Bästa sakerna att göra i Los Cabos

Los Cabos är ett resmål som har blivit populärt i Mexiko de senaste åren och erbjuder ett alternativt sätt att lära känna Stillahavskusten från Kalifornienbukten. Här är de bästa sakerna att se och göra i Los Cabos.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minsta läsning

Bästa sakerna att göra i Los Cabos

Mujer en Los Cabos |©Roberto Nickson

Om du vill ha en alternativ destination i Mexiko, bort från de populära städerna Riviera Maya, attraktionerna i Mexico City och de ståtliga stränderna i Acapulco, kan du välja Los Cabos, en populär destination i Baja California som erbjuder ett behagligt klimat under större delen av året och också en rad aktiviteter för att njuta av naturen.

Några av de bästa sakerna att göra i Los Cabos är att besöka San Lucas och den populära stranden El Medano, vandra genom det pittoreska området Santiago, vandra genom El Pedregal, besöka nationalparken Cabo Pulmo, utforska den lokala öknen, vandra till San Lucas Arch och besöka vattenfallet Fox Canyon, som är en av de mest slående sevärdheterna på den här destinationen.

1. Besök Cabo San Lucas och El Medano Beach

Bågen Cabo San Lucas Mexiko|©Treasured Distractions
Bågen Cabo San Lucas Mexiko|©Treasured Distractions

Om du besöker Cabo San Lucas och El Medano Beach i Los Cabos kommer du att få uppleva ett kustparadis med vacker natur och mycket nöje. Denna turistort ligger på södra spetsen av halvön Baja California och är känd för sina klippor, sitt kristallklara vatten och det varma vädret året runt. Cabo San Lucas har blivit ett måste för alla som älskar sol, strand och vatten.

El Medano Beach är också en av de mest populära och livliga stränderna i Cabo San Lucas. Med sin långa sträcka av mjuk gyllene sand är det den perfekta platsen för dig att koppla av, sola och njuta av havet. I området finns också restauranger, barer och vattenaktiviteter som gör att du kan njuta av några av de bästa snorklingsupplevelserna i Los Cabos.

En av de mest ikoniska attraktionerna i Cabo San Lucas är den berömda naturstensbågen, känd som El Arco. Denna ikoniska klippformation markerar den punkt där Stilla havet möter Sea of Cortez. Att ta en bild framför bågen är ett måste för besökare, även om du måste ta en kryssningsutflykt för att komma dit.

Nattlivet i Cabo San Lucas är livligt och energiskt. Den livliga stadskärnan erbjuder ett brett utbud av barer, klubbar och restauranger som garanterar kul sent på kvällen, särskilt om du planerar att besöka Los Cabos i juli eller under sommarmånaderna.

Boka en snorkelkryssning med öppen bar i Los Cabos

2. Rundtur i den pittoreska stadsdelen Santiago

hus i Los Cabos|©Benny Mondello
hus i Los Cabos|©Benny Mondello

Stadsdelen Santiago ligger i regionen Baja California Sur och är känd för sin avslappnade atmosfär, kullerstensgator och traditionella arkitektur, vilket gör den till en av de mest pittoreska och traditionella platserna i Los Cabos. På en rundtur i Santiago kan du ta del av lokalbefolkningens dagliga liv och få möjlighet att upptäcka det här charmiga hörnet.

Santiagos hjärta är det pittoreska torget, som erbjuder en lugn plats omgiven av träd och färgglada blommor. Här kan besökarna koppla av på bänkarna, njuta av skuggan och beundra den lokala kyrkans koloniala arkitektur.

Aposteln Santiagos kyrka, som byggdes på 1700-talet, är en arkitektonisk skatt som är värd ett besök. Den vita fasaden och klocktornet sticker ut i områdets landskap, och kyrkans interiör är lika imponerande.

