Dublin Flygplatstransfer

Jag kommer att berätta om alla möjliga alternativ för att ta dig till ditt hotell från flygplatsen på det mest bekväma, snabbaste och billigaste sättet.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minsta läsning

Dublin Flygplatstransfer

Flygplan som landar på Dublins flygplats | ©Kevin Hackert

Dublins flygplats är en av Europas största flygplatser och ligger 15 km från stadens centrum (ungefär en halvtimmes bilresa). När du landar på Dublins flygplats kan du ta dig till ditt hotell med buss eller genom att hyra en privat transfer. Jag ger dig alla detaljer så att du kan planera din ankomst i förväg.

1. Transferalternativ mellan Dublins flygplats och Dublins centrum

Terminalen på Dublins flygplats| ©JJ Merelo
Terminalen på Dublins flygplats| ©JJ Merelo

Om du föredrar att anlända direkt till ditt hotell, vilket sparar tid och ökar komforten, rekommenderar jag privat transport.

Även om du kan beställa en taxi eller VTC eller hyra en bil vid ankomsten är det bekvämare att förboka en privat transfer från Dublins flygplats till ditt hotell och vice versa.

2. Privat transfer till ditt hotell från Dublins flygplats

Privat transfer| ©Dan Gold
Privat transfer| ©Dan Gold

Förutom snabbhet (det tar ungefär en halvtimme att ta sig till Dublins centrum) och komfort (alla fordon är fullt utrustade) har förbokning av en privat individuell transfer från Dublins flygplats till ditt hotell andra viktiga fördelar:

  • Tjänsten är tillgänglig 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan.
  • Du reser endast med dina följeslagare, så det blir ingen väntan och inga mellanliggande stopp innan du anländer till ditt hotell.
  • Den professionella chauffören möter dig vid ankomstterminalen, så du behöver inte hitta runt på flygplatsen eller hitta en taxistation eller busshållplats.
  • Du kommer att ha gott om plats för ditt bagage (om du har något specialbagage, meddela oss detta när du gör din bokning).
  • Du behöver inte oroa dig om ditt plan är försenat eftersom föraren har dina flyguppgifter.
  • Du kan enkelt kontakta transportföretaget via e-post eller telefon om du har några frågor eller oförutsedda omständigheter.

Hur den här tjänsten fungerar

Priset per resa varierar beroende på antalet personer i gruppen. Du kan boka online; om dina planer ändras kan du avboka tjänsten upp till 24 timmar före din ankomst till Dublin.

När du har gjort din bokning måste du ange ditt flygnummer och adressen till ditt hotell i Dublin så att chauffören kan vänta på dig, ta hänsyn till eventuella förseningar av ditt flyg och släppa av dig direkt vid ditt hotell.

Privat transfer tillbaka till flygplatsen

Den här tjänsten är också tillgänglig från ditt hotell i Dublin till flygplatsen i slutet av din resa. Villkoren och priset är desamma; när chauffören känner till dina flyguppgifter hämtar han dig på ditt hotell i god tid så att du kan anlända till flygplatsen utan att ha bråttom och utan att behöva vänta i flera timmar innan du går ombord.

Jag rekommenderar att du använder den här tjänsten särskilt om ditt plan går tidigt på morgonen, eftersom det kan vara ganska tråkigt att använda Dublins nattransporter. Anas resenärstips Innan du bokar en privat transfer bör du försäkra dig om att slutpriset är låst och att du inte kommer att debiteras per extra person. Vissa privata fordon försöker göra detta.

3. Andra alternativ mellan flygplatsen och stadens centrum

Taxi genom Dublins gator| ©Mic
Taxi genom Dublins gator| ©Mic

Aircoach-buss

Detta är det snabbaste alternativet för kollektivtrafik. Bussarna känns igen på sin blå färg och stannar vid båda terminalerna på Dublins flygplats. Priset är 7 euro per väg (12 euro om du köper en returbiljett) och det tar bara ungefär en halvtimme att ta sig till centrum eftersom det bara finns tre hållplatser längs vägen - Drumcondra, O'Connell Street och Grafton Street.

