Valle delle Ferriere Vandring från Amalfi

4.6
(322 Recensioner)

Om denna aktivitet

Smarttelefonbiljetter accepteras

Längd: 5 timmar
Denna aktivitet har FANTASTISKA recensioner
Omedelbar bekräftelse
Från
2 074 kr 1 886 kr
Inga dolda avgifter
 • Din bokning bekräftas direkt

Översikt

Följ med på den här utflykten där du vandrar genom Valle delle Ferriere, som är känd för sina naturliga landskap och sin skönhet. Aktiviteten kommer att pågå i cirka 4 timmar , under vilka ni kommer att vandra en 6,4 km lång stig, uppdelad i två fram- och återresor på 3,2 km vardera. Svårighetsgraden är medel-låg, utan några risker.

Du kommer att åtföljas av en sakkunnig guide, tack vare vilken du kommer att kunna lära dig mer om platsens historia och natur. När du vandrar genom dalen har du möjlighet att betrakta dess vackra landskap, fullt av vattenfall, vattendrag och frodig flora. En idealisk aktivitet om du gillar natur och vandring.

 • Njut av en vandring i Ferriere-dalen
 • Lär dig om områdets historia, flora och fauna av en expertguide.
 • Betrakta skönheten i dalens landskap, som kännetecknas av ett överflöd av vattenfall, vattendrag och blomstrande natur.

Vad ingår

 • Utflykt till Ferrerie-dalen från Amalfi
 • Expertguide

Välj deltagare och datum

I detalj

Under den här aktiviteten har du möjlighet att vandra i ca 4 timmar längs Valle delle Ferriere, ett av Amalfis naturunderverk. Tillsammans med en expertguide får du lära dig om platsens historia, flora och fauna. Detta är en vandring av medel-låg svårighetsgrad , eftersom höjdskillnaden både uppåt och nedåt bara är 300 meter, utan några större extra risker.

Valle delle Ferriere har sitt namn från sitt medeltida förflutna, då dalen var hemvist för smeder som smidde spikar för tillverkning av fartyg på Amalfikvarven. I dag är dalen ett naturreservat som är känt för sina otaliga bäckar, vandringsleder, vattenfall och historiska ruiner .

Dalen ligger mitt i Scalabergen, vid sammanflödet mellan Amalfi och Salerno. Floden Caneto rinner genom dalen och dess vatten bevattnar den lokala floran. Under vandringen kan du också betrakta dess fauna, med arter som salamander och vanlig padda, pilgrimsfalk eller hackspett , som är karakteristisk för sin fantastiska färgsättning.

När aktiviteten är avslutad återvänder du till den ursprungliga utgångspunkten, eftersom det är en rundvandring .

Recensioner

4.6
· 322 Recensioner
 • L
  Leticia
  5
  (0 Recensioner)
  Vackert och välorganiserat
 • M
  Marcelino
  5
  (0 Recensioner)
  Om du är en natur- och äventyrsälskare bör du definitivt göra den här resan. Jag hade aldrig vandrat förut och det var inte alltför ansträngande. Varje minut som gick såg jag extraordinära landskap.
 • R
  Rodney
  5
  (0 Recensioner)
  Fantastisk vandring. Jag åkte med min fru och det var länge sedan vi hade en sådan upplevelse.
 • N
  Nick
  4
  (0 Recensioner)
  Turen var avslappnad, vi tog de nödvändiga pauserna och hade en fantastisk tid. Guiden var utmärkt med hela gruppen, vi klickade super snabbt.
 • Se mer

  Ytterligare information

  Avbokningsvillkor