camp Nou med virtual reality-glasögon, och även om upplevelsen bara varar i några minuter förflyttar den dig direkt till en matchdag. Du får se spelarna i aktion, läktarna fyllda med fans och känna hur arenan magiskt vaknar till liv.

Det ingår i de flesta rundturer men om du bestämmer dig för att besöka Camp Nou på egen hand kan du uppleva det genom att beställa glasögonen i biljettkassan. Det kostar 6 euro, vilket är ett mycket bra pris för ett extra som definitivt kommer att tillföra något speciellt till ditt besök.

Alex's Traveller Tip

Undvik gröna kläder! När du blir fotograferad på planen kommer färgen på dina kläder att smälta samman med det gröna gräset och förstöra ett minne som du förmodligen kommer att vilja behålla resten av ditt liv.

Om Camp Nou-biljetter

Inträde till FC Barcelona-museet| ©visitcampnou
Inträde till FC Barcelona-museet| ©visitcampnou

Camp Nou och FC Barcelona Museum är en av stadens största turistattraktioner, så jag rekommenderar att du köper dina biljetter i förväg för att undvika köer och få ut det mesta av din tid. Om du vill följa med på en rundtur är det enda sättet att boka i förväg. På Camp Nou-biljettkontoret kan du lägga till Plus-alternativet till din biljett, vilket inkluderar en audioguide och en virtuell upplevelse.

Organisera ditt besök på Camp Nou

Mer än en klubb
Mer än en klubb

Här är några tips som hjälper dig att organisera ditt besök, särskilt om du inte ska på en rundtur på arenan och ska besöka den på egen hand:

Hur man tar sig till Camp Nou

Det enklaste sättet att ta sig till arenan är med tunnelbana och gå av vid någon av tre hållplatser: Les Corts (L3), Badal (L5) eller Collblanc (L9). Barcelonas tunnelbanesystem är ganska enkelt, så jag rekommenderar att du hittar den av dessa tre linjer som ligger närmast ditt boende och åker direkt till Camp Nou.

För att ta dig runt i Barcelona med tunnelbana är det bästa sättet att köpa ett T-Casual-kort, ett 10-resors pass som du kan använda på alla kollektivtrafikmedel. Du kan också köpa enkelbiljetter, men om du ska resa med kollektivtrafiken i Barcelona är 10-resorskortet mycket mer värt.

Om du föredrar att åka buss till Camp Nou kommer någon av dessa bussar att släppa av dig vid dörren eller ganska nära: 50, 54, 57, 70, 75, D20, H8, H10 och V3. Nackdelen med att åka buss är att trafiken i Barcelona tenderar att vara ganska tät så det tar lite längre tid, något att tänka på när du planerar ditt besök.

Öppningsdagar och tider

Camp Nou är något speciellt, eftersom det finns ett antal dagar per år då det är stängt för matcher. De officiella öppettiderna är följande:

 • Från 2 april till 7 oktober: måndag till lördag från 10:00 till 20:00, söndagar och helgdagar från 10:00 till 14:30.
 • Från 8 oktober till 1 april: måndag till lördag från 10:00 till 18:30, söndagar och helgdagar från 10:00 till 14:30.

Matchdagar

Det finns inga turer på matchdagar för ligan eller spanska cupen. FC Barcelona-museet öppnar upp till 3 timmar före avspark och öppnar igen 90 minuter före avspark, fram till matchstart.

Champions League -matchdagar finns det inga turer och endast första våningen i FC Barcelona-museet kan besökas fram till kl. 15.00. Dagen före matcherna ändras rundturens rutt och du kan besöka alla delar av Camp Nou och museet utom museets första våning.

FC Barcelona kan ändra tidtabellen eller inträdesvillkoren när som helst och av vilken anledning som helst, så om du en dag har oturen att ha en speciell träning eller av någon annan anledning kanske du inte kan gå rundturen eller besöka museet. Från 1 juli till 31 augusti, vid påsk eller jul finns det också särskilda öppettider som du bör kontrollera på den officiella Camp Nou-webbplatsen eftersom de varierar varje år.

