Amsterdam Flygplatstransfers

Här är allt du behöver veta för att ta dig mellan Amsterdams flygplats och staden: snabbt och billigt!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

4 minsta läsning

Amsterdam Flygplatstransfers

KLM-plan som landar på Schiphol | ©Paul Jespers

Om du reser till Amsterdam kommer du troligen att ta ett flyg till Schiphol, den viktigaste flygplatsen i Nederländerna. Det är därför mycket bra förbindelser, så jag ska berätta hur du tar dig mellan flygplatsen och staden.

Transfer med privat bil från Schiphol flygplats till Amsterdams centrum och vice versa

Privat transport| ©Kārlis Dambrāns
Privat transport| ©Kārlis Dambrāns

Det finns många anledningar till varför du vill anlita en privat transfertjänst för att ta dig från Amsterdams flygplats till din destination, även om det kostar mer än att åka tåg eller buss. Om du reser sent på kvällen, med en familj eller om du inte talar flytande engelska kan du anlita en privat transfertjänst för att göra din resa enklare och bekvämare.

Denna dörr-till-dörr-tjänst har privata bilar med professionella förare och kapacitet för upp till 6 passagerare med en resväska vardera, och hämtar upp dig under hela dagen på cirka 20 minuter.

Så här fungerar det vid ankomsten till flygplatsen

För att ta dig från flygplatsen till ditt boende väntar chauffören på dig i 45 minuter efter att ditt plan har landat, så att du kan hämta ditt bagage utan brådska och med en identifikationsskylt med ditt namn på så att du kan hitta det. Hämtningsstället på flygplatsen ligger en våning ovanför bagageutlämningsområdet vid utgång 3, gate D.

Hur det fungerar när du kommer tillbaka, när du lämnar hotellet

I omvänd riktning är systemet mycket likartat. Du måste ange dina hotelluppgifter och upphämtningstiden, där föraren kommer att vänta på dig i upp till 20 minuter. Om jag får ge dig ett råd: ge dig gott om tid innan du återvänder till flygplatsen så att trafiken inte blir ett problem.

Vad ingår i denna privata tjänst

 • Privat transport för dig och dina medresenärer från dörr till dörr mellan flygplatsen och ditt boende.
 • Kundtjänst dygnet runt.
 • Utrymme för ditt bagage.
 • Väntetid, föraren väntar på din ankomst på flygplatsen och på hotellet.
 • Luftkonditionerat fordon.
 • Du får en omedelbar bekräftelse på din bokning, som kan avbokas med 24 timmars varsel.

Boka en transfer från Amsterdam Airport till Amsterdams centrum

Pendelbussar mellan Amsterdam och flygplatsen Schiphol

Hållplats för shuttlebussar från Schiphol flygplats| ©Robert
Hållplats för shuttlebussar från Schiphol flygplats| ©Robert

Med Amsterdam Airport Express kan du ta dig mellan Amsterdams centrum och Amsterdams flygplats på cirka 40 minuter. Deras bussar, linje 397, avgår från hållplatserna B15-19 utanför flygplatsen var 7,5 minut. De har också en nattrafik, Niteliner N97, som följer samma rutt.

En enkelbiljett för bussen mellan Amsterdams flygplats och stadens centrum kan köpas online i förväg.

När jag rekommenderar detta alternativ

Den här bussen rekommenderas för att ta sig direkt till en specifik plats i Amsterdam eftersom den har flera strategiskt placerade hållplatser. Om ditt boende ligger i stadens centrum kan du till exempel gå av vid hållplatsen Leidseplein, medan andra intressanta hållplatser är Rijksmuseum, Museumplein och Olympiastadion, och slutar vid busstationen Elandsgracht.

Amsterdam Airport Express har plats för upp till 20 personer och stort bagage och är fullt utrustad med gratis Wi-Fi, barnstolar och luftkonditionering, samt är rullstols-, barnvagns- och husdjursvänlig.

Bussarnas tidtabeller gäller måndag till söndag från 00:00 till 23:30.

Boka en transfer från Amsterdams flygplats till Amsterdams centrum

Privat transfer mellan Amsterdams flygplats och kryssningshamnen

Amsterdams kryssningshamn| ©a200/a77Wells
Amsterdams kryssningshamn| ©a200/a77Wells

En annan möjlighet när du reser till Amsterdam är att ta ett av de hundratals kryssningsfartyg som avgår från hamnen. För att underlätta din ankomst från flygplatsen till hamnen finns det en privat transfer till hamnen som tar dig dit på 20-40 minuter.

Hur tjänsten fungerar

En professionell tvåspråkig chaufför, som talar engelska och nederländska, väntar på dig vid ankomstterminalen på flygplatsen med en skylt med ditt namn på i upp till en timme. Efter denna tid kommer föraren att kontakta dig för att kontrollera din plats och ankomsttid. Om du blir försenad mer än en timme kommer företaget att ordna en ny upphämtning och extra avgifter kan tas ut.

Dessa privata fordon är helt anpassade för transport av rullstolsanvändare och barn i behov av bilbarnstolar med en extra barnstolstjänst.

 • Flygnummer
 • Tid för upphämtning
 • Antal passagerare
 • Adress till destinationen
 • Du får en omedelbar bekräftelse efter att du har gjort din bokning. Avbokning är kostnadsfri med 24 timmars varsel
 • Passar små barn med barnstolar
 • Är rullstolsvänlig.

Boka en transfer från Amsterdam Airport till Amsterdams centrum


Andra alternativ för att ta sig mellan Amsterdam och Schiphol flygplats

Skylt på Schiphols flygplats| ©John van Weelden
Skylt på Schiphols flygplats| ©John van Weelden

Tåget

Tåg är ett vanligt sätt att ta sig mellan Amsterdams centrum och flygplatsen Schiphol. Tågen går mycket ofta, cirka 9 tåg i timmen, 24 timmar om dygnet, från stationen under Schiphol Plaza-byggnaden och anländer till Amsterdams centralstation på cirka 15-20 minuter.

Om du köper dina biljetter online eller med ett OV-Chipkaart-kort är tågpriset billigare och börjar från 4 euro per person i andra klass och från 7 euro i första klass. Du kan också köpa dem vid ankomsten i de gula biljettautomaterna på Schiphol Plaza eller på NS-kontoren vid flygplatsens Meeting Point, men du måste betala ett tillägg på 1 euro för smartkortet.

Landets största tågbolag är Nederlandse Spoorwegen (NS) och resan från flygplatsen till huvudstadens centrum kan göras med Intercity Direct- och Sprintertåg (via Lelylaan och Sloterdijk). Från Amsterdams flygplats går det också direkttåg till Utrecht, Haag och Rotterdam.

Taxi

Om du reser med flera personer eller har mycket bagage kan du också ta en taxi mellan Amsterdams flygplats och ditt boende, som tar dig till stadens centrum på ungefär en halvtimme.

Vanliga frågor

 • Hur stor är Amsterdams flygplats?

  Amsterdams flygplats är en trevåningsbyggnad med totalt 165 portar. Den har en terminal med 6 avgångsställen.

 • Är Amsterdams flygplats öppen på natten?

  Ja, Amsterdams flygplats är öppen under natten och det är tillåtet att sova i vissa områden, så länge det inte finns några flygningar.

 • Hur tidigt ska jag anlända till Amsterdams flygplats före mitt flyg?

  Incheckningstiderna på Amsterdams flygplats är ganska standardiserade, så det räcker gott och väl med att anlända 2 timmar före avgång för ett Europaflyg och 3 timmar före avgång för ett interkontinentalt flyg.