10 saker att göra i Los Cabos i December

December är en av de bästa månaderna att besöka Los Cabos, inte bara på grund av den festliga julprofilen, utan också för att turisterna får en paus från folkmassorna.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minsta läsning

10 saker att göra i Los Cabos i December

Playa en Los Cabos |©tatiana bernardi

Om du planerar att besöka Los Cabos i december kan du uppleva en festlig tid i regionen, med firande vanligtvis centrerat kring Cabo San Lucas, men också några av de mest intressanta naturutflykterna, inklusive knölvalssafari i Kaliforniska golfen.

Bland det bästa man kan se och göra i Los Cabos i december är att surfa på Stilla havets vågor, uppleva ljusfestivalen, gå på den nautiska julparaden, delta i den populära Posadas Navideñas, uppleva den gastronomiska festivalen Sabor a Cabo och delta i firandet av Jungfrun av Guadalupes fiesta.

1. Ta en tur för att titta på knölvalar

Knölval. Cabo San Lucas|©Emilio Figueras
Knölval. Cabo San Lucas|©Emilio Figueras

Att åka på knölvalssafari i Los Cabos under december är en extraordinär upplevelse, eftersom denna månad markerar början på fortplantningssäsongen för dessa däggdjur och det är då de flesta av kalvarna föds i Kaliforniska golfen. Under turen får du möjlighet att se valar i sin naturliga miljö på nära håll.

När du kommer ut i Cortezhavets vatten kan du se knölvalar utföra akrobatiska rörelser, som hopp, svansar i luften och flipperblås. Du kan också lyssna på deras sång, som är karakteristisk för denna art. Under båtturerna har du dessutom möjlighet att snorkla i Los Cabos och välja dykalternativ, även om vattentemperaturen kan vara lite kall.

I allmänhet kommer du under turen att åtföljas av expertguider som ger dig information om knölvalens beteende och deras betydelse i det marina ekosystemet, vilket kommer att optimera din upplevelse och underlätta valskådningen.

Oavsett om du är en naturälskare, en marinlivsentusiast eller bara någon som letar efter en unik upplevelse, kommer Los Cabos knölvalstur att erbjuda dig ett minnesvärt möte under den sista månaden på året i Los Cabos.

Boka en valskådningstur i Los Cabos

2. Njut av matfestivalen Sabor a Cabo

Festival Ritmo Sabor y Calor i Los Cabos|©Rosalia DE Cuba
Festival Ritmo Sabor y Calor i Los Cabos|©Rosalia DE Cuba

Den årliga gastronomiska festivalen Sabor a Cabo, som hålls under den andra veckan i december i Los Cabos, är en kulinarisk upplevelse som kommer att glädja alla dina sinnen.

Festivalen är erkänd som ett av de viktigaste gastronomiska evenemangen i regionen och samlar kända kockar och restauranger för att visa upp det bästa av det lokala köket.

Under festivalen får du möjlighet att prova ett brett utbud av gourmeträtter som tillagas av begåvade kockar. Från färska skaldjur till köttstycken och läckra desserter - Sabor a Cabo erbjuder en smak av regionens autentiska och kreativa smaker.

Förutom matupplevelsen erbjuder festivalen också livemusik, konstuppträdanden och en livlig festivalatmosfär. Du kan njuta av vin-, cocktail- och hantverksölprovningar samt kulinariska demonstrationer där kockar delar med sig av sina tekniker och hemligheter. Om du planerar att besöka Los Cabos i juli kan du uppleva sommarens upplaga av denna festival.

Boka en gastronomisk rundtur i Los Cabos

3. Besök de närliggande städerna och undvik turistmassorna.

Souvenirbutik, Todos Santos,|©jackie weisberg
Souvenirbutik, Todos Santos,|©jackie weisberg

Att besöka de pittoreska städerna i närheten av Los Cabos i december är ett unikt tillfälle att utforska regionens autentiska skönhet och undvika turistmassorna. Denna månad markerar en säsongsförändring, eftersom många resenärer väljer varmare destinationer under årets kallare månader.

