Sintra och Cascais - Dagsresor från Lissabon

Om du vill komplettera din resa till Lissabon med en utflykt till det omgivande området är Sintra och Cascais förmodligen det bästa alternativet.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minsta läsning

Sintra och Cascais - Dagsresor från Lissabon

Sintra | ©Drew Bae

En resa till Sintra är ett måste. Bara en halvtimme från Lissabon ligger denna kommun med Pena-palatset, ett av de viktigaste centren för europeisk romantisk arkitektur.

Det finns olika sätt att ta sig till Sintra. Vilket du väljer beror på vad du vill se och hur mycket tid du har. Här är de bästa alternativen:

Bästa värde för pengarna

Sintra, Cascais, Pena Palace, Cabo da Roca och Regaleira dagstur från Lisbon

Den mest populära och kompletta resan till bästa pris.

Om du vill njuta av charmen i Sintra, Cascais och Cabo da Roca och samtidigt se utsidan av Pena-palatset är detta det mest ekonomiska alternativet.

Längd: 8 timmar

Ett besök i Sintra under din resa till Lissabon ger dig möjlighet att lära känna lite mer av grannlandet och njuta av landskap med unik charm.

Till att börja med finns det i området runt Sintra turistplatser som är väl värda ett besök. Det gäller till exempel staden Cascais eller den imponerande Cabo da Roca, varifrån man kan njuta av en underbar utsikt över Atlanten. Denna dagsutflykt till Sintra, Cabo da Roca, Cascais och Regaleira är utformad för att njuta av kontrasterna i det portugisiska landskapet.

Och på toppen av bergskedjan Sintra ligger naturligtvis det spektakulära Pena-palatset som byggdes på 1800-talet av en tysk arkitekt för Ferdinand av Sachsen-Coburg-Gotha. På denna resa till Sintra kommer du att åtföljas av en expertguide som kommer att berätta allt om dess historia.

Varför jag gillar det här alternativet: Det bästa med den här resan är att den är den mest omfattande i förhållande till priset. Dessutom ingår hämtning och lämning på ditt hotell, så det är bekvämare än någonsin!Rekommenderas om... du letar efter ett billigt och bra alternativ för att tillbringa en annan dag under din resa till Lissabon och lära känna regionens höjdpunkter.


Mer omfattande alternativ

Sintra och Cascais dagstur från Lisbon

Rundtur i Sintra, Cascais och Cabo da Roca med en expertguide och entré till Pena-palatset

Om du vill få ut det mesta av din utflykt och inte ge upp chansen att se insidan av det charmiga Pena-palatset är detta det bästa alternativet med entré till detta monument.

Längd: 8 timmar

Nu är du säkert övertygad om att Sintra är ett viktigt besök under din resa till Lissabon, så nu behöver du bara välja det alternativ som passar dig bäst. Huvudattraktionen i denna vackra stad är utan tvekan Pena-palatset, så på denna utflykt till Sintra och Cascais från Lissabon vill du inte missa dess vackra rum och dra nytta av det faktum att du har en expertguide som kommer att berätta alla historiska detaljer.

Ni börjar dagen i Sintra, där ni förutom att besöka den historiska stadskärnan får se rådhuset (även känt som Queluz-palatset) och stanna till vid Casa Piriquita, ett legendariskt konditori där ni kan smaka på traktens typiska sötsaker, Travesseiros och Queijadas.

Ni besöker också Cabo da Roca med sin spektakulära utsikt över Atlanten och åker sedan till det berömda Pena-palatset, där ni har en och en halv timme på er att utforska det på djupet.

Motivering: För ett något högre pris än andra turer ingår en expertguide och inträde till National da Pena Palace, vilket ger dig en mycket mer komplett upplevelse.Rekommenderas om... du vill ha en mer premiumupplevelse än andra turer som inte inkluderar inträde till monumenten längs vägen.


Det mest praktiska alternativet

Lissabon Kort

Njut av en gratis tågresa med Lisboa Card

Spara tid och pengar med detta turistkort som ger dig möjlighet att utforska Lissabon och dess sevärdheter, men som också ger dig möjlighet att ta dig till Sintra och Cascais med tåg.

Du kan köpa detta 24, 48 eller 72 timmars pass för att besöka upp till 38 attraktioner i staden. Dessutom kan du använda tåg, bussar, tunnelbana, spårvagnar och hissar kostnadsfritt. Tack vare detta kan du ta tåget till Sintra och Cascais och besöka dem på egen hand.

Detta turistkort är giltigt i ett år och jag rekommenderar att du tar en titt på de aktiviteter du är intresserad av i förväg om du behöver boka någon av dem i förväg.

Varför jag gillar det här alternativet: För ett mycket rimligt pris på cirka 22 € kan du välja nästan 40 platser, monument och landmärken att besöka i Lissabon och det inkluderar Sintra och Cascais.Rekommenderas om... du vill glömma bekymmer och vara öppen för alla alternativ du har för din sightseeingresa.


