Prags slott guidad tur

4.9
(6164 Recensioner)

Om denna aktivitet

Smarttelefonbiljetter accepteras

Längd: 2 timmar 30 minuter
Denna aktivitet har EXCEPTIONELLA recensioner
Omedelbar bekräftelse
GRATIS avbokning
Från
635 kr 578 kr
GRATIS avbokning
Inga dolda avgifter
 • Din bokning bekräftas direkt
 • Detta alternativ har GRATIS avbokning: boka det utan risk!

Översikt

Under den här guidade rundturen i Pragborgen får du möjlighet att lära känna ett av Europas äldsta bevarade monument. Tillsammans med en expertguide får du en rundtur på cirka två och en halv timme genom komplexet.

Under den här rundvandringen får du lära dig mer om Pragborgen, som byggdes på 800-talet och var hemvist för kungariket Böhmen, den medeltida monarki som föregick dagens Tjeckien. Dessutom ingår inträdesbiljetter till andra byggnader som omger slottet, till exempel Vituskatedralen, Sankt Georgsbasilikan och det gamla kungliga palatset.

 • Vandringen tar ungefär två och en halv timme.
 • En expertguide följer med dig under hela rundturen i det stora komplexet Pragborgen.
 • Du får lära dig mer om historien bakom byggnaderna runt slottet, till exempel St Vitus-katedralen och St George's Basilica, som du har tillgång till eftersom inträdesbiljetter ingår.

Vad ingår

 • Lokal guide
 • Inträde till Prags slott
 • Inträdesavgifter till Vituskatedralen, det gamla kungliga palatset och Sankt Georgsbasilikan.

Välj deltagare och datum

I detalj

Om du vill lära dig mer om Prags slotts historia har du nu en unik möjlighet tack vare den här guidade turen. Ja, en expertguide kommer att följa med dig under den cirka två och en halv timme långa rundvandringen i detta fantastiska arkitektoniska komplex, som anses vara världens äldsta slott.

För att ta dig till Pragborgen, som ligger på andra sidan floden Vltava från Gamla stan, går du över den berömda Karlsbron i Prag, en plats som lockar många turister eftersom den är en av de äldsta broarna i Tjeckien.

Under vandringen passerar du andra landmärken, som t.ex. Lesser Town Square, där du får lära dig mer om slottets historia innan du dyker in i det.

När du väl är inne i slottet, som har genomgått många renoveringar eftersom det har drabbats av flera bränder under sin historia, kan du se flera byggnader i komplexet.

Tack vare de biljetter som ingår i bokningen har du till exempel tillgång till St Vitus-katedralen, som är i gotisk stil och anses vara den viktigaste i Prag, och St George-kyrkan, som är den äldsta bevarade kyrkan i slottskomplexet.

Du kommer också att gå in i det gamla kungliga palatset, där du kommer att besöka den otroliga Vladislav-salen, en av de mest komplexa arkitektoniska utrymmena som byggdes i slutet av medeltiden och som för närvarande används för officiella evenemang och banketter.

Recensioner

4.9
· 6164 Recensioner
 • A
  Andrew
  5
  (0 Recensioner)
  Vackert ställe, jag rekommenderar att man åker dit antingen ensam eller tillsammans med någon annan. Den guidade turen är av hög kvalitet, jag tyckte att förklaringarna var bra och kortfattade.
 • I
  Isabel
  5
  (0 Recensioner)
  En symbolisk plats som är värd att besöka. Den är vacker på alla sätt och vis, har en otrolig arkitektur och en nyfiken och intressant historia.
 • B
  Bernardo
  4
  (0 Recensioner)
  En magisk plats att besöka mer än en gång. Även om längden på turen inte är den bästa, kan du njuta av hela komplexet om du inte slösar för mycket tid.
 • D
  Diogo
  5
  (0 Recensioner)
  Ett besök rekommenderas starkt, slottet är en spektakulär plats både inne och ute.
 • Se mer

  Ytterligare information

  Avbokningsvillkor