Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Beijing Zoo Biljetter: hur man Köper, Priser och Rabatter

Beijing Zoo är en av världens största djurparker och en av huvudattraktionerna i den kinesiska huvudstaden. Här är allt du behöver veta för att njuta av ditt besök i denna traditionella djurpark.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minsta läsning

Beijing Zoo Biljetter: hur man Köper, Priser och Rabatter

Lär känna djurparken | ©Amanda

Om du planerar en resa till den kinesiska huvudstaden och vill njuta av en alternativ plan, utanför turerna i den gamla delen av staden och den olympiska byn, som markerar gränsen för de modernaste attraktionerna, får du inte missa Beijing Zoo, ett naturreservat med mer än 15 000 djur av 450 olika arter.

I detta zoo, som är särskilt känt för sin samling av kinesiska djur, kan du upptäcka jättepandor, snöleoparder, bengaliska tigrar, giraffer, asiatiska elefanter, isbjörnar, sälar och många arter av fåglar, reptiler och fiskar, vilket gör det till en av de bästa sakerna att se och göra i Peking.

Hur mycket kostar biljetter till Beijing Zoo?

Pengar i euro| ©Ibrahim Boran
Pengar i euro| ©Ibrahim Boran

Biljetter till Beijing Zoo kostar från ca 6 euro för vuxna och 3 euro för barn i åldern 5-12 år, men priserna tenderar att variera under sommarsäsongen och på allmänna helgdagar som det kinesiska nyåret, som firas i Peking i mars, och nationaldagen, som firas varje år den 1 oktober.

Eftersom det är billigt är det en av de bästa sakerna att göra i den kinesiska huvudstaden som familj eller om du planerar att besöka staden med barn. Dessutom ingår djurparken vanligtvis bland de bästa turerna i Peking.

Barn under 5 år har gratis inträde, men de måste åtföljas av en ansvarig vuxen. Biljetter, beroende på säsong, kanske inte inkluderar tillgång till alla museiattraktioner.

Detaljer av intresse

 • Pris: inträdesavgiften är ca 6 euro per person för vuxna och 3 euro per person för barn.
 • Plats: 137 Xizhimen Outer St, Xicheng Qu, Peking.
 • Öppettider: dagligen från 8.30 till 17.00 på vintern och från 8.00 till 18.00 på sommaren.

Vilka typer av biljetter finns tillgängliga? Finns det några skip-the-line-biljetter till Beijing Zoo?

Entré till djurparken| ©leo818lion
Entré till djurparken| ©leo818lion

Allmänna entrébiljetter kostar ca 6 ¤ för vuxna och 3 ¤ för barn i åldern 5-12 år, medan barn under 5 år är gratis i sällskap med en ansvarig vuxen. Dessa biljetter, med några undantag, inkluderar tillgång till alla attraktioner.

På vissa datum, till exempel kinesiska nyåret eller nationaldagen, på grund av den stora tillströmningen av turister, kan vissa attraktioner på Beijing Zoo, till exempel Safari eller reptil- och fågeltemaparkerna, vara begränsade eller kräva en extra avgift, som vanligtvis är cirka 1 euro.

Du kan få skip-the-line-biljetter om du tar en heldagstur eller om du kombinerar din zoo-tur med ett besök på andra platser i staden, till exempel Himmelska fridens torg eller Förbjudna staden. Även om du bestämmer dig för att använda Pekings hop-on-hop-off sightseeingbuss, som ofta har prioriterade biljetter.

Ingår biljetter till Beijing Zoo i något sightseeingpass för Beijing?

Staty på djurparken| ©Matthew Howard
Staty på djurparken| ©Matthew Howard

Peking erbjuder inte turistpass eller turistkort, så djurparken ingår inte i några avtal för turister som besöker staden. Det är dock mycket vanligt i den kinesiska huvudstaden att reseleverantörer erbjuder turer för flera utflykter tillsammans, vilket sparar dig både pengar och tid, eftersom du vanligtvis också kan räkna med transfer.

Vanligtvis inkluderar denna kombination av attraktioner aktiviteter som att besöka Pekings bästa tempel, besöka Förbjudna staden, promenera genom Himmelska fridens torg och delta i en Kung Fu-show, som är en typisk show i den kinesiska huvudstaden och vanligtvis förvånar besökarna.

Att välja dessa turer kan vara ett perfekt alternativ, särskilt för att besöka Beijing Zoo, som ligger lite långt från stadens huvudattraktioner i den gamla delen av staden.

Finns det några biljetter som inkluderar en guidad tur i Beijing Zoo, och är det värt det?

Djur på zoo| ©Michael McDonough
Djur på zoo| ©Michael McDonough

Det finns inga biljetter som inkluderar en guidad tur i Beijing Zoo, men du behöver verkligen inte ta hjälp av en lokal expertguide, eftersom det är väl skyltat och information finns tillgänglig på flera språk.

Det bästa man kan upptäcka på zoo är de 15 000 djur av 450 olika arter som visas i naturliga habitat, temaparker och interaktiva aktiviteter som Beijing Safari. I dessa fall har du möjlighet att få assistans för att kunna njuta av ditt besök.