En annan attraktion i Santiago är dess naturliga miljö. Stadsdelen omges av berg och kullar och är en perfekt utgångspunkt för att utforska regionens naturskönhet. Du kan vandra eller trecka i de närliggande ravinerna, där du kan hitta vackra vattenfall och naturliga pooler. På grund av dess läge och popularitet kan du nå staden med kollektivtrafik eller med flygplatstransfer från Los Cabos flygplats.

3. Vandra genom stadsdelen Pedregal

Pedregal område|©Richard Boudreau
Pedregal område|©Richard Boudreau

Att promenera genom stadsdelen Pedregal i Los Cabos är att gå in i en exklusiv och lyxig enklav mitt i regionens naturliga skönhet. Detta bostadsområde ligger på halvön Baja California Sur och har vacker utsikt över Stilla havet och Sea of Cortez. När du promenerar genom El Pedregal kommer du att uppskatta den sofistikerade arkitekturen, de vackra trädgårdarna och den lugna och säkra miljön.

Området Pedregal kännetecknas av smala gator, hus i medelhavsstil och imponerande herrgårdar, eftersom det är bostadsområdet på denna destination. Den arkitektoniska utformningen av fastigheterna återspeglar harmonin mellan lyx och naturliga omgivningar, med rymliga terrasser, privata pooler och panoramautsikt över havet.

En av Pedregals mest framträdande attraktioner är den berömda ingångsbågen, känd som El Arco de Los Cabos (Los Cabos båge). Denna majestätiska byggnad är en ikonisk symbol för området och markerar ingången till denna exklusiva enklav. Det är ett utmärkt ställe att ta bilder och beundra panoramautsikten över havet och staden, vilket är anledningen till att det ofta ingår i de bästa utflykterna och heldagsturerna i Los Cabos.

Förutom sin arkitektoniska skönhet erbjuder Pedregal fina restauranger, lyxiga spa och privata klubbar. Det har också privilegierad tillgång till områdets stränder, där du kan njuta av solen, vattensporter och koppla av i idylliska omgivningar.

4. Besök Cabo Pulmo nationalpark

Cabo Pulmo|©David Burnham
Cabo Pulmo|©David Burnham

Om du vill se ett av de viktigaste naturområdena i Los Cabos får du inte missa Cabo Pulmo National Park, som är ett undervattensparadis med biologisk mångfald och bevarande. Nationalparken ligger på östkusten av halvön Baja California Sur och är känd som ett av de mest imponerande korallreven i Kaliforniska golfen.

Cabo Pulmo National Park är hem för det enda levande korallrevet i Kaliforniska golfen, vilket gör det till en fristad för en stor mångfald av marina arter. Dykare och snorklare förundras över det rika livet under vattnet, inklusive havssköldpaddor, mantarockor, valhajar och en mängd tropiska fiskar.

Förutom det rika marina livet kan parken också skryta med landskönhet. Dess vita sandstränder och ökenlandskap erbjuder den perfekta miljön för att njuta av naturen i sitt renaste tillstånd. Du kan vandra på parkens stigar, titta på endemiska fåglar och njuta av spektakulära panoramautsikter över kustlinjen, även om du planerar att resa till Los Cabos i november, december eller under vintermånaderna.

Att skydda och bevara nationalparken Cabo Pulmo är grundläggande för att bevara dess exceptionella biologiska mångfald. Parken är ett framgångsrikt exempel på hur det lokala samhället har arbetat tillsammans för att skydda detta värdefulla ekosystem.

Boka en tur med vattenaktiviteter i Los Cabos

5. Vandring i Los Cabos öken

Motorcykel på stranden|©El Mariachin
Motorcykel på stranden|©El Mariachin

Om du gillar äventyrsresor får du inte missa att vandra i Los Cabos Desert, som erbjuder ett unikt och fängslande landskap där torka och skönhet möts. Öknen är känd för sina kaktusar, karga berg och vidsträckta områden med gyllene sand. När du vandrar genom öknen har du möjlighet att få kontakt med naturen, utforska stigarna och beundra panoramautsikten.

