Tapasvandring i Cartagena

Om aktiviteten

Smarttelefonbiljetter accepteras
Längd: 3 timmar
Omedelbar bekräftelse
GRATIS avbokning
Från
596 kr 542 kr
GRATIS avbokning
Inga dolda avgifter
  • Din bokning bekräftas direkt
  • Aktiviteten har GRATIS avbokning!

Översikt

Upptäck den autentiska smaken av tre tusen år gamla Cartagena på en tapasvandring som förenar historia, modernistisk arkitektur och den bästa gastronomin från Murcia. Tillsammans med en lokal guide promenerar du bland romerska murar och art deco-byggnader medan du smakar på fem specialiteter tillsammans med D.O.-viner och hantverksöl.

Turen börjar bredvid det emblematiska Palazzo Consistorial och varar i 3 timmar genom gågator och charmiga torg. I en liten grupp (max 12 personer) får du möjlighet att prata med kockarna, upptäcka 0 km ingredienser och lära dig anekdoterna bakom varje munfull.

  • Boka nu och säkra din plats på de dagliga avgångarna med begränsad kapacitet.
  • SmakaCartagena: caballitos, skaldjur och asiatiska rätter på traditionella restauranger.
  • Takontakt med historien när du äter bland romerska ruiner och modernism

Det här ingår i priset

  • Gastronomisk guide på spanska (engelska på begäran)
  • 3-timmars vandringstur genom den historiska stadskärnan
  • Fem traditionella tapas med generösa portioner
  • Fyra drycker: D.O.-viner, hantverksöl och asiatiskt kaffe

Välj deltagare och datum

I detalj

Upplevelsen börjar vid den modernistiska fasaden på Palacio Consistorial, en juvel från början av 1900-talet. Guiden välkomnar dig med en vermouth och den första tapan: en skaldjursrätt med hemlagad sallad och kantabrisk ansjovis, regionens obestridda symbol.

Färden fortsätter till Forum Romanum, där du får se hur Kartago Nova förvandlades till en kejserlig stad. Där väntar en nystekt räkhäst tillsammans med en lokal vit muskatell. Medan du tittar på pelarna och baden berättar guiden intressanta fakta om de antika romerska banketterna.

I hjärtat av det kommersiella centrumet serverar ett hundra år gammalt värdshus en kantonsallad med inlagd tonfisk, rostad paprika och olivolja från Sierra Minera. Till detta serveras en hantverksöl från Campo de Cartagena som balanserar den vinägeraktiga känslan i rätten.

Fortsätter man längs Calle Mayor kommer man in i en bar med blå kakelplattor där man gör den klassiska caldero del Mar Menor; här serveras en miniatyrversion med ñora och mild aioli, tillsammans med ett rött Monastrell-vin från Jumilla. Guiden berättar legenden om fiskarna som brukade koka detta ris i sina båtar med saltvatten.

Det ikoniska asiatiska kaffet - starkt kaffe, kondenserad mjölk och Licor 43 - serveras med en krispig paparajote. Mellan klunkarna förstår du det arabiska avtrycket på lokala bakverk och får rekommendationer för vidare utforskning av Cartagenas nattliv.

Tur och returresa

Ytterligare information

Avbokningsvillkor