Slott och Stadsturer

Att gå in i Edinburgh Castle är att resa tillbaka i tiden och få den bästa utsikten över staden. Så här får du tag på biljetter

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minsta läsning

Slott och Stadsturer

Edinburgh Castle | ©Alana Harris

Från nästan alla delar av stadskärnan kan du se denna fästning som ligger på Castle Rock, en vulkanisk klippa. Edinburgh Castle har allt som barn och vuxna kan önska sig: historia, äventyr, extraordinära vyer, ädelstenar och legender. Det är därför inte förvånande att det är långa köer för att besöka det, särskilt under sommarmånaderna när det är som mest turism i staden. Här är en sammanfattning av de bästa alternativen för att besöka interiören:

Det bästa alternativet

Edinburgh Castle guidad tur

Upptäck Edinburgh Castle med en expertguide

Ett besök i Edinburgh är aldrig komplett utan att man har sett det imponerande slottet. På den här biljettrundturen får du lära dig allt om slottets historia och se vad som finns inuti.

Längd: 1 timme 30 minuter

.

Den guidade rundturen i Edinburgh Castle kommer att göra ditt besök i denna historiska juvel i den skotska huvudstaden mer bekvämt och praktiskt. Er expertguide tar er med på en och en halv timmes rundtur genom alla rum i den stora fästningen och förklarar detaljerna kring dess konstruktion, dess användning och de skotska kungar som bodde där.

Det är viktigt att boka online i förväg på detta ikoniska medeltida slott för att undvika köerna vid biljettkontoret. När du bokar får du dessutom rabatterade biljetter för barn under 6 år och vuxna över 66 år.

Rekommenderas om du... Du vill veta mer om slottets och Skottlands historia i allmänhet. Byggnadens enorma storlek gör att en rundtur på egen hand kan kännas lite överväldigande.


Hur mycket kostar det att besöka Edinburgh Castle?

Inne i slottet| ©Mario Sánchez Prada
Inne i slottet| ©Mario Sánchez Prada

Biljetter till Edinburgh Castle kostar cirka 15 euro, med rabatt för barn mellan 5 och 15 år och gratis för barn under fem år. Du kan köpa dina biljetter i biljettkontoret eller på den officiella Edinburgh Castle-webbplatsen. Mitt råd är att köpa dina biljetter online för att undvika kön vid biljettkontoret.

Den guidade rundturen i Edinburgh Castle kostar cirka 39 euro. Du betalar mer men jag försäkrar dig att guidens förklaringar under den en och en halv timme långa turen kommer att göra ditt besök mycket bekvämare och mer intressant.

Boka ditt besök i Edinburgh Castle

Är det värt att boka en guidad tur i Edinburgh Castle?

Nationella krigsmuseet| ©Damien
Nationella krigsmuseet| ©Damien

Att boka en guidad rundtur i Edinburgh Castle är det bästa alternativet om du är ute efter en praktisk rundtur där du kan vara säker på att du inte missar något och där du kan lära dig om skotsk historia genom att sätta det du ser i sitt sammanhang.

Edinburgh Castle var vittne till stora händelser som födelsen av drottning Marys son och de olika s lagen och belägringarna som formade landets historia. Din expertguide kommer att förklara allt för dig.

Den guidade turen varar i ungefär en och en halv timme (efter det kan du fortsätta att utforska Edinburgh Castle i din egen takt och mer detaljerat om du vill). För att boka din plats online, ange bara vilken dag du vill ta turen och ditt språk (finns på tyska, engelska och spanska).

Du kommer att få ett e-postmeddelande som fungerar som din voucher (du hoppar över köerna vid biljettkontoret och går rakt igenom med din guide och resten av gruppen) med instruktioner om hur du möter din guide i närheten av Edinburgh Castle.

Boka ditt besök till Edinburgh Castle

Hur länge varar rundturen i Edinburgh Castle?

Edinburgh Castle|©pepe amestoy
Edinburgh Castle|©pepe amestoy

Räkna med i genomsnitt tre timmar av din tid för att utforska Edinburgh Castle på denna rundtur. Förutom att se slottets exteriör, innergårdar och rum, glöm inte att besöka National War Museum, St Margaret's Chapel och utställningen med kronjuvelerna. Om ni väljer att besöka slottet på egen hand bestämmer ni själva i vilken ordning.

Slottskomplexet är ganska stort och är uppdelat i olika utrymmen (det finns ingen enhetlig turordning). Eftersom du inte kommer att åtföljas av en guide under ditt besök är det bäst att ta med dig en karta vid ingången så att du inte missar något och alltid kan hitta rätt.

Av denna anledning rekommenderar jag att du väljer en av turerna till slottet med skip-the-line-biljetter där du med hjälp av en expertguide kommer att lära dig all historia som är dold i slottet och du kommer inte att missa något av dess rum.

