Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Bästa matlagningsklasser i Taormina

Gastronomi är en av de aktiviteter som ger Taormina liv. I detta urval av matlagningskurser hittar du alternativ för att lära dig hur du kan glädja din gom och den hos dina nära och kära.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minsta läsning

Bästa matlagningsklasser i Taormina

Restauranger i Taormina | ©Eka Shoniya

Taormina är en stad som är en del av den sicilianska kusten och av den anledningen har den en viktig kulinarisk kultur i sitt inre. Här kan du hitta ett brett utbud av matlagningskurser för att förbereda läckra salta rätter, desserter, pasta, pizza, snacks och mycket mer.

Om du är intresserad av detta kan du ta en titt på en lista över matlagningskurser som många besökare nämner bland de bästa sakerna att göra i Taormina. Du kan lära dig hur man tillagar en siciliansk pizza, aptitretare som caponata, bruschettas, fylld pasta, säsongens skaldjur och en oändlig lista med söta recept som canoli och tiramisu.

1. Lär dig laga några typiska sicilianska recept med färska ingredienser från marknaden i Taormina

Matlagningskurs i Taormina| ©kryshiggins
Matlagningskurs i Taormina| ©kryshiggins

På den här kursen får du uppleva det nära förhållandet mellan gastronomi och kultur, eftersom det är en uppslukande upplevelse. Du kommer inte bara att få råd från en professionell kock, utan du kommer också att ta en kort tur på den lokala marknaden med honom för att köpa de ingredienser som ska användas.

Ett intressant faktum om denna klass är att valet av söta eller salta recept vanligtvis görs enligt de säsongsprodukter som finns tillgängliga på marknaden. Under besöket kommer ni dessutom att kunna smaka på ostar, frukt och grönsaker och välja ut några att ta med hem.

När ni har alla ingredienser i handen beger ni er till köket på den lokala restaurang som valts ut för aktiviteten. Till exempel Nettuno. Där är målet att förbereda totalt tre rätter, som du sedan kommer att njuta av med ett lokalt rött eller vitt vin.

Det är viktigt att notera att recepten kan ändras för varje matlagningskurs i Taormina. Men bland de förberedelser som vanligtvis görs sticker följande ut:

 • En förrätt, som kommer att vara någon form av regional aptitretare som caponata.
 • En fisk- eller skaldjursrätt, vars val beror på säsong och vad som erbjuds på den lokala marknaden.
 • En dessert, som förmodligen kommer att vara en eller flera typer av färsk pasta, typisk för regionen.

Information av värde

 • Pris: genomsnittspriset för denna matlagningskurs med en professionell kock är 85 € per person.
 • Varaktighet: kursen och marknadsbesöket varar i 5 timmar (ca.).
 • Förmåner: du får lära dig att tillaga en traditionell hemlagad siciliansk lunch och får ett signerat förkläde och intyg om deltagande.

Boka de bästa matlagningskurserna i Taormina

2. Anmäl dig till en bagerikurs i Taormina och lär dig hur man tillagar utsökt siciliansk cannoli

Cannoli från Sicilien| ©Eduardo Feo
Cannoli från Sicilien| ©Eduardo Feo

Att anmäla sig till en konditorikurs är ett annat alternativ som du kan införliva i din resplan för att upptäcka gastronomin i Taormina under din vistelse. Du får lära dig att göra den berömda sicilianska cannolin med hjälp av en expertinstruktör.

För den här aktiviteten kommer du att träffa kocken och resten av gruppen på en restaurang i staden, troligen i området kring den historiska stadskärnan. Ni går in i köket och börjar arbeta med att utföra receptet steg för steg.

Det första du ska göra är degen, därefter bereder du grädden och ricottan och till sist sätter du ihop och fyller cannolis. När allt är klart placeras tallrikarna på bordet och provsmakningen av denna underbara efterrätt börjar, tillsammans med te eller kaffe.

Detta är utan tvekan en av de bästa turerna i Taormina för dem som älskar desserter. Även om du kan prova detta recept på stadens olika konditorier, finns det inget som går upp mot att lära sig hur man gör det själv för att dela med din familj och vänner.

Användbar information

 • Pris: den allmänna kostnaden för denna konditorikurs börjar på 50 € per person.
 • Varaktighet: cannolikursen varar i ungefär 2 timmar.
 • Fördelar: du får lära dig att baka cannolis på ett professionellt sätt och får ett intyg på ditt deltagande.

Boka en av de bästa turerna i Taormina

3. Delta i en privat matlagningskurs i ett Siliciano-hem och känn dig som en lokalbo

Matlagningskurs i Taormina| ©jbdodane
Matlagningskurs i Taormina| ©jbdodane

Bland sakerna att göra i Taormina på kvällen kan du bege dig till ett lokalt hem för en privat mat lagningskurs. Du kommer att förbereda en utsökt måltid med hjälp av en lokal person och sedan sitta vid deras bord för att äta och dela erfarenheter med familjen.

Under denna kulinariska upplevelse kommer du att lära dig tips och tricks för att förbereda recepten. Allt detta medan du lyssnar på anekdoter om staden och dess invånare, samt kuriosa om de olika sicilianska rät terna. Tanken är att du ska känna dig som om du var med din familj, samtidigt som du lär dig och har roligt.

Vid middagstid kommer du att se ett äkta italienskt bord fyllt med en meny efter säsong, bestående av förrätt, huvudrätt, pasta och dessert. Detta åtföljs av läckra drycker. Dessutom får ni smaka på ett litet urval av röda och vita v iner från lokala vingårdar.

Efter en trevlig kväll där ni har lärt er att laga några hemlagade rätter kan ni fortsätta med andra aktiviteter på resplanen eller återvända till hotellet för att ansluta till transfer till Taorminas flygplats, om det är er sista dag i staden.

Användbar information

 • Pris: priset per person för denna matlagningskurs börjar vanligtvis från cirka 139 €.
 • Varaktighet: kursen varar vanligtvis mellan 2 och 3 timmar (ca.).
 • Fördelar: du kommer att njuta av en oförglömlig middag med nära och kära och lokalbefolkningen, samtidigt som du lär dig några av de bästa sicilianska rätterna och smakar på läckra drycker.

Boka flygplatstransfer till Taormina flygplats

4. Anmäl dig till en siciliansk dessertkurs och utöka din repertoar som professionell eller entusiastisk konditor

Göra cannoli| ©aftermath2002
Göra cannoli| ©aftermath2002

Om du älskar bakverk kommer du förmodligen inte att vara nöjd med att bara göra ett sött recept. Då är den här kursen något för dig, eftersom den enbart fokuserar på desserter. Du kommer att kunna utöka din repertoar som professionell eller entusiastisk bagare enligt överenskommelse med kocken.

Detta är en aktivitet som kan göras när som helst på dagen. Därför kan du delta efter att ha avslutat en av dagsutflykterna från Taormina och på så sätt få ut det mesta av varje minut av din vistelse i staden.

Du behöver bara kontakta kocken på den plats och tid som överenskommits i förväg. Kursen börjar sedan i restaurangens kök. Du kommer att lära dig hur man förbereder de viktigaste sicilianska desserterna. Några av dem är:

 • Siciliansk cannoli, en typisk sötsak med cylindrisk form och fylld med ricotta.
 • Tiramisu al marsala, som anses vara en av de mest populära desserterna på borden i regionen.
 • Apelsinkaka, tillagad med juice från frukt som odlas i regionen och med mandlar.
 • Krämig choklad, som består av en skummig chokladbaserad kräm och kompletteras också med mandel och saltad karamell.

Du får också möjlighet att lära dig att göra handgjorda tryfflar, som är ett annat populärt recept i staden. Du kan välja mellan choklad-, kakao- och hasselnötsfyllning eller nutella och pistasch. Du kan också välja en utsökt citronsorbet, som kommer att ha en delikat krämig konsistens som kommer att glädja din gom.

Information till nytta

 • Pris: priset för denna dessertkurs i Taormina börjar på €60 per person.
 • Varaktighet: denna klass varar vanligtvis cirka 3 timmar.
 • Fördelar: du kommer att lära dig hur man förbereder de viktigaste sicilianska desserterna, vilket kommer att öka din repertoar som professionell eller entusiastisk kock.

Boka en dagsutflykt från Taormina

5. Delta i en halvdagskurs för att lära dig att göra siciliansk pizza i Taormina

Siciliansk pizza| ©CharmaineZoe's
Siciliansk pizza| ©CharmaineZoe's

Bland dina kulinariska upplevelser i Taormina får du inte missa att lära dig hur man gör pizza på bästa sicilianska vis. Detta är ett klassiskt recept för alla som besöker något hörn av Italien. Under den här kursen kommer du att guidas av en lokal pizzaiolo som steg för steg lär dig hur man tillagar denna utsökta rätt.

Aktiviteten äger rum på en av stadens restauranger, förmodligen nära Porta Messina eller inne på Corso Umberto I När du anländer till platsen kommer pizzaiolo att lära dig hur man gör pizzan. När du anländer till platsen går kocken igenom receptets steg med dig och resten av gruppen, visar dig ingredienserna och förklarar hur du ska hantera dem korrekt för att få bästa möjliga slutresultat.

Därefter börjar du förbereda degen, som ska vara väl elastisk för att kunna expandera i den plåt som ska in i ugnen. Sedan är det dags att göra såsen, som kommer att ha den speciella sicilianska stilen. Du kommer förmodligen inte bara att laga pizza, utan också de berömda bruschettas.

När tillagningstiden för förberedelserna är klar är det dags att smaka på allt, tillsammans med ett utsökt vin. Du kommer att få ett intyg om deltagande och kommer att ta med dig i ditt minne ett trevligt minne och en ny inlärningsupplevelse.

Användbar information

 • Pris: det genomsnittliga priset för denna matlagningskurs för att lära sig att göra pizza är 55 € per person.
 • Varaktighet: klassen varar 2 timmar och 30 minuter (ca.).
 • Fördelar: du kommer att lära dig att tillaga pizzor som ett proffs och du kommer att få ett intyg om deltagande.

6. Delta i en matlagningskurs för att förbereda italiensk pasta från grunden i Taormina

Delta i en matlagningskurs| ©aftermath2002
Delta i en matlagningskurs| ©aftermath2002

Om du under din vistelse på 1 dag eller mer i Taormina vill lära känna stadens kulinariska kultur på djupet, kan du välja denna italienska pastakurs. Du får lära dig att tillaga lös och fylld pasta från grunden, medan en professionell kock ger dig en rad praktiska tips.

Dagen börjar med att du beger dig till en lokal restaurang där du träffar kocken och de andra deltagarna i kursen. Väl i köket börjar du steg-för-steg-beredningen av degen. Allt detta med hjälp av kocken, som du måste titta noga på.

Du kommer sedan att skära degen enligt den typ av pasta du har bestämt dig för att laga. Maccheroni eller liknande typer av pasta är vanliga, eftersom degen kan fyllas eller absorbera såsen bättre, och detta gör receptet mycket mer speciellt.

När tillagningsfasen är klar serveras maten och du kommer att kunna smaka på varje recept. Tänk på att du inte bara kommer att smaka vad du eller dina kollegor har lagat, utan också några av specialiteterna från den restaurang där du befinner dig.

Användbar information

 • Pris: priset per person för denna matlagningskurs börjar vanligtvis på 120 €.
 • Varaktighet: matlagningskursen varar i 3 timmar (ca.).
 • Fördelar: du får lära dig att tillaga olika typer av pasta som är typiska för regionen i köket på en lokal restaurang med hjälp av en professionell kock.

7. Upptäck hur man tillagar den populära sicilianska arancinin i köket på en restaurang i Taormina

Sicilianska arancini| ©Aussie Taste
Sicilianska arancini| ©Aussie Taste

De som älskar matlagning vet att den består av många aspekter och att den försöker bli mer och mer inkluderande. Därför får du i den här kursen lära dig att laga en lite mer informell, orientaliskt influerad maträtt som ofta säljs på gatorna på Sicilien: arancini.

Även om det är en gatumat kan inte vem som helst göra en god arancini. Det är därför många matentusiaster utnyttjar den här typen av kurser för att finslipa sina tekniker när de tillagar detta recept.

Upplevelsen börjar i köket på en lokal restaurang. Där kommer en kock att steg för steg förklara för dig hur du förbereder receptet, som består av en deg fylld med ris och köttragu eller mozzarellaost och skinka. Du kommer att forma degen till asymmetriska bollar och steka dem tills utsidan är krispig.

Efter att ha förberett den populära sicilianska arancini, kommer du att sitta på restaurangens terrass för att smaka på din kulinariska skapelse och utbyta idéer med kocken om aktiviteten.

Användbar information

 • Pris: genomsnittspriset för denna typ av matlagningskurs är ca 50 € per person.
 • Varaktighet: kursen varar i cirka 2 timmar.
 • Fördelar: du kommer att lära dig hur man förbereder arancini från grunden med praktiska råd från en kulinarisk expert. På så sätt kommer du aldrig att misslyckas med att göra detta recept.

8. Gå en matlagningskurs med veganska och vegetariska versioner av några sicilianska rätter i Taormina

Siciliansk caponata| ©Antonio Ilardo
Siciliansk caponata| ©Antonio Ilardo

Om du är entusiastisk över vegansk, vegetarisk eller glutenfri matlagning är den här matlagningskursen något för dig. Du kommer att laga traditionella sicilianska rätter, men med en variation av ingredienserna. På så sätt kan du njuta av Medelhavets smaker utan att riskera din hälsa.

Denna aktivitet är helt anpassningsbar, vilket innebär att du kommer att ha möjlighet att planera menyn som ska tillagas tillsammans med kocken som ansvarar för matlagningskursen. Du bestämmer också var ni ska träffas (lokal restaurang eller ett privat kök), som troligen kommer att ligga i stadens centrum.

Kursen börjar med ett besök på marknaden eller i en privat grönsaksodling, i syfte att införskaffa alla färska råvaror. Det gäller frukt och grönsaker som tomat arancinetto, aubergine, kikärtor, potatis, ärtor, oliver, kapris, lök, zucchini, selleri och mycket mer.

När du har skördat allt du behöver börjar den kulinariska magin. Du kan tillaga caponata siciliana, läckra potatiskroketter, zucchiniblommor, mille-feuille med aubergine, kikärtsburgare och mycket mer, eftersom alternativen är oändliga. Till slut är det dags att låta gommen njuta av alla förberedelser.

Användbar information

 • Pris: genomsnittspriset för denna matlagningskurs börjar på 50 € per person.
 • Varaktighet: kursen varar i 2 timmar (ca.).
 • Fördelar: du får lära dig att tillaga glutenfria, vegetariska och veganska rätter på ett enkelt sätt, med typiska ingredienser från regionen och helt färska.