Jeep-naturtur i Alghero
Om aktiviteten
- Din bokning bekräftas direkt
- Aktiviteten har GRATIS avbokning!




Översikt
Ge dig ut på en 5-timmars jeeptur genom landskapen och den vilda naturen som omger Alghero. Ni avgår från Banchina Domenico Millelire (framför fiskmarknaden, stor glasbyggnad med grönt tak).
En expertguide på engelska eller italienska kommer att följa med dig i en Land Rover Defender eller Jeep Renegade med alla bekvämligheter.
Under rutten kommer du att upptäcka Medelhavets buskflora, korsa gamla herdestigar och utforska en korkekskog för att lära dig allt om korkproduktion. Du besöker en arkeologisk park och avslutar med en typisk sardisk aperitif på stranden.
- Boka din plats och upplev det verkliga offroad-äventyret i Alghero.
- Upptäck floran, nuraghes och korkekskogarna.
- Njut av en sardisk aperitif framför havet med lokala produkter.
Det här ingår i priset
- Terrängfordon
- Expertguide (engelska eller italienska)
- Inträdesavgifter och guide till den arkeologiska parken Nuragic
- Kikare
Välj deltagare och datum
I detalj
Ni avgår från hamnen i Alghero i ett 4×4-fordon som tar er längs sekundära vägar för att nå knappt bebodda områden i det inre av ön. Från toppen får du en oförglömlig panoramautsikt över Algherobukten medan din guide förklarar skillnaderna i landskapet mellan kusten och inlandet.
Ni gör ett första stopp vid en utsiktspunkt ovanför Nuraghe Appiu, en gammal bosättning där ni får en inblick i arvet från den nuragiska civilisationen. Därefter beger ni er in i Medelhavets buskmarker och lär er om de inhemska arterna och deras traditionella användningsområden, från aromatiska växter till vilda fruktträd.
Ni svänger av från huvudvägen och följer herdarnas stigar till en korkekskog där ni får lära er om hur man utvinner kork, en av de stora lokala skatterna. Efteråt besöker ni Parco Archeologico di Porto Poglina, där ni utforskar en restaurerad nuragisk by och beundrar dess megalitiska konstruktioner.
På väg tillbaka till kusten gör ni ett sista stopp för att titta på de majestätiska vindherrarna, gåsgamarna, och stannar till vid en närliggande strand. Där väntar en typisk sardinsk aperitif: pecorino- och ricottaostar, carasau- och guttiaubröd, öns charkuterier och två glas vin (Vermentino och Cannonau) för att skåla för äventyret.