Öknen är hem för en mängd olika växter och djur som är anpassade till de extremt torra förhållandena. Jättekaktusar, som kardon, är en ikonisk syn i ökenlandskapet och skapar en surrealistisk atmosfär. Dessutom kan man hitta växter som maguey och agave, som används för att tillverka traditionella drycker som mezcal, ett typiskt destillat från Baja California.

Vandringsentusiaster hittar ett omfattande nätverk av leder genom vilka de kan ge sig ut i öknen och upptäcka dess dolda underverk. Från korta vandringar till längre rutter, besökarna kan välja svårighetsgrad och längd på sin resa.

Att vandra i Los Cabos ö ken erbjuder en unik möjlighet att koppla bort vardagens stress och komma i kontakt med lugnet och den naturliga skönheten.

6. Ta en vandring till Cabo San Lucas båge

Cabo San Lucas båge|©Press Tour
Cabo San Lucas båge|©Press Tour

En resa till Cabo San Lucas Arch ger dig möjlighet att uppleva en av Baja Californias främsta attraktioner och besöka den exakta punkten där Stilla havet möter Cortez-havet.

Denna båge är känd för sin distinkta form och klippor som reser sig över vattnet. För att besöka denna plats bör du välja en båtutflykt, som gör att du kan komma nära och njuta av en panoramautsikt över denna klippformation. Du kommer också att kunna observera kolonin av sjölejon som bor på de närliggande klipporna.

Under utflykten delar lokala guider med sig av historier och legender relaterade till Cabo San Lucas Arch, vilket berikar upplevelsen med kulturell och vetenskaplig kunskap. Det är också vanligt att se sjöfåglar och under vissa tider på året kan man se migrerande valar som passerar genom området. Den vackra marina miljön och det rika djurlivet gör denna utflykt till en upplevelse som man inte får missa.

Förutom Arch ger utflykten dig möjlighet att besöka andra närliggande attraktioner, till exempel Love Beach och Divorce Beach. Dessa orörda och avskilda stränder är idealiska för att njuta av en lugn och avkopplande stund. Besökare kan gå i land på dessa stränder och utforska deras naturliga skönhet, sola på den mjuka sanden och simma i det kristallklara vattnet.

Boka en vattenskotertur och båttur i Los Cabos

7. Möt Playa del Amor

Lovers strand Cabo San Lucas|©Kirt Edblom
Lovers strand Cabo San Lucas|©Kirt Edblom

Lovers Beach, även känd som Playa Escondida, ligger på en klippformation på halvön Baja California Sur och kan bara nås genom en naturlig tunnel som öppnar sig i klippan vid lågvatten. Om man besöker den här stranden kommer man till en plats där lugn, avskildhet och skönhet kombineras i harmoni.

Playa del Amor är känd för sin vita sand och sitt kristallklara turkosa vatten. Kontrasten mellan sandens färg och det djupblå havet skapar en idyllisk och fotogenisk miljö. Här kan man koppla av i det allmänna området, sola, bada eller bara njuta av panoramautsikten över havet.

En av de mest fängslande aspekterna av Playa del Amor är dess romantiska och avskilda atmosfär. Stranden omges av klippor och skyddas av den omgivande klippan och erbjuder avskildhet och en intim atmosfär som är svår att hitta i andra delar av Los Cabos. Det är en idealisk plats för par som vill njuta av en romantisk stund i en paradisisk miljö.

La Playa del Amor är en naturskatt som inbjuder dig att koppla av och njuta av naturens skönhet i en unik miljö. När du besöker Los Cabos får du inte missa chansen att upptäcka detta magiska hörn som är en av Baja Californias bäst bevarade hemligheter.

8. Besök missionsstationen San Jose del Cabo Añuití

Turister vid San Jose del Cabos kyrka och mission|©Mike Druckenbrod
Turister vid San Jose del Cabos kyrka och mission|©Mike Druckenbrod

Om du besöker San Jose del Cabo Añuití Mission kan du bli vittne till Los Cabos historia och andlighet. Denna gamla mission grundades på 1700-talet av jesuiterna och blev ett viktigt centrum för evangelisering i regionen. När du besöker missionen kommer du att uppskatta den spanska kolonialarkitekturen, de vackra trädgårdarna och den fridfulla atmosfär som omger platsen.

