Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Brygge dagsturer från Bryssel

Att besöka Brygge är som att befinna sig i en saga: här är de bästa alternativen för att besöka staden från Bryssel.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minsta läsning

Brygge dagsturer från Bryssel

Typiska fasader i Brygge | ©Oliver Depaep

Brygge är till och med mer känt än den belgiska huvudstaden. Varje år tar denna lilla stad i Flandern emot 3 miljoner besökare och är den mest besökta staden i landet.

Skälen: kanalerna, kullerstensgatorna, de medeltida byggnaderna och en charm som är svår att beskriva med ord.

Det bästa alternativet

Brygge dagsresa från Bryssel

Upptäck Brygge på en privat rundtur

Besök Brygge med en historisk expertguide och upptäck ikoniska sevärdheter som Kärlekens sjö, torget Grote Markt eller Gruuthuse-museet. Njut av en heldag med sightseeing och sightseeing i denna drömstad.

Brygge är en stad som man blir förälskad i bara genom att titta på den, men om man dessutom tar en guidad rundtur i Brygge från Bryssel i en liten grupp, får man lära känna dess viktigaste hörn, dess historia och dess legender. Upplevelsen är mycket bättre än att besöka Brygge på egen hand.

Du kommer att åtföljas av en professionell guide, men du kommer att ha ledig tid att utforska staden i din egen takt. Du kommer att kunna besöka Grote Markt, St John's Hospital, Rosary Quay och den berömda Minnewater Lake, bland andra viktiga punkter i staden.

Varför jag rekommenderar den här turen: Detta är en av de mest prisvärda turerna till Brygge från Bryssel. Du kommer tillbaka efter att ha sett staden på djupet och du kommer att kunna göra det utan att stressa, med balans mellan fritid och guidade turer.


Det mest kompletta alternativet

Brygge och Gent dagsresa från Bryssel

Besök det bästa av Brygge och Gent på en dag

Den perfekta turen för att lära känna det vackra Brygge och dra nytta av dagen för att besöka Gent. Du kommer att åtföljas av en expertguide men du kommer också att ha lite ledig tid.

För dem som gillar att göra det mesta av sin tid och komma tillbaka efter att ha sett så många platser som möjligt är det populärt att kombinera en resa till Brygge med ett besök i Gent

Gent är en stad som ligger 20 minuter från Brygge och ofta förbises av den förstnämndas berömmelse. Men det finns mycket att se. Den är känd som en universitetsstad med ett livligt kulturliv och har inget att avundas Brygge när det gäller estetik. Turen leds av en professionell guide, en expert på historia, som kommer att berätta allt om de två viktigaste städerna i regionen.

I Gent kommer du, förutom att besöka den historiska stadskärnan, att se platser som katedralen St Bavon, slottet för grevarna av Flandern och kyrkan St Nicholas, bland annat. Och i Brygge tar den dig till de mest framstående monumenten i staden (Brygges katedral och Basilica of the Holy Blood, Lake of Love, Burg Square ...) vilket ger dig tid att utforska det historiska centrumet i din egen takt innan du återvänder till Bryssel.

Varför jag rekommenderar den här resan: Om du bara är i Bryssel i några dagar och vill se mer av Belgien utan att behöva göra en rundtur i landet, är den här turen det bästa alternativet för dig.


Hur mycket kostar en tur till Brygge från Bryssel?

Brygges stadshus| ©R Boed
Brygges stadshus| ©R Boed

Priserna varierar beroende på varaktighet eller vad som ingår, men du kan hitta en dagsutflykt till Brygge från Bryssel för 45 ¤ i Hellotickets. Denna tur varar en hel dag och förutom Brygge kommer den också att ta dig till Gent.

Med tanke på hur mycket det skulle kosta att besöka staden på egen hand, betala för transport och anställa en guide för att ta dig på en stadsrundtur, är priset mer än rimligt.

Jag har skrivit en artikel om priset på Bryggenturer från Bryssel där du kan jämföra kostnaderna för att delta i en organiserad tur jämfört med priset för att besöka Bryssel på egen hand med tåg, buss eller hyrbil.

Boka din rundtur till Brygge från Bryssel

Hur lång tid tar det att komma till Brygge från Bryssel?

Kanalerna i Brygge med klocktornet i bakgrunden| ©raider of gin
Kanalerna i Brygge med klocktornet i bakgrunden| ©raider of gin

Det tar ungefär en och en halv timme med bil. På guidade turer används vanligtvis antingen en vanlig buss eller en minibuss, beroende på antalet personer på turen, så det bästa transportsättet är vanligtvis landsväg.

Det praktiska med att resa med buss är att många av resorna inkluderar ett stopp i Gent före eller efter besöket i Brygge (Gent ligger ungefär en timme från Brygge och innebär inte någon större omväg från Bryssel).