Om du besöker djurparken på egen hand kan du också njuta av djurparkens trädgårdar, som är mycket stora och blommiga, särskilt om du planerar att besöka Peking under sommaren eller våren.

Finns det några rabatterade biljetter till Beijing Zoo?

Rundtur i djurparken| ©Jesús Corrius
Rundtur i djurparken| ©Jesús Corrius

Du kan hitta rabatterade biljetter för barn mellan 5 och 12 år och ibland också för personer över 65 år, även om det senare inte är differentierat eller klargjort på museets officiella webbplats.

Tänk på att djurparken kan ändra sina priser beroende på antalet turister, något som är ganska vanligt i Kina, och att det också kan finnas vissa begränsningar för inträde under allmänna helgdagar, särskilt under det kinesiska nyåret.

Eftersom det inte finns något turistpass eller kort i Peking kommer du inte att kunna få tillgång till denna förmån, som i andra städer gör att du kan spara pengar och även tid, eftersom du i nästan alla fall kommer att erbjudas biljetter utan köer. I vilket fall som helst är biljettpriserna, som börjar på cirka 6 euro, vanligtvis överkomliga.

Finns det särskilda biljetter för barn?

Människor och barn på Zoo| ©Jesús Corrius
Människor och barn på Zoo| ©Jesús Corrius

Beijing Zoo erbjuder rabatterade biljetter för barn mellan 5 och 12 år, som betalar en första entréavgift på cirka 3 euro, jämfört med 6 euro för vuxna, medan barn under 5 år kommer in gratis.

Under alla omständigheter måste minderåriga barn åtföljas av en ansvarig vuxen och måste visa upp sina handlingar vid ingången för att verifiera sin ålder.

Observera att ålderskontroller på attraktioner i Kina är mycket vanliga, så jag rekommenderar att du alltid har med dig legitimation för alla besökare för att undvika förseningar, särskilt om du planerar en kort vistelse i staden. Om så är fallet finns här en lista som hjälper dig att upptäcka Peking på 2 dagar.

Varför är det värt att köpa biljetter online istället för i biljettkontoret?

Pekings zoo| ©John Luc
Pekings zoo| ©John Luc

Om du planerar att besöka Beijing Zoo är det ett utmärkt alternativ att köpa biljetter online jämfört med att köpa dem i biljettkontoret. Först och främst kommer du att kunna spara tid. Du behöver inte köa vid entrén och du kommer att ha fler timmar på dig att utforska djurparken och njuta av ditt besök. Detta är inte en liten sak, eftersom tillströmningen av turister i den kinesiska huvudstaden vanligtvis är ganska hög.

För det andra kan du spara pengar genom att köpa biljetter online. Djurparken erbjuder under vissa datum specialrabatter eller kampanjer för dem som köper sina biljetter i förväg. Du kan också shoppa runt för att få det bästa erbjudandet.

Slutligen, som med de bästa museerna i Peking, kommer att köpa din biljett i förväg ge dig mer flexibilitet. Du kan välja datum och tid för ditt besök på djurparken och planera din dag för att se till att du inte missar några attraktioner.

Öppettider för Beijing Zoo

Gröna områden i djurparken| ©Jesús Corrius
Gröna områden i djurparken| ©Jesús Corrius

Beijing Zoo är öppet dagligen från 8:30 till 17:00 under vinter- och höstsäsongen och från 8:00 till 18:00 under sommar- och vårsäsongen. De förlängda öppettiderna gör att du kan kombinera ditt besök med andra sevärdheter som Förbjudna staden eller Sidenmarknaden.

Observera att under allmänna helgdagar som kinesiska nyåret och nationaldagen kan djurparken ändra sina öppettider eller till och med vara stängd, så om du planerar att resa runt i staden dessa datum bör du i förväg se till att detta besök är tillgängligt.

Hur mycket tid behöver du för att besöka Beijing Zoo?

Titta här| ©Cats Coming
Titta här| ©Cats Coming

Svaret beror på ett antal faktorer som dina intressen, hur mycket tid du vill tillbringa vid varje utställning och antalet personer i parken vid tidpunkten för ditt besök. I allmänhet rekommenderas dock att man planerar in minst 4-5 timmar för att se de flesta av utställningarna.

Beijing Zoo är en av de största djurparkerna i världen och täcker en yta på över 200 hektar med mer än 15 000 djur av 450 olika arter. Populära attraktioner inkluderar jättepandor, afrikanska elefanter, bengaliska tigrar och giraffer, men det finns också temaparker och interaktiva aktiviteter, så det finns gott om ställen att gå till.

Om du vill se alla utställningar i lugn och ro och ha tid att koppla av och ta några av de bästa bilderna på din resa, kan du behöva planera ett heldagsbesök på djurparken. Var medveten om att detta kan motverka ett kort besök i staden. Om så är fallet, här är de saker du kan göra på 3 dagar i Peking.