Genom att hålla sig borta från de mer välbesökta destinationerna kan du fördjupa dig i lugnet och äktheten i de charmiga närliggande städerna. En av dem är Todos Santos, känd för sin konstnärliga atmosfär och sina konstgallerier. Här kan du njuta av den koloniala arkitekturen, utforska de lokala butikerna och smaka på det utsökta lokala köket på en av de bästa utflykterna från Los Cabos.

En annan stad som är värd ett besök är El Triunfo, där du kan fördjupa dig i Baja California Surs förflutna som gruvstad. Här kan du upptäcka de gamla guld- och silvergruvorna, beundra den historiska arkitekturen och besöka den ikoniska lokala teatern. Utanför dessa två städer kan du också besöka Santiago, ön Espiritu Santo och Los Cabos-öknen.

Boka en tur med vattenaktiviteter i Los Cabos

4. Förundras över den nautiska julparaden i Cabo San Lucas.

Cabos småbåtshamn|©Kimberly
Cabos småbåtshamn|©Kimberly

För en alternativ upplevelse får du inte missa Cabo San Lucas Holiday Parade, ett årligt evenemang som firar den festliga årstiden med segelbåtar, kryssningsfartyg, katamaraner och andra fartyg dekorerade med julmotiv.

Denna parad är en show som lyser upp vattnet i Cabo San Lucas med gnistrande ljus och juldekorationer. Båtar förvandlas till färgglada flytande kreationer, medan julmusik fyller luften, i ett av säsongens största spektakel i Baja California Sur.

Från hamnen har du möjlighet att se de dekorerade båtarna på nära håll när de seglar längs kusten. Du kan njuta av utsikten från stranden, strandpromenaden eller till och med från din egen båt för en ännu närmare upplevelse. Det är ett spännande och festligt evenemang som lockar både lokalbefolkningen och turister.

Förutom den visuella skönheten i paraden finns det också ytterligare aktiviteter som liveframträdanden, fyrverkerier och mat- och dryckesstånd att njuta av under evenemanget.

5. Delta i de populära Posadas Navideñas

Jul Posada|©Puerta Vieja Restaurant
Jul Posada|©Puerta Vieja Restaurant

Om du deltar i Posadas Navideñas i Los Cabos i december får du möjlighet att ta del av en av Mexikos mest djupt rotade traditioner. Dessa firanden är en viktig del av julsäsongen och består av att återskapa Marias och Josefs resa på jakt efter en plats att bo på i Betlehem.

Under Posadas Navideñas bildas processioner genom städernas gator, ledda av barn som är utklädda till Maria och Josef. Deltagarna sjunger julsånger och bär facklor när de ber om logi i olika hus, vilket symboliserar sökandet efter en plats att bo på.

Firandet fortsätter med en rad ritualer och festligheter som inkluderar musik, folkdanser, piñatas fyllda med godis och traditionell mat som tamales, punsch och fritters. Posadas är ett tillfälle att samlas med vänner och familj, dela säsongens glädje och stärka samhällsbanden.

Att delta i Posadas Navideñas i Los Cabos är en kulturellt berikande upplevelse. Du kan delta i processionerna, njuta av musik och dans och njuta av läckra traditionella rätter, samtidigt som du lär känna de lokala särdragen.

6. Surfa på vågorna i Stilla havet

Vågor till havs|©Jim Nix
Vågor till havs|©Jim Nix

I december börjar surfsäsongen i Stilla havet, då väderförhållandena och vågorna börjar bli mer gynnsamma för denna sport, så om du planerar att besöka Los Cabos under denna månad kan du njuta av denna omistliga upplevelse.

När vintern är i full gång genererar Stilla havets svallvågor större vågor, vilket skapar perfekta möjligheter att rida på dem och njuta av en adrenalinfylld upplevelse, ett alternativ som du inte ens har om du besöker Los Cabos i juli eller under sommarmånaderna.

