Guinness Storehouse

Passa på att besöka detta paradis för bryggare: utforska Guinness bryggeri och smaka på de bästa ölsorterna

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minsta läsning

Guinness Storehouse

Ingång till Guinness Storehouse | ©Roberto Serrini

Man kan lugnt säga att en av Irlands mest uppskattade kulturtillgångar är ölet. Bryggningsprocessen har blivit en konstform och en turistattraktion i sig. Det bästa exemplet på detta är Guinness-bryggeriet i Dublin.

Så om du planerar en resa till Dublin rekommenderar jag att du avsätter några timmar för att besöka Guinness-ölets födelseplats och lära känna inte bara bryggprocessen på djupet, utan också dess historia och ledande roll i den irländska kulturen. Fortsätt läsa för att ta reda på vad det handlar om.

Det mest praktiska alternativet

Dublin Guinness & Jameson Irländska Upplevelse tur

Boka en guidad tur till Guinness Storehouse och Jameson Distillery och njut av de lokala smakerna.

Glöm allt om köer och att stå i kö. Boka denna irländska upplevelse och besök landets mest berömda öl- och whiskybryggerier med en lokal expertguide.

Det här är ett utmärkt alternativ eftersom du har ca 4 timmar på dig att besöka bryggeriet och destilleriet. Du får lära dig av en lokal guide allt om bryggprocessen för de två mest ikoniska dryckerna i den irländska huvudstaden.

Dessutom får du chansen att smaka på båda produkterna och du får tillgång till Gravity Bar i Guinness Storehouse, som har fantastisk utsikt över staden Dublin. Glöm allt om köer och biljetter, det här alternativet befriar dig från formaliteterna så att du kan njuta av de lokala smakerna.

Rekommenderas om... du har några dagar på dig att utforska Dublin och vill lära känna denna kulturella och gastronomiska aspekt som är så typisk från dess ursprung. Om du väljer att boka denna guidade irländska upplevelse får du med dig en rolig och intressant souvenir från din vistelse i staden.

Vad ingår i Guinness Storehouse rundtur med entrébiljetter

Guinness-provning på Gravity Bar| ©José María Mateos
Guinness-provning på Gravity Bar| ©José María Mateos

För ölälskare är denna rundtur ett måste och för dem som vill lära känna kulturen och särdragen i den irländska huvudstaden är detta ett måste. Så här köper du biljetter till Guinness Storehouse och vad som ingår:

Biljett till Guinness Storehouse Hop-On Hop-Off i Dublin

Eftersom Guinness Storehouse är en så populär plats att besöka är det inte ovanligt att det är långa köer vid ingången, vilket innebär en hel del väntetid. Så när du köper dina Guinness Storehouse-biljetter online rekommenderar jag att du ser till att de inkluderar direkt tillgång till Guinness Storehouse för att undvika köerna.

Med denna biljett får du tillgång till en komplett rundtur i fabriken (totalt 7 våningar) där du kan gå i din egen takt. En stor del av bryggeriet är inrett som ett museum så förutom att titta runt i lokalerna får du också lära dig hemligheterna bakom bryggningen av de olika ölsorterna och varför det är en så populär dryck på Irland. Inkluderar en dryckesprovning (öl för vuxna och en läsk för barn), som du kan göra från den inglasade baren på översta våningen: Gravity Bar, som har den bästa ut sikten över Dublin.

Boka en rundtur i Guinness Storehouse

Vad du kan se på Guinness Dublin Brewery

Guinness butik| ©Ryan Schreiber
Guinness butik| ©Ryan Schreiber

Vad är hemligheten bakom det irländska ölet? Få platser kan svara på den frågan lika bra som Guinnessbryggeriet i Dublins stadskärna. Denna rundtur är en kulturell upplevelse med många dynamiska inslag längs vägen. Förutom att lära dig om dryckens historia kommer du också att upptäcka detaljer om bryggningsprocessen och lära dig om de olika typerna av öl.

Guinness-bryggeriet är indelat i 7 vå ningar och på varje våning finns det något speciellt med besöket så att, tvärtemot vad du kanske tror med ett så specialiserat tema, den slutliga upplevelsen inte alls är tråkig.

