Anne Frank Museet: biljetter, turer, tips...

Anne Frank-museet i Amsterdam är ett utmärkt ställe att besöka: upptäck attraktionerna i detta stycke holländsk historia och hur man kommer in i Anne Franks gömställe.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minsta läsning

Anne Frank Museet: biljetter, turer, tips...

Anne Franks hus, Amsterdam, | ©Charles

Anne Frank House Museum i Amsterdam skapades i samarbete med Otto Frank, fadern till den flicka vars berättelse spreds över hela världen. Organisationen som driver museet berättar Anne Franks historia för världen och öppnar det gömställe där hennes familj bodde under Förintelsen för dig att se. Läs vidare för att ta reda på hur du besöker museet.

Hur mycket kostar biljetter till Anne Franks museum?

Kö för att komma in i Anne Franks hus| ©mattmangum
Kö för att komma in i Anne Franks hus| ©mattmangum

Biljetter till Anne Franks museum kostar ca 16 euro för vuxna, 7 euro för barn mellan 10-17 år och 1 euro för barn mellan 0-9 år.

Om du också vill boka introduktionsprogrammet måste du betala 7 euro extra. Programmet är tillgängligt för besökare från 10 år och uppåt.

Den guidade Anne Frank-turen, som ger dig en inblick i historien om den judiska flickans exil när du går genom gatorna i hennes kvarter, kostar cirka 28 euro.

Boka Anne Frank-turen i Amsterdam

Hur får jag tag på biljetter till Anne Frank-museet?

Utsidan av Anne Franks hus| ©Daryl Mitchell
Utsidan av Anne Franks hus| ©Daryl Mitchell

Biljetter till Anne Frank-museet kan endast köpas online på museets officiella webbplats. Du kan köpa dem på en förinställd tidtabell, som du kan välja bland de alternativ som museet erbjuder. Detta gäller för allmänheten såväl som för barnbiljetter och Anne Frank Museums rabattkort.

Biljetter för en månad börjar säljas den första tisdagen i månaden, så var uppmärksam, för om de är slutsålda kommer du inte att kunna köpa dem.

Om du inte hinner dit i tid och inte kan få biljetter till museet kan du anmäla dig till Anne Frank-turen i Amsterdams judiska kvarter. Denna aktivitet ger dig möjlighet att lära dig mer om historien och miljön där den tyska flickan och hennes familj gömde sig, tack vare de förklaringar som ges av en expertguide.

Boka rundturen Anne Frank i Amsterdam

Det bästa sättet att avsluta ditt besök: Anne Frank-turen i de judiska kvarteren

Gatorna i Jodenbuurt| ©maduarte
Gatorna i Jodenbuurt| ©maduarte

Ett annat sätt att lära sig mer om Anne Franks liv, om du föredrar att låta en expertguide berätta detaljerna om hennes liv, är att ta Anne Frank-turen i Amsterdams judiska kvarter.

Denna två timmar långa rundtur tar dig till de platser där familjen var tvungen att gömma sig för att undkomma nazisternas förföljelser och ger dig en överblick över det hårda livet i staden under förintelsen.

Du kommer bland annat att gå genom Jodenbuurt, Amsterdams judiska kvarter, Jordaan-distriktet, där det "hemliga annexet" ligger, och området runt det judiska historiska museet. En hel stadsdel full av hyllningar till det judiska samhället och som försöker återskapa dess minne.

Boka Anne Frank-turen i Amsterdam

Finns det guidade turer på Anne Frank-museet och är det värt det?

Entré till museet| ©Chan K
Entré till museet| ©Chan K

På Anne Franks museum har du möjlighet att köpa en biljett med ett introduktionsprogram, som hjälper dig att bekanta dig med museet. Museet erbjuder dock inga guidade turer.

Min rekommendation är dock att besöka Anne Frank-museet och tidigare på dagen ta en Anne Frank-tur i Amsterdams judiska kvarter, där museet ligger. På dessa turer ligger fokus på den unga Anne, så du kommer till Anne Franks hus med en annan typ av motivation.

Denna tur varar i två timmar och är ett utmärkt sätt att lära känna det judiska kvarteret innan du går in på museet. Den är perfekt för alla som älskar 1900-talets historia. Den guidade turen kan bokas på valfritt språk, så att du inte missar några detaljer om Förintelsens historia.

Under turen går du sträckan mellan det judiska kvar teret och Anne Franks hus och lär dig om en av de mörkaste episoderna i världshistorien.

Boka Anne Frank-turen i Amsterdam

Öppettider för Anne Frank-museet

Anne Franks rum| ©Jil D
Anne Franks rum| ©Jil D

Du kan besöka Anne Frank-museet måndag till torsdag kl. 9.00-17.00 eller, om du väljer att besöka museet fredag till söndag, kl. 9.00-19.00.