De finns tillgängliga dygnet runt och går ungefär 15 minuter under dagen och 30 minuter på kvällen. Du kan köpa din biljett direkt på bussen.

Airlink

Detta är gröna dubbeldäckare som tillhandahålls av stadens officiella bussnätverk.

Skillnaden mot linjebussarna är att de är särskilt utformade för att förbinda stadens centrum med de två terminalerna på Dublins flygplats (vilket innebär större bagagekapacitet).Priset är detsamma som för Aircoach-bussarna (7 euro per väg med rabatt på returbiljetten), men de har fler hållplatser (sammanlagt 10), så du kan ha nytta av dem om du håller dig borta från Aircoach-hållplatserna. Den fullständiga restiden är en timme och turtätheten är 15 minuter från 5.30 till midnatt. Det finns ingen trafik på natten.

Reguljära bussar

Dessa är det billigaste alternativet och det finns skyltar vid ankomsten till flygplatsen. Du kommer dock inte att ha mycket utrymme för bagage eftersom det inte är speciella flygplatsbussar. Det tar cirka 45 minuter att ta sig till stadens centrum och beroende på vilket område du ska åka till finns det tre linjer som stannar vid flygplatsen: 16, 41 och 102. Biljetten kostar cirka 4 euro och du behöver inget transportkort för att köpa den.

Taxi

Om du vill undvika kollektivtrafiken, men inte har bokat en privat transfer vid ankomsten till Dublins flygplats, finns det möjlighet att ta en taxi.

T axistationen finns angiven på de olika skyltarna runt flygplatsen, men du måste oftast vänta i en kö.Priset varierar beroende på tid på dagen och trafik, men om du behöver en ungefärlig summa för att få en uppfattning kan du räkna med att betala mellan 25 och 35 euro.

VTC

Slutligen har du möjlighet att begära en VTC vid ankomsten via Uber-applikationen (du kan använda flygplatsens WIFI-anslutning). Priset kommer att vara fastställt och du kommer att kunna se det innan du bekräftar din förfrågan. Du måste dock ordna med din förare så att han/hon hämtar dig på en specifik plats på flygplatsen, vilket kan vara missvisande om du inte är bekant med flygplatsen.

4. Första tips inför din ankomst till Dublin

Njut av Dublins charm| ©Sean MacEntee
Njut av Dublins charm| ©Sean MacEntee

När ska du åka till Dublin?

Månaderna maj till september är de varmaste månaderna i Dublin och därför den bästa tiden att resa utan att värmen förstör din resa eftersom medeltemperaturen är begränsad till 20 grader Celsius. Om du reser på vintern får du inte glömma att packa varma kläder och ett paraply.

Boende i Dublin

Dublin är en mycket säker stad, så det finns inga områden att undvika. Du kommer dock ofta att höra namn som O'Connel Street, Temple Bar, Old Town och St Stephen's Green; detta är de mest centrala områdena i staden där du har allting nära till hands, så de tenderar att vara de mest populära för boende. Kom ihåg att boka så långt i förväg som möjligt för att spara på kostnaderna.

Ta dig runt i Dublin

Rörligheten är inget problem i den irländska huvudstaden. När du inte promenerar mellan attraktionerna i centrum kan du cykla, vilket är ett populärt transportsätt i staden. För längre sträckor finns det ett omfattande nätverk av bussar, tunnelbana och spårvagnar.

Vad man kan äta i Dublin

Dublins kök överskuggas ibland av Dublins whisky eller öl som är internationellt framstående, men det betyder inte att du inte kan njuta av några av stadens traditionella rätter under ditt besök. Se till att prova en god irländsk gryta eller beställ sodabröd till din måltid, som görs med bakpulver i stället för jäst. Notera boxty eller coddle som typiska rätter och ta alltid råd från lokalbefolkningen.

5. Mer om Dublin

Ingång till Guinness Storehouse| ©Ryan Schreiber
Ingång till Guinness Storehouse| ©Ryan Schreiber

Planera din resa till Dublin så att du får ut så mycket som möjligt av de dagar du tillbringar i staden. Här finns några intressanta artiklar om vad du kan se och göra i Dublin: