Guidad tur av Santiago de Compostela-katedralen

4.3
(1658 Recensioner)

Om denna aktivitet

Smarttelefonbiljetter accepteras

Längd: från 1 timme 30 minuter till 3 timmar 25 minuter
Denna aktivitet har UTMÄRKTA recensioner
Omedelbar bekräftelse
GRATIS avbokning
Från
214 kr 195 kr
GRATIS avbokning
Inga dolda avgifter
 • Din bokning bekräftas direkt
 • Detta alternativ har GRATIS avbokning: boka det utan risk!

Översikt

Upptäck katedralen i Santiago de Compostela på denna guidade tur. Under denna oförglömliga upplevelse kommer du att besöka ett av de mest besökta katolska templen i Spanien, som lockar tusentals pilgrimer varje år. Gör dig redo att lära dig mer om aposteln Jakobs grav.

Den här aktiviteten inkluderar en professionell guide som leder dig genom det inre av Spaniens främsta romanska konstverk. Du kommer att få möjlighet att vandra bland körerna och se de otaliga kapell som templet rymmer, samt se den berömda botafumeiro och besöka katedralmuseet. Du får också hörlurar så att du inte missar en enda detalj av guidens förklaringar.

 • Njut av en rundtur i katedralen i Santiago de Compostela, ett av Spaniens mest fantastiska romanska konstverk.
 • Tillsammans med en expertguide får du lära dig mer om aposteln Jakobs liv och historien om detta fantastiska monument som lockar tusentals pilgrimer varje år.
 • Besök katedralmuseet och njut av varje detalj i katedralen: botafumeiro eller Corticela-kapellet.

Vad ingår

 • Ingång till katedralen i Santiago de Compostela
 • Ingång till katedralmuseet
 • Inträde till Portico of Glory (om du väljer detta alternativ).
 • Rundtur i den historiska stadskärnan (om valt)

Välj deltagare och datum

I detalj

Konst- och religionsälskare kommer att älska den här upplevelsen som består av en guidad tur i katedralen i Santiago de Compostela. Upptäck hemligheterna och charmen hos denna pärla av romansk konst. En expertguide följer med dig hela tiden för att ge dig information av intresse och du får också hörlurar för att lyssna bättre.

Utforska varje hörn av detta kristna tempel, balkongerna med otroliga vyer, aposteln Santiagos grav eller Kortikela-kapellet. Den anses vara ett av kristendomens mest representativa centra och utmärker sig särskilt som slutpunkt för Jakobsvägen.

Den byggdes mellan 1075 och 1211 och när du utforskar den på djupet kommer du att hitta, förutom rester av romansk konst, spår av gotisk, barock och spansk gotisk arkitektur.

Katedralen i Santiago de Compostela är en konstnärlig, religiös och kulturell symbol med ett enormt inflytande. Genom att här finns kvarlevorna av aposteln Jakob blev denna plats det viktigaste pilgrimscentret i Europa. Dess kulturhistoriska värde återspeglas i det faktum att Unesco har förklarat den som en tillgång av kulturellt intresse och ett världsarv.

Tusentals människor vallfärdar till Galicien från olika platser för att nå katedralen, även om det numera är vanligare att de gör det på fritiden. Templet har omkring sexton kapell och de mest ikoniska elementen är bland annat det stora altaret, botafumeiro, ett reningsobjekt sedan medeltiden, och Portico de la Gloria.

Recensioner

4.3
· 1658 Recensioner
 • C
  Carmen
  5
  (0 Recensioner)
  Vacker katedral, jag rekommenderar starkt den guidade rundturen.
 • M
  Miguel
  4
  (0 Recensioner)
  Det var en bra upplevelse, även om jag förväntade mig mer av katedralen. Trots detta måste jag erkänna att det var värt att gå, jag lärde mig mycket om platsen tack vare guiden och jag njöt av rundturen ganska mycket.
 • S
  Susan
  5
  (0 Recensioner)
  Det var en mycket trevlig upplevelse med min familj, vi lärde oss mycket om katedralen tack vare guiden och vi njöt av hela turen. Rekommenderas starkt att göra det med någon annan.
 • K
  Kevin
  5
  (0 Recensioner)
  En mycket imponerande och majestätisk katedral.
 • Se mer

  Tur och returresa

  Ytterligare information

  Avbokningsvillkor