Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Linbanan i Barcelona: biljetter, pris, öppettider...

Vill du njuta av Barcelona med stil, bokstavligen? Jag ska visa dig all information du behöver för att använda linbanan!

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minsta läsning

Linbanan i Barcelona: biljetter, pris, öppettider...

Montjuïc linbana | ©Alejandro Parsalidis

Montjuïc linbana, mer känd som Barcelonas linbana, är ett oslagbart sätt att njuta av den bästa utsikten när du tar dig till Montjuïc-slottet. Linbanan utgår från Avinguda Miramar och klättrar upp till slottet på bara en kilometer med en fallhöjd på 70 meter.

Om du inte vill gå miste om upplevelsen av att gå ombord (eller om du vill ta dig till Montjuïc-slottet på ett bekvämare sätt), får du veta allt du behöver veta här. Du kommer utan tvekan att komplettera den redan omfattande listan över saker att se och göra i Barcelona.

Den mest bekväma

Barcelona Montjuic linbana tur och retur biljetter

Boka en biljett till Barcelonas linbana för att njuta av en fantastisk utsikt.

Du kommer att gå nästan en kilometer från Barcelonas centrum till det imponerande slottet Montjuïc, som är en mycket intressant plats att besöka med en fantastisk utsikt över staden.

Vill du enkelt och bekvämt ta dig till Montjuïc-slottet? Då är det bästa att ta Barcelonas linbana, ett bekvämt och enkelt transportmedel som ger dig den bästa utsikten över staden.

Om duköper din biljett i förväg kan du optimera din tid och slippa onödiga väntetider.

Rekommenderas om du planerar att klättra upp på Montjuïc, för att få ut mesta möjliga av din tid och njuta av ett transportmedel som inte är vanligt i alla städer.

Hur mycket kostar biljetter till linbanan i Barcelona?

Linbana och Barcelona| ©Mathieu Marquer
Linbana och Barcelona| ©Mathieu Marquer

Som vanligt finns det två typer av priser: enkelresa och tur och retur. Montjuïc linbana har följande prisklasser:

 • Pris för enkel resa: Från 8 €.
 • Pris för en tur- och returresa: Från 11 €.

Boka din biljett till Montjuic linbana

Finns det guidade turer i linbanan i Barcelona - är det värt det?

Ingång till Teleferico| ©Mathieu Marquer
Ingång till Teleferico| ©Mathieu Marquer

På grund av linbanornas egenskaper finns det inga guidade turer. Du tar bara den och det är allt. Det finns dock turer där linbanan på sätt och vis är en viktig del av resan. Här är de två huvudalternativen.

Guidade turer som inkluderar linbaneturen

Det är vanligtvis rundturer i Barcelona som inkluderar ett besök till slottet Montjuïc, som nås med linbanan till Montjuïc. Detta är kännetecknen för denna typ av resa.

 • Varaktighet: Cirka 5 timmar
 • Typiska stopp: Vanligtvis ingår besök i Barcelonas centrum (platserna varierar beroende på resan) och en uppstigning och ett besök på slottet Montjuïc.
 • Biljetter: Ingår, både till linbanan och slottet Montjuïc.
 • Priser: Från 100 €.
 • Rekommenderas om...: Särskilt om du vill ha en omfattande rundtur i Barcelona som inkluderar ett besök till Montjuïc-slottet och en tur med linbanan.

Boka Montjuic-turen i Barcelona: linbana, slott och fontän

Linbanan som ett sätt att ta sig till slottet Montjuïc för en guidad tur

Det finns en annan typ av guidad tur som erbjuds av Montjuïc-slottet. För att göra det måste du ta linbanan på egen hand och naturligtvis betala priset för resan.

Om du väljer detta alternativ är det bästa att boka en biljett till slottet, där du får en guidad tur och, med biljetten i fickan, ta bergbanan för att komma dit vid den planerade tiden. Här är de vanliga kännetecknen för guidade turer till Montjuïc-slottet:

 • Varaktighet: Drygt en timme.
 • Vanliga besök: vallgraven, murarna, hornabeque, paradplatsen och andra inre rum. Om du vill kan du också stanna till för att se en av utställningarna på slottet Montjuïc.
 • Priser: Från 4 €.
 • Rekommenderas om...: Om du föredrar att åka på egen hand och betala själv för att ta dig upp i linbanan.