Bästa tiden att besöka Beijing Zoo

Elefanter på djurparken| ©Matthew Howard
Elefanter på djurparken| ©Matthew Howard

I allmänhet anses våren, mellan april och maj, och hösten, mellan september och oktober, vara de bästa tiderna att besöka Peking, inklusive djurparken, eftersom temperaturerna är mildare och behagligare, nederbörden är mer sporadisk och tillströmningen av turister inte är så stor.

Man bör dock vara medveten om att temperaturerna under sommarmånaderna kan vara ganska höga och att det är större risk för regn, eftersom det är en våt årstid. Under vintern är det däremot ofta extremt kallt och det kan finnas snö och is på vägarna, vilket kan göra det svårt att ta sig till djurparken.

En annan faktor att ta hänsyn till är högsäsongen för turister i Peking, som i allmänhet sammanfaller med sommarlovet och firandet av det kinesiska nyåret eller nationaldagen. Om du vill undvika folkmassorna kanske du ska undvika att besöka djurparken under dessa tider på året, som är mycket gynnsamma för inhemsk turism.

Även om dina personliga preferenser bör beaktas när du väljer ditt besök, kan den bästa tiden att besöka Beijing Zoo vara under våren eller hösten.

Hur tar man sig till Beijing Zoo?

Pekings tunnelbana| ©Chris Youlden
Pekings tunnelbana| ©Chris Youlden

Beijing Zoo är en av de mest besökta attraktionerna i den kinesiska huvudstaden, så det finns flera kollektivtrafikalternativ som du kan använda för att ta dig dit, beroende på var du befinner dig i staden:

 • Tunnelbana**:** du kan ta linje 4 till en station som heter Beijing Zoo. Därifrån ligger ingången till djurparken ca fyra kvarter bort.
 • Buss: du kan ta busslinjerna 7, 15, 19, 27, 45, 332, 334, 347, 360, 362, 601, 608 och 714, som alla släpper av dig vid djurparken eller i närheten.
 • Taxi: Du kan också ta en taxi från var som helst i Peking till djurparken. Se till att du har adressen förladdad eller en kartapp på din telefon för att visa föraren din destination.

Vad du inte får missa på Beijing Zoo

Zoo Panda| ©Michael McDonough
Zoo Panda| ©Michael McDonough

En av huvudattraktionerna på Beijing Zoo är jättepandorna, ett av Kinas mest ikoniska och älskade djur. Anläggningen har ett stort antal pandor, både unga och gamla, som du kan observera i deras naturliga miljö. Det finns också en interaktiv upplevelse där du kan ta bilder och lära dig mer om dessa djur.

Djurparken har också ett brett utbud av vilda djur från hela världen, från tigrar och lejon till giraffer, elefanter och pingviner och har en särskild avdelning tillägnad marina djur, där du kan se alla typer av vattenlevande djur, inklusive de populära belugavalarna.

Djurparkens akvarium har också ett brett utbud av havsdjur, från hajar till rockor och exotiska fiskar, inklusive en delfinshow som är mycket populär bland besökare och som granskar landets historia och några av dess mest fascinerande monument, till exempel Kinesiska muren.

Sammanfattningsvis får du inte missa att se jättepandor, ett brett utbud av vilda djur och ett fascinerande akvarium på den här djurparken. Om du älskar djur och besöker Peking rekommenderar jag att du inte missar denna fantastiska plats.

Boka rundtur till Sommarpalatset, Lamatemplet och Pandaträdgården

Tips för att besöka Beijing Zoo

Sköldpadda från Zoo| ©博悦 胡
Sköldpadda från Zoo| ©博悦 胡

Beijing Zoo är en av den kinesiska huvudstadens mest utmärkande attraktioner, men det är också en mycket stor och livlig plats för turister, så här är en lista med tips att tänka på för din rundtur:

 • Planera ditt besök: djurparken är enorm, så det är tillrådligt att planera vilka djur och attraktioner du vill se i förväg, särskilt om du inte vill ta 4 eller 5 timmar av din dag för en fullständig rundtur.
 • Komtidigt: Djurparken är mycket populär och är full av besökare under hela dagen, så det är bäst att komma tidigt för att undvika trängseln och njuta av attraktionerna i lugn och ro.
 • Bekväma kläder och skor: Djurparken är stor och det är mycket att gå, så det är viktigt att ha bekväma kläder och skor så att du inte blir för trött.
 • Respektera djuren: Det är viktigt att ta hand om djuren och inte mata eller störa dem. Du får inte röra vid dem eller försöka dra till dig deras uppmärksamhet i onödan. Tänk på att om du bryter mot reglerna på platsen kan du bli hårt straffad av myndigheterna.
 • Köp biljetter i förväg: du kan köpa biljetter vid entrén till djurparken, men det är bäst att köpa dem i förväg för att undvika långa köer och spara tid.
 • Lär dig mer om lokal kultur och historia: djurparken är också en plats att lära sig om Kina, så det är värt att göra det mesta av den lokala kulturen medan du njuter av platsens attraktioner.