Stränderna i Los Cabos erbjuder olika typer av vågor, från de mest mjuka och lämpliga för nybörjare till de mest utmanande och spännande för mer erfarna surfare. Oavsett din skicklighetsnivå kommer du alltid att hitta den perfekta vågen för dig.

7. Delta i Los Cabos nyårsfester

Restaurang i Los Cabos|©Puerta Vieja Restaurant
Restaurang i Los Cabos|©Puerta Vieja Restaurant

Att fira nyårsafton på Los Cabos nattklubbar är ett livfullt sätt att välkomna det nya året, särskilt om du väljer att fira på Mandala, som är känt för sin eleganta och sofistikerade atmosfär. Här kan du njuta av livemusik, internationella DJ:s och ett energiskt dansgolv.

En annan intressant klubb är El Squid Roe, känd för sin feststämning och flera nivåer med olika musikgenrer, men om du är ute efter en exklusiv upplevelse får du inte missa Pink Kitty-klubben. Här anordnas lyxfester med liveframträdanden och musik i toppklass.

Att delta i nyårsfester på Los Cabos nattklubbar ger dig möjlighet att dansa till de små timmarna på morgonen och fira ankomsten av det nya året omgiven av kul och gott sällskap.

8. Delta i firandet av Jungfrun av Guadalupes högtid

Procession av jungfrun|©RyanReporting
Procession av jungfrun|©RyanReporting

Festen för Jungfrun av Guadalupe är en upplevelse med rötter i den mexikanska kulturen och en uppvisning i religiös hängivenhet. Den 12 december varje år hedrar man Jungfrun av Guadalupe, som anses vara Mexikos skyddshelgon, och festen firas med glädje och iver över hela landet, och Los Cabos är inget undantag.

Om du planerar att besöka regionen i december kommer du att se hur lokalbefolkningen klär sig i traditionella dräkter och samlas i kyrkorna för att hyll a jungfrun. Religiösa mässor och processioner står i centrum för firandet, och man sjunger, ber och spelar religiös musik. Dessutom fylls gatorna av färgglada altare, dekorationer och ljus som lyser upp natten.

Förutom de religiösa aktiviteterna anordnas kulturella evenemang som folkdanser och konserter under Fiesta de la Virgen de Guadalupe, där du kan fördjupa dig i den rika mexikanska traditionen och kulturen.

Oavsett om du deltar som observatör eller hängiven är festligheterna i december en berikande och rörande upplevelse, eftersom du fördjupar dig i tron, traditionen och den lokala kulturen.

9. Upplev ljusfestivalen i Los Cabos

fyrverkerier på himlen|© Anthony Da Cruz
fyrverkerier på himlen|© Anthony Da Cruz

Ljusfestivalen i december är en magisk upplevelse som får dig att leva dig in i den festliga julstämningen. Festivalen innebär att gator, torg och offentliga utrymmen lyses upp med tusentals glittrande lampor och temadekorationer, som du till och med kan upptäcka under en rundtur i Los Cabos.

Under festivalen förvandlas Los Cabos huvudgator och turistattraktioner till ett skådespel av färger och glitter. Du kan promenera längs gatorna och njuta av den vackra julbelysningen som skapar en varm och mysig atmosfär. Festivalen erbjuder också en rad evenemang och aktiviteter för hela familjen, t.ex. parader med dekorerade vagnar och levande musikuppträdanden.

Festivalen har också fyrverkerier, vilket gör den till en av de bästa sakerna att upptäcka som familj, särskilt om du planerar att besöka Los Cabos med barn. Lokala restauranger och butiker deltar också i firandet och erbjuder specialmenyer och rabatter för besökare.

Boka en privat tur med katamaran i Los Cabos

10. Njut av fyrverkerierna på El Medano Beach

El Medano, strand, natt, måne|©Mabi photography
El Medano, strand, natt, måne|©Mabi photography

Att njuta av fyrverkerierna på El Medano Beach i Los Cabos är en magisk upplevelse som du inte får missa. Varje säsong, för att fira nyåret, lyser stranden upp med en färg- och ljusshow som lyser upp natthimlen.