Bästa tiden att besöka Camp Nou

Om du vill besöka Camp Nou och undvika turistmassorna rekommenderar jag att du åker så tidigt som möjligt. Vid 10:00 på morgonen finns det fortfarande inte alltför många besökare och du kan gå runt stadion i lugn och ro och sedan har du hela dagen att utforska Barcelona.

Tänk dock på att högsäsongen för besökare är mellan april och oktober, så om du är i Barcelona under denna del av året kommer du säkert att hitta grupper av turister på Camp Nou.

Hur lång tid tar det att besöka Camp Nou och FC Barcelona Museum?

Det beror helt på din passion för fotboll, men de flesta besökare spenderar mellan 1 timme och 30 minuter och upp till 3 timmar på Camp Nou-upplevelsen, som inkluderar besök på stadion och rundtur i Barça-museet.

Senaste tips

Camp Nou-museet| ©visitcampnou
Camp Nou-museet| ©visitcampnou
 • Som ni vet är det bäst att komma så tidigt som möjligt till Camp Nou för att undvika folkmassorna. Den livligaste tiden att besöka är strax efter lunch, runt 14:30 på eftermiddagen.
 • Jag rekommenderar att du inte bär gröna kläder, eftersom de kommer att smälta in i gräset på fotbollsplanen och fotot kommer inte att se särskilt trevligt ut. Och eftersom du bara får en chans är det bäst att du gör rätt!
 • Använd bekväma skor. Du kommer att gå en hel del under ditt besök och du kommer förmodligen att utforska Barcelona efteråt, så gymnastikskor är det bästa alternativet.
 • Om det regnar bör du ta med dig ett par skor, annars blir du blöt när du går ut på landsbygden.
 • Kom ihåg att det finns en officiell klubbshop på arenan, där du kan köpa din favoritspelares tröja och alla typer av merchandise. Om du glömmer något eller inte vill bära väskor finns det en FC Barcelona-butik i flygplatsens taxfree.

Andra sevärdheter som du måste se i Barcelona

La Pedrera| ©Florencia Potter
La Pedrera| ©Florencia Potter

Sagrada Familia är det viktigaste besöket på din resa till Barcelona. Det är en mycket populär sevärdhet bland turister, men lyckligtvis ger jag dig i min guide till Sagrada Familia några tips och tricks som gör att du kan besöka den som om du hade bott där hela ditt liv. Sagrada Familia - Gå före i kön-Biljetter Jag ger dig några tips och tricks som gör att du kan besöka den som om du hade bott i staden hela ditt liv.

Jag rekommenderar dig också att läsa min guide om Park Güell Biljetter och Turer för att ta reda på när det är bäst att besöka, vilka guidade turer du kan ta och andra tips som kommer att vara användbara under ditt besök. Och när du ändå håller på, ta en titt på min guide till La Pedrera Biljetter och Turer och min guide till Casa Batlló Biljetter och Turermed de bästa tipsen för att utforska dessa två arkitektoniska pärlor i staden.

Och slutligen, upptäck Barcelonas museer med denna guide om Museumbiljetterdär jag berättar om de mest intressanta museerna i staden, vilka du inte får missa och de bästa tipsen på hur du kan njuta av dem.

Vanliga frågor

 • Hur lång tid tar det att gå runt Camp Nou?

  Du kan faktiskt besöka Camp Nou på cirka två timmar, men om du är ett inbitet FC Barcelona-fan vill du förmodligen tillbringa mer tid på stadion för att lära dig mer om lagets historia och troféer, så du kan tillbringa upp till en hel dag på Camp Nou.

 • Hur tar jag mig till Camp Nou?

  Närmaste tunnelbanestation är Collblanc, som är den blå linjen (L5). Därifrån är det bara 10 minuters promenad till Camp Nou. Det finns också ett par bussar som går dit: H8 (Les Corts / Arizala), 113 (Mini-Estadi / Palau Blaugrana) och 75 (Estadi del FC Barcelona).

 • Vilken är den bästa tiden på året att besöka Camp Nou?

  Om ditt främsta mål är att undvika köerna är det bra att resa mellan november och mars, eftersom högsäsongen är mellan april och oktober.