Sammanfattningsvis jämför vi alternativen


Om Sintra

Quinta da Regaleira| ©Susanne Nilsson
Quinta da Regaleira| ©Susanne Nilsson

Alla guidade turer kommer att täcka de viktigaste punkterna för ett besök i Sintra; vissa kommer att fokusera mer på den historiska stadskärnan, andra på omgivningarna och andra på landskapet. Om du besöker Sintra på egen hand finns här en lista över sevärdheter som du måste se (jag rekommenderar att du lämnar Lissabon tidigt för att hinna se alla).

Pena-palatset

Detta är Sintras huvudattraktion och Portugals största arkitektoniska uttryck för 1800-talets romantik. Det ligger på toppen av en kulle och du känner igen det på de gula och rosa väggarna. Du hittar all information du behöver för att besöka det i denna andra artikel om hur man besöker Pena-palatset.

Sintras nationella palats

Förutom Pena-palatset har Sintra ett annat palats med vita väggar och orange tak som är väl värt ett besök både invändigt och utvändigt. Arkitekturälskare kommer att bli förtjusta över de medeltida, gotiska, romanska, manuelinska och renässanselementen på fasaden. Även om öppettiderna varierar beroende på säsong kan man besöka byggnaden varje dag året runt för ca 10 euro.

Quinta da Regaleira

Palats är Sintras huvudattraktion, men det här skiljer sig från de andra. Quinta da Regaleira-palatset ser ut som ett förtrollat slott med torn och skulpturer som pryder de tegelfärgade väggarna. Inträdesavgiften varierar mellan 8 och 16 euro beroende på om du vill besöka slottet med eller utan guidad tur, och öppettiderna varierar beroende på säsong (men du kan vanligtvis besöka slottet alla dagar i veckan året runt).

Det moriska slottet

På toppen av ett berg ligger denna enklav, även känd som Sintras slott. För att komma dit måste man gå uppför en stentrappa och från toppen har man en fantastisk utsikt över Atlanten om dagen är klar.

Ana's Traveller Tip

Om du gillar mat ligger kocken Sergi Arolas restaurang Bristol i Sintra, men du måste boka i god tid.

När ska man åka till Sintra

Flygfoto över murarnas slott i Sintra
Flygfoto över murarnas slott i Sintra

Precis som Lissabon tar Sintra emot turister året runt. Under högsäsong (juni till augusti) är staden mer livlig, men då är det också längre köer till Pena-palatset och inträdesavgifterna till turistattraktionerna är högre.

När det gäller vädret är det bra när som helst på året eftersom det inte finns några låga temperaturer som hindrar dig från att besöka staden och på sommaren är Sintra alltid svalare än Lissabon. Den perfekta månaden att besöka staden är september eftersom vädret då är perfekt och du inte kommer att hitta sommarens folkmassor på turistorterna.

Boka din utflykt till Sintra och Cascais

Hur man tar sig till Sintra från Lissabon på egen hand

Lissabon-tåget vid Sintra Station| ©Jason
Lissabon-tåget vid Sintra Station| ©Jason

Om du inte är ett fan av guidade turer (även om det är något jag alltid rekommenderar när det gäller sightseeing och att besöka de mest symboliska punkterna i en stad) kan du också ta dig till Sintra på egen hand enkelt och snabbt.

Tåget till Sint ra avgår från Lissabons Rossio station, som ligger i stadens centrum mellan de botaniska trädgårdarna och Santa Justa-hissen. Resan tar ca 40 minuter, tågen går varje halvtimme och kostar ca fem euro (med Lissabon Tourist Card behöver du inte betala för tåget).

Du kan också ta dig till Sintra med hyrbil från Lissabon, men tåget går så smidigt att jag inte skulle rekommendera det om du inte tänker köra runt i huvudstaden. När du kommer till Sintra kan du promenera runt i staden eller ta buss 434 som förbinder det historiska centrumet med Pena Palace.

Ana's Traveller Tip

Fråga efter queijadas eller travesseiros i Sintras konditorier; det är de typiska sötsakerna i regionen.

Om du gillade resan till Sintra kommer du också att gilla

Nazaré| ©Sergei Gussev
Nazaré| ©Sergei Gussev

Sintra är inte den enda attraktiva platsen som du kan besöka under din resa till Lissabon utan att behöva resa långa sträckor. Den portugisiska huvudstadens omgivningar är spännande och om du inte har bokat din flygbiljett ännu råder jag dig att lägga till ett par extra dagar på din semester så att du kan besöka dem alla.

Algarve, Fátima, Sesimbra, Nazaré, Óbidos, Arrábida, Evora... om du inte har hört talas om dessa platser efter att ha besökt Lissabon, kommer du att ha hört talas om dem flera gånger. I den här artikeln om Lissabon-turer hittar du all nödvändig information om vad du kan se under din resa.