Boka ditt besök i Edinburgh Castle

Vad du kommer att se på slottet

St Margarets kapell| ©Christoph Strässler
St Margarets kapell| ©Christoph Strässler

Den stora trappan

Detta är den huvudsakliga ingången till slottet och består av 70 trappsteg. Om du reser med rullstol är det bäst att gå uppför sluttningarna som omger fästningen, men se till att beundra utsikten från den stora trappan.

Kanjonen klockan ett

Som namnet antyder avfyras denna kanon klockan ett varje dag utom på söndagar. Kanonen är numera en turistattraktion, men en gång i tiden var det ett sätt för sjömän och bybor att synkronisera sina klockor och se vad klockan var.

Ödets sten

I utställningen med kronjuvelerna, tillsammans med andra föremål som kronan, spiran eller statssvärdet, kan du hitta denna värdefulla symbol. Ödets sten är den plats på vilken alla skotska kungar kröntes.

Krigets fängelser

Tack vare dessa återskapelser kan du lära dig mer om hur livet var för alla de fångar som tillfångatogs under striderna och fängslades i slottets källare.

Kapellet Santa Margarita

Det här lilla kapellet är denäldsta byggnaden i Edinburgh, men det är också känt för att ha en av de få hundkyrkogårdarna i världen. Det var på denna kyrkogård som militären brukade begrava de hundar som följde med dem under deras träning.

Det nationella krigsmuseet

Tillsammans med Skottlands kronjuveler utgör det en del av de viktigaste områdena i slottet som kallas Crown Square-byggnaderna. Här hittar du resterna av de slag som formade landets militärhistoria: vapen, rustningar, porträtt, fotografier, utrustning, uniformer... Här finns också West Viewpoint, från vilken man kan njuta av en magnifik utsikt över staden.

Boka ditt besök till Edinburgh Castle

Planera ditt besök till Edinburgh Castle

Den stora trappan| ©Lyn Gateley
Den stora trappan| ©Lyn Gateley

Hur man tar sig dit

Vid det här laget har du säkert insett att Edinburgh Castle ligger på toppen av en kulle, så du måste samla krafter för att ta dig upp dit från den nedre delen av staden. Det gör du genom att följa huvudgatan Royal Mile; du kan inte missa den eftersom slottet är synligt från nästan varje hörn av stadskärnan. Om du hellre vill slippa promenera stannar nästan alla busslinjer i Edinburgh vid Castle Rock eller Castle Hill (kullen som slottet står på).

När ska man åka

För att undvika folksamlingar (även om Edinburgh Castle alltid har besökare) ska du välja tidig morgon för ditt besök. När det gäller årstid är sommaren högsäsong för turister i Edinburgh, men det betyder inte att du kan undvika regn om du väljer sommarmånaderna för ditt besök.

Öppettider

Edinburgh Castle är öppet för allmänheten varje dag från kl. 9.30 till 18.00 från april till september (inklusive) och från kl. 9.30 till 17.00 resten av året, utom i fall av force majeure. Observera att det sista tillträdet till slottet alltid är en timme före stängning.

Biljetter till rabatterat pris

Barn under fem år har gratis inträde, och arbetslösa, personer över 60 år och personer under 15 år får rabatt på det allmänna inträdespriset.

Besök med barn

Edinburgh Castle är en av de bästa platserna att besöka med barn i den skotska huvudstaden. De små kommer att älska att utforska fästningen och får röra sig fritt i slottet under stora delar av rundturen. Presentbutikerna och de guidade turerna har också ett särskilt område för dem.

Var kan man äta?

I slottskomplexet finns flera kaféer och en restaurang med utsikt. Du kan stanna till på något av dessa ställen under ditt besök, även om priset och kvaliteten inte kommer att vara enastående. Min rekommendation är att ta en drink och njuta av utsikten och sedan välja ett annat ställe att äta på i den nedre delen av staden.

De bästa vyerna

Från Edinburgh Castle har du en av de bästa utsikterna över staden, men var kan du se och fotografera själva slottet? Min rekommendation är från The Vennel-stegen, som ligger i den nedre delen av staden i slutet av en smal gränd som förbinder Grassmarket och Heriot Place.

Boka ditt besök till Edinburgh Castle

Om du är intresserad av att besöka Edinburgh Castle, kanske du också är intresserad av

Vacker natur vid Loch Ness| ©Joao De Almeida
Vacker natur vid Loch Ness| ©Joao De Almeida

Om du gillar slott och berättelser om krig, strider, svek och krigande kungadömen är jag säker på att Skottland kommer att vara en perfekt plats för din semester. Det är sant att Edinburgh Castle är en av de viktigaste och bäst bevarade fästningarna du kan se i landet, men det är inte den enda.

Med en resa (jag rekommenderar att du organiserar den) till de skotska högländerna från Edinburgh kan du se många andra medeltida slott som ger dig en klarare uppfattning om landets historiska förflutna. Det är det perfekta komplementet till ditt besök i Edinburgh och du kan hitta alternativ för dagsutflykter i den här artikeln på Loch Ness och andra Sjöar - Dagsresor från Edinburgh.

Boka ditt besök till Edinburgh Castle