El Medano Beach, med sin vidsträckta sand och kristallklara vatten, är den perfekta platsen för att bevittna detta hisnande skådespel. Oavsett om du befinner dig på stranden, på en närliggande restaurang eller till och med bekvämt från ditt hotell kan du njuta av explosionerna av ljus och glitter på himlen när de reflekteras i havet.

Fyrverkerierna på Medano Beach är en uppvisning i den glädje och festlighet som kännetecknar Los Cabos. Det är en tid då både lokalbefolkning och besökare samlas för att beundra de vackra färgerna och njuta av den magi som skapas i luften.

Oavsett om man är ensam, ett par eller en familj är det en spännande och magisk upplevelse att titta på fyrverkerierna på Medano Beach. Det är ett tillfälle att skapa oförglömliga minnen och njuta av skönheten i den gnistrande himlen medan man omges av den festliga andan och positiva energin i regionen.

Temperaturer i Los Cabos i december

Cabo San Lucas, Mexiko|©Jason Lester
Cabo San Lucas, Mexiko|©Jason Lester

I december erbjuder Los Cabos behagligt och milt väder, vilket gör det till ett populärt resmål trots lågsäsong. Dagstemperaturerna ligger vanligtvis mellan 22° och 26°, vilket ger varma, soliga dagar som är perfekta för att njuta av stränderna och utomhusaktiviteter. Det är dock viktigt att notera att nätterna kan vara svalare, med temperaturer som sjunker till cirka 15°.

Decembervädret erbjuder också perfekta förhållanden för vattensporter som dykning, snorkling och surfing, särskilt i Stilla havets vågor. Vattnet i Sea of Cortez och Stilla havet är relativt varmt, med temperaturer runt 23°, vilket gör att du kan dyka i och njuta av aktiviteterna, något du vanligtvis inte kan göra om du besöker Los Cabos i november på grund av de frekventa regnen.

Boka en snorklingskryssning med öppen bar i Los Cabos

Los Cabos turistflöde i december

Souvenirer i Los Cabos|©RENATA K PIENKOWSKI
Souvenirer i Los Cabos|©RENATA K PIENKOWSKI

December är en hektisk månad i Los Cabos, men på grund av de lägre temperaturerna är det lågsäsong, men under julen brukar regionen uppleva en ökning av antalet besökare, särskilt i Cabo San Lucas-området, som är epicentrum för säsongens festligheter.

Om du planerar att fira jul i Los Cabos rekommenderar jag att du bokar boende och utflykter i förväg för att säkra din plats och undvika höjningar i sista minuten. Tänk också på att vissa attraktioner och aktiviteter kan vara mer välbesökta under julhelgen.

Priserna i Los Cabos i december

Människor på restauranger|©Benny Mondello
Människor på restauranger|©Benny Mondello

I december kan priserna i Los Cabos variera på grund av efterfrågan på jul- och nyårsturister. Därför kan du hitta högre priser jämfört med andra månader på året, även om de inte kommer att vara desamma som på sommaren.

Det är dock också möjligt att hitta specialerbjudanden och kampanjer, särskilt om du bokar i förväg eller om du letar efter alternativ utanför de mest turistiska områdena. Dessutom rekommenderar jag att du jämför priser och letar efter alternativ som passar din budget. Det finns ett brett utbud av boenden, restauranger och aktiviteter för alla, precis som det finns om du besöker Los Cabos i augusti eller under de milda månaderna.

Vad ska jag packa för en resa till Los Cabos i december?

Resväska|© Anete Lūsiņa
Resväska|© Anete Lūsiņa

I december, trots vintern, är temperaturen varm och behaglig i Los Cabos, även om termometern kan sjunka på natten, så jag rekommenderar att du packar följande i din resväska:

  • Vattentät jacka
  • Lätt jacka
  • Lätta T-shirts
  • Lätta byxor
  • Bekväma skor
  • Strandskor
  • Badkläder
  • Solglasögon
  • Regnjacka
  • Varma strumpor