Auschwitz och Wieliczka Salt Mine Dag-resa från Krakow

4.3
(2755 Recensioner)

Om denna aktivitet

Smarttelefonbiljetter accepteras

Längd: 11 timmar
Denna aktivitet har UTMÄRKTA recensioner
Omedelbar bekräftelse
GRATIS avbokning
Från
1 339 kr 1 218 kr
GRATIS avbokning
Inga dolda avgifter
 • Din bokning bekräftas direkt
 • Detta alternativ har GRATIS avbokning: boka det utan risk!

Översikt

Upptäck en del av 1900-talets tragiska historia i Europa på den här dagsutflykten från Krakow till Auschwitz för att besöka museet och minnas ett av de största koncentrationslägren för judar under nazisttiden. Du fortsätter till saltgruvan i Wieliczka, ett underjordiskt komplex som har förklarats som världsarv av UNESCO.

Det här är en guidad tur som tar cirka 11 timmar och inkluderar inträdesbiljetter till Auschwitz-Birkenau State Museum, cirka 50 kilometer från Kraków, och Wieliczka Saltgruva, bara 16 kilometer från den polska staden. Transporten sker i luftkonditionerade minibussar på en tur med cirka 30 resenärer. Dessutom ingår hämtning och lämning från ditt hotell i Krakow.

 • Det här är en tur från Krakow för att besöka Auschwitz-Birkenau State Museum, som omfattar det mest kända koncentrationslägret i nutidshistorien, samt Wieliczka saltgruvor, ett imponerande underjordiskt komplex.
 • Dra nytta av den professionella guiden som följer med dig under upplevelsen för att lära dig mer om de båda platsernas historia.
 • Med denna bokning får du inträdesbiljetter till båda platserna i en aktivitet som tar cirka 11 timmar.
 • Njut av den här aktiviteten tack vare den inkluderade transfern tur och retur från Krakow i en luftkonditionerad minibuss för grupper på högst 30 personer.

Vad ingår

 • Biljetter till Auschwitz-Birkenau State Museum
 • Ingång till saltgruvorna i Wieliczka
 • Professionell guide
 • Transport från Krakow och tillbaka

Välj deltagare och datum

I detalj

Med den här aktiviteten får du lära dig mer om den tragiska historien om 1900-talets nazistiska Europa genom att besöka Auschwitz-Birkenau State Museum, där Europas största koncentrationsläger ligger. Med minibuss från Krakow har du möjlighet att åka till Auschwitz och sedan till saltgruvan Wieliczka. Du avslutar den guidade rundturen i detta underjordiska komplex på Unescos världsarv.

Med en professionell guide får du utforska och lära dig mer om dessa två platser som lockar så många besökare till Polen. Turen, som tillåter grupper på cirka 30 personer, inkluderar inträdesbiljetter till båda platserna samt transfer med minibuss till och från Krakow. En lyxig tur som varar i cirka elva timmar.

Från Krakow åker du cirka 50 kilometer till Auschwitz där du får se den korta dokumentären "Befrielsen av Auschwitz" innan du kommer till Auschwitz-Birkenau State Museum. Där får du en guidad rundtur på platsen och lära dig mer om ett av de mest makabra kapitlen i Europas historia. Du kommer att se krematorierna, den så kallade dödsmuren, Birkenau-lägret och en utställning om de tidigare barackerna där fångarna bodde .

Den polska regeringen har bevarat denna plats som ett centrum för forskning och som en hyllning till de mer än en miljon människor som dog där, varav mer än 90 procent judar, under andra världskriget och förintelsen.

Under besöket i detta komplex, där du bör ha med dig legitimation , uppmanas besökarna att uppträda respektfullt. Fotografering är i allmänhet tillåten, med några få undantag.

Du kommer också att besöka saltgruvan Wieliczka, som ligger cirka 64 kilometer från Auschwitz. Det är ett underjordiskt komplex där du har möjlighet att se de saltsnidade kamrarna, statyer och kapell som grävdes av de tidigare gruvarbetarna.

För att ta sig till gruvorna måste du gå nerför cirka 600 trappsteg, så det är lämpligt att ha en genomsnittlig fysisk kondition. Om du vill fotografera krävs dessutom ett separat passerkort.

Recensioner

4.3
· 2755 Recensioner
 • C
  Carlota
  4
  (0 Recensioner)
  Jag tycker inte att rundturen ska visa gaskamrarna eftersom det finns människor som är mycket känsliga och detta kan påverka dem. Guiden som följde med oss var mycket kunnig i ämnet.
 • H
  Henry
  5
  (0 Recensioner)
  Båda platserna har mycket historia att berätta och jag var glad över att få ta del av den här rundturen så att jag kunde åka hem med mycket mer kunskap.
 • K
  Knut
  5
  (0 Recensioner)
  Mycket bra service från personalen på båda ställena.
 • F
  Felipe
  5
  (0 Recensioner)
  Utmärkt rundtur och mycket lärorikt.
 • Se mer

  Tur och returresa

  Ytterligare information

  Avbokningsvillkor