Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Sintra och Cascais - Dagsresor från Lissabon

Om du vill komplettera din resa till Lissabon med en utflykt till omgivningarna är Sintra och Cascais förmodligen det bästa alternativet.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minsta läsning

Sintra och Cascais - Dagsresor från Lissabon

Sintra | ©Drew Bae

En resa till Sintra är ett måste. Bara en halvtimme från Lissabon ligger denna kommun med Pena-palatset som huvudman, ett av de viktigaste centra för europeisk romantisk arkitektur.

Det finns olika sätt att ta sig till Sintra. Att välja det ena eller det andra beror på vad du vill se och hur mycket tid du har. Jag ska berätta vilka alternativ som är bäst:

Bästa värde för pengarna

Sintra, Cascais, Pena Palace, Cabo da Roca och Regaleira dagstur från Lisbon

Den mest populära och kompletta resan till bästa pris.

Om du vill njuta av charmen i Sintra, Cascais och Cabo da Roca samtidigt som du får se Pena-palatset på utsidan, är detta det mest ekonomiska alternativet.

Längd: 8 timmar

Ett besök i Sintra under vår resa till Lissabon ger oss möjlighet att lära känna lite mer av grannlandet, och när vi lämnar den portugisiska huvudstaden kan vi njuta av landskap med en unik charm. Men eftersom vi har bestämt oss för att lämna Lissabon för några timmar är det bästa vi kan göra att göra det mesta av vårt besök och vår vistelse i Portugal.

Till att börja med finns det i området runt Sintra turistattraktioner som är väl värda ett besök. Det gäller till exempel staden Cascais eller den imponerande Cabo da Roca, där du kan njuta av en underbar utsikt över Atlanten. Den här dagsutflykten till Sintra, Cabo da Roca, Cascais och Estoril är utformad för att njuta av kontrasterna i det portugisiska landskapet.

Och självklart ligger det spektakulära Pena-palatset högt upp i Sintras bergskedja, som byggdes på 1800-talet av en tysk arkitekt för Ferdinand av Sachsen-Coburg-Gotha. På den här resan till Sintra får du sällskap av en expertguide som berättar allt om Sintras historia.

Varför jag gillar det här alternativet: Det bästa med turen är att den är den mest kompletta turen jag kunde hitta till det mest överkomliga priset. Dessutom ingår även hämtning och lämning på ditt hotell. Det kan inte bli mer bekvämt!

Rekommenderas om... du letar efter ett ekonomiskt och bra alternativ för att tillbringa en annan dag under din resa till Lissabon och lära känna regionens höjdpunkter.


Mer komplett alternativ

Sintra och Cascais dagstur från Lisbon

Rundtur i Sintra, Cascais och Cabo da Roca med en expertguide och inträde till Pena Palace

Om du vill få ut det mesta av din utflykt och inte vill missa chansen att se insidan av det charmiga Pena-palatset är detta det bästa alternativet med inträde till detta monument.

Längd: 8 timmar

Vid det här laget är du säkert övertygad om att Sintra är ett viktigt besök under din resa till Lissabon, så allt som återstår är att välja det alternativ som passar dig bäst. Huvudattraktionen i denna vackra stad är utan tvekan Pena-palatset, så på den här utflykten till Sintra och Cascais från Lissabon vill du inte missa de vackra rummen och dra nytta av att du har en expertguide som berättar om alla historiska detaljer.

Du börjar dagen i Sintra, där du förutom att besöka den historiska stadskärnan även besöker stadshuset (även känt som Queluz-palatset) och stannar till vid Casa Piriquita, ett legendariskt konditori där du kan smaka på de typiska sötsakerna från området, Travesseiros och Queijadas.

Du passerar också Cabo da Roca för att njuta av den spektakulära utsikten över Atlanten och du beger dig till det berömda Pena-palatset, där du har en och en halv timme på dig att utforska det på djupet. Senare, på vägen hem, kommer du att passera Estorilkusten.

Varför jag gillar det här alternativet: För ett något högre pris än andra turer får du en expertguide och inträdet till Pena-palatset ingår, vilket ger dig en mycket mer komplett upplevelse, och du får även transfer med minibuss tur och retur. ....

Rekommenderas om... du vill njuta av en mer högklassig upplevelse än andra turer som inte inkluderar inträdesavgifter till de monument som du kommer att se längs vägen.


Sammanfattningsvis jämför vi de två alternativen


Om Sintra

Quinta da Regaleira| ©Susanne Nilsson
Quinta da Regaleira| ©Susanne Nilsson

Alla guidade turer kommer att täcka de viktigaste punkterna i besöket i Sintra; vissa kommer att fokusera mer på den historiska stadskärnan, vissa på omgivningarna och vissa på landskapet. Om du besöker Sintra på egen hand, finns här en lista över de sevärdheter som du måste se (jag rekommenderar att du lämnar Lissabon tidigt för att kunna se dem alla).