Boka Montjuic-turen i Barcelona: linbana, slott och fontän

Hur du köper biljetter till linbanan i Barcelona vid biljettkontoret

Utsikt över Barcelona från toppen av linbanan| ©Mathieu Marquer
Utsikt över Barcelona från toppen av linbanan| ©Mathieu Marquer

Det är mycket enkelt: gå till biljettkontoren. Men för att kunna göra det måste du känna till öppettiderna för att köpa biljetter. Du kan naturligtvis köpa dem på nätet, men det finns en sak som du bara kan köpa på biljettkontoren: en enkelbiljett.

Detta är en viktig sak som är värd att veta om du vill utforma ditt besök så att det passar dig. Biljettkontoren i Parc de Montjuïc har följande öppettider. Naturligtvis varierar de mycket beroende på månad, så det jag visar dig är endast vägledande:

 • Januari och februari: måndag till söndag från 10:00 till 18:00.
 • Mars, april och maj: måndag till söndag från 10:00 till 19:00.
 • Juni, juli, augusti och september: måndag till söndag från 10:00 till 21:00.
 • Oktober: Måndag till söndag från 10:00 till 19:00
 • November och december: måndag till söndag från 10:00 till 18:00.

För att undvika oförutsedda händelser (särskilt sådana som beror på vädret) rekommenderar jag dock att du kontrollerar öppettiderna på Montjuïc linbana:s webbplats om det skulle ske några ändringar.

Ingår biljetter till linbanan i Barcelona i något av stadens turistpass?

Nära en stuga| ©Mathieu Marquer
Nära en stuga| ©Mathieu Marquer

Det är inte alla turistpass för Barcelona som inkluderar en tur med linbanan. Turistkortet som ger dig rätt att åka upp i Barcelonas linbana är det så kallade 3-dagars Hola Barcelona Travel Card.

Om du är intresserad av att ta den andra linbanan i Barcelona, Teleférico del Puerto, är det bäst att göra det på det mer konventionella sättet: det är inte alls vanligt att turistpasset inkluderar den.

Hur du tar dig till linbanan i Barcelona

Barcelona Metro Bagon| ©kentaro inomata
Barcelona Metro Bagon| ©kentaro inomata

Det är centralt beläget, så det är mycket lätt att ta sig dit, även till fots. Men om du bor utanför centrum eller bara reser dit från en mer avlägsen turistattraktion ska jag visa dig de bästa transportmedlen som står till ditt förfogande. Du kan ta dig dit på tre olika sätt: med tunnelbana, turistbuss och vanlig buss. De är följande:

 • Med tunnelbana: Du kan ta dig till både tunnelbanelinje 2 och linje 3. Du kan köpa en enkelbiljett från 2,40 euro.
 • Med turistbuss: Den röda rutten på Barcelonas turistbuss är den som släpper av dig vid linbanan. Kostnaden beror på hur länge du har tillträde (24 timmar till 2 dagar i följd). Du kan köpa det enklaste (24 timmar) för 20 euro.
 • Buss: Du måste ta antingen linje 55 eller linje 150. Enkelbiljetten kostar 2,20 euro.

Om du är intresserad av att veta mer om vad turistbussarna erbjuder rekommenderar jag den här artikeln om de bästa turistbussarna i Barcelona.

Är det lämpligt att åka linbana i Barcelona med barn?

Montjuïc linbana| ©Mathieu Marquer
Montjuïc linbana| ©Mathieu Marquer

Självklart! Det kan till och med vara en av de aktiviteter som de tycker bäst om. Tänk på att Montjuïc linbana tar dem upp till 70 meters höjd. En möjlighet att se spektakulära panoramavyer över Barcelona.

Dessutom har linbanan mycket starka säkerhetsåtgärder, så den utgör ingen risk för barn eller vuxna.

Om du vill ha fler planer med barn, kan du läsa den här artikeln om hur du kan utöka dina möjligheter att besöka Barcelona med barn. Även om attraktionen i det här fallet utan tvekan är Camp Nou och dess guidade turer Camp Nou Experience.

Boka din Camp Nou Experience här

Vad du inte får missa i Barcelonas linbana

Trädgårdarna vid Mirador del Alcalde| ©Jorge Franganillo
Trädgårdarna vid Mirador del Alcalde| ©Jorge Franganillo

Det bästa med linbanan är naturligtvis att njuta av utsikten över staden, men det finns också andra attraktioner.