Observera att biljetter måste köpas i förväg och att du måste välja en tid inom detta intervall innan du köper din biljett. Det går inte att köpa biljetter utan att ange vilken tidsperiod du ska delta i.

När det gäller Anne Frank-turen i Amsterdams judiska kvarter kan du välja mellan två tidpunkter för turen, antingen kl. 10.00 eller 14.00, vilket du också måste välja när du gör din bokning, och turen varar i 2 timmar.

Boka en Anne Frank-guidning i Amsterdam

Hur man tar sig till Anne Frank-museet

Vägbeskrivning till Anne Franks hus| ©Talya Price
Vägbeskrivning till Anne Franks hus| ©Talya Price

Anne Franks hus i Amsterdam ligger i stadens centrum. Det ligger på 263-267 Prinsengracht Street. Ingången till huset ligger dock precis runt hörnet, på Westermarkt 20.

Du bör veta att det är cirka tjugo minuters promenad från centralstationen. Du kan också ta spårvagn 13 eller 17 och gå av vid hållplatsen "Westermarkt".

Du kan också ta bussarna 170, 171 och 172. Glöm inte att alltid ha Google Maps och en bra internetsignal till hands, så att du kan undvika att gå vilse och röra dig i staden som om du alltid har känt till den.

Är det tillrådligt att boka introduktionsprogrammet för att besöka Anne Franks museum?

Inne i huset| ©Chan K
Inne i huset| ©Chan K

Introduktionsprogrammet är ett 30 minuter långt föredrag som introducerar dig till upplevelsen av att besöka museet. Om du ska boka detta program eller inte beror på om du kan nederländska eller engelska, vilket är de språk som programmet erbjuds på. Om svaret är ja, är det definitivt en bra idé att boka programmet.

Introduktionsprogrammet till Anne Frank-museet varar en halvtimme. Efteråt kan du besöka museet. Det är ett bra sätt att få lite sammanhang innan du går igenom huset som tillhörde flickan som berörde hela världen med sin dagbok med tonårsminnen.

Med introduktionsprogrammet får du information som hjälper dig att komplettera den information du redan har med dig, så att du är mer i samklang med det sammanhang du kommer att gå in i. Du kommer bland annat att få information om Annes historia, om andra världskriget. Dessutom kommer du att få veta allt om hur museet är organiserat och vilken organisation som styr det.

Ingår biljetter till Anne Frank-museet i något av Amsterdams sightseeingpass?

Amsterdam-passet| ©HappyW
Amsterdam-passet| ©HappyW

Amsterdam Pass inkluderar inte inträde till Anne Frank-museet. Det finns dock inget annat Amsterdam City Pass som inkluderar det i paketet. Det gör till exempel inte I Amsterdam City Card.

Men om du bokar en av de bästa Amsterdam-turerna kommer du att se att några av dem har detta stopp, så att du kan besöka Anne Frank-museet och gå runt Amsterdam samtidigt.

Även om du har Dutch Museum Card måste du skaffa biljetter. I det här fallet betalar du bara bokningsavgiften, men om du inte köper en biljett kommer du inte att kunna besöka museet.

Boka en Anne Frank-tur i Amsterdam

Är det tillrådligt att besöka Anne Frank-museet med barn?

Staty till minne av Anne Frank| ©jack_g
Staty till minne av Anne Frank| ©jack_g

Först och främst bör du veta att själva museet har biljetter för barn från den yngsta åldern och uppåt. Detta beror på att det definitivt inte finns något på museet som gör det olämpligt att gå dit med barn. Jag tycker dock att det är ett beslut som du bör fatta personligen.

Så här ser jag på fördelarna och nackdelarna med att åka till Anne Frank-museet med barn.

Fördelar:

  • Om du är på semester behöver du inte fundera över var du ska lämna dem.
  • Om du vill lära dina barn att respektera mångfald kommer du definitivt att tycka att det är mycket lärorikt.
  • Biljetter för barn och tonåringar är verkligen överkomliga.

Nackdelar:

  • Om dina barn gråter eller skriker mycket kan du bli avskuren från vädret.
  • Inte mycket annat: ta med dem!

Om du har bestämt dig för att resa till Amsterdam, tveka inte att kolla in våra 10 tips för att resa till Amsterdam!

Boka en Anne Frank-guidning i Amsterdam

De viktigaste sakerna du inte får missa på Anne Frank-museet

Anne Franks gömställe| ©Dennis Jarvis
Anne Franks gömställe| ©Dennis Jarvis

Anne Frank-museet i Amsterdam tar, som du vet, den fysiska plats där Anne Frank bodde innan hon hittades och återskapar platsen så att du kan leva dig in i hennes tragiska historia. Här är en sammanfattning av de bästa sakerna att se på detta museum:

Det hemliga annexet

Undrar du vad det hemliga annexet är? Jo, det är det hus där Anne Frank och hennes familj gömde sig undan nazisterna som invaderade deras stad. De anställda som ansvarade för gömstället lyckades rädda några av Anne Franks tillhörigheter efter att hon arresterats, men de flesta gick förlorade.

De rum du kommer att se när du går igenom den här delen av museet skiljer sig från de rum som Anne Frank faktiskt hade till sitt förfogande för att överleva kriget. Men du kan återskapa dem med hjälp av foton, skyltar, affischer och dina egna intryck från Anne Franks dagbok. Håller du med mig om att det är bäst att läsa den först?

Anne Franks dagböcker

En annan sak du absolut inte får glömma är att vara uppmärksam när du är på väg till bottenvåningen. Du kommer att se ett rum med många utställda föremål, och inuti det, ja: Anne Franks dagböcker i original. Du kommer att vara avskärmad av glas från att kunna röra vid dem, men du kommer definitivt att kunna se dem.

Utan tvekan är en av de mest spännande delarna av Anne Franks museum: att på nära håll kunna se de gamla anteckningarna som en gång låg under Anne Franks penna.

Rummet för Free2choose

Slutligen rekommenderar vi ett besök i Free2choose-rummet, som är ett pedagogiskt rum där du kan lära dig och testa dina övertygelser om friheter och rasism på samma gång. Du kommer att kunna lära känna dig själv bättre och mäta din tolerans för olikheter.

Du kommer att upptäcka att Anne Frank-museet inte bara är en plats för turister: det är ett rum för motstånd, där människor agerar för att förändra saker och ting.

Hur mycket tid behöver du för att besöka Anne Franks museum?

Foton av Anne Frank inne på museet| ©Jil D
Foton av Anne Frank inne på museet| ©Jil D

Även om det inte finns någon tids gräns för ditt besök på Anne Franks museum är det bra att veta att du kan besöka museet på ungefär en timme.

Om du sedan vill ägna mer tid åt att besöka museet, ta en drink i kaféet eller strosa runt i Anne Franks museums butik är du fri att göra vad du vill.

Om du bokar en tidsbestämd entrébiljett till Anne Franks hus har du en förutbestämd inträdestid. Du bestämmer själv när du vill gå.

Var man kan äta nära Anne Frank-museet

Café på Anne Franks museum| ©Cris Toala Olivares
Café på Anne Franks museum| ©Cris Toala Olivares

Det här kommer du att älska. Du kan ta en kopp kaffe inte bara i närheten av, utan även inne på Anne Franks museum. Museet har nämligen sitt eget kafé med utsikt över Prinsengracht. I kaféet på Anne Frank-museet kan du välja mellan varma och kalla drycker.

Du kan också beställa snacks i kaféet på Anne Frank-museet i Amsterdam, och du kan till och med välja att äta lunch där.

Du kan bara komma in i kaféet om du besöker Anne Franks hus, och där inne kan du bara betala med kreditkort. Att bara lära känna detta kafé med sin otroliga utsikt är definitivt skäl nog att gå till museet, och det är inte ens det mest intressanta skälet.

Är det viktigt att ha läst Anne Franks dagbok innan man besöker museet?

Resten av Anne Franks dagbok| ©Heather Cowper
Resten av Anne Franks dagbok| ©Heather Cowper

Detta är inget svar jag kan ge dig, eftersom jag tror att det verkligen beror på varje persons kriterier. I mitt fall, efter att ha läst den, kan jag säga att jag tror att ju fler verktyg vi har för att ta oss in i utrymmen som detta, desto mer kommer vi att få ut av dem.

Det är inte så att du inte förstår vad som händer om du inte läser dagboken, naturligtvis inte. Men jag antar att man på andra sätt bekräftar det man ser genom att ha läst den unga Annes berättelse i första person.

För övrigt tycker jag att man måste läsa den även om man inte har för avsikt att besöka Anne Frank-museet i Amsterdam. Att läsa om den gömda tonårsflickan och hennes vardagliga problem, när allt rasar samman omkring henne, är definitivt en fascinerande och rörande upplevelse.

Jag måste dock säga att om du inte har läst Anne Franks dagbok och inte planerar att göra det innan du reser till Amsterdam, kan du fortfarande köpa den i Anne Frank-museets butik. Det går inte att komma undan, eller hur?

Boka en Anne Frank-guidning i Amsterdam