Denna mission är ett exempel på den koloniala arkitekturen på denna destination. Den vita fasaden, de snidade trädörrarna och klocktornet sticker ut i landskapet. Inuti kyrkan finns altartavlor i barockstil och religiösa målningar som speglar den tidens hängivenhet och konst.

Förutom sitt arkitektoniska värde har missionen en historisk och kulturell betydelse för lokalsamhället. Det är en plats för vördnad och pilgrimsfärd, dit de troende kommer för att delta i religiösa ceremonier och för att be. Lugnet och andligheten som genomsyrar området inbjuder till eftertanke och kontakt med det heliga.

Om du besöker San Jose del Cabo Añuití Mission får du inte bara uppleva en plats med religiös och kulturell betydelse som ger ett unikt perspektiv på den spanska koloniseringens inflytande i Los Cabos, utan också få kontakt med den andliga kärnan i detta historiska hörn.

9. Ta en snorklingstur i Los Cabos

Kvinna snorklar|© Maja Novak
Kvinna snorklar|© Maja Novak

En snorklingsutflykt i Los Cabos hjälper dig att fördjupa dig i Baja Californias kristallklara vatten och dess rika marina biologiska mångfald, vilket gör denna region till ett paradis för alla som älskar att utforska undervattensvärlden. Genom att ge sig ut på detta äventyr har besökarna möjlighet att upptäcka korallrev, simma med tropiska fiskar och förundras över det marina livet som lever i dessa vatten.

Los Cabos erbjuder en mängd perfekta snorklingsplatser, till exempel Santa Maria Bay, Chileno Bay och Cabo Pulmo National Park. Dessa platser kännetecknas av lugna, klara vatten som ger utmärkt sikt under vattnet. När man dyker i dessa vatten kan man möta färgglada tropiska fiskar, havssköldpaddor, mantarockor och till och med valhajar, särskilt om man planerar att besöka Los Cabos i augusti eller under sommaren.

Under snorklingsutflykten får du nödvändig utrustning och hjälp av expertguider som ger instruktioner och ser till att alla deltagare är säkra. Guiderna kommer också att dela med sig av kunskap om det marina livet och undervattensekosystemen, vilket ger en lärorik och berikande upplevelse.

Boka en upplevelse med valskådning i Los Cabos

10. Möt vattenfallet i Fox Canyon

(Fox Canyon)|©Scot Hacker
(Fox Canyon)|©Scot Hacker

Om du vill uppleva en dold oas mitt i öknen får du inte missa vattenfallet Fox Canyon, som ligger i bergen i Sierra de la Laguna, en skatt som överraskar besökare med sin skönhet och stillhet. För att nå vattenfallet måste man vandra längs stigar omgivna av frodig vegetation och lyssna på ljudet av strömmande vatten innan man kan uppleva vattenfallets underverk.

Här finns ett vattenfall på ca 10 meter som skapar en naturlig pool där besökarna kan svalka sig och simma i det kristallklara vattnet. Den naturliga miljön runt vattenfallet är hisnande, med höga klippor, frodig vegetation och det lugnande ljudet av fallande vatten. Dessutom finns det områden för picknick och vila, så att du kan njuta av en lugn stund mitt i naturen.

Detta vattenfall är också känt som El Salto, och är ett populärt resmål för äventyrs- och ekoturismälskare. Besökarna kan utforska de olika bassänger och raviner som finns i området, hoppa från klipporna ner i det kristallklara vattnet eller bara koppla av mitt i den naturliga skönheten som omger dem. Det är en idealisk plats för att komma i kontakt med naturen, njuta av lugnet och stillheten i miljön och skapa oförglömliga minnen.