Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Dagsresor från Maui till Pearl Harbour

Pearl Harbor är en ikonisk destination på Hawaii. Upptäck den under din vistelse på Maui med en flygning till den berömda amerikanska flottbasen.

Dagsresor från Maui till Pearl Harbour

Minnesmärke över USS Missouri och USS Arizona | ©Thank You (21 Millions+) views

På grund av sin historiska betydelse är Pearl Harbor en av de mest besökta platserna på Oahu och en plats du inte får missa under din resa till Hawaii. Även om du bor på grannön Maui finns det turer till Pearl Harbor som tar dig till den mest symboliska amerikanska flottbasen.

Flygresor till Pearl Harbor-basen från Maui

Flygfoto av Pearl Harbor| ©Eric Tessmer
Flygfoto av Pearl Harbor| ©Eric Tessmer

Attacken på Pearl Harbor markerade en vändpunkt i andra världskriget och ledde till att USA blev fullt ut involverat i konflikten.

Flera filmer har gjorts om denna historiska händelse och många böcker har skrivits om den, men det finns något gripande och fascinerande med att se denna flottbas på plats som inte kan beskrivas i ord - du måste se den!

Om du brinner för historia och vill få en djupgående inblick i konflikten på Stillahavsfronten under din resa till Hawaii, är mitt råd att ta en flygresa till Pearl Harbor från Maui.

Där får du lära dig mer om denna tragiska händelse och se marinbasens höjdpunkter som USS Arizona Memorial (minnesmärke för offren på vraket av det fartyg som sjönk i attacken) och USS Missouri (det fartyg som avslutade andra världskriget genom att underteckna Japans kapitulation).

Efter den guidade rundturen i Pearl Harbor fortsätter rundturen på ön Oahu med en tur i den historiska stadskärnan i Honolulu där du kan se populära platser som Iolani Palace, Mission House Museum, Kawaihao-kyrkan, King Kamehameha-statyn, Waikiki Beach, Punchbowl Crater, Nu'uanu Rainforest och mycket mer.

Boka en Pearl Harbor-tur från Maui


Vilket är det bästa sättet att besöka Pearl Harbor från Maui?

Minnesmärke för USS Arizona| ©Casey Horner
Minnesmärke för USS Arizona| ©Casey Horner

Även om du kan göra rundturen på egen hand är det bästa alternativet enligt min mening att ta en flygresa till Pearl Harbor från Maui, eftersom du då inte behöver oroa dig för att hitta transport till Oahu och flottbasen, och inte heller för att stå i kö vid biljettluckorna vid National Memorial för att få dina biljetter.

Efter besöket i Pearl Harbor brukar dessa typer av organiserade turer också inkludera en rundtur i den historiska stadskärnan i Honolulu, så att du kan tillbringa dagen på Oahu och se några av de mest kända sevärdheterna på denna Hawaii-ö. Jag tycker att det är en mycket komplett turné.

Boka en Pearl Harbor-tur från Maui

Hur mycket kostar en Pearl Harbor-tur från Maui?

Besök ubåten USS Bowfin| ©Curtis Reese
Besök ubåten USS Bowfin| ©Curtis Reese

En heldags guidad tur till Pearl Harbor från Maui med flyg till och från ön samt en rundtur i Honolulu kan kosta cirka 450 euro.

Boka en Pearl Harbor-tur från Maui

Är det värt att besöka Pearl Harbor från Maui?

Däcket på USS Missouri| ©Bernard Spragg. NZ
Däcket på USS Missouri| ©Bernard Spragg. NZ

Absolut. Förutom att det är en historiskt viktig plats är besöket ganska känslosamt eftersom Pearl Harbor-museerna och minnesmärkena får dig att tänka på krigets ödesdigra konsekvenser.

Platsen var dock tänkt att vara en plats för att hedra offren och för att reflektera. Därför anlades trädgårdar vid flottbasen för att göra den till en lugn plats där man kan ta en avkopplande promenad vid vikens vatten.

Boka en Pearl Harbor-tur från Maui

Hur långt är Pearl Harbor-basen från Maui?

Detalj av minnesmärket USS Arizona| ©Travis Wise
Detalj av minnesmärket USS Arizona| ©Travis Wise

Avståndet mellan Kahului (flygplatsen i den största staden på ön Maui) och Pearl Harbor är 161 kilometer. En vanlig flygning tar cirka 55 minuter, men de snabbaste flygningarna tar vanligtvis 30 minuter.

Är det möjligt att åka färja eller båt till Pearl Harbor från Maui?

Interiör av USS Bowfin| ©Matthew Dillon
Interiör av USS Bowfin| ©Matthew Dillon

Det är för närvarande inte möjligt att ta en färja från Maui till Oahu. Färjor går endast mellan öarna Maui och Lanai och mellan Maui och Molokai. För att ta dig från Maui till Oahu måste du ta ett flyg som förbinder de två öarna. De snabbaste tar ungefär 30 minuter.

Vad ska man ta med sig till Pearl Harbor?

USS Missouri| ©Jennifer Boyer
USS Missouri| ©Jennifer Boyer

Ford Island är en operativ militärbas, så av säkerhetsskäl kan säkerhetspersonalen be besökare till Pearl Harbor att visa upp ett foto-ID för identifiering.

Hur ska man klä sig för Pearl Harbor?

Interiör av minnesmärket USS Arizona| ©Benjamin Lipsman
Interiör av minnesmärket USS Arizona| ©Benjamin Lipsman

Som ett minnesmärke är klädkoden för att komma in i Pearl Harbor elegant avslappnad som ett tecken på respekt. Till exempel krävs skjortor och skor för att besöka USS Arizona Memorial och höga klackar är förbjudna.

Dessutom är badkläder inte tillåtna. Inte heller ryggsäckar eller väskor, som kan lämnas i ett skåp för 5 dollar per väska utanför huvudentrén.