Matvandring i Belize City

Om aktiviteten

Smarttelefonbiljetter accepteras
Längd: 2 timmar
Omedelbar bekräftelse
GRATIS avbokning
Från
619 kr 563 kr
GRATIS avbokning
Inga dolda avgifter
  • Din bokning bekräftas direkt
  • Aktiviteten har GRATIS avbokning!

Översikt

Upptäck Belize genom dess smaker på en halvdagstur som kombinerar gatumat, kolonial historia och Garifuna-kultur. Du åker från stadens centrum i en luftkonditionerad minibuss och tillsammans med en lokal guide får du smaka på allt från nyfriterade garnacher och ris och bönor med kokosmjölk till hantverksmässig choklad och karibisk rom.

Samtidigt promenerar du över Swinging Bridge, genom Fort George-kvarteren och Michael Finnegan Market och tar in dofterna av annatto, vanilj och kryddpeppar som genomsyrar varje hörn.

  • Boka ditt datum och spara tid på matresearch
  • Smaka på 8 specialiteter i lokala stall och fondas
  • Lär känna staden med en tvåspråkig guide som blandar historia och anekdoter.

Det här ingår i priset

  • Transport med luftkonditionerad minibuss till/från Baron Bliss Lighthouse
  • Tvåspråkig guide (spanska/engelska) specialiserad på gastronomi och historia.
  • Åtta provsmakningar (garnacher, dukunoo, kokosbröd, hudut, ris och bönor, hemgjord glass, choklad och rom)
  • Återanvändbar vattenflaska och biologiskt nedbrytbara servetter

Välj deltagare och datum

I detalj

Upplevelsen börjar kl. 09.30 framför den gamla Baron Bliss-fyren, där din guide delar ut identifieringsarmband och kort går igenom dagordningen. Ni kör först längs Marine Parade, förbi Karibien, tills ni kommer fram till Michael Finnegan Market. Där, bland högar av matbananer och klasar av kakao, får ni smaka på dukunoo, en söt tamale inlindad i bananblad och lätt doftande av kanel.

Turen fortsätter till Albert Street, det kommersiella hjärtat under den brittiska eran. På ett hundra år gammalt bageri kan du prova mjukt kokosbröd tillsammans med Toledan-bergskaffe. Några gator norrut serverar ett Garifuna-stånd hudutsoppa, tillagad med kokosmjölk och färsk fisk; din guide förklarar hur ättlingarna till afrikanska slavar smälte samman sitt kulinariska arv med mayanska ingredienser.

Efter en kort promenad över Swinging Bridge, stadens landmärke sedan 1923, kommer du fram till ett familjeägt matställe där det serveras äkta ris och bönor med stuvad kyckling och stekt mogen matbanan. Här betonas vikten av söndagsmiddagen i den beliziska kulturen och deltagarna uppmanas att krydda sin maträtt med Marie Sharp-sås, en av de hetaste i Karibien.

För att fräscha upp gommen kör minibussen in i Fort George-distriktet och stannar till vid en hantverksmässig glassbar: soursop- eller caimitoglass glittrar i montrarna. Turen avslutas på ett boutique-destilleri, där en provsmakare serverar ett glas åldrad kryddig rom och en bonbon fylld med 70% belizisk choklad. Guiden sammanfattar de århundraden av socker- och mahognyhandel som format den lokala ekonomin innan du lämnar dig fri att köpa kryddor eller hantverk i den angränsande butiken.

Klockan 13:30 återvänder fordonet till startpunkten. Du tar med dig magen full, sinnet fullt av historier och en lista med restauranger för att fortsätta utforska Belizes kulinariska scen på egen hand.

Ytterligare information

Avbokningsvillkor