Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Calanques kryssningar i Marseille

Att ta en kryssning runt Marseille, koppla av i solen och njuta av utsikten över Les Calanques är en fantastisk plan som man inte får missa.

Chloé Girard

Chloé Girard

5 minsta läsning

Calanques kryssningar i Marseille

Calenques | ©Ishm

Nationalparken Calanques i Medelhavet, en magisk plats som lyser upp små fjordar med turkost vatten och vita klippor som ser ut som paradiset på jorden. Landskapet kring Marseille i Calanques är brant och kargt, fullt av klippstigar, vackra vita stränder och hemliga vikar som plötsligt dyker upp där Medelhavet har skulpterat klippan.

Vissa av dessa vikar, som kallas "calanques", är endast tillgängliga via havet, med båt eller kajak. Med detta i åtanke är ett originellt sätt att upptäcka området att ta en kryssning i Marseille för att njuta av utsikten, en solig dag och havsbrisen i ansiktet.

Hur är en båttur i nationalparken Calanques?

Känslan av att segla ombord på en segelbåt, äta en utsökt lunch och koppla av i solen medan man tittar på naturen är vad alla drömmer om på semestern.

Äventyret börjar kl. 11.00 vid Pier 72 i hamnen, där du seglar längs den franska kusten på en fascinerande 7-timmars resa genom den gamla hamnen och ön If till den vackra nationalparken Calanques.

Det är här en av mina favoritdelar av denna utflykt äger rum: kaptenen kastar ankar i Calanques så att resenärerna kan dyka ner i Medelhavets kristallklara vatten. Och det är inte allt! Du får även möjlighet att använda den snorklingsutrustning som tillhandahålls av aktivitetsarrangören för att dyka under havet. Det är fantastiskt!

Rekommenderas om... Du vill inte missa denna upplevelse i Marseille där du kan njuta av en avkopplande dag ombord på en bekväm segelbåt inklusive lunch, drycker och snorklingsutrustning.

Boka båttur på Calanques i Marseille

Vad kommer du att se på båtturen i Marseille?

Vieux Port, Marseille| ©Jeanne Menjoulet
Vieux Port, Marseille| ©Jeanne Menjoulet

Idag är Vieux Port en småbåtshamn, men en gång i tiden var det en av de viktigaste hamnarna i västra Medelhavet. Några av de omgivande monumenten är:

  • Fort Saint-Jean: med anor från 1100-talet är det en unik plats där man kan se stadens silhuett. Det är förbundet med en gångbro till MuCem-museet.
  • Mucem: är museet för Europas och Medelhavets civilisationer, invigt 2013 för att sprida kunskap om de olika Medelhavskulturerna. Du kan besöka det genom att köpa biljetter till Mucem i förväg.
  • Fort Saint Nicolas: en militärbyggnad från 1600-talet som beställdes av kung Ludvig XIV för att kontrollera sjöfarten till staden. Dess vallar kan besökas för att beundra utsikten över hamnen och Marseille.
  • Marseilles katedral: denna kyrka i romansk-bysantinsk stil byggdes på 1800-talet och är unik i Frankrike, eftersom den påminner om den orientaliska atmosfär som var på modet vid den tiden.
  • Fyrpalatset: Napoleon III lät bygga detta palats åt sin fru, kejsarinnan Eugénie, år 1852. Det användes senare som sjukhus och läkarskola.
  • Basilikan Notre Dame de la Garde: ligger på den högsta kullen nära den gamla hamnen. Denna basilika i bysantinsk stil kröns av en skulptur av Jungfru Maria, sjömännens och Marseilles beskyddare.
  • Château d'If: denna 1500-talsfästning inspirerade författaren Alexandre Dumas att placera det fängelse där huvudpersonen i hans berömda roman "Greven av Monte Cristo" satt fängslad. Du kan boka biljetter till Château d'If för att se insidan.
  • Slutligen anländer båten till nationalparken Calanques, en magisk plats med vita klippor och små vikar med turkost vatten. Landskapet är magnifikt och värt ett vykort.

Boka din båttur till Calanques i Marseille

Varför är Calanques värt ett besök?

Rutter att upptäcka i hjärtat av naturen| © Thibse
Rutter att upptäcka i hjärtat av naturen| © Thibse

I nationalparken Calanques, söder om Marseille, finns en kustremsa på mer än 20 kilometer mellan byn La Madrague och Cassis, vars vikar är mycket populära bland Marseilleborna.