Höjdpunkter från besöket

När jag besökte Guinness Storehouse visste jag inte riktigt vad jag skulle hitta och jag blev ganska positivt överraskad; för att ge dig en liknande känsla ska jag bara beskriva några av de saker du kan se och göra i butiken:

  • Lär dig mer om de fyra ingredienserna i ölet och hemligheten bakom dess skum.
  • Njut av en provsmakning i Gravity Bar med panoramautsikt över staden
  • Lär dig hur man häller upp en Guinness och få ett diplom
  • Lär dig hemligheterna bakom en bra ölprovning och öva på det
  • Möjlighet att köpa personliga produkter från Guinness Store
  • Lär dig mer om ölets relation till Guinness World Records
  • Upptäck hemligheterna som har gjort Guinness reklam till en framgång.

Boka en rundtur på Guinness bryggeri

Ordna ditt besök på Guinness bryggeri i Dublin

Utsikt över Dublin från Gravity Bar| ©Horst Gutmann
Utsikt över Dublin från Gravity Bar| ©Horst Gutmann

Hur man tar sig till Guinness Storehouse

Guinnessbryggeriet ligger nära St James's Station, ca 20 minuters promenad från Dublins centrum. Om du reser kollektivt kan du ta buss 123 som släpper av dig vid dörren. Det är också tillåtet att komma med bil och många biljetter inkluderar parkering, men jag rekommenderar att du anländer tidigt på morgonen eller kvällen för att undvika en full parkeringsplats.

Öppettider

Fabriken är öppen för allmänheten varje dag året runt utom långfredagen samt den 24, 25 och 26 december. På vintern är öppettiderna 9.30-19.00 och i juli och augusti kan du besöka fabriken fram till 20.00. Observera att den sista gången fabriken är öppen för allmänheten alltid är två timmar före stängningsdags.

Besökets längd

Ett genomsnittligt besök varar i två timmar. Bryggeriet har totalt 7 våningar, inklusive en takbar där du kan njuta av utsikten medan du smuttar på en öl, en våning där du kan lära dig att dra öl eller en butik som säljer exklusiva Guinness-gåvor.

Guidade turer

Det är möjligt att boka en guidad tur på bryggeriet, men lokalerna är så välutrustade att jag rekommenderar att du gör turen i din egen takt genom att köpa en ljudguide på ditt eget språk vid ingången för cirka en euro.

Var man kan äta

Fabriken har två restauranger där du kan ta en paus under ditt besök. Dessa restauranger är Arthur's Bar och 1937 Bar & Brasserie; om du vill äta i någon av dem rekommenderar jag att du bokar bord i förväg via Guinness Storehouses officiella webbplats. Utan bokning och med allmänt inträde har du också tillgång till den berömda Gravity Bar, som ligger på översta våningen i Guinness Storehouse med panoramautsikt över Dublin.

Särskilda evenemang

På vissa datum anordnar fabriken evenemang eller utställningar inne i fabriken, även om den fortfarande är öppen för allmänheten. Det är till exempel intressant att besöka Guinness Storehouse på St Patrick's Day.

Ana's Traveller Tip

Guinness Storehouse är också lämpligt för barn: barn under 13 år kommer in gratis. Istället för en halvliter öl i slutet av turen kan de njuta av en läsk.

Om du är intresserad av en rundtur i Guinness Storehouse kanske du också är intresserad av

Sightseeing med buss i Dublin City| ©D464-Darren Hall
Sightseeing med buss i Dublin City| ©D464-Darren Hall

Att besöka Guinness Storehouse är en av de mest populära upplevelserna för alla som besöker Dublin. Av denna anledning är det vanligt att hitta rabatter på inträde. En av de mest praktiska är den som ingår i turistkortet Dublin Pass eftersom den direkt innebär gratis inträde till fabriken.

Dublin Pass har också som en av sina huvudattraktioner gratis användning av turistbussen i Dublin i 24 timmar, något som perfekt kompletterar ditt besök i den irländska huvudstaden. Om du vill veta mer om Dublin Pass och Dublins sightseeingbussar kan du läsa den här artikeln: Dublin-Pass.