Rundtur i Beaunes underjordiska källare och vinprovning av Bourgogne
Om aktiviteten
- Din bokning bekräftas direkt
- Aktiviteten har GRATIS avbokning!




Översikt
Gå in i de underjordiska källarna på Château de Villars-Fontaine och lär dig hemligheterna bakom de stora vinerna i Bourgogne. På bara 1 timme (ca) kommer en sommelier att guida dig genom 1400-talsgallerierna och erbjuda dig en guidad provsmakning av historiska årgångar, varav vissa har lagrats i över 20 år.
Gruppen är begränsad till högst 8 personer, vilket garanterar en intim upplevelse och tid för alla dina frågor.
- Direkt tillgång till en av de äldsta vinlabyrinterna i Beaune.
- Smaka på vällagrade viner: mineraliga vita och elegant utvecklade röda.
- Lär dig hur du serverar och bevarar dina flaskor med sommelierråd.
Det här ingår i priset
- Guidad tur i de underjordiska källarna från 1400-talet (≈ 1 h)
- Provsmakning av olika årgångar (vita och röda) med regionalt bröd och ost
- Förklaringar på engelska och franska (stödbroschyr på spanska)
- Provsmakningsblad och 10 % rabatt vid köp samma dag
Välj deltagare och datum
I detalj
Under kullerstenarna i Beaune går du ner 37 trappsteg till ett nätverk av tunnlar uthuggna i kalksten där temperaturen hålls konstant på 12°C. Halvljuset och doften av ek skapar en unik atmosfär medan sommelieren förklarar historien om domaine, en pionjär inom lagring av viner för lång lagring. Dämpat ljus och doften av ek skapar en unik atmosfär när sommelieren berättar om vingårdens historia, en pionjär när det gäller att lagra viner under lång tid.
Bland hyllor fulla av dammiga flaskor får du upptäcka hur de kimmeridgiska jordarna och mikroklimaten i Côte-de-Nuits och Côte-de-Beaune påverkar vinerna. Sedan är det dags för provsmakning: tulpanglas öppnas på ett gammalt fat, knaprigt bröd och lokal ost ackompanjerar ett urval av vita och röda viner - blommig Puligny-Montrachet, smetig Meursault, kryddig Savigny-lès-Beaune ... - som avslöjar toner av hasselnöt, brioche och undervegetation.
Varje klunk blir en mästarklass i årgångar, kombinationer och service: varför korka upp 30 minuter innan, vid vilken temperatur man ska öppna en premier cru eller hur man improviserar en hemmakällare utan att investera för mycket. Innan du återvänder till dagsljuset har du några minuter på dig att köpa exklusiva cuvéer till källarpriser eller skicka hem dina inköp med chockskyddande förpackningar.