Många resenärer flockas där, särskilt på sommaren, för en avkopplande semester i Provence för att njuta av sol, vatten och natur i all sin prakt.

Om du planerar en resa till Marseille kan Les Calanques vara det perfekta komplementet till din resa till staden för att njuta av några stunder av avkoppling och nedkoppling medan du beundrar det vackra landskapet från havet. På denna otroliga plats kan du också njuta av följande aktiviteter:

Båttur, det bästa alternativet

Dessa populära vikar i Marseille är en av de största turistattraktionerna i södra Frankrike på grund av sin skönhet.

Enligt min mening är denna båttur det bästa sättet att upptäcka nationalparken Calanques och tillbringa en avkopplande dag i Marseille samtidigt som man är i kontakt med naturen och njuter av den spektakulära utsikten över Medelhavet.

Oavsett om du väljer den kortare kryssningen eller det mer omfattande alternativet är det otroligt att se klipporna och vattnet i Calanques från båten.

Boka båttur till Calanques i Marseille

Tips för att njuta av en Calanques-kryssning i Marseille

Drömlika landskap| © Thibse
Drömlika landskap| © Thibse

Boka i förväg

För att garantera din plats på en kryssning i Marseille är mitt råd att boka online så långt i förväg som möjligt. På så sätt kan du göra det bästa valet.

När du har gjort din bokning kommer du att få ett bekräftelsemail med alla detaljer som fungerar som ditt kvitto.

Kom i tid för att få den bästa platsen

Försök att komma till piren lite tidigt för att komma ombord först och få en bra plats på båtens däck för de bästa bilderna, utsikten från dessa vikar är vacker!

Bli inte besatt av foton

När du väl har börjat segla har du gott om tid att ta massor av bilder av landskapet längs vägen. Så njut av resan i lugn och ro och låt dig vara stjärnan för stunden, inte din kamera.

Kombinera med andra aktiviteter

Du har redan sett att det finns kryssningar som också inkluderar andra upplevelser som picknick, middagar, dans eller simning i vikarna. Med dessa paket kan du spara tid och pengar, så om du har en annan aktivitet i Marseille i åtanke föreslår jag att du överväger detta alternativ.

Välj en solig dag

För en Medelhavskryssning är det bäst att kontrollera väderprognosen för att se till att det kommer att vara soligt det datum du vill boka din plats.

Marseille har ett behagligt och milt klimat större delen av året, och eftersom sommaren är torr och varm är allt mycket trevligare i Provence solsken!

Skydda dig mot solen under kryssningen

Under din kryssning kommer din hud att utsättas för solen, så skydda dig med en bra solkräm för att undvika solbränna, en hatt för att skydda huvudet och solglasögon för att skydda synen, eftersom ljuset i Medelhavet kan vara mycket intensivt runt middagstid.

Använd lämpliga kläder och skor

När du klär dig för en kryssning i Calanques eller Marseille rekommenderar jag att du tar hänsyn till vilken typ av kryssning du ska åka på. Det vill säga, en kryssning med middag och dans ombord är inte samma sak som en kryssning där du har picknick eller stannar för ett dopp i havet.

Jag föreslår att du bär bekväma skor och vardagskläder för denna typ av aktivitet, som du kan lägga till en mer elegant touch med tillbehör om till exempel evenemanget äger rum på kvällen och du ska äta middag och dansa ombord på båten.

Boka båttur på Calanques i Marseille

Om du är intresserad av en båttur på Calanques, kommer du också att vara intresserad av

Marseille| © kbxxus
Marseille| © kbxxus

En kryssning till Marseille är en underbar upplevelse för att koppla av under semestern och njuta av Medelhavet och detta hörn av Provence på ett annorlunda sätt.

Men en stadsvandring i Marseille är också en utmärkt plan för att upptäcka dess mest emblematiska monument, lära sig om stadens historia och dess rika kulturarv - det är den äldsta staden i Frankrike! I mitt inlägg Vad man kan se och göra i Marseille berättar jag om de viktigaste sakerna du inte bör missa.

Det här är din chans att strosa längs de charmiga gatorna, insupa den avslappnade atmosfären i kvarteren och låta dig förföras av världens bästa bouillabaisse som tillagas där. Du kommer att bli förälskad i Marseille!

Boka en båttur på Calanques i Marseille