Traditionell matrundtur i Addis Abeba
Om aktiviteten
- Din bokning bekräftas direkt
- Aktiviteten har GRATIS avbokning!




Översikt
Fördjupa dig i de rika smakerna i Etiopien med denna heldags matresa i Addis Abeba, inklusive hämtning och avlämning på ditt boende. Utforska Atkilt Tera, Piassa och Merkato, stadens största utomhusmarknader, där du kommer att se och lukta berg av kryddor och färska produkter.
Lär dig av experter hur man gör injera, det traditionella etiopiska brödet, och njut av en autentisk buffélunch på det historiska Taitu Hotel, stadens första.
Avsluta din upplevelse med den etiopiska kaffeceremonin, från rostning av bönor till provsmakning, och avsluta med ett glas lokalt honungsvin. Turen erbjuds på arabiska, engelska, italienska, franska eller spanska (välj i nästa steg av bokningen), med levande guider som följer med dig hela dagen.
- Boka din gastronomiska och kulturella fördjupningsdag i Addis Abeba.
- Upptäck marknader, lär dig hur man gör injera och upplev kaffeceremonin.
- Inkluderar transport, flerspråkig guide och lunchbuffé på Taitu Hotel.
Det här ingår i priset
- Hämtning och lämning var som helst i Addis Abeba (hotell, hus eller flygplats).
- Marktransport i luftkonditionerat fordon (inklusive förare och bränsle).
- Kompletterande guide.
- Besök på marknaderna Atkilt Tera, Piassa och Merkato.
Välj deltagare och datum
I detalj
Börja ditt äventyr med en upphämtning på morgonen från ditt hotell, flygplats eller bostadsadress i Addis Abeba (ange namn i nästa steg i bokningen) eller Edna Mall. Ombord på ett luftkonditionerat fordon reser du först till Atkilt Tera, Etiopiens största frukt- och grönsaksmarknad, där du kommer att upptäcka exotiska produkter och kryddor som ger det lokala köket liv.
Därefter beger du dig till Merkato, Afrikas största utomhusmarknad, en labyrint av stånd fyllda med spannmål, grönsaker och kryddor. Där möter du en grupp kvinnor som steg för steg lär dig konsten att baka injera, det svampiga, syrliga brödet som ingår i varje etiopisk måltid.
Efteråt får du njuta av en kaffeprovning på Tomoca Café, stadens äldsta café, där du får smaka på en espresso eller en macchiato gjord med recept som går tillbaka mer än 50 år. Senare, i bergsbyn Sululta, får du uppleva den kompletta etiopiska kaffeceremonin: från tvättning av bönorna till levande rostning och slutligen provsmakning. Du får också lära dig hur tej (honungsvin) tillverkas och smaka på en kopp.
För att ladda batterierna beger ni er till Taitu Hotel, grundat 1905, där en etiopisk buffé serverar en mängd olika grytor, grönsaker och kött som serveras på injera, tillsammans med ris och typiska sallader. Ni firar sedan slutet av resan med en provsmakning av honungsvin i en traditionell miljö.