Pena-palatset

Det är Sintras huvudattraktion och den största arkitektoniska exponenten för 1800-talets romantik i Portugal. Den ligger på toppen av en kulle och är känd för sina gula och rosa väggar. Du kan hitta all information om hur du besöker det i denna andra artikel om hur du besöker Pena Palace.

Sintras nationalpalats

Förutom Pena-palatset har Sintra ett annat palats med vita väggar och orangefärgade tak som är värt ett besök både inifrån och ut. Arkitekturälskare kommer att bli förtjusta över de medeltida, gotiska, romanska, manuella och renässanselementen på dess fasad. Även om öppettiderna varierar beroende på säsong kan du besöka den varje dag året runt för cirka 10 euro.

Quinta da Regaleira

Palats är Sintras huvudattraktion, men det här är annorlunda än de andra. Quinta da Regaleira-palatset ser ut som ett förtrollat slott med torn och skulpturer som pryder de tegelfärgade väggarna. Entréavgiften varierar mellan 8 och 16 euro beroende på om du vill besöka med eller utan guidad tur och öppettiderna varierar beroende på säsong (även om du vanligtvis kan besöka alla dagar i veckan året runt).

Det moriska slottet

På toppen av ett berg ligger denna enklav, även känd som Sintra Castle. För att komma dit måste du klättra uppför ett antal stentrappor och från toppen har du en fantastisk utsikt över Atlanten om dagen är klar.

Anas restips

Om du är en matälskare hittar du kocken Sergi Arolas restaurang Bristol i Sintra, men du måste boka i god tid i förväg.

När ska man åka till Sintra

Flygfoto av det moriska slottet i Sintra
Flygfoto av det moriska slottet i Sintra

Precis som Lissabon tar Sintra emot turister året runt. Under högsäsong (juni-augusti) är det livligare i staden, men det finns också längre köer till Penapalatset och högre inträdesavgifter till turistattraktioner.

När det gäller vädret är det bra när som helst på året eftersom det inte finns några låga temperaturer som hindrar dig från att besöka staden och på sommaren är Sintra alltid svalare än Lissabon. Den perfekta månaden att besöka staden är september, eftersom vädret då är perfekt och det inte är lika mycket folk på turistattraktionerna som på sommaren.

Hur du tar dig till Sintra från Lissabon på egen hand

Tåg från Lissabon till Sintra Station| ©Jason
Tåg från Lissabon till Sintra Station| ©Jason

Om du inte gillar guidade turer (även om jag alltid rekommenderar det när det gäller sightseeing och besök på de mest symboliska platserna i en stad) kan du också ta dig till Sintra på egen hand på ett snabbt och enkelt sätt.

Tåget till Sintra avgår från Lissabons Rossio-station, som ligger i centrum mellan den botaniska trädgården och Santa Justa-hissen. Resan tar cirka 40 minuter, tågen går varje halvtimme och kostar cirka fem euro (med Lisbon Tourist Card behöver du inte betala för tåget).

Du kan också ta dig till Sintra med hyrbil från Lissabon, men tåget fungerar så bra att jag inte skulle rekommendera det om du inte ska fortsätta din resa runt huvudstaden. När du kommer till Sintra kan du promenera runt i staden eller ta buss 434 som förbinder den historiska stadskärnan med Penapalatset.

Anas restips

Be om queijadas eller travesseiros i Sintras konditorier, det är typiska sötsaker från regionen.

Om du gillade utflykten till Sintra, kommer du också att gilla

Nazaré| ©Sergei Gussev
Nazaré| ©Sergei Gussev

Sintra är inte den enda attraktiva plats du kan besöka under din resa till Lissabon utan att behöva resa långt. Den portugisiska huvudstadens omgivningar är spännande och om du inte har bokat din flygbiljett än, föreslår jag att du lägger till ett par extra dagar till din semester för att se dem alla.

Algarve, Fátima, Sesimbra, Nazaré, Óbidos, Arrábida, Evora... om du inte har hört talas om dessa platser efter att ha besökt Lissabon kommer du att ha hört talas om dem flera gånger. I denna artikel om Lissabon-turer hittar du all nödvändig information om vad du kan se under din resa.

Vanliga frågor

 • Hur långt ligger Sintra från Lissabon?

  Sintra ligger 28 km från Lissabon, mindre än en halvtimme med bil.

 • Är det värt att besöka Sintra från Lissabon?

  Ja, det är en mycket trevlig dagsutflykt, perfekt för en dagsutflykt, eftersom det ligger mycket nära och du kan passa på att besöka det berömda Penapalatset.

 • Vilket är bäst, Sintra eller Cascais?

  Båda platserna har sin egen charm och det bästa av allt är att om du vill besöka båda, finns det organiserade turer som täcker båda under samma dag.

 • Vad kommer jag att se på resan till Sintra och Cascais?

  Du kommer att se nationalparken Pena, Sintras historiska stadskärna, Cabo da Roca, Guincho Beach, Boca do Inferno, Cascais historiska stadskärna och Estorils kasino.