Boka din resa till Brygge och Gent från Bryssel

Bästa tiden att resa till Brygge från Bryssel

Dag i Brygge| ©Natividad Plaza Gonzalez
Dag i Brygge| ©Natividad Plaza Gonzalez

På helger och helgdagar är staden full av turister. Om du kan ta dig dit under veckan kommer du också att hitta en tillströmning av besökare (det är trots allt den mest besökta staden i Belgien), men inte lika många.

Om du åker till Brygge på vintern kommer du att frysa, så ta med varma kläder för att hålla dig varm. Fördelen med att resa till Brygge på vintern är att det är betydligt färre resenärer än under högsäsong.

Men om du föredrar ett milt klimat för att besöka den charmiga staden Brygge, rekommenderar jag vår och höst. På sommaren kan det bli ganska varmt, men det är inte så vanligt med mycket höga temperaturer (om du inte råkar ut för en värmebölja).

Boka din resa till Brygge från Bryssel

Hur lång tid tar rundturerna i Brygge

Klockan| ©Cats Coming
Klockan| ©Cats Coming

De brukar vara en dag långa och även om du kan tillbringa mycket längre tid i Brygge räcker det med en dag för att lära känna staden väl. Resan från Bryssel är kort, vilket gör att du kan utnyttja dagen maximalt.

Du får se de viktigaste monumenten och torgen, och du har tid över för att äta lunch och njuta av restaurangerna och de smala gatorna. Vissa turer inkluderar även ett besök i Gent, vilket är ett mycket bra alternativ om du inte har mycket tid under din resa till Bryssel.

Om du fortfarande inte är säker på hur mycket tid du vill tillbringa i staden kan du ta en titt på min artikel om längden på turerna till Brygge för att hjälpa dig att organisera dig bättre.

Boka din resa till Brygge och Gent från Bryssel

Är Gent värt ett besök under din resa till Bryssel?

Gatorna i Brygge| ©Paco
Gatorna i Brygge| ©Paco

Det är klart att det är. Båda städerna ligger mindre än en timme från varandra och Bryssel, vilket gör dem till den perfekta triangeln för din resa i Belgien.

Gents stadskärna är ganska överskådlig och nästan alla sevärdheter ligger relativt nära, vilket gör det lätt att ta sig runt på några timmar.

De flesta turer till Brygge avrundar dagen med ett stopp för att upptäcka det bästa av Gent. Om du vill veta mer om detta alternativ för att se om det passar dig eller inte, har jag skrivit en guide om att besöka Gent på din Brygge-tur. Kolla in den!

Besök i Brygge med barn

Lär känna Brygge| ©Jaume CP BCN
Lär känna Brygge| ©Jaume CP BCN

Attbesöka Brygge med barn på en utflykt från Bryssel är en bra idé, särskilt om du gör det på en organiserad tur där du inte behöver oroa dig för att behöva ordna allt på egen hand.

I allmänhet är avståndet från Bryssel inte särskilt långt, så resan är trevlig och inte alltför ansträngande för de små. Väl framme i Brygge kommer de kullerstensbelagda gatorna, sagohusen och kanalerna att få dem att känna sig som i en Disneyfilm. De kommer att älska det.

Se till att de är förberedda på kylan om ni åker på vintern, även om temperaturen inte skiljer sig så mycket från Bryssel kanske ni känner av fukten mer. Annars är det bara att göra sig redo att njuta av Bryssel med hela familjen!

Boka din resa till Brygge från Bryssel

Var (och vad) du kan äta och dricka på din resa till Brygge

Öl från Bryssel| ©Oriol Garcia
Öl från Bryssel| ©Oriol Garcia

Som en bra belgisk stad är Brygge fullt av ställen som erbjuder lokalbefolkningen och besökare alla typer av traditionella delikatesser: dess berömda hantverksöl, dess utsökta choklad och våfflor, otroligt kött, fisk och musslor serverade med pommes frites, hemlagade soppor ...

Det fantastiska med att åka till Brygge på en organiserad tur är att du inte bara har tid att vandra runt i staden på din fritid, utan du kan välja vad och hur du vill äta där.

Jag har sammanställt en praktisk liten guide till matställen i Bry gge så att du inte behöver oroa dig för något.

Hur man tar sig till Brygge

Brygge upplyst på natten| ©Olivier Depaep
Brygge upplyst på natten| ©Olivier Depaep

Om du funderar på att resa till Brygge, antingen på egen hand eller på en organiserad rundtur, har jag i den här artikeln beskrivit hur du tar dig till Brygge från Bryssel.