Om du har tid och redan är på väg ner rekommenderar jag att du stannar till vid utsiktsplatsen Mirador del Alcalde. Stoppet är frivilligt och sker endast på återresan.

Utsiktsplatsen är en mycket trevlig plats med vacker utsikt över kusten. Det finns också fontäner och en mosaik på nästan 450 kvadratmeter. Om tidpunkten för ditt besök passar dig är det definitivt värt ett besök.

Hur mycket tid behöver du för att besöka Barcelonas linbana?

Slottet Montjuïc| ©Mike McBey
Slottet Montjuïc| ©Mike McBey

Eftersom det är ett transportmedel kräver det faktiskt inte så mycket tid. Eftersom det tar mindre än en kilometer att ta sig dit tar det inte ens 10 minuter.

Men om du använder Montjuïc linbana som en del av en guidad tur till Montjuïc-slottet kan hela besöket ta mellan 2 och 3 timmar, beroende på hur grundligt du vill utforska det.

Tips för att besöka linbanan i Barcelona

Linbana| ©Ivan Mlinaric
Linbana| ©Ivan Mlinaric

Det första och viktigaste tipset är att välja en dag med bra väder för att ta linbanan. Detta kan endast göras om du köper dina biljetter direkt från biljettkontoret. För att undvika onödiga resor kan du kontakta dem om vädret är dåligt för att få veta om linbanan är i drift.

Om resan ingår i en tur beror allt på hur det företag som du har valt avboknings- och återbetalningspolicy ser ut (eller inte).

Jag råder dig också att komma ihåg att om du av någon anledning bara är intresserad av en enkelbiljett till Montjuïc linbana kan du bara köpa den på biljettkontoret. Om du gör det online köper du som standard en returbiljett.

Ett annat alternativ: Port Cable Car

Telefericos huvudkontor| ©Carmelo Peciña
Telefericos huvudkontor| ©Carmelo Peciña

Port Cable Car är den äldsta linbanan i Barcelona och med tanke på dess intresse är det värt att nämna den som ett alternativ. Den invigdes 1929 och förbinder Barceloneta, från San Sebastián-tornet, med utsiktsplatsen Mirador de Miramar på Montjuïc.

Det är den med den brantaste sluttningen (100 meter) och en sträcka på 1 200 meter. Om du inte vill missa chansen att åka med den, får du här all information du behöver.

Priser på linbanan i hamnen

Detta är priserna för varje typ av resa som du kan göra ombord på Port Cable Car:

 • Pris för en enkel resa: Från 11 €.
 • Pris för en tur- och returresa: Från 16 €.

Köp biljetter vid biljettkontoren för Port Cable Car

Du måste gå till stranden Sant Sebastià, där biljettkontoren finns. Tidtabellerna är ganska varierande, så håll ett öga på dem. Jag anger dem som en vägledning, men det är bäst att kontrollera själv om det finns några ändringar:

 • Från 1 januari till 28 februari: 10:00 till 17:30.
 • Från 1 mars till 5 juni: 11:00 till 19:00
 • Från 6 juni till 11 september: 11:00 till 20:00
 • Från 12 september till 16 oktober: 11:00 till 19:00
 • Från 17 oktober till 31 december: 10:30 till 17:00

Som du kan se är den öppen varje dag, med undantag för den 25 december. Jag råder dig dock att kontrollera öppettiderna innan du gör något på Port Cable Car-webbplatsen. Om det skulle ske några ändringar eller oförutsedda händelser på grund av ogynnsamma väderförhållanden.

Hur man tar sig till linbanan i hamnen

Buss från Barcelona| ©Bus Box
Buss från Barcelona| ©Bus Box

Om du vill ta dig till Port Cable Car kan du använda de här transportmedlen. Linbanan ligger i Playa de San Sebastián, ett livligt område med goda förbindelser, så det finns gott om alternativ:

 • Buss: Det finns ett stort antal linjer, de är följande: Linje 17, linje 39, linje 59, linje 157.
 • Turistbuss: Den röda rutten för Barcelonas turistbussar är den som tar dig närmast.

Vad du kan se i Port Cable Car

Det enda stoppet i linbanan innan den hamnar på Montjuïc är vid World Trade Center. En nyfiken yta på cirka 40 000 kvadratmeter full av företag och kontor. Byggnaderna är intressanta och vetter mot Medelhavet, även om det inte är ett måste att se i Barcelona.