Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Sintra och Cascais - Dagsresor från Lissabon

Om du vill komplettera din resa till Lissabon med en utflykt till omgivningarna är Sintra och Cascais förmodligen det bästa alternativet.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minsta läsning

Sintra och Cascais - Dagsresor från Lissabon

Sintra | ©Drew Bae

En resa till Sintra är ett måste. Bara en halvtimme från Lissabon ligger denna kommun med Pena-palatset som huvudman, ett av de viktigaste centra för europeisk romantisk arkitektur.

Det finns olika sätt att ta sig till Sintra. Att välja det ena eller det andra beror på vad du vill se eller hur mycket tid du har. Här är de bästa alternativen:

Bästa värde för pengarna

Sintra, Cascais, Pena Palace, Cabo da Roca och Regaleira dagstur från Lisbon

Den mest populära och kompletta resan till bästa pris.

Om du vill njuta av charmen i Sintra, Cascais och Cabo da Roca samtidigt som du får se Pena-palatset på utsidan, är detta det mest ekonomiska alternativet.

Längd: 8 timmar

Ett besök i Sintra under din resa till Lissabon ger dig möjlighet att lära känna lite mer av grannlandet och njuta av landskap med unik charm.

Till att börja med finns det i området kring Sintra turistplatser som är väl värda ett besök. Det gäller staden Cascais eller den imponerande Cabo da Roca, varifrån du kan njuta av en underbar utsikt över Atlanten. Denna dagsutflykt till Sintra, Cabo da Roca, Cascais och Regaleira är utformad för att du ska kunna njuta av kontrasterna i det portugisiska landskapet.

Och på toppen av bergskedjan Sintra ligger naturligtvis det spektakulära Pena-palatset som byggdes på 1800-talet av en tysk arkitekt för Ferdinand av Sachsen-Coburg-Gotha. På denna tur till Sintra får du sällskap av en expertguide som kommer att berätta allt om dess historia.

Varför jag gillar det här alternativet: Det bästa med turen är att den är den mest omfattande för priset. Dessutom ingår hämtning och lämning på ditt hotell, så det är bekvämare än någonsin!Rekommenderas om... du letar efter ett billigt och kvalitativt alternativ för att tillbringa en annan dag under din resa till Lissabon och lära känna regionens höjdpunkter.


Mer omfattande alternativ

Sintra och Cascais dagstur från Lisbon

Rundtur i Sintra, Cascais och Cabo da Roca med en expertguide och inträde till Pena-palatset.

Om du vill få ut det mesta av din utflykt och inte vill missa chansen att se insidan av det charmiga Pena-palatset är detta det bästa alternativet med inträde till detta monument.

Längd: 8 timmar

Nu måste du vara övertygad om att Sintra är ett viktigt besök under din resa till Lissabon, så nu behöver du bara välja det alternativ som passar dig bäst. Huvudattraktionen i denna vackra stad är utan tvekan Pena-palatset, så på denna utflykt till Sintra och Cascais från Lissabon kommer du inte att vilja missa dess vackra rum och dra nytta av att du har en expertguide som berättar alla historiska detaljer.

Du börjar dagen i Sintra, där du förutom att besöka den historiska stadskärnan även får se stadshuset (även känt som Queluz-palatset) och stanna till vid Casa Piriquita, ett legendariskt konditori där du kan smaka på de typiska sötsakerna från området, Travesseiros och Queijadas.

Du besöker också Cabo da Roca och dess spektakulära utsikt över Atlanten, och sedan beger du dig till det berömda Pena-palatset, där du får en och en halv timme på dig att utforska det på djupet.

Varför jag gillar det här alternativet: För ett något högre pris än andra turer har denna tur en expertguide och inträde till National da Pena Palace inkluderat, vilket ger dig en mycket mer komplett upplevelse.Rekommenderas om... du vill ha en mer premiumupplevelse än andra turer som inte inkluderar inträde till monumenten längs vägen.


Det bekvämaste alternativet

Lissabon Kort

Njut av en gratis tågresa med Lisboa Card

Spara tid och pengar med detta turistkort som ger dig möjlighet att utforska Lissabon och dess sevärdheter, men också att ta dig till Sintra och Cascais med tåg.

Du kan köpa detta 24-, 48- eller 72-timmarspass för att besöka upp till 38 sevärdheter i staden. Dessutom kan du använda tåg, bussar, tunnelbana, spårvagnar och hissar gratis. Tack vare detta kan du ta tåget till Sintra och Cascais och besöka dem på egen hand.

Detta turistkort är giltigt i ett år och jag rekommenderar att du tar en titt på de aktiviteter du är intresserad av i förväg om du behöver boka någon av dem i förväg.

Varför jag gillar det här alternativet: för att du för ett mycket rimligt pris på cirka 22 euro kan välja nästan 40 platser, monument och sevärdheter att besöka i Lissabon och det inkluderar Sintra och Cascais.Rekommenderas om... du vill glömma bekymmer och vara öppen för alla de alternativ du har för din sightseeingtur.


Sammanfattningsvis jämför vi alternativen


Om Sintra

Quinta da Regaleira| ©Susanne Nilsson
Quinta da Regaleira| ©Susanne Nilsson

Alla guidade turer kommer att täcka de viktigaste punkterna för ett besök i Sintra; vissa kommer att fokusera mer på den historiska stadskärnan, vissa på omgivningarna och vissa på landskapet. Om du besöker Sintra på egen hand finns här en lista över platser som du måste se (jag rekommenderar att du lämnar Lissabon tidigt på morgonen för att kunna se dem alla).

Pena-palatset

Detta är Sintras huvudattraktion och Portugals största arkitektoniska exponent för 1800-talets romantik. Det ligger på toppen av en kulle och du känner igen det på sina gula och rosa väggar. Du kan hitta all information du behöver för att besöka det i denna andra artikel om hur du besöker Pena Palace.

Sintras nationalpalats

Förutom Pena-palatset har Sintra ytterligare ett palats med vita väggar och orangefärgade tak som är väl värt ett besök både inifrån och ut. Arkitekturälskare kommer att bli förtjusta över de medeltida, gotiska, romanska, manuelinska och renässanselement som finns på dess fasad. Även om öppettiderna ändras beroende på säsong kan du besöka det varje dag året runt för cirka 10 euro.

Quinta da Regaleira

Palats är Sintras främsta attraktion, men det här är annorlunda än de andra. Quinta da Regaleira-palatset ser ut som ett förtrollat slott med torn och skulpturer som pryder de tegelfärgade väggarna. Entréavgiften varierar mellan 8 och 16 euro beroende på om du vill besöka med eller utan guidad tur och öppettiderna varierar beroende på säsong (även om du vanligtvis kan besöka alla dagar i veckan året runt).

Det moriska slottet

På toppen av ett berg ligger den här enklaven, även känd som Sintras slott. För att komma dit måste du klättra uppför ett antal stentrappor och från toppen har du en fantastisk utsikt över Atlanten om dagen är klar.

Anas restips

Om du är en matälskare hittar du kocken Sergi Arolas restaurang Bristol i Sintra, men du måste boka i god tid.

Boka din resa till Sintra och Cascais

När ska du resa till Sintra?

Flygfoto av slottet med murarna i Sintra
Flygfoto av slottet med murarna i Sintra

Precis som Lissabon tar Sintra emot turister året runt. Under högsäsongen (juni-augusti) är staden mer livlig, men det blir också längre köer för att besöka Pena-palatset och inträdesavgifterna till sevärdheterna är högre.

När det gäller vädret är det bra när som helst på året eftersom det inte finns några låga temperaturer som hindrar dig från att besöka staden och på sommaren är Sintra alltid svalare än Lissabon. Den idealiska månaden att besöka staden är september eftersom vädret då är idealiskt och du inte kommer att hitta sommarens folkmassor på turistplatserna.

Boka din utflykt till Sintra och Cascais

Hur du tar dig till Sintra från Lissabon på egen hand

Lissabon-tåget vid Sintra Station| ©Jason
Lissabon-tåget vid Sintra Station| ©Jason

Om du inte är ett fan av guidade turer (även om det är något som jag alltid rekommenderar när det gäller sightseeing och att besöka de mest emblematiska punkterna i en stad) kan du också ta dig till Sintra på egen hand enkelt och snabbt.

Tåget till Sintra avgår från Lissabons Rossio-station, som ligger i stadens centrum mellan den botaniska trädgården och Santa Justa-hissen. Resan tar cirka 40 minuter, tågen går varje halvtimme och kostar cirka fem euro (med turistkortet från Lissabon betalar du inte för tåget).

Du kan också ta dig till Sintra med hyrbil från Lissabon, men tåget går så smidigt att jag inte skulle rekommendera det om du inte ska köra runt i huvudstaden. När du väl kommer till Sintra kan du promenera runt i staden eller ta buss 434 som förbinder den historiska stadskärnan med Penapalatset.

Anas resetips

Fråga efter queijadas eller travesseiros i Sintras konditorier; det är de typiska sötsakerna i regionen.

Boka din utflykt till Sintra och Cascais

Om du gillade utflykten till Sintra kommer du också att gilla

Nazaré| ©Sergei Gussev
Nazaré| ©Sergei Gussev

Sintra är inte den enda attraktiva plats du kan besöka under din resa till Lissabon utan att behöva resa långt. Den portugisiska huvudstadens omgivningar är spännande och om du inte har bokat din flygbiljett ännu rekommenderar jag dig att lägga till ett par extra dagar till din semester för att besöka dem alla.

Algarve, Fátima, Sesimbra, Nazaré, Óbidos, Arrábida, Evora ... om du inte har hört talas om dessa platser efter att ha besökt Lissabon kommer du att ha hört talas om dem flera gånger. I den här artikeln om Lissabon-turer hittar du all nödvändig information om vad du kan se under din resa.