Med tåg

Tåg till Brygge avgår ungefär var 15:e minut under hela dagen från Bryssels tre tågstationer (Midi eller Sud, Nord och Central). Varje resa kostar ca 16 euro och du behöver ingen bokning, så jag rekommenderar att du ser staden i din egen takt och helt enkelt går tillbaka till stationen och återvänder till Bryssel när du är nöjd med ditt besök.

Med buss

Bussen tar längre tid än tåget (cirka en och en halv timme) och har färre avgångar under dagen, men om du vill spara pengar finns det biljetter från 6 euro per väg.

Med hyrbil

Om du föredrar att vara självständig och ta dig runt i din egen takt, och du har hyrt en bil för din vistelse i Bryssel, kommer du inte att ha några svårigheter att ta dig till Brygge. Brygge är den mest besökta staden i landet och är väl skyltad på vägarna, särskilt om du reser från huvudstaden.

Boka din resa till Brygge från Bryssel

Vad finns att se i Brygge

Dekoration av interiören i Basilikan av det heliga blodet, Brygge.| ©It's No Game
Dekoration av interiören i Basilikan av det heliga blodet, Brygge.| ©It's No Game

Alla turer täcker de viktigaste sevärdheterna i staden för att se till att du inte missar något viktigt under ditt besök i "Nordens Venedig". Men om du har tid att utforska i din egen takt, missa inte följande monument och sevärdheter:

Stora torget

Detta är stadens hjärta och kallas Grote Markt. I centrum hittar du en staty tillägnad lokala hjältar och även det berömda klocktornet Belfort. Ta dig tid att vandra runt, ta bilder och utforska några av restaurangerna, även om de senare är mycket turistinriktade.

Burg-torget

Här hittar du rådhuset, justitiepalatset och basilikan för det heliga blodet. Det är också en av de mest trafikerade platserna i staden.

Basilikan av det heliga blodet

Basilikan har fått sitt namn för att den sägs innehålla droppar av Kristi blod. Du kan besöka den varje dag från kl. 9.30 till 12.00 och från kl. 14.00 till 17.00, men se till att inga ceremonier äger rum innan du går.

Kärlekens sjö

Detta är ett av de mest populära kanalområdena. Du kan komma åt den om du tar en båttur, vilket rekommenderas minst en gång för upplevelsen. En halvtimmes tur längs kanalerna kostar cirka 8 euro.

St Frälsarens katedral

Den äldsta kyrkan i Brygge har ett 100 meter högt torn från 1100-talet och rymmer olika konstverk. Alla är öppna varje dag, men öppettiderna varierar beroende på årstid och veckodag.

Vår Fru-kyrkan

Känd för sin Madonna i marmor av Michelangelo. Det är en byggnad i gotisk stil som är stängd för allmänheten på måndagar.

Boka din resa till Brygge från Bryssel

Praktiska tips för ditt besök i Brygge från Bryssel på en dag

Njut av en promenad på Brygges gator| ©Dan Visan
Njut av en promenad på Brygges gator| ©Dan Visan

Du kommer att ha gott om tid

Första gången jag besökte Brygge hade jag bara en dag på mig att se hela staden, vilket innebar att jag rusade från en plats till en annan och inte njöt så mycket som jag borde ha gjort. Nu hade jag gott om tid.

Brygges historiska centrum är hanterbart att besöka på en dag, så bli inte överväldigad och promenera runt i lugn och ro. Om du åker tåg ska du komma ihåg att det finns en kontinuerlig tidtabell, så du behöver inte oroa dig för att avsluta ditt besök vid en viss tidpunkt.

Förlora dig själv i de smala gatorna

Få städer har så mycket charm som Brygge. När du har sett de viktigaste sevärdheterna rekommenderar jag att du vandrar längs gatorna och kanalerna på jakt efter magiska platser; du kommer säkert att hitta dem. Glöm inte chokladbutikerna, som är omsorgsfullt skötta.

Titta på solnedgången vid Rosary Quay

Detta är en av de bästa platserna i staden för att göra det. Om du stannar över natten kommer du att upptäcka en annan stad med massor av nattliv, men boka i så fall i förväg på restauranger eller hotell.

Boka din utflykt till Brygge från Bryssel

Om du är intresserad av att göra en resa till Brygge från Bryssel, kommer du också att vara intresserad av

Manneken Pis, Bryssel| ©Enrique Fernández
Manneken Pis, Bryssel| ©Enrique Fernández

Utflykten till Brygge är utan tvekan den mest populära utflykten du kan ta under din resa till Bryssel, men det är inte den enda. I den här artikeln om de bästa utflykterna från Bryssel och rundturer i staden hittar du många fler alternativ inklusive besök i närliggande städer som Antwerpen eller Amsterdam.

Du hittar också upplevelser som du kan göra utan att lämna Bryssel, till exempel öl- eller chokladprovningar och stadsvandringar.