Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Guidad tur i Peterskyrkan med tillträde till kupolen

4.3
(13416 Recensioner)

Om denna aktivitet

Längd: 1 timme 45 minuter
Denna aktivitet har UTMÄRKTA recensioner
Bekräftelsen är omedelbar
GRATIS avbokning
Från
517 kr 470 kr
GRATIS avbokning
Inga dolda avgifter
 • Din bokning bekräftas direkt
 • Detta alternativ har GRATIS avbokning: boka det utan risk!

Översikt

Lär känna Peterskyrkan som en insider och få exklusiv tillgång till kupolområdet med denna guidade tur på cirka två timmar.

Ni utforskar, i små grupper om cirka 16 personer, den heliga stolens huvudkyrka där påven håller sina liturgier. En expertguide tar dig med på en rundtur som är genomsyrad av historia, konst och arkitektur där du får se verk av konstnärer som Michelangelo och Bernini.

 • Besök Peterskyrkan, Vatikanens huvudkyrka.
 • Se Rom med en exklusiv panoramautsikt från kyrkans kupol.
 • Se konstverk och arkitektur som skapats av konstnärer som Michelangelo och Bernini.

Vad ingår

 • Guidad visning av Peterskyrkan
 • Exklusivt tillträde till kupolområdet
 • Guidad tur på Petersplatsen
 • Historisk expertguide

Välj deltagare och datum

Vad du kan förvänta dig

Genom att delta i denna guidade tur på cirka två timmar får du lära känna Peterskyrkan, Vatikanstatens huvudkyrka, och du får exklusiv tillgång till kupolområdet. Du kan välja att ta turen privat eller i små grupper.

En expertguide kommer att följa med dig och avslöja de legendariska hemligheterna i det heliga slottet, där påven håller sina liturgier för församlingsmedlemmarna.

Ni klättrar upp till kupolens terrass, en monumental 41 meter hög konstruktion som låter er uppskatta staden från ett unikt perspektiv, med panoramautsikt över Petersplatsen, Vatikanen och en stor del av Rom.

Du kommer att få möjlighet att uppskatta det inre och yttre av detta arkitektoniska underverk som designats och byggts av berömda konstnärer som Michelangelo och Gian Lorenzo Bernini.

En av Michelangelos skapelser som sticker ut är skulpturen Pietà del Vaticano, där Jungfru Maria håller om Kristus efter hans korsfästelse.

Berninis Visionen av Konstantin, en ryttarskulptur från 1670 för att hedra den kristne kejsaren, sticker ut i den högra flygeln av basilikans atrium.

Du kan uppleva den här upplevelsen i små grupper om 8, 14 eller 16 personer eller privat, där du också går genom Petersplatsen, där de katolska troende varje dag samlas bland de 284 kolonnerna och 88 pilastrarna i monumentet, känt som Kolonnaden, som också är ett verk av Bernini.

Recensioner

4.3
· 13416 Recensioner
 • K
  Kate
  5
  (0 Recensioner)
  En av de mest besökta platserna i världen, och det med rätta, det finns konst överallt, fantastiska platser, kryptan som är en fantastisk historisk plats och kupolen som ger dig en fantastisk utsikt över Rom.
 • A
  Ana
  5
  (0 Recensioner)
  Mycket bra besök och mycket intressant. Det finns mycket att lära sig i basilikan och rundvandringen är en vacker upplevelse.
 • M
  Mia
  5
  (0 Recensioner)
  Att klättra upp i kupolen var fantastiskt, som grädde på moset. En mycket rekommenderad tur, rolig och intressant från början till slut.
 • P
  Paula
  5
  (0 Recensioner)
  Guiden var mycket kunnig om platsen och det märktes på hans sätt att han gillade det han gjorde och visste vad han pratade om. Vi njöt mycket av turen tack vare honom.
 • Se mer

  Ut- och returresa

  Ytterligare info

